Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- DİSK'TE 1 MAYIS AÇIKLAMASI : KUTLAMALAR BAKIRKÖY'DE YAPILACAK (2)DİSK Genel Başkanı Kani Beko,"Taksim sevdamızdan vazgeçmedik.

26.04.2017 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- DİSK'TE 1 MAYIS AÇIKLAMASI : KUTLAMALAR BAKIRKÖY'DE YAPILACAK (2)

DİSK Genel Başkanı Kani Beko,

"Taksim sevdamızdan vazgeçmedik.  Ancak buradaki temsilcilerle biraraya geldik. İçişleri bakanıyla 2 saat toplantı yaptık. İstanbul valisiyle 2 saat toplantı yaptık"

"Güvenlik gerekçesiyle bize Taksim'i açamayacaklarını söylediler. Güvenlik herşeyden önemli. Güvenli 1 Mayıs olabilmesi için Bakırköy olması bizim açımızdan daha iyi olur dedik"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ  İSTANBUL DHA

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Genel Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla DİSK Genel Merkezi'nde ortak  basın toplantısı düzenlendi. 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili yapılan açıklamayı DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. Beko, 1 Mayıs kutlamalarının  Bakırköy Halk Pazarı'nda  yapılacağını söyledi.

Beko,  "Bizler dört emek ve meslek örgütü başta olmak üzere, dost kurumlarla beraber, İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı başta olmak üzere, Türkiye'nin her yerinde olabildiğince yaygın, kitlesel, coşkulu ve Hayır'lı 1 Mayıs buluşmalarını birlik içerisinde örgütleyeceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

"TAKSİM SEVDAMIZDAN VAZGEÇMEDİK"

Bir soru üzerine "Taksim sevdamızdan vazgeçmedik" diyen Kani Beko,  "Ancak buradaki temsilcilerle biraraya geldik. İçişleri bakanıyla 2 saat toplantı yaptık. İstanbul valisiyle 2 saat toplantı yaptık. Güvenlik gerekçesiyle bize Taksim'i açamayacaklarını söylediler. Güvenlik herşeyden önemli. Güvenli 1 Mayıs olabilmesi için Bakırköy olması bizim açımızdan daha iyi olur dedik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------

-Beko'nun açıklaması

26.04.2017 - 12.59 Haber Kodu : 170426067

===============================

2 - 20 MİLYON KİŞİNİN KİMLİK VE BANKA HESAP BİLGİLERİ ÇIKTI

DOLANDIRDILAR, LÜKS TEKNE KİRALAYIP HALAY ÇEKTİLER

3 İLDE DOLANDIRICILIK OPERASYONUU

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 0850'li VOİP (İnternet üzerinden sesli görüşme) hatları üzerinden çok sayıda kişiyi  çeşitli bankaların temsilcisi gibi arayıp dolandırdığı belirlenen şebekeye operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan şüphelilerin bilgisayarlarında Türkiye genelinde 20 milyon kişinin kimlik ve banka hesap bilgilerinin bulunduğu ortaya çıktı.

Dolandırıcıların kiraladıkları lüks teknede halay çekerken kendilerini görüntüleyip sosyal medya hesaplarında paylaştıkları belirlendi.

Polis ekipleri, vatandaşları telefonda banka görevlileri dahil hiç kimseye şifrelerini vermemeleri konusunda uyardı.

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine başvuran vatandaşlar banka hesaplarından paralarının çekildiğini belirterek şikayetçi oldu. Polis ekipleri şikayetler üzerine yaptığı 6 aylık teknik takibin ardından liderliğini Sefa G.'nin yaptığı, geçmişte bazı bankaların çağrı merkezinde çalışan Burcu A. ve Nihal Y.'nin bulunduğu şebekeyi belirledi. Polis, şebekenin çağrı merkezinden vatandaşları 0850'li VOİP (İnternet üzerinden sesli görüşme) hattıyla arayarak kendilerini banka görevlisi gibi tanıtarak dolandırıcılık yaptıklarını tespit etti.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Ankara ve Osmaniye'de önceden belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyon kapsamında 6'sı kadın toplam 20 kişiyi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 47 cep telefonu, 54 sim kart, 27 dizüstü bilgisayar, 5 tablet bilgisayar, 14 hard disk, 11 flash bellek, 15 taşınır modem, 292 bin lira, 4 senet, 3 ruhsatsız tabanca, 94 mermi, 2 sahte sürücü belgesi, 38 banka kartı ve 1 banka cüzdanı ele geçirildi.

POLİS UYARDI, 'BANKA GÖREVLİSİNE BİLE TELEFONDA ŞİFRENİZİ VERMEYİN'

Vatandaşları cep telefonundan arayarak kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan şüphelilerin, "Kredi kartınızdan veya banka kartınızdan para çekiliyor. Bu işlem bilginiz dışında mı yapılıyor? Bilginiz dışındaysa iptal etmek için cep telefonunuza bir şifre yollayacağım" şeklindeki ikna etmesinin ardından sanal pos cihazlarıyla vatandaşların cep telefonlarına gelen şifreyi telefon görüşmesi sırasında alarak hesaplardan para çekme işlemini gerçekleştirdikleri öğrenildi. Polis ekipleri, vatandaşları telefonda banka görevlileri dahil hiç kimseye şifrelerini vermemeleri konusunda uyarıda bulundu.

20 MİLYON KİŞİNİN KİMLİK VE BANKA HESAP BİLGİLERİ ELLERİNDE

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şebekenin bilgisayarlarında yaptığı incelemede Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon kişinin kimlik ve banka hesap bilgilerinin bulunduğunu belirledi. İlk tespitlere göre 62 kişinin toplam 500 bin lirasını kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi. Polis ekipleri ele geçirdiği dijital verileri incelemeye devam ediyor.

15 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 20 şüpheli, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı kadın toplam 15'i çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Polis ekiplerinin yaptığı teknik takip sırasında şüphelilerin çağrı merkezlerine giriş ve çıkışlarını polis kameraları tarafından görüntülendi. Şüphelilerin bankamatiklerden paraları çekmeleri bankaların güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Şüphelilerin elde ettikleri paraları harcarken çektikleri görüntüleri de sosyal medya hesaplarında paylaştıkları belirlendi. O  görüntülerden birinde  şüphelilerin bankadan paraları çektikten sonra 'paraları nasıl harcayalım' şeklinde kendi aralarında konuşup gülüştükleri ve lüks bir teknede halay çekip eğlenmeleri yer alıyor. Polis ekipleri düzenlediği operasyonda, şüphelileri gözaltına alması ve adliyeye sevk edilmeleri görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü

-----------

(POLİS KAMERASI)

-Şüphelilerin çağrı merkezine giriş çıkışı

-Şüphelilerin paraları bankamatiklerden çekmesi

-Şüphelilerin paraları çektikten sonra ki görüntüsü

-Operasyon anı

-Şüphelilerin gözaltına alınması

-Adreslerde yapılan aramalar

-Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

-Şüphelilerin teknede eğlenmesi (sosyal medya görüntüsü)

(AKTÜEL GÖRÜNTÜLER)

-Sergiden görüntü

-Ele geçirilen bilgisayar, cep telefonu ve mobil modemler

-Ele geçirilen paralar

-Genel ve detaylar

26.04.2017 - 13.45 Haber Kodu : 170426092

==========================

(geniş haber)

3- MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN VERGİ AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal,

"Bir taraftan da finansal piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi için rekabet halinde olduğumuz ülkelerle, rekabetimizin önünde engel oluşturabilecek varsa bir takım vergiler, onları da kaldırmaktan kaçınmayacağız"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven Usta/ İstanbul DHA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen "Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Çalıştayı"na katıldı.

Bakan Ağbal çalıştayın ardından gazeteciler gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ağbal, bir gazetecinin İstanbul Finans Merkezini geliştirme amacıyla üzerinde çalışılan vergi yüklerinin kaldırılmasına ilişkin soru üzerine "İstanbul Finans Merkezi programında, kapsamlı bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Maliye Bakanlığı olarak bunun koordinasyonunu üstlendik. Burada birçok boyutu itibarıyla yasal çalışmayı yürütüyoruz. Sermaye Piyasası Kurulumuz, Bankalar Birliğimiz, bankalarımız, Finansal Aracı Kurumları Birliğimiz, Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı yine finansal piyasalarla alakalı diğer sivil toplum örgütlerinden görüş, öneri ve yasal düzenleme taslakları aldık. Çok kapsamlı bir öneri paketi ortaya çıktı. Burada hem finansal piyasaların kurumsal yapılarının iyileştirilmesi var hem finansal piyasalara finansal enstrümanların kazandırılması, yine finansal piyasalardaki regülasyonlarda liberalleşme öngören düzenlemeler var hem de kurumlarımız tarafından gönderiler önergeler içerisinde finansal işlemlerin yapılması sırasında ödenen vergilerle ilgili bunların ya kaldırılması ya da indirilmesi yönünde öneriler var. Şu anda birkaç defa teknik toplantılar yaptık kurumlarla birlikte. Maliye Bakanlığı olarak önerilerin etki analizlerini yaptık. Sanıyorum mayısın 10'u ya da 11'i gibi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda bütün bu önerilerin üzerinden geçeceğiz. Maliye Bakanlığı olarak getirilen önerilere 'hayır bu olmaz' şeklinde yaklaşımımız yok" dedi.

"BİR TAKIM VERGİLER VARSA ONLARI DA KALDIRMAKTAN KAÇINMAYACAĞIZ"

Naci Ağbal, aslında Türkiye bakımından son küresel gelişmelere de bakıldığında İstanbul'un gerçekten küresel finans merkezi olabileceğini belirterek, "Eğer bu fırsatı iyi değerlendirirsek, bu konuyla ilgili yasal çerçeve ile ilgili rekabet halinde olduğumuz diğer finansal piyasalardaki regülasyon düzeyini yakalayabilirsek Türkiye gerçekten tarihi fırsatı değerlendirmiş olur. Son derece yapıcı çerçevede meselelere bakıyoruz. Ümit ediyorum Mayıs ayında yapacağımız toplantıda (EKK) kararları verdikten sonra Bakanlar Kuruluna bunu süratle getireceğiz. Vergiler ve diğer kamusal maliyetlerin azaltılması konusunda da tabii ki mali disipline dikkat edeceğiz, ama bir taraftan da finansal piyasaların gelişmesi ve derinleşmesi için rekabet halinde olduğumuz ülkelerle rekabetimizin önünde engel oluşturabilecek bir takım vergiler varsa onları da kaldırmaktan kaçınmayacağız" diye konuştu.

AKARYAKIT SORU ÖNERGESİ

Bakan Ağbal, bir gazetecinin CHP'nin verdiği akaryakıt ile ilgili soru önergesinin hatırlatması üzerine de, "Maliye Bakanı olarak ne söylediğini, ne cevap verdiğini gayet iyi biliyorum. Bu işi yıllarca yaptım. Bir mal üzerindeki vergi yükü nasıl hesaplanır? O malın perakende satış fiyatına bakılır, yani akaryakıtın petrol istasyonunda perakende satış fiyatı ne ise ona bakılır, bir de onun üzerindeki vergiler ona bakılır birbirine bölünür. Ortaya vergi yükü dediğimiz bir oran çıkar. Benim söylediğim Maliye Bakanı olarak evet, şu anda akaryakıt üzerinden aldığımız maktu vergiler zaman içerisinde artmış olsa da oran olarak bakıldığında vergi yükü azalma eğiliminde. Yüzde 66-67 mertebesindeki oranlardan, bunu motorin için söylüyorum, şu anda yüzde 59 oranındayız. Diyebilirsiniz ki 'vergi yükü bu haliyle de yüksek bu ayrı bir şey.' Verdiğim cevap gayet net. Yıllar itibarıyla mukayese yaptığımızda akaryakıt üzerinden alınan vergi yükü azalan bir trend izliyor. Bu da gayet doğal aslında. Biz zaman zaman akaryakıt üzerinden aldığımız maktu vergiyi artırıyoruz ama bunu her yıl da yapmıyoruz. Birçok yılda hiç akaryakıttaki vergiyi değiştirmiyoruz. Zaman içerisinde vergi yükünün oran olarak aşağı gelmesi de gayet doğal. Ben bunu ifade ettim. Burada şaşıracak bir şey yok. 'Şaşırdık' diyenler matematik öğrensinler" ifadesini kullandı.

"İLAVE DÜZENLEMELERİN HEPSİNİ YAPACAĞIZ"

Naci Ağbal, Sermaye piyasalarının derinleşmesi için yapılan çalışmada bireysel yatırımcıyı ilgilendirecek teşvik veya vergi indirimin olup olmayacağı şeklindeki soruya ise, "Temel yaklaşımımız şu İstanbul, eğer finans merkezi olacaksa diğer rekabet halinde olduğumuz finans merkezlerinde gerek bireysel yatırımcı gerek kurumsal yatırımcı bağlamında hangi kolaylıklar varsa, hangi teşvik edici modeller varsa Türkiye'de de onların olması lazım. Eğer küresel finans merkezi olma iddiamız varsa… Rekabet halinde olduğumuz merkezlerin regülasyonlarını tek tek gözden geçiriyoruz. Her bir kurumumuz kendi alanıyla ilgili karşılaştırma, analizler yapılıyor. Bireysel yatırımcının korunmasını önemsiyoruz. Finansal piyasaların derinliğinin sağlanması ve bireysel yatırımcının sermaye piyasalarında çok daha fazla işlem yapması için bireysel yatırımcının hem teşvik edilmesi lazım hem de güveninin artırılması lazım. Bunu sağlayacak gerek şeffaflık düzenlemeleri olsun gerekse bireysel yatırımcıların korunmasını sağlayacak ilave düzenlemelerin hepsini yapacağız" şeklinde yanıt verdi.

"YAKIN ZAMANDA BU VERİLERİ ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Naci Ağbal, MASAK ile bankaların yaptığı bir çalışmanın sorulması üzerine ise şunları söyledi:

"Gerek Gelir İdaresi Başkanlığımız gerek MASAK, bankalar ve finansal kurumlardan yapmış olduğu işlemlerden geriye dönük bilgiler alıyolar. Bunu elektronik ortamda periyodik olarak bankalarımız ve finansal kurumlarımız veriyor. Yapmış olduğumuz çalışma bize verilen verinin en güncel tarihte olmasını sağlamak. Bankalarla yapmış olduğumuz çalışmalarda mümkünse 1 gün önceki durumla finansal bilgileri bankalardan ve finansal kuruluşlardan almak istiyoruz. Bankalarımız yapıcı tavır sergilediler. Çalışmalar hemen hemen tamamlanmak üzere. Bunu sadece MASAK olarak da görmüyorum. Ben bu çalışmayı arkadaşlara söylediğimde 'hem Gelir İdaresi hem Vergi Denetim Kurulu hem de MASAK olarak birlikte çalışalım' dedik. Özelikle kayıt dışı ekonomi ile mücadele, suç gelirlerinin aklanması ile mücadele, terörizmin finansmanıyla mücadele noktasında finansal kurumlardaki bilgilerin en güncel hali ile alınması, analize tabi tutulması ve bu konuda da eğer sistemi suistimal eden bir takım suç örgütleri varsa bunlarla çok daha etkin şekilde mücadele edilmesi gerekiyor. Yakın zamanda bu verileri almaya başlayacağız."

KREDİ GARANTİ FONU

Bakan Ağbal, Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) amacı dışında kullanıldığı iddiasına ilişkin, KGF üzerinden kullandırılan kredilerle ilgili bu yönde söylenti duymadığını belirterek, KGF'nin her ne kadar kefalet ve teminat da verse bu verilen kredilerden dolayı bankaların hem bankacılık mevzuatı hem de kefaleti ve teminatı aşan risk bakımından sorumlu olduğunu, bankaların bu konuda müşteri seçerken, kredi kullandırırken basiretli davrandıklarına inandığını belirtti. Ağbal, sıradışı belki bir iki olayın olmuş olabileceğine dikkat çekerek, "O konuda da hükümet olarak varsa öyle bir şey üzerine gideriz. Bendeki bilgi özellikle KGF üzerinden kullandırılan kredilerde böyle bir ihtimal söz konusu değil" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Ağbal'ın açıklamaları

Detaylar

26.04.2017 - 12.02 Haber Kodu : 170426052

=================================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

4- KAPATILAN KULELİ ASKERİ LİSESİ'NİN ÖN KISMI MÜZE OLACAK

Haber-Kameda: Ali AKSOYER/ISTANBUL,

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın tarihi Kuleli Askeri Lisesinin ön kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verileceğini ve müze olacağını açıklamasının ardından gözler tarihi binaya çevrildi. İhtişamı ile yıllardır İstanbul Boğazı'nın simgesi olan tarihi binanın içinde bulunduğu 180 dönüm üzerine kurulu diğer bölümlerin ise ne yapılacağı henüz açıklanmadı.

TALİMAT CUMHURBAŞKANINDAN

Kuleli Askeri Lisesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat talimat verdiği, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da konuyla ilgilendiği öğrenildi. Ön bölümde bulunan müze olması planlanan binada restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğü öğrenildi.

180 DÖNÜMLÜK ARAZİ İÇİNDE YER ALIYOR

Tarihi binanın içinde bulunduğu 180 dönümlük alan içinde kalan diğer bölümlerin ise nasıl değerlendirileceği henüz açıklanmadı. Bu konuda çalışmaların sürdüğü öğrenildi. OHAL kapsamında geçen yıl 31 Temmuz tarihinde çıkarılan bir kararname ile askeri okullar kapatılmıştı. 1845 yılında kurulan Kuleli Askeri Lisesi de kapatılan okullar arasında bulunuyordu. İstanbul'un fethinde koruluk ve içinde bir manastır bulunan alan zaman içinde yeniçerilere talimhane olarak verilmişti. 2. Mahmut döneminde süvari birlikleri için inşa edilen kışla, Kuleli Askeri lisesinin ilk yapısı oldu. Dönem dönem hastane olarak da kullanılan bina 1871 yılında ana duvarları kagir, iç bölümleri ahşap olarak iki katlı olarak inşa edilerek bugünkü halini almıştı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Kulelinin havadan görüntüsü

======================

5- MÜMTAZER TÜRKÖNE'NİN "CUMHURBAŞKANI'NI TEHDİTTEN" 3 YILA KADAR HAPSİNİN İSTENDİĞİ DAVA

Serpil KIRKESER, İstanbulDHA

Kapatılan Zaman Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mümtazer Türköne,  bir köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'tehdit' ettiği iddiasıyla yargılandığı davada mütalaa verildi. Mütalaada sanık Türköne'nin "Cumhurbaşkanı'nı tehdit" suçundan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Sanık Türköne  suçlamayı reddetti, "Yazıdaki  sözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı söylenmiş sözler olarak nitelendirilmesi mümkün değildir" dedi. Duruşma sanığın mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için ertelendi.

SANIK TÜRKÖNE DURUŞMAYA SEGBİS İLE BAĞLANDI

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan Mümtazer Türköne ile şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız hazır bulundu.

SAVCI DAVALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Duruşma savcısı Talip Kalkan, Mümtazer Türköne hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını ve kendi mahkemelerinde görülen dava ile o dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesini talep etti. Tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanan sanık Türköne de "Henüz İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki iddianamenin kabul edildiğini öğrenmedim. Ayrıca iddianame tebliğ edilmedi. İddianamenin kabulü için 15 günlük süre dolmamıştır. Ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki iddianamenin içeriğini bilmemekle birlikte savcının anlattığı gibi bir durum var ise her iki dosyanın da birlikte görülmesinde hukuki fayda bulunduğu kanaatindeyim" dedi. Mahkeme heyeti dosyaların birleştirme talebinin reddine karar verdi.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Duruşma savcısı Talip Kalkan mütalaasında Zaman Gazetesi'nin FETÖ terör örgütünün yayın organlarından biri olduğunun anlaşıldığını, 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimine gelinen süreçte bu gazetede yayınlanan yazıların ve yürütülen kampanyaların etkin rol oynadığını belirtti. Sanık Türköne'nin 4 Şubat 2016 tarihinde "Arınç sarayı surdaki tünellere sokuyor" başlıklı bir yazı yazdığı belirtilen mütalaada "Türköne tarafından yazılan makale bir bütün olarak ele alındığında "15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimine gelinen süreçte bir kaldırım taşı niteliğinde görüldüğü, sanığın yazıda dile getirdiği öngörü, dilek, temenni ve tavsiyelerin 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbenin sorumluları tarafından adeta uygulanmaya konulduğu görülmüştür" denildi.

Sanığın suç tarihinde yazdığı yazı ile saray iktidarı tabiriyle Cumhurbaşkanını kastederek uyguladığı politikalar nedeniyle idam edileceğini vurgulamak suretiyle onu tehdit ettiği, sanığın üzerine atılı suçu işlediği dosya kapsamında sabit olduğu belirtildi.  Mütalaada Mümtazer Türköne'nin "tehdit" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KARŞI SÖYLENMİŞ SÖZLER OLARAK NİTELENDİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Türköne mütalaya karşı savunmasını hazırlaması için süre talep ederek şunları söyledi: Belirtmek isterim ki 28 Şubat tarihli Dolmabahçe mutabakatından bir ay sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu mutabakatı onaylamadığını söyleyerek mutabakata katılan hükümet üyelerini suçlamıştı. Bu sebeple benim yazımdaki sözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı söylenmiş sözler olarak nitelendirilmesi mümkün değildir" . Sanık Türköne'nin bir sonraki duruşmaya kadar savunmasını hazırlaması için süre veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Mümtazer Türköne'nin "Arınç Saray'ı Sur'daki tünellere sokuyor" başlıklı haberinde Cumhurbaşkanına yönelik tehdit suçunu işlediği  iddia ediliyor. İddianamede Türköne'nin 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

===============================

6- ÖLÜMLÜ KAZAYA YOL AÇAN SÜRUCÜ YAKALANDI

Haber-Kamera:  Ali AKSOYER/İSTANBUL,

Pendik'te motosikletle seyir halindeki Ayhan Koyuncu'ya çarpıp kaçarak ölümüne neden olduğu iddia edilen şüpheli yakalandı.

15 Nisan günü Pendik Sanayi Mahallesi'nde 62 yaşındaki Ayhan Koyuncu'nun kullandığı motosiklete kimliği belirsiz kişi çarptı. Koyuncu olay yerinde hayatını kaybetti. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin başlatmış olduğu çalışmada bir otomobilin kontrolden çıkarak önce Volkan G'nin kullandığı araca çarptığı daha sonra kontrolden çıkan aracın Koyuncu'nun kullandığı motosiklete çarptığı anlaşıldı.

Konuyla ilgili başlatılan çalışma sonucu çarpıp kaçan araç tespit edildi. Aracı kullandığı iddia edilen Numan K., Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Şüphelinin adliyeye sevki

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement