Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

İSTANBUL'DA 4'ÜNCÜ DARBE GİRİŞİMİ İDDİANAMESİ TAMAMLANDI (son)4' üncü darbe girişimi iddianamesi'nde İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gittikleri belirtilen 1'i tutuklu 24 asker şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

22.12.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL'DA 4'ÜNCÜ DARBE GİRİŞİMİ İDDİANAMESİ TAMAMLANDI (son)

4' üncü darbe girişimi iddianamesi'nde İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gittikleri belirtilen 1'i tutuklu 24 asker şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede tutuklu şüpheli astsubayın, darbe girişimi günü Kolordu'dan birliklere geçilen mesajda, İstanbul'da birçok noktada bombalı saldırı olacağı ikazının yapıldığını söylendi.

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul, DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gitmeye çalıştıkları belirtilen 1'i tutuklu 24 şüpheli asker hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamede yer alan dosyanın tek tutuklu şüphelisi olan astsubay Yusuf Yıldız'ın ifadesinde, olay günü saat 15.20 sıralarında taburda erlerin atış için hazırlandıklarını gördüğünü, saat 16.00 da kolordudan gelen mesajla Sultangazi, Kartal, Pendik, Eminönü, Zeytinburnu, Taksim vb. yerlerde bombalı saldırı olacağı ikazının bildirildiğini söylediği belirtildi.

'VALİLİKTE PATLAMA OLMUŞ BİRÇOK POLİS YARALANMIŞ...'

Bunun üzerine 17.00 de servislerin ikinci bir emre kadar iptal edildiğini anlatan Yıldız, saat 20.45'de tabur komutanının alarm vermesi üzerine içtima alanına toplandıklarını belirtti. Şüpheli Yusuf Yıldız'ın, tabur komutanı olan Kadir Yıldız'ın kendisine, 'Sen valiliğe gidersin' diye emir verdiğini, bunun üzerine de askerleri hazırlamak için ikinci tabura gittiğini, yolda rastladığı tabur komutanının habercisinin de kendisine, 'Valilikte patlama olmuş, birçok polis yaralanmış, acele gitmemiz lazım' dediğini söylediği belirtildi. Bunun üzerine 20 kadar askere 2'şer şarjör mühimmat aldırdığını, kendisinin de bir şarjör aldığını anlatan Yıldız, 2 ZPT araçla yola çıktıklarını ancak Haliç Köprüsü yakının da polislerin kendilerini durdurarak 'Darbe girişimi olduğunu' söylediğini anlattı. Yıldız'ın saat 02.30'da da polise teslim olduklarını, olaylar sırasında silah kullanmadığını söylediği belirtildi.

ERLER DARBE GİRİŞİMİ OLDUĞUNU HALKTAN ÖĞRENMİŞ

Şüpheli erlerin de ifadelerinde astsubay Yusuf Yıldız'ın, büyük bir istihbarat aldık, Valiliğe devriye atmaya çıkıyoruz diyerek birlikten çıktıklarını, Haliç Köprüsü yakınlarında polis tarafından durdurulduklarını, toplanan halkın kendilerine 'darbe yapıyorsunuz' demesi üzerine olayı öğrendiklerini, daha sonra da polise teslim olduklarını anlattıkları belirtildi.

İddianame 1'i tutuklu 24 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

===============

DARBE GİRİŞİMİ İDDİANAMELERİNDEN BİRİ DAHA TAMAMLANDI (2)

4' üncü darbe girişimi iddianamesi'nde İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gittikleri belirtilen 1'i tutuklu 24 asker şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gitmeye çalıştıkları belirtilen 1'i tutuklu 24 şüpheli asker hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

İSTANBUL'DAKİ 4' ÜNCÜ İDDİANAME

Söz konusu iddianame ile birlikte FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan 4' ünca iddianame oldu.

158 SAYFA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Aydın tarafından hazırlanan ve Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame 158 sayfadan oluşuyor.

3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLDİ

İddianamede, 15 Temmuz gecesi İstanbul Valiliğini işgal eden askerlerin yardım talebi üzerine yola çıkan 1'i tutuklu 24 şüpheli asker hakkında, "Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

BAŞSAVCILIK ONAYLADI

İddianamede ayrıca, şüphelilerden astsubay Yusuf Yıldız hakkında "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, diğer 23 şüpheli asker hakkında ise "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek veya isteyerek yardım etmek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Başsavcılık tarafından onaylanan iddiname İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

===============

EYÜP'TE UYUŞTURUCU FABRİKASI GİBİ EV

4 kilo 960 gram kokain.. 39 kilo 200 gram esrar.. 391 bin 500 ecstasy hap.. 2 kaleşnikof tüfek ve 1 tabanca

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda uyuşturucu maddenin bir evde saklandığı yönünde ihbar aldı. Eyüp'te bulunan ev, gireniyle-çıkanıyla takibe alındı. Polis tespitlerin ardından 15 Aralık Perşembe günü eve operasyon düzenledi.

2 KALEŞNİKOF, 1 TABANCA İLE KİLOLARCA UYUŞTURUCU MADDE

Evde yapılan aramalarda 78 kilo 286 gram ağırlığında, yaklaşık 391 bin 500 ecstasy hap, 4 kilo 960 gram kokain, 39 kilo 200 gram esrar, 3 hassas terazi ile 2 kaleşnikof tüfek ve bir tabanca ele geçirdi. Ekipler ev sahibi Veysel Y.(29), uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan kayıtları bulunan Ömer A.(28), Veysel A.(28) ile Özgür İ.'yi(19) yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin yaklaşık olarak 12 milyon lira olduğu öğrenildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi'nde bulunan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 kişi dün sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir dolap içinde yaptığı aramalarda buldukları bir valiz içerisinden 2 kaleşnikof silahın çıkması polis kameraları tarafından görüntülendi. Ekiplerin yaptığı aramalar sırasında evde bulunan eşyalar arasında uyuşturucu maddeler ile hassas terazilerin bulunması görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü

---------------

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

-Sergiden görüntü

-Uyuşturucu maddelerden görüntü

-Kaleşnikof tüfeklerin görüntüsü

-Genel ve detaylar

(POLİS KAMERASI)

-Ekipleri kaleşnikof tüfekleri bulması

-Evde yapılan aramalar

-Uyuşturucu maddelerin bulunması

-Genel ve detaylar

====================

PARASINI SAKLAMASI İÇİN KIZKARDEŞİNE GÜVENDİ, ENİŞTESİ SOYDURTTU

Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Büyükçekmece'de kayınbiraderinin kafesini satarak kızkardeşinin evinde sakladığı 560 bin lirayı, hırsızlarla anlaşarak çaldırdığı iddia edilen enişte Nevruz U., ile olaya karışan 5 kişi yakalandı. Şüphelilerden birinin hırsızlıktan sonra 250 bin lira değerinde lüks bir otomobil aldığı tespit edilirken, paranın geri kalan kısmı bulunamadı. Şüphelilernden 3'ü ile Nevruz U., tutuklandı.

Mimar Sinan Mahallesi'nde 9 kasım 2016 tarihinde meydana gelen olayda bir eve giren hırsızlar, içerde bulunan ve içinde 560 bin lira ve ziynet eşyaları olan kasayı sırtlayarak kaçtılar. Şüphelilerin, kasayı taşırken güvenlik kameralarına yakalandıkları tespit edildi.

FİLM SENARYOLARINI ARATMAYAN BİR HİKAYE ÇIKTI

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada film senaryolarını aratmayan bir olay çıktı. Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek hırsızlık yapan kişilerin kimliklerine ulaştı. Esenler ve Silivri'de yapılan operasyonda Ramazan K.(33), Remzi Y.(29) ve Taner Y.(31)'in aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerle ilgili yapılan çalışmalarda hırsızların, olayın öncesi ve sonrasında evi soyulan ailenin eniştesi olan Nevruz U., ile sık sık konuştuğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine Nevruz U., da gözaltına alındı.

KAFESİNİ SATIP PARAYI KIZKARDEŞİNİN EVİNE KOYMUŞ

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada mağdurlardan Kemal O.(43)'nun Büyükçekmece'de sahibi olduğu kafeyi 560 bin liraya sattığı ve aldığı parayı güvenli olduğunu düşünerek kızkardeşinin evindeki kasaya koyduğu tespit edildi. Kemal O.'nun evli kızkardeşini, bu paradan kimseye bahsetmemesi konuşunda uyardığı öğrenildi.

Ancak kızkardeşlerden birinin, diğer iki kızkardeşi ile birlikte kurduğu Whatsapp grubunda evde para bulunduğunu yazması üzerine, eşinin telefonunu karıştıran Nevruz U'nun bu paradan haberdar olduğu ve hırsızlarla anlaştığı tespit edildi.

Hırsızlarla kasada bulunan parayı yarı yarıya paylaşmak için anlaştığı tespit edilen Nevruz U'nun olaydan sonra parayı istediği ancak hırsızlardan sadece 20 bin lira alabildiği öğrenildi. Nevruz U.'nun bir süredir işlerinin bozuk olduğu ve mali sıkıntı çektiği belirlendi.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden hırsızlığa karışan Ramazan K.(33), Remzi Y.(29) ve Taner Y.(31) ile Nevruz U., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden Remzi Y.'nin hırsızlık olayından sonra kendisine 250 bin lira değerinde lüks bir otomobil aldığı tespit edilirken, paranın geri kalan kısmını bulmak için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

Şüphelilerin polis merkezinden çıkışları

==============

RUSYA BAŞKONSOLOSLUĞU'NA TAZİYE ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Dünya Ehl-i Beyt Başkanı Fermani Altun, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na taziye ziyaretinde bulundu. Bir süre Rus Başkonsolosu Andrey Podelyshev ile görüşen Altun daha sonra taziye defterini imzaladı. Ziyaretin ardından konuşan Altun, "Değerli Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi bizde büyük üzüntü yaratmıştır. Bu Türkiye ile Rusya arasındaki dostluğun yok olması ve Türkiye'nin yalnızlaştırılması için yapılan bir katliamdır. Lanetliyoruz her şeyden önce. Ayrıca bunun akabinde İran-Rusya ve Türkiye arasında yapılan anlaşmayı da tarihi bir dönemeç olarak görüyoruz. Türkiye'nin bu yeni dış politika tercihi gelecek için bize daha iyi bir umut yaratmıştır" dedi.

"KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR"

"Teröre karşı birliğimizi kardeşliğimizi güçlendirmemiz gerekiyor" diyen Fermani Altun, "Biz mezhep, alevi-sünni ayrımcılığını tanımıyoruz. İnsanlığı insan olarak seviyoruz. İnancı yanlış bilen insanların teröre başvurması yüce İslam dinimizle hiçbir alakası yoktur. Bunların ayıklanması, teşhir edilmesi, milli birlik ve beraberliğimiz için önemli bir olaydır. Ülkemizi dış ve iç güçler vasıtasıyla terörle yok etmeye çalışan bütün oyunlara ve tuzaklara karşı daha geniş diyalog, kardeşlik ve birlik içinde olmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan Rusya Başkonsolosluğu çevresinde polisin önlemi de sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Fermani Altun'un konsolosluğa girişi

-Konsolosluk önünde bekleyen çevik kuvvet

-Konsolosluktan detaylar

-Genel ve detaylar

==============

ARNAVUTLUK CUMHURBAŞKANI NİSHANİ, VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

Enver ALAS/ İstanbul, DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, İstanbul Valisi Vasip Şahin'e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Saat 13.00 sıralarında Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği'ne gelen konuk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani'yi valilik binası girişinde Vasip Şahin karşıladı. Vali Şahin, şeref defterini imzalayan Nishani ile daha sonra makamında baş başa görüştü. Basın mensuplarına görüşmenin başında görüntü almalarına müsaade edilirken, ziyaretin nezaketen gerçekleştiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Konuk Cumhurbaşkanı'nın valiliğe gelişi

-Vasip Şahin'in cumhurbaşkanını karşılaması

-Şeref defterinin imzalanması

-Makamdan görüntü

-Genel ve detay

===================

DİSK'TEN ASGARİ ÜCRET EYLEMİ

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

DİSK üyesi bir grup, asgari ücretle ilgili taleplerini duyurmak için Şişli'de bir alışveriş merkezinin önünde protesto gösterisi düzenledi basın açıklaması yaptı. Grup, ellerinde pankartlarla bir süre slogan attı.

Ardından Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, basın açıklaması yaptı. Çerkezoğlu, hükümet ve sermaye çevrelerinin asgari ücreti düşük tutmak için bir süredir abartılı ve gerçek dışı değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti. Çerkezoğlu, "Çarşıda pazarda karşılaştığımız gerçek bu mudur? Soruyoruz: TÜİK enflasyon oranını yüzde 7-8 civarında açıklarken, asgari yaşam maliyetinin sadece yüzde 4 artmasını neye dayanarak iddia edebilmektedir." dedi.

Çerkezoğlu, taleplerini konusunda ise "Asgari ücret sadece asgari ücretlileri değil, bütün çalışanları ilgilendirmektedir. Asgari ücret geçim ücreti olmalıdır. Bir işçinin ailesiyle beraber insanca yaşayabileceği bir ücret olarak belirlenmelidir. Asgari ücret hesabında uluslararası standartlara uyulmalı, işçinin ailesi de dikkate alınmalıdır. Asgari ücretin tespitinde bütün işçi konfederasyonlarına katılım hakkı sağlanmalıdır. Asgari ücret bütün çalışanlar için ortak saptanmalıdır. Ülke büyürken işçilerin bundan pay almaması adaletsizliktir. Asgari ücret tespitinde geçim koşulları, verimlilik ve milli gelir artışı dikkate alınmalıdır. Asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır. 2017 yılı için asgari ücret en az 2000 TL net olmalıdır" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Dövizlerden Detay

Sloganların atılması

Çerkezoğlu'nun Açıklamaları

Genel ve Detaylar

==================

VODAFONE ARENA STADYUMU ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/ İstanbul DHA

Beşiktaş Vodafone Arena Stadında yarın saat 19.00'da oynanacak "Yıldızlar Karması Dayanışma Maçı" ile ilgili emniyet ve trafik tedbirleri kapsamında, saat 13.00'den tedbirler sona erene kadar İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı. Stat çevresinde polis tarafından güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda ambulansın da hazır bekletildiği görüldü.

TRAFİĞE KAPATILAN YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar şöyle:

Akaretler Kavşağı kapatılacak, alternatif olarak Barbaros Bulvarından gelen trafik akımı Süleyman Seba Caddesine yönlendirilecek.

Süleyman Seba Caddesi girişi ile Bayıldım Caddesi girişi kesişimi kapatılacak, alternatif olarak trafik akımı Akım Nişantaşı istikametine yönlendirilecek.

Adil Baba Kavşağı kapatılacak, alternatif olarak trafik akımı Mim Kemal Öke ve Abdi İpekçi Caddesine yönlendirilecek.

Mete Kavşağı kapatılacak ve trafik akımı Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu Caddesine gönderilmeyecek, alternatif olarak trafik akımı Mete Caddesinden Taksim istikametine yönlendirilecek.

Divan Kavşağı kapatılacak ve trafik akımı Mete Caddesine gönderilmeyecek, alternatif olarak trafik akımı Tarlabaşı Unkapanı istikametine yönlendirilecek.

Gümüşsuyu Caddesi MKE önünden kapatılacak ve trafik akımı Toprakyol ışıklara gönderilmeyecek, alternatif olarak trafik akımı Taksim istikametine yönlendirilecek.

Fındıklı ışıklar kapatılacak ve trafik akımı Dolmabahçe istikametine gönderilmeyecek, alternatif olarak trafik akımı Karaköy istikametine yönlendirilecek.

Karaköy Meydanından Dolmabahçe istikametine kapatılacak, alternatif olarak trafik akımı Perşembe Pazarı ve Galata Köprüsü istikametine yönlendirilecek.

Bomonti Tüneli girişi kapatılacak, alternatif olarak trafik akımı Şişli istikametine yönlendirilecek.

Vişne Tekke Sokağı kapatılacak ve otosel inişlere trafik akımı verilmeyecek, alternatif olarak Maçka istikametine yönlendirilecek.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Maçka Küçük Çiftlik Parkı önüne konuşlandırılan ambulanslar

-Polis önlemleri

-Stada çıkan yolların araç trafiğine kapatılması

-Genel ve detay görüntüler

==================

KADIKÖY'DE TERÖR PROTESTOSU

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Kadıköy'de DİSK Genel-İş sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu şube üyesi bir grup, son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Kadıköy Belediyesi önünde saat 13.00'da bir araya gelen DİSK Genel-İş sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu şube üyesi yaklaşık 100 kişi teröre tepki gösterdi. Son günlerde artan terör olaylarını protesto eden grup üzerinde "Artık yeter terörün her türlüsünü lanetliyoruz" yazılı pankart açtılar. Grup, Beşiktaş ve Kayseri'de yapılan terör saldırısında şehit olanlar için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

TERÖRE TEPKİ GÖSTERDİLER

DİSK Genel-İş sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 no'lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri yaptığı basın açıklamasında, "Son günlerde yaşanan terör eylemlerini, savaşı ve katliamları bir kez daha lanetliyoruz. Uzun yıllardır savaş, terör ve şiddet sarmalı içerisinde yok ediliyoruz. Ölen insanlıktır ve bu topraklar artık kana ve gözyaşına doymuştur. Bu yüzden artık yeter diyoruz. Savaş, şiddet ve terör politikaları nereden gelirse gelsin buna son verilmelidir. İşçiler ve emekçiler olarak hep birlikte, bir arada, eşit bir şekilde yaşayacağımız barışın, demokrasinin egemen olduğu bir ülkeyi, bölgeyi ve dünyayı kurana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

ASGARİ ÜCRETE DEĞİNİLDİ

Tanyeri açıklamasının devamında asgari ücrete de değindi. Başkan Tanyeri konuyla ilgili, "Asgari ücret tüm çalışanlar için ortak ve toplu pazarlıkla belirlenmelidir. Görüşmeler kamuoyuna açık hale getirilmeli, anlaşmazlık durumunda işçilerin üretimden gelen güçlerini kullanabilecekleri yasal zeminler oluşturulmalıdır. Asgari ücret net 2 bin TL olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Toplanan grubun görüntüsü

-Açılan pankart ve dövizler

-Slogan atmaları

-Basın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı
    09:44 Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı

    Bursa'da düzenlenen Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında Düzceli sporcular, Genç Erkekler A kategorisinde birinci ve ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

  • Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak
    09:43 Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak

    Kanuna göre kira tespit davaları en erken altıncı kira yılı için açılabiliyor. Ancak bu davaların sonuçlanması birkaç yıl sürebiliyor. Prof. Dr. Umut Yeniocak, emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararının mağduriyeti azaltacağını belirtti. Yeniocak, kiraya verenin yıllar süren davanın sonunu beklemesi ve geçmişe dönük kira farklarını tahsil etmek için mahkeme kararının kesinleşmesini beklemesi gerektiğini ifade etti. Yeniocak ayrıca, kira tespit davalarında emsal kiraya yakın bir kira ödemesi yönünde ihtiyati tedbir talep edilmesi ve mahkemenin bu talebi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bu sayede dava süresince yükseltilmiş kira bedelini tahsil eden ev sahibi için davanın uzun sürmesinin ikinci bir mağduriyet sebebi olmaktan çıkacağını kaydetti.

  • Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu
    09:43 Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu

    Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, 31 Mart seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkan Adayı olmasının ardından görevine iade edildi.

  • Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı
    09:41 Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 36 kilo 250 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 5 şüpheli tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı
    09:40 Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir kişi, çakmağına gaz dolumu yaparken gaz tüpünün alev alıp patlaması sonucu yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti
    09:40 Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti

    Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Çeber, hastane yönetimi ve başhekimler ile birlikte öğle yemeği yedi ve ardından hastanenin mevcut durumunu ve gelecek planları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında Vali Çeber, Hayrullah Kubba'nın liderliğini ve başarılarını takdir ederek, 'Bu toplantıda hastanemizin hedefleri ve gelişim planları hakkında görüş alışverişinde bulunma şansını yakaladık. Hayrullah Kubba için yapılan ziyaret, ortak hedeflere ulaşma konusunda motivasyon artırdı' dedi.

  • Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi
    09:40 Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, afet ve acil durum eğitimleri verildi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

  • Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi
    09:39 Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, sorgulanan iki kişinin üst aramasında 3,42 gr metamfetamin maddesi bulundu. Şahısların polis merkezine götürülerek işlem başlatıldı.

  • Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı
    09:38 Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı

    Bayburt Belediyesi, su üretim kaynaklarında yapılan bakım onarım çalışmaları nedeniyle yarın 5 saatlik su kesintisi olacağını duyurdu.


Advertisement