Dha İstanbul Bülteni- 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni- 3

Dha İstanbul Bülteni- 3

1 - ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI BAŞLADITolga Özbek, İstanbulDHAAralarında İstanbul'un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcular, bugünden itibaren uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak.

21.03.2017 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI BAŞLADI

Tolga Özbek, İstanbulDHA

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcular, bugünden itibaren uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak. ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla başlatılan uygulama Türkiye'nin yanı sıra Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt (Kuveyt) için geçerli olacak.

THY uygulamanın bugün tebliğ edilmesiyle birlikte yürürlüğe girdiğini bildirerek ABD'ye uçacak yolcularını uyardı. Bilgilendirmede şöyle denildi, "İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların uçak altı kargo bölümünde taşınması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir"

NEDEN BU KARAR ALINDI

Amerikan Özel Kuvvetleri'nin Yemen'de El Kaide'ye yaptığı operasyonda, terör örgütünün elektronik aletlerin içine gizlenmiş patlayıcıyla uçaklara karşı eylem yapacağı belirlenmişti. Bunun üzerine Müslüman ülkelerden bu tür bir saldırı riski nedeniyle ABD güvenlik kurallarını daha da sıkı hale getirdi.

Uygulamaya göre, yolcular yanlarına cep telefonlarından daha büyük olan diz üstü bilgisayar, tablet, DVD oynatıcısı, elektronik oyunlar veya 'kindle' olarak adlandırılan elektronik kitap okuyucularını kabine sokamayacak. Bu tür elektronik aletler bagaja verilecek bavulların içine konulacak. Tıbbi cihazlar bu uygulamanın dışında kalacak.

PATLAYICI RİSKİ

Güvenlik uzmanları, cep telefonlarından daha büyük cihazlar içine konulabilecek patlayıcıların uçağın gövdesine hasar verebilecek etkiye sahip olacağına dikkat çekti. Geçen yıl şubat ayında meydana gelen olayda, Somali'de Mogadişu'dan kalkan Daallo Havayolları'nın uçağında bir yolcu, dizüstü bilgisayarının içine gizleyerek soktuğu bombayı uçağın kalkışı sırasında patlatmıştı. Cam kenarında oturan yolcu, gövdede oluşan yarıktan dışarı fırlamış, pilotlar uçağı Mogadişu'ya indirmeyi başarmıştı. Olayın meydana geldiği 2 Şubat 2016 tarihinde Türk Hava Yolları kötü hava şartları nedeniyle seferini iptal etmiş ve aktarmalı yolcular Daallo Havayolları'nın uçağına binmişti.

Uzmanlar, gövdede patlama ile meydana gelebilecek hasarın ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekiyor. Yüksek irtifada, dışarısı ile kabin arasında basınç farkı nedeniyle gövdedeki deformasyon hızla ilerleyerek parçalanmaya ve uçağın düşmesine neden olabiliyor.

NASIL TAŞINACAK

Yolcu cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazlarını kapalı olarak bavuluna koyacak. Bavul kontuarda teslim edildikten sonra havalimanı güvenliğinden geçirilecek. ABD aralarında Türkiye'nin de olduğu bir çok ülkeden yapılan seferlerde yetkilendirdiği güvenlik şirketlerinden özel hizmet alıyor. Bu şirketler, havalimanındaki güvenlikten uçağa gönderilen bagajı tekrar x-ray cihazından geçiriyor. Sonrasında da uçağın kargo bölümüne yükleniyor.

THY VE KÖRFEZ ŞİRKETLERİ OLUMSUZ ETKİLENECEK

Son yıllarda bir çok ABD havayolu şirketi, rekabete dayanamayarak Türkiye'nin yanı sıra körfez bölgesinden çekilmek veya seferlerini azaltmak zorunda kaldı. Başta THY, Emirates, Qatar ve Etihad Havayolları olmak üzere bu pazardan çok önemli pay almaya başladı. Uzmanlar bu yasak tan THY ve körfez bölgesindeki havayollarının ciddi etkilenebileceğine dikkat çekiyor. Trump'ın seçilmesinin ardından Amerikan havayolu şirketleri rekabetten zarar ettiklerini ve pazarlarını kaybettiklerini açıklamıştı.

HIRSIZLIK ARTABİLİR

Maddi değeri yüksek bu cihazların bavula konulması akıllara hemen hırsızlık riskini getiriyor. Özellikle ABD'de bavul hırsızlık oranlarının yüksek olması, bu konuda ekstra önlemler alınması gerekliliğine işaret ediyor. Benzer bir yasak, 2006'da İngiltere tarafından uygulandığında havalimanı hırsızlık olaylarında ciddi bir artış yaşanmıştı.

===============================

2- İSTANBUL VALİLİĞİ'NİN NEVRUZ KUTLAMASI TOPKAPI'DA YAPILDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin,

"Yüzyıllardır, Anadolu'ya kadar olan Türk coğrafyasında bu kültürün yaşadığı diğer milletlerin bulunduğu noktada bu bayramı kutluyoruz. Nevruz bayramını geleneksel olarak kutluyoruz"

Haber - Kamera: Enver Alas, İstanbul/ DHA

İstanbul Valiliği'nce Topkapı Kültür Park'ta düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılanlar, Nevruz ateşinden atladılar, yumurta tokuşturup demir dövdüler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Topkapı Kültür Park'ta düzenlenen resmi Nevruz Bayramı kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile Türk Cumhuriyetleri'nin İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, Türk Cumhuriyetleri temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

NEVRUZ, DÜNYANIN EN ESKİ BAYRAMLARINDAN BİRİ

Törende bir konuşma yapan Coşkun Yılmaz, Nevruz Bayramı'nın dünyada kutlanan en eski ve en köklü bayramlardan biri olduğunu söyledi. Nevruz'un birleştirici ve kaynaştırıcı özelliği olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Nevruz geleneği, Türkistan'dan Kafkaslara, Balkanlara, Anadolu'ya değin asırları kucaklayan bir birikime ve zenginliğe sahiptir. Nevruz, milletimiz için 'yeni gün'ün, yeni bir başlangıcının, tabiatla beraber insanın canlanacağının işaretidir" diye konuştu.

NEVRUT ATEŞİNDEN ATLADILAR

Nevruz kutlamaları daha sonra çeşitli folklor, dans gösterileri ve mini konserlerle devam etti. Tören alanında bulunanlar, gösterilerin ardından yakılan Nevruz ateşinden atladılar.Vasip Şahin ve Kadir Topbaş ise alanda demir dövenleri izledi. Katılımcılar, Nevruz Bayramlarının simgelerinden olan renkli yumurtaları tokuşturdu. Kutlama sonunda katılan tüm davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.

VALİ ŞAHİN'İN NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise kutlamaların ardından Nevruz Bayramı nedeniyle verdiği mesajda herkesin Nevruz bayramını kutladı. Şahin, "Yüzyıllardır, Anadolu'ya kadar olan Türk coğrafyasında bu kültürün yaşadığı diğer milletlerin bulunduğu noktada bu bayramı kutluyoruz. Nevruz bayramını geleneksel olarak kutluyoruz. Bunu güzel bir törenle İstanbul'da icra ederek gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Vali Şahin'in tören alanına gelişi

-İstiklal Marşı

-Protokolden görüntüler

-Etkinliğe katılanlar

-Türk ve Türki Cumhuriyetlerin bayrakları

-Kültür ve Turizm İl Müdürü Coşkun Yılmaz'ın konuşması

-Konser

-Folklor ve dans gösterileri

-Demir dövülmesi

-Ateşten atlayanlar

-Yumurta tokuşturanlar

-Vali Şahin'in mesajı

21.03.2017 - 13.10 Haber Kodu : 170321084

==============================

3- ŞİLE'DE "NEVRUZ ATEŞİ" YAKILDI

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI/ İSTANBUL

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kapsamında Şile'nin Ağva Mahallesi'nde Nevruz Bayramı kutlandı. Kanan İlköğretim Okulu ve Ağva Atatürk Ortaokulu'nun hazırladıkları gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.

Şile Kaymakamı Salih Yüce, törende yaptığı konuşmada, "Türkün kadim bayramı Nevruz Bayramı binlerce yıldır, baharın gelişi, yeniden dirilişin simgesi ve Ergenekon'dan çıkışın simgesi olarak tüm Türk dünyasında coşkuyla, sevinçle kutlanmıştır. Maalesef bizim binlerce yıldır kutladığımız bayramımız son yıllarda PKK bölücü terör örgütü tarafından acı olarak, sıkıntılı olarak, stresli olarak yaşanmasına neden olmuştur. Çok yakın bir gelecekte tamamı hak ettikleri yerde ya zindanın karanlıklarında yada toprağın altına gömülecekler" dedi.

NEVRUZ ATEŞİNDEN İLK OLARAK ŞİLE KAYMAKAMI ATLADI

Öğrencilerin gösterilerinin ardından okul bahçesinde Nevruz ateşi yakıldı. Nevruz ateşinden ilk olarak Şile Kaymakamı Salih Yüce atladı. Sonrasında diğer protokol üyeleri ve katılımcılar da ateş üzerinden atlayarak hazırlanan örs üzerinde demir dövdü. Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler, güne özel hazırlanan sembolik niyet yazılı kağıtlar ile çeşitli hediyeleri protokol üyeleri ve misafirlere dağıttı. Tören öğrencilerin hazırladıkları renkli gösteriler ile devam etti. Nevruz kutlamaları kapsamında, çuval yarışı, yumurta yarışı ve sandalye kapma yarışmaları beğeniyle izlendi.

Nevruz Bayramı Kutlama programına Şile Kaymakamı Salih Yüce'nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı M. Turan Temel, İlçe Jandarma Komutanı Yzb Volkan Ayvallı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Dizieğri ve çok sayıda davetli katıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Etkinlikten görüntüler

===================================

4- TAKSİM'İ İŞGALE GİDEN DARBECİLER HAKKINDA 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ (1)

Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

15 Temmuz darbe girişiminde Taksim Meydanı'nı işgale giden askerler hakkındaki soruşturma tamamlandı. 11'i tutuklu, 4'ü firari 15 rütbeli askerin aralarında olduğu 99 şüpheli için, "Darbeye teşebbüs suçundan" 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet talep edildi.

39 MAĞDUR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Orhan Aydın tarafından hazırlanan 226 sayfalık iddianamede askerin ateşiyle yaralanan 39 kişi mağdur, 4 kişi müşteki olarak yer aldı. İddianamede 99 şüpheli hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Tüm şüpheliler hakkında ayrıca, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve "Mala zarar verme" suçlarından da ceza istenirken, bazı şüpheliler hakkında ise, "Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarında da çeşitli oranlarda cezalar istendi.

=============================

5- POLİSLERİN YARGILANDIĞI "BYLOCK" DAVASI (2)

Haber: Hayati KILIÇ - İstanbulDHA

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 63'ü tutuklu 86 polisin yargılandığı davanın ikinci duruşması sanık polislerin savunmaları ile devam ediyor.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı davanın ikinci duruşması Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki duruşma salonunda devam ediyor. Duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 60 tutuklu sanık ve 2 tutuksuz sanık katıldı. Sanıkların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya sanık yakınları da izleyici olarak katıldı. Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Duruşmada tutuklu sanıklar Abdurrahman Kart, Abdulkadir Güler, Erdal Yıldırım, Hüseyin Canlıoğlu, İshak Kocamanoğlu, Mesut Ağca, Murat Bilge, Murat Davğdevir, Recep Ali Baştopçu, Resul Demir, Reşit Yılan, Mustafa Kılıboz, Zafer Okumuş ve Şenol Yağmur ifade verdi. Sanıklar ifadelerinde FETÖ ile bağlantılarının bulunmadığını belirterek, Bylock programı kullanmadığını söylediler. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar tahliyelerini ve beraatlerini talep ettiler.

"AMİRLERİMDEN BAŞKA KİMSEDEN EMİR ALMADIM"

Duruşmada ifade veren tutuklu sanıklardan Abdurrahman Kart, ByLock programını kullanmadığını belirterek, "15 Yıllık meslek hayatımda devletimden başka hiçbir gruba hizmet etmedim, sıralı amirlerimden başka kimseden emir almadım. Açığa alındığımda üzerime ait telefonu kendim teslim ettim. İddianamede yer alan telefon numarası bana ait ama kesinlikle ByLock kullanmadım" dedi.

"2 YAŞINDAKİ OĞLUM HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR"

Sanık Erdal Yıldırım hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek "Kanunlara aykırı şekilde evimde yapılan aramalarda bana ve eşime ait cep telefonu ve bazı eşyalara el konuldu. Bu aramalarda suç unsuruna rastlanılmadı. Ben ByLock kullanmadım, ayrıca iddianamede bu programı ne zaman kullandığıma dair bilgi bulunmuyor.2 ve 5 yaşında iki çocuğum var. Eşim çalışmıyor. Ailem bakıma muhtaç. 2 yaşındaki oğlum 3 aydır hastanede yatarak tedavi görüyor. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"KENDİMDEN ŞÜPHEM OLSA TELEFONU KAYBEDERDİM"

Sekiz yıllık polis memuru olduğunu ifade eden tutuklu sanıklardan İshak Kocamanoğlu, "Söz konusu programı medyadan öğrendim. Ektin pişmanlıktan yararlanacağım bir bilgim olsaydı bunu mahkemeyle paylaşırdım. Zaten böyle bir suçlamayla yargılanmak zoruma gidiyor. Ben böyle bir durumdayken kimseyi kollayacak halim de yok. Kendimden şüphem olsa suça konu olan telefonu kaybeder ve söylemezdim. Ama ben kendimi biliyorum. Böyle bir programı kullanmadım" dedi.

"FETÖ ÜYESİ OLMAYAN BİRİNİN BU DERSANELERDE ÇALIŞTIĞINI GÖRDÜN MÜ?"

Tutuklu sanıklardan Reşit Yılan "Suçlama tarihinde akıllı telefon kullanmıyordum. Sadece üzerime ait bir internet hattı mevcuttur. Bu hat üzerinden kimin ByLock programını indirdiğini ve kullandığını tespit edilmesini istiyorum. Ben akıllı telefonu 2016 yılında kullanmaya başladım. FETÖ gibi herhangi bir terör örgütüne bağlı olmadım. Polislik mesleğine başlamadan kısa bir süre önce coğrafya öğretmenliği yaptım. Ankara'da 'Maltepe' adında bir dershanede öğretmenlik yaptım" dedi.Mahkeme başkanı Fikret Demir, sanık Yılan'a bu dershanenin hangi kuruluşa ait olduğunu sordu. Sanık Yılan, "Ben bu dershanede bir ay çalıştım, FETÖ'ye ait olduğunu biliyorum" diye yanıt verdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Demir, sanık Yılan'a "Sen, FETÖ üyesi olmayan herhangi birinin bu dershanelerde çalıştığını gördün mü?" sorusunu yöneltti.Sanık Yılan ise "Gördüm efendim" dedi. Sanık Raşit Yılan savunmasının ardından tahliyesini talep etti.

Duruşma sanıkların savunma yapmasıyla devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan, FETÖ/PDY Örgütünün tarihçesi anlatıldığı ve analizi yapıldığı iddianamede,"ByLock" kullandığı tespit edilen 63'ü tutuklu 86 polis hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanık polislerin bir kısmının meslekten ihraç edildiği, bir kısmının da açığa alındığı belirtiliyor. "ByLock" kullandıkları tespit edilen sanıkların, örgüt lider ve yöneticilerinden söz konusu program üzerinden emir ve talimat alarak süreklilik, etkinlik arz edecek şekilde örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer almak suretiyle üzerine atılı suçu işledikleri iddia ediliyor.

==========================

6- ÖZEL DÜZENEKLİ KAÇAK MAZOT ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

İstanbul'da kiraladıkları otomobillere kurdukları düzenekle park halindeki tırların yakıt depolarında bulunan mazotu çekerek çaldıkları iddia edilen 26 kişi polisin gözaltına alındı. Şüphelilerin kiraladıkları lüks spor otomobillerin arka koltuklarını sökerek büyük bir depo yerleştirdikleri, elektrikli pompa ile otomobillerinden bile inmeden yakıtları kendi araçlarına aktardıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin çaldıkları mazotu Bahçelievler ve Küçükçekmece bölgelerinde bulunan kaçak benzin istasyonlarına litresi 3 bin liradan sattıkları tespit edildi. Operasyon sırasında bu istasyonlar da ortaya çıkarılarak kapatıldı.

POLİS BİR YIL ÖNCE YAKALANAN İKİ KİŞİNİN İZİNİ SÜRDÜ

İstanbul'da bir yıl önce düzenlenen operasyonda kamyonlardan mazot çalarken fark edilen iki şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanmıştı. Şüpheliler Mustafa İ., ve Yakup Ç., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yakalanan bu kişilerle ilgili yürüttükleri soruşturmada olayın organize bir şekilde yapıldığını tespit etti.

26 KİŞİLİK ŞEBEKE TESPİT EDİLDİ

Tır parklarında 1 yıl önce mazot çalan bir şebekenin varlığının ortaya çıkarılmasıyla birlikte Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine 3 ay önce tekrar bir soruşturma açıldı. Polis teknik ve fiziki takibin ardından 8 Mart 2017'de operasyon için düğmeye bastı. Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 32 adrese yaptıkları eşzamanlı baskınlarda elebaşılığını daha önceden çok sayıda polise geliş kaydı bulunan Ali R.'nin yaptığı 26 kişilik şebekeyi çökertti.

DEPOLARI BENZİN İSTASYONUNA ÇEVİRMİŞLER

Baskın yapılan yerler arasında bulunan 3 depoda bulunanlar ise deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Depoların içine plastik depolar ve pompalar konularak, bu yerlerin benzin istasyonuna çevrildiği ortaya çıktı. Şüphelilerin çaldıkları mazotu Küçükçekmece ve Bahçelievler'de bir başka şebekenin kurduğu bu kaçak benzin istasyonlarına litresini 3 liradan sattıkları ortaya çıktı. Burada yağ karıştırılarak hacmi arttırılan kaçak mazotun daha sonra litresi 3,5 liradan vatandaşlara pazarlandığı öğrenildi.

KİRALADIKLARI OTOMOBİLLERİN İÇİNE DÜZENEK KURMUŞLAR

Şüphelilerin kiraladıkları spor otomobillerin arka koltuklarını sökerek büyük bir depo yerleştirdikleri, daha sonra bu depoya emme yapan bir pompa bağladıkları tespit edildi. Şüphelilerin otomobilden inmeden depo kapaklarını kırıp hortumu içine soktukları daha sonra pompayı çalıştırarak mazotu kendi araçlarındaki depoya çektikleri öğrenildi.

VURGUN ÇOK BÜYÜK OLABİLİR

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada şüphelilerin 45 ayrı tırdan hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Bazı olaylarda şüphelilerin tırlara girerek şöförlerin cep telefonu kredi kartlarını çaldıkları tespit edildi. Ancak birçok olayda sürücülerin şikayetçi olmadığının tespit edildiğini söyleyen yetkililer, hırsızlık şebekesinin vurgununun çok daha büyük olabileceğini belirtti. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

21.03.2017 - 12.24 Haber Kodu : 170321071_

====================

7-THY'NİN PARİS'E UÇAĞI PİST BAŞINDAN DÖNDÜ

Haber: Faik KAPTAN/İSTANBUL,

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan Paris'e gidecek olan uçağı kalkmadan önce pist başında arıza yapınca park yerine geri dönmek zorunda kaldı. THY'nin saat 11.05'de kalkması gereken TK-1823 sefer sayılı Boeing 737- 800 tipi uçağı bir saatten fazla bir gecikmeyle saat 12.19'da kalkış için pis başına geldi.

TC-JHR kuyruk tescilli THY uçağı tam hareket edeceği sırada Kaptan Pilotun uçuş kulesine verdiği bilgi üzerine teknik arıza nedeniyle geri dönmek dönmek zorunda kaldı.

THY yetkilileri uçağın bakım için teknik hangara çekildiğini söylediler.

==================================

8- AYTEMİZ'DEN AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE BİR İLK "MOTORCU DOSTU İSTASYON"

Haber: İstanbul DHA

Aytemiz, 'Motorcu Dostu İstasyon' projesi ile akaryakıt sektöründe, hizmet konusunda fark yaratan yepyeni bir çalışmaya imza atıyor. Motorcu Dostu Aytemiz İstasyonlarında, motosiklet kullanıcılarına özel park alanları ve bu alanın önünde kask, mont ve eldiven gibi eşyalarını bırakabilecekleri kişiye özel kilitli dolaplar, marketlerde kitleye özel ürünler yer alacak. Ayrıca yakıt alımı sırasında oluşabilecek kazaları engellemek amacı ile motosikletlilere özel hazırlanan pompaların önünde, kaymaz bir zemin olacak.Tüm bu hizmetlere ek olarak, motosiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak, kask ve eldivenlerini çıkartmadan pompada ödeme yapabilecekleri "Aytemiz motordan ödeö hizmeti de kısa bir süre sonra anlaşmalı Aytemiz istasyonlarında uygulanmaya başlanacak.

FARK YARATAN ÇALIŞMA

Türkiye'nin en hızlı büyüyen akaryakıt şirketi Aytemiz, sektörde bir ilke imza atarak "Motorcu Dostu İstasyonö projesini hayata geçiriyor. Motosiklet kullanıcılarının istek ve taleplerini tespit eden Aytemiz, Motorcu Dostu İstasyon projesi ile hizmet konusunda fark yaratan yepyeni bir çalışmaya imza atıyor. Tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda motosiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Motorcu Dostu İstasyon projesi, motosiklet kullanıcılarının desteği ile Türkiye geneline yayılarak büyümesini sürdürecek. Motosiklet kullanıcılarının trafikteki algısını yükseltmek, emniyetlerine katkıda bulunmak ve hayatlarını kolaylaştırmak hedefiyle geliştirilen Motorcu Dostu İstasyon projesi, bir dizi yeniliği de beraberinde getiriyor.

MOTORCUNUN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

Bu kapsamda projede yer alan Aytemiz istasyonları, istasyon girişlerine yerleştirilecek 'Motorcu Dostu İstasyon' tabelaları ile farklılaşacak. Bu istasyonlarda, motosiklet kullanıcılarına özel park alanları ve bu alanın önünde kask, mont ve eldiven gibi eşyalarını bırakabilecekleri kişiye özel kilitli dolaplar yer alacak. Ayrıca yakıt alımı sırasında oluşabilecek kazaları engellemek amacı ile motosikletlilere özel hazırlanan pompaların önüne, özel kaymaz bir zemin yer alacak. Farklı tekerlek tiplerine uygun lastik şişirme uçları da motosiklet kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Öte yandan motosikletlere yakıt dolumu yapacak personel de motosikletlere özel hizmet sunmak üzere bir eğitimden geçecek. Aytemiz Motorcu Dostu İstasyonlardaki marketlerde, motosiklet kullanıcılarına özel, Castrol madeni yağları, kask içi ve dışı temizleme spreyi, buğu önleyici, motosiklet temizleme ve cilalama spreyi ile zincir temizleme spreyi gibi bakım malzemelerine de yer verilecek. Hem yağ değişimini hem de zincir yağlamayı kolaylaştıran motosiklet sehpası da bu istasyonlarda yer alacak. Tüm bu hizmetlere ek olarak, motosiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak, kask ve eldivenlerini çıkartmadan pompada ödeme yapabilecekleri "Aytemiz motordan öde" hizmeti de kısa bir süre sonra anlaşmalı Aytemiz istasyonlarında uygulanmaya başlanacak.

MOTOSİKLET KULLANICISININ DA 'HİZMETİNDEYİZ'

Aytemiz olarak her türlü taşıt kullanıcısına "hizmetinizdeyiz" dediklerini ve bunu sonuna kadar uyguladıkları bir yaklaşıma sahip olduklarını söyleyen Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, "Biz bu sloganı geliştirirken, tüm motorlu araçları hedefleyerek yola çıkmıştık. Bugün bizce geleceğin parlayan yıldızı olmaya aday olan motosiklet dünyasına dokunma ve onların hayatlarını kolaylaştırma zamanının geldiğini düşünüyoruz" dedi. Gerek satın alma ve gerekse kullanım açısından son derece ekonomik olan motosikletlerin özellikle büyük kentlerde yaşanan trafik probleminin en pratik çözümlerinden biri olduğunu anlatan Ahmet Eke, "Bugün Türkiye'de trafiğe kayıtlı 3 milyon motosiklet bulunuyor. Bizim hedefimiz bu 3 milyon kullanıcının tamamına ulaşmak. Onların ne tip ihtiyaçları olduğunu iyi biliyoruz ve motosiklet kullanıcılar için hem istasyonlarımızda, hem de trafikte bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

PROJEYİ MOTOSİKLET KULLANICILARI ŞEKİLLENDİRECEK

Motosikletin ister iş ister hobi amaçlı kullanılsın, başlı başına bir yaşam tarzını temsil ettiğini hatırlatan Ahmet Eke, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Motosikletlere ve motosiklet kullanıcılarına yönelik sektörde büyük bir boşluk olduğunu tespit ettik ve bu alanı hak ettiği şekilde doldurmak üzere harekete geçtik. Umuyoruz ki; sektördeki diğer oyuncular da başlattığımız bu hareketi takip ederek, yaklaşımımıza destek vereceklerdir. Kısa vadede kendi işlettiğimiz 25 istasyonumuzda devreye alacağımız uygulamayı, yıl sonuna kadar motorcuların yoğun olarak kullandıkları rotaları da dikkate alarak 100 istasyona kadar yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Projemizi gerçekleştirmek üzere Koşuyolu istasyonumuzu pilot istasyon olarak belirledik. Bu pilot istasyonu kullanan motosikletli tüketicilerimizden aldığımız geri bildirimlerle,projemizi hem yaygınlaştırmaya hem de geliştirmeye devam edeceğiz."

AYTEMİZ HAKKINDA:

2017 itibariyle 500'ü aşan istasyon sayısına ulaşan Aytemiz, yurt çapında akaryakıt dağıtımı ve bayilik oluşturma faaliyetlerini gittikçe artan bir büyüme ivmesiyle sürdürüyor. Bugün itibari ile Türkiye'nin tüm bölgelerinde 10 ikmal noktası ve yıl sonu itibariyle 220.000 metreküp depolama kapasitesi ile önemli bir altyapıya sahip olan Aytemiz, yaptığı operasyonel iyileştirmelerle hizmet standardını her geçen gün yukarıya taşıyarak sürekli müşteri memnuniyeti ilkesiyle tüketicilere hizmet vermeye devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Tanıtım videosu

21.03.2017 - 12.57 Haber Kodu : 170321080

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni- 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement