Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

(aktüel görüntüyle) 1- KILIÇDAROĞLU: AYIN 16'SINA KADAR HİÇBİR KISIR TARTIŞMANIN İÇİNE GİRMEYECEĞİMCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"18 madde ile ilgili tartışma bizim dışımızda pek dile getirilmiyor.

12.04.2017 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(aktüel görüntüyle)

1- KILIÇDAROĞLU:  AYIN 16'SINA KADAR HİÇBİR KISIR TARTIŞMANIN İÇİNE GİRMEYECEĞİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"18 madde ile ilgili tartışma bizim dışımızda pek dile getirilmiyor. Başka konular tartışılıyor. Amaç gündemi saptırmak, sizin elinizden alınacak hakları, size duyurmamak. Bunun yolunu yöntemini arıyorlar"

"Ama söz verdim, karar verdim, ayın 16'sına  kadar hiçbir kısır tartışmanın içine girmeyeceğim, girmeyeceğim, girmeyeceğim, bu milletin hakkının savunacağım"

" İstanbul'da da 'hayır' var. Son yapılan çalışmalar şunu gösteriyor; İstanbul'da en az yüzde 53 'hayır' var, İstanbulluya hayırlı olsun, en az yüzde 53. Korkuyorlar, baskı kuruyorlar"

"Diyorlar ki 'yeni bir devlet kuracağız biz, onun için sandığa gidiyoruz, yeni bir devlet kurmak için sandığa gidiyoruz'. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ne istiyorsunuz Allah aşkına? Ne istiyorsunuz?"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Küçükyalı Kültür Merkezi'nde, geri dönüşüm işçileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu yanı sıra programa, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Can Polat, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Kurucusu Ali Mengirlioğlu  katıldı.

"AYIN 16'SINA KADAR HİÇBİR KISIR TARTIŞMANIN İÇİNE GİRMEYECEĞİM, GİRMEYECEĞİM, GİRMEYECEĞİM"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bakın anayasa görüşmeleri, tartışmaları yapılıyor. 18 madde ile ilgili tartışma bizim dışımızda pek dile getirilmiyor. Başka konular tartışılıyor. Amaç gündemi saptırmak, sizin elinizden alınacak hakları, size duyurmamak. Bunun yolunu yöntemini arıyorlar. Ama söz verdim, karar verdim, ayın 16'sına kadar hiçbir kısır tartışmanın içine girmeyeceğim, girmeyeceğim, girmeyeceğim... Bu milletin hakkının savunacağım" dedi.

"TARİHİMİZİ NİYE REDDEDİYORUZ? REJİMİMİZİ NİYE DEĞİŞTİRİYORUZ?"

Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'yeni bir devlet kuracağız biz, onun için sandığa gidiyoruz, yeni bir devlet kurmak için sandığa gidiyoruz'. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ne istiyorsunuz Allah aşkına? Ne istiyorsunuz? Tarihimiz var, kültürümüz var, birikimimiz var, cumhuriyeti nasıl kurduğumuz var, el ele kol kola, yürek yüreğe mücadele ettik, devletimizi kurduk. Eksiğimiz olabilir, oturur düzeltiriz, yanlışımız olabilir oturur düzeltiriz. Tarihimizi niye reddediyoruz? Rejimimizi niye değiştiriyoruz?" şeklinde konuştu.

"SİZİN 'HAYIR' SÖYLEMEYE HERKESTEN FAZLA HAKKINIZ VAR"

Kemal Kılıçdaroğlu, salonda bulunan geri dönüşüm işçilerine seslenerek, "Sizin 'hayır' söylemeye herkesten fazla hakkınız var. Emin olun bunu inanarak söylüyorum. En çok ezilenler sizlersiniz. Hak talebinde bulunulduğu zaman kapılar yüzlerinize kapatılanlar sizlersiniz. Görmezlikten gelinenler sizlersiniz. 'Adalet istiyorum' dediğiniz zaman sesi duyulmayanlar sizlersiniz. Onun için sizin herkesten fazla 'hayır' demeye hakkınız var. 'hayırda alın teri var' diyor arkadaşım' dedi.

"İSTANBUL'DA EN AZ YÜZDE 53 'HAYIR' VAR, İSTANBULLUYA HAYIRLI OLSUNö

Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da da 'hayır' var. Son yapılan çalışmalar şunu gösteriyor; İstanbul'da en az yüzde 53 'hayır' var, İstanbulluya hayırlı olsun, en az yüzde 53. Korkuyorlar, baskı kuruyorlar. İstedikleri kadar baskı kursunlar, istedikleri kadar eziyet etsinler, istedikleri kadar para harcasınlar, istedikleri kadar yeri göğü 'evet' ile donatsınlar. Bu milletin bir onuru vardır, bu millet bu devleti sokakta bulmadı. Birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir kişiye teslim etmek istemiyoruz. Bu devletin parlamentosu olmalı. Bunun bir parti ile ilgisi yoktur, bunun bir kişi ile de ilgilisi yoktur. Bu tamamen demokrasiyle ilgilidir. Demokraside sözümüz geçer, derdimizi anlatırız, hakkı, hukuku, adaleti ararız. Eğer hak, hukuk, adalet olmazsa bunların hiçbirisi olmaz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması

Detaylar

12.04.2017 - 12.55 Haber Kodu : 170412061_

==========================

2- HIRSIZLAR KENDİLERİNE MÜDAHALE ETMEK İSTEYEN APARTMANIN GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ DÖVEREK ÖLDÜRDÜ.

Haber: Cengiz ÇOBAN, İstanbulDHA

Kadıköy'de hırsızlık amacıyla geldiklerini fark edip müdahale etmek isteyen bir apartmanın güvenlik görevlisi, şüphelendiği kişiler tarafından korkunç şekilde dövülerek öldürüldü.

Olayı gerçekleştiren 3 kişi yakalanıp tutuklandı kaçan bir kişinin yakalama çalışması devam ediyor. Apartman görevlisinin öldüresiye dövüldüğü o anlar MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay geçen pazar akşamı yaşandı. Bir dükkana hırsızlık amacıyla girmeye çalışan 4 kişiyi fark eden yakındaki apartmanın güvenlik görevlisi Osman Karabulut hırsızlığa engel olmak istedi.

Silahlı ve sopalı oldukları belirtilen 4 kişi, hırsızlıktan vazgeçmek şöyle dursun, onlara engel olma niyetindeki Karabulut'u kovalamaya başladı.  Güvenlik görevlisi kaçarken dengesini kaybetti ve düştü. Peşinden gelen şüpheliler yere düşen Karabulut'u darp etmeye başladı. Darbeler dakikalarca sürdü. Başına aldığı sopa darbeleriyle ağır yaralanan Karabulut olayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren Karabulut, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerine gelen polis, Oğuzhan T adlı şüpheliyi yakaladı. Polis şüphelinin ruhsatsız silahı ile buna ait bir şarjör ve darpta kullanılan sopaya el koydu.. Olaya karıştıkları belirlenen  Cem D. Meriç A da Maltepe'de saklandıkları yerde.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Şüphelilerin, "uyuşturucu madde ticareti", "iş yerinden hırsızlık", "oto hırsızlığı", "kasten yaralama" gibi suçlardan poliste kaydının olduğu tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, adliyeye çıkarıldıktan sonra tutklanarak cezaevine gönderildi.Kaçan diğer şüphelinin yakalanması için polisin çalışması sürüyor.

DARP ANI KAMERADA

Apartmanın güvenlik görevlisinin darp edilmesi kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi .Görüntülerde  apartman görevlisinin koşarken yere düştüğü görülüyor. Şüphelilerin yerdeki güvenlik görevlisine sopalarla  tekmelerle defalarca vurduğu görülüyor.Bir şüphelinin sopayı yere düşürdüğü tekrara sopayı alarak vurmaya devam ettiği görülmekte. Olayı gören vatandaşların şüphelilere müdahale etmeye çalışıyor. Şüpheliler kaçarken,yaralı  ambulansla hastaneye götürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Güvenlik görevlisinin koşarken görüntüsü

-Yere düşmesi

-Zanlıların sopa ve tekmelerle vurması

-Zanlılardan birinini sopayı yere düşürmesi

-Tekrar sopayı alıp vurmaya devam etmesi

-Zanlıların kaçması

-Ambulansın yaralıyı alması

-Zanlıların polis merkezine getirilmesi

-Adliyeye sevk edilmesi

==========================

3- "ODA TV DAVASI"NDA KARAR GÜNÜ (2)

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu tutuksuz 13 sanıklı Oda TV Davası'nın karar duruşması görülüyor.

Cumhuriyet Gazetesi'ne açılan dava kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Şık son  sözünde, "Bu adliye sarayı, adaletin mezarı haline geldi" dedi.

Prof. Dr. Yalçın Küçük ise Ahmet Şık'a, "Nasılsın, iyi misin? Bana ihtiyacın var mı içerde?" diye sorması salonda gülüşmelere neden oldu.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Oda TV davası duruşmasına, bu davanın tutuksuz sanığı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne ilişkin açılan dava kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık getirildi. Duruşmada tutuksuz sanıklar Hanefi Avcı, Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Nedim Şener, Muhammet Sait Çakır ve Coşkun Musluk katıldı. Diğer sanıklar Şükrü Doğan Yurdakul, İlkim Kaleli, Mümtaz İdil ve Müesser Yıldız Uğur ise duruşmaya katılmadı. CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu da duruşmada izleyici olarak bulundu.

SON SÖZLERİ SORULDU

Mahkeme Başkanı, geçen celse tüm sanıkların ve avukatların esas hakkındaki beyanlarının alındığını belirterek sanıklara son sözlerini sordu.

"ADLİYE SARAYI, ADALETİN MEZARI HALİNE GELDİ"

Sanıklardan Ahmet Şık, "Aklımdan geçenleri söylersem muhtemelen yeni bir dava açılır. Hakkımda yeni iddianameyi yazan iktidarın tetikçiliğini yapanları kastediyorum. Bu adliye sarayı, adaletin mezarı haline geldi. Bu mezarın kazıcısı da bizzat savcılar ve hakimlerdir. Adliye girişinde Themis heykelleri bulunmakta adaletin simgesi olarak, elinde terazi var. Bir kefesinde haysiyet, onur gibi kavramlar var. Diğerinde ise haysiyetsizlik, şerefsizlik gibi kavramlar var. Bu hakim ve savcılar için terazinin kefesindeki kötülük ağır basıyor" dedi.

"FETÖ'DEN ŞİKAYETÇİYİM"

Oda TV İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın ise "7 yıllık süre zarfında söylenecek her şeyi söyledik. Beraatimi istiyorum. Bize bu kumpası kuran FETÖ'den şikayetçiyim" dedi.

"BU KUMPASI KURAN TÜM GÖREVLİLERİN GELMESİNİ İSTİYORUM"

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ise, "Sanık sandalyesine bu kumpası kuran tüm devlet görevlilerin gelmesini istiyorum" diye konuştu. Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu da, "6 yıl önce bu davada sanık olmak yazıları, kitapları yasaklanmak demekti. 6 yıl sonra yozlaşmış iktidarlardan devlet içindeki çetelerden uzak olmak anlamına geliyor. Bu davada hakim ya da savcı olmaktansa sanık olmayı tercih ediyorum, mutluyum" diye konuştu.

YALÇIN KÜÇÜK'TEN AHMET ŞIK'A: "BANA İHTİYACIN VAR MI İÇERDE?"

Prof. Dr. Yalçın Küçük ise "Ergenekon davasında bir numaralı sanıktım. Orduyu, PKK'yi, her şeyi yönetmekten suçlandım. Polis çıraklarının hazırladığı iddianame ile karşınızdayım. Takdir sizindir" dedikten sonra Ahmet Şık'a dönerek "Nasılsın, iyi misin? Bana ihtiyacın var mı içerde?" diye sordu. Küçük'ün sorusu salonda gülüşmelere neden  olurken, Ahmet Şık da "Yok hocam" diye yanıt verdi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULSUN"

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı da "Mahkemenizden tüm sanıkların beraatini ve kumpas kuranlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını diliyorum" dedi.

"BU DAVA BİZDEN ÇOK ŞEY ALDI, AMA HUKUK GETİRMEDİ"

Gazeteci Nedim Şener ise, "Buradaki yargılananların yaptıkları, Fetullahçı terör örgütüne karşı halkı uyarmaktı. Bu davada yargılananların yazdıkları azıcık dikkate alınsaydı Türkiye bu günleri, bu denli yaşamazdı, önlemler alabilirdi. Bu dava bizden çok şey aldı, ama hukuk getirmedi" dedi. Diğer sanıklar ve avukatları da beraat talebinde bulundular. Davaya karar açıklanmak üzere 1,5 saatlik ara verildi.

============================

4- İBRAHİM ERKAL İÇİN HASTANE ÖNÜNDE GÖZYAŞI

10 GÜN ÖNCE KIZI DOĞMUŞTU

Haber: Enver ALAS,  İstanbul,DHA

İbrahim Erkal'ın, ailesi, yakınları, sevenleri  ve sanatçı dostları üzücü haberi alır almaz hastaneye akın etti.

Maltepe'deki evinin otoparkında baygın halde bulunan Erkal, ambulansla önce Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ardından da Beşiktaş'ta özel bir hastaneye sevk edildi. İbrahim Erkal  burada ameliyata alınırken  haberi alan yakınları ve dostları hastaneye akın etti. Hastaneye gelenler Erkal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Erkal'ın sağlık durumunun ciddi olduğunu öğrenen bazı arkadaşları hastane önünde gözyaşı döktü.

HABERİ DUYAN DOSTLARI HASTANEYE KOŞTU

Hastaneye gelenler arasında dün gece İbrahim Erkal ile birlikte gece 23.30'a kadar birlikte olan Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Suha Dengizek vardı.

SANATÇININ ÜZÜCÜ OLAYDAN ÖNCE OLDUKÇA NEŞELİ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Dengizek, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dün İbrahim Bey ile saat 11.30'a kadar birlikteydik. Ayrıldıktan sonra İbrahim Bey evine gitti. Eve varınca aracını valeye veriyor. Daha sonra İbrahim Bey yere düşüyor. Yaklaşık 1 saat sonra site içerisinde bir bayan yerde baygın görüyor. Ambulans çağrılıyor. Önce Kartal Devlet Hastanesi'ne şimdi de buraya getirdik. Dün gayet neşeliydi. Çok şakalaştık. 10 gün önce de bir kızı oldu. Rabbim şifasını versin. Sadece dua istiyoruz" diye konuştu.

SELAHATTİN ALPAY: "

Erkal'ın sağlık haberini alan sanatçı dostları da hastaneye koştu. Arif Susam, Selahattin Alpay, Uğur Işılak bu isimler arasında yer aldı.

Selahattin Alpay, "Kardeşimi en eski bilenlerden biri benim. Ankara'dan tanıyorum. Allah hayırlı şifalar versin, yavrularına bağışlasın" derken, Uğur Işılak ise "Bizim aldığımız bilgi beyin kanaması geçirdiği şeklinde. Bu tür rahatsızlıkların üstesinden gelen bir çok tanıdıklarım var. İnşallah İbrahim de üstesinden bunun gelecek" ifadelerini kullandı.

10 GÜN ÖNCE ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞU OLDU

Öte yandan İbrahim Erkal'ın 10 gün önce üçüncü çocuğunun dünyaya geldiği ve adını da 'Elifsu' koyduğu öğrenildi. Hastaneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "10 gün önce bir kız çocuğu oldu. Allah önce çocuklarına sonra hepimize bağışlasın diye dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Hastane önünde bekleyenler

-Gözyaşı döken yakınları

-Bir yakınının Erkal'ı yeni doğan çocuğuyla olan resmini göstermesi

-Suha Dengizer ile röp

-Hastaneye gelen sanatçılar

-Uğur Işılak ile röp

-Selahattin ile röp

-Genel ve detaylar

12.04.2017 - 13.18 Haber Kodu : 170412064

========================

5- BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, ERZİNCANLILAR BULUŞMASINA KLASİK OTOMOBİLLE GİTTİ (2)

Otomobili oğlu kullandı, gelini ve torunu da aynı araçtaydı.

Haber: Özgür ALTUNCU - İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam İstanbul'da katıldığı "Erzincanlılar Buluşması"na klasik otomobille gitti.

Yıldırım'ın uçağı akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na indi. Başbakan Yıldırım'ı burada oğlu Bülent Yıldırım'ın 1976 model "24" plakalı klasik otomobili bekliyordu.  Başbakan Binalı Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım klasik otomobilin arka koltuğuna bindi. Aralarına da torunlarını aldılar. Aracın sürücü koltuğuna ise Bülent Yıldırım geçti, yan koltuğunda ise eşi yer aldı.

Başbakan Yıldırım, eşi, oğlu, gelini ve torunuyla birlikte, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki "Erzincanlılar Buluşması"na giderken de yol boyunca görüntülerndi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Aracın görüntüsü

-Eşiyle birlikte araca binişi

-Torununun görüntüsü

-Oğlu ve gelininin görüntüsü

-Aracın Sinan Erdem spor salonuna ilerleyişi

12.04.2017 - 11.30 Haber Kodu : 170412034

=================================

6- BEYOĞLU'NDA TARİHİ AHŞAP BİNA ALEVLERE TESLİM

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,

Beyoğlu'nda iki katlı binada çıkan yangın, yanındaki ahşap binaya sıçradı.Yangında iki bina alevlere teslim oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Tarihi ahşap bina kullanılmaz hale geldi.

Hacıahmet Mahallesi Dalfes Sokak'ta bulunan 2 katlı binada saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Binayı saran alevler bitişiğindeki tarihi ahşap binaya da sıçradı ve iki bina alevler içinde kaldı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine Beyoğlu, Şişli ve Fatih itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin dört bir taraftan yaptığı müdahale sonrası kontrol altına alındı. Çevrede yaşayanlar yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadı. Bir aile bebeğini battaniyeye sararak, uzaklaştı.

VATANDAŞLAR CEP TELEFONLARI İLE YANGINI GÖRÜNTÜLEDİ

Bazı vatandaşlar itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmalarını izlerken bazıları da cep telefonları ile yangını görüntülemeye çalıştı.

TARİHİ BİNA KULLANILMAZ HALE GELDİ

Üç katlı tarihi ahşap binanın sahibi Güngör Savaş,  "Pazara gitmek için eşimle evden çıktım. 15 dakika sonra arkadaşlarım aradı. 'Evin yanıyor' dediler. Benim evden yangın çıkma ihtimali yok. Çünkü evimde elektrik tesisatı yok. Sadece giriş katta var. Yangın yan binadan çıkmış. Bütün eşyalarım içeride kaldı. Her şeyim yandı. Eşimle dışarıda kaldım" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------

-Uzaktan görülen dumanlar

-Yanan binadan görüntü

-Alevlerin sardığı ahşap bina

- İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Vatandaşların cep telefonu ile yangını görüntülemesi

-Bina sahibi ile röp.

-Yangını izleyenler

-Genel ve detaylar

12.04.2017 -13.25  Haber Kodu : 170412066

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement