Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- FETÖ'NÜN "İŞ ADAMLARI İDDİANAMESİ" TAMAMLANDI (1)Ümit TÜRK - İSTANBUL DHATUSKON ve üye şirketlerine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması tamamlandı.

03.05.2017 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- FETÖ'NÜN "İŞ ADAMLARI İDDİANAMESİ" TAMAMLANDI (1)

Ümit TÜRK  - İSTANBUL DHA

TUSKON ve üye şirketlerine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay, hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Aralarında Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 83 işadamı hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

==========================

2- GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN TRAFİK TARTIŞMASI CİNAYETİNİN ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL

Üsküdar'da iki sürücü arasında çıkan trafik tartışması sonucu işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan Fatih K., gözaltına alındı. Bir kişinin öldüğü bir kişinin yaralandığı olayın faili olduğu öğrenilen şüpheli adliyeye sevk edildi.

Üsküdar'da 29 Nisan 2017 tarihinde saat 00: 15 sıralarında meydana gelen olayda 32 yaşındaki Hakan Kahya yanında arabayı kullanan arkadaşı Celal Evren Tanyıldız ile birlikte hareket  halindeydi. Bu sırada yol verme nedeniyle bir başka araçta bulunan kişilerle tartışma yaşadı. Tartışma nedeniyle sürücüler, aşağı inerek kavga etmeye başladı. Kavga sırasında diğer araç sürücüsünün yanında olduğu iddia edilen Fatih K., araçtan inerek Hakan Kahya ve Celal Tanyıldız'a doğru ateş etmeye başladı. Mermilerden ikisi Hakan Kahya'nın göğsüne isabet ederken, yanında bulunan arkadaşı Celal Tanyıldız ise kolundan ve karnından yaralandı. Saldırganlar daha sonra araca binerek olay yerinden hızla uzaklaşıp kayıplara karıştı. Olayda 32 yaşındaki Hakan Kahya hayatını kaybetti.

Olay bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde aynı yöne giden iki sürücünün durarak araçlarından indiği görülüyor. Aracından inen sürücü Celal Evren Tanyıldız ile diğer araç sürücüsü arasında itiş kakış yaşanıyor. Bunun üzerine Hakan Kahya sürücüleri ayırmaya çalışıyor. Bu sırada diğer araçta bulunan şüpheli Fatih K. elindeki silahla ateş etmeye başlıyor. Silahlı saldırgan Kahya ve arkadaşına peş peşe ateş ettikten sonra araca binerek uzaklaşıyorlar. Şüpheli Fatih K. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gece düzenlenen operasyonla saklandığı bir arkadaşının evinde gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü binasında işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Şüphelinini adliyeye sevki

-Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

03.05.2017 - 14.45 Haber Kodu : 170503089

============================

3- OTOMOBİL TAMİRHANESİNDE PATLAMA

Şişli'de bir otomobil  tamirhanesinde  kaynak yapılırken oksijen tüpü patladı.

Çıkan yangında otomobil ve işyeri kullanılmaz hale geldi.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Mustafa ÖZDABAK- İSTANBUL DHA

Olay, Şişli Dolapdere Caddesi üzerindeki bir tamirhanede saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Tamirhanede otomobile kaynak yapıldığı sırada oksijen tüpü alev alarak patladı. İşyeri sahibi kendini dışarı atarak olaydan yara almadan kurtuldu. Vatandaşların ihbarıyla tamirhaneye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Çıkan yangında kaynak yapılan otomobil ve işyeri kullanılmaz hale geldi. Yangından kurtulan usta ve otomobil sahibi itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarını izledi.

Görüntü Dökümü:

-----

-Yanan işyerinden görüntü

- İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesi

-Yanan otomobil

-Yangından kurtulan usta

-Otomobil sahibinin olayı izlemesi

-Genel ve detaylar

03.05.2017 - 13.44 Haber Kodu : 170503076

=========================

4- MİDEDEN ESRAR, BAL PETEKLERİNİN ARASINDAN EROİN ÇIKTI

İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

İstanbul'da yapılan iki operasyonda bal peteklerinin arasından 5 kilo 220 gram eroin ile bir kişinin midesinden 122 kapsülde 640 gram esrar buldu.

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu madde ticareti ile ilgili gelen ihbarları değerlendirerek geçtiğimiz cumartesi günü Sabiha Gökçen Havalimanı ve Başakşehir'de 2 ayrı operasyon yaptı.

BAL SANDIĞI EROİN ZULASI YAPILMIŞ

Polis ekipleri ilk olarak, Başakşehir'de bir kargo şirketinin yurt dışı giden kargo bölümünde uyuşturucu madde taşınacağı yönünde ihbarı değerlendirmeye aldı. Ekipler, narkotik dedektör köpekleri eşliğinde yapıldı. Dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine bir sandık incelemeye alındı. İçerisinden 8 petek bal bulunan sandığı inceleyen ekipler,  zulalanmış 17 paket halinde 5 kilo 220 gram eroin ele geçirdi. Polis ekipleri paketi kargoya veren Y.A.(42)'yı yakalayarak gözaltına aldı.

MİDESİNDE 122 KAPSÜLDE 640 GRAM ESRAR BULUNDU

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sırasında Fas Kazablanka'dan İstanbul'a gelen Ş.B.D.(31)'nin şüpheli davranışları üzerine incelemeye aldılar. Polis ekipleri Ş.B.D.'nin uyuşturucu maddeleri yutmuş olabileceğini değerlendirerek hastaneye sevk etti. Hastanede yapılan incelemeler ve çekilen röntgen filmi sonrasında Ş.B.D.'nin 122 kapsül içinde 640 gram esrar yuttuğunu belirledi. Hastanedeki işlemleri tamamlanan Ş.B.D. gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI, OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli sevk edildikleri adliyelerde çıkartıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandı. Ekiplerinin kargo firmasında yaptığı operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi. Polis ekipleri kargo paketini açtıktan sonra bir sandık bal ile karşılaşıyor. Ekipler bal peteklerini yerinden çıkartarak sandığı boşaltması görüntülere yansıdı. Daha sonra sandığı kıran polis ekipleri eroini ele geçirmesi kaydedildi.

Görüntü Dökümü

---------

(POLİS KAMERASI)

-Polis ekiplerinin sandığı açması

-Balların sandıktan çıkartılması

-Sandığı kıran ekiplerin uyuşturucuları bulması

-Genel ve detay görüntüler

03.05.2017 - 13.48  Haber Kodu : 170503078

===========================

5- BİLAL ERDOĞAN'IN KATILIMIYLA ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ TANITILDI

Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan,

" Yeni bir şey denedik. Burada temel gayemiz milletimizi, halkımızı geleneksel sporlarımız başlığı altında bütün aslında yitik veya kaybetmeye yüz tutmuş kültürel değerlerimizle yeniden buluşturmaktı. Bu bizim milletimizin aslında yeniden kimlik inşası ile ilgili önemli bir süreç"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Geleneksel Türk sporlarını canlandırma amacıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali ve İstanbul Gençlik Festivali'nin tanıtım toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan'ın katılımıyla Yenikapı Meydanı Etkinlik Alanı'nda yapıldı.

"BU BİZİM MİLLETİMİZİN ASLINDA YENİDEN KİMLİK İNŞASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR SÜREÇ"

Bilal Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Geçen sene Etnospor Kültür Festivalimizi Ağustos ayında gerçekleştirdik. Yeni bir şey denedik. Burada temel gayemiz milletimizi, halkımızı geleneksel sporlarımız başlığı altında bütün aslında yitik veya kaybetmeye yüz tutmuş kültürel değerlerimizle yeniden buluşturmaktı. Bu bizim milletimizin aslında yeniden kimlik inşası ile ilgili önemli bir süreç. Çünkü geçtiğimiz 150-200 yıllık batılılaşma, modernleşme başlığı altında yaşadığımız süreç bizim, kimliğimizi kaybetmeyle karşı karşıya gelmemize yol açtı. Dünya Etnospor Konfederasyonu liderliğinden, Türkiye'de Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuzun katkısıyla geleneksel sporlarımızın popülerleştirilmesi, gençliğimiz özellikle dikkate alındığı zaman daha yaygın hale getirilmesi ve bütün dünyadaki geleneksel sporların da aynı şekilde daha tanınır, bilinir hale gelmesiyle ilgili çalışmamız var" dedi.

AĞUSTOS DEĞİL MAYIS AYINDA

Bu sene etkiliği Yenikapı etkinlik alanında yapacaklarını belirten Erdoğan, "Mayıs ayı hem baharın geldiği, hem yazın müjdecisi olan, her zaman güzel ve yeni şeylerin müjdecisi olan bir ay olması hasebiyle; 19 Mayıs, 29 Mayıs nedeniyle de gençliğimize atfedilen bir zaman dilimi olması itibariyle, mayıs ayında gençlik faaliyetlerine önem verilmesini düşündük. Geçen sene Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen İstanbul Gençlik Fuarını bu sene İstanbul Gençlik Festivali olarak burada yapmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

"BU TÜR ETKİNLİKLERİ ASLINDA TOPLUMUMUZ VE SOSYAL HAYATIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu tür etkinlikleri aslında toplumumuz ve sosyal hayatımız için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün, Türkiye'nin uluslararası meselelerde çok hızlı bir gündeminin olduğunu görüyoruz. Bunlar Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir aktör önemli bir ülke olmasından kaynaklanıyor. Bizim büyüyen gelişen 21. yy'da yeni şeyler söyleme iddiasında olan bir Türkiye olma yolunda toplumsal birlikteliğimizin, toplumsal birliğimizin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de gerçekten bizim öncelikle biz olmaya ihtiyacımız var. Türk milleti olarak kendi gelenek ve göreneklerine kendi değerlerine sahip çıkan ve bunları ortak paydası olarak kabul eden bir millet olma yolunda yürümemiz gerekiyor. Bu bizim hem bağımsızlığımızın teminatı olacaktır. Hem de gelecekte daha güçlü kendi kararlarını verebilen kendisine rota çizebilen bir ülke olmamızda rol oynayacaktır"

2023 YILINDA BU FESTİVALLERİ ÇOK DAHA FARKLI BİR BOYUTTA YAPACAĞIZ

Basın toplantısının sonunda söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "Artık Türkiye'de geleneksel sporlar ileri doğru gelişmeyi ortaya koyuyor. Türkiye tarihi ve medeniyeti ile dünyada çok önemli yer tutuyor. Bu anlamda, küresel anlamdaki bilgi ve birikimler, tarihi miraslar içerisinde bizim dediğimiz, gönül, inanç coğrafyamızın medeniyetimizin temsilinin en yüksek noktada olduğunu bildiğimiz yerlerdeki kültür ve bilim birikimimizin bugün ortaya konan birçok icadın köklerini oluşturduğunu bilmemiz gerekiyor. İslam coğrafyasının günümüz içerisindeki gelişmelerin kökeninde yer aldığını bilmeli ancak orada takılı kalmamalıyız. Tarihimizle, gücümüzle övüneceğiz, ancak gelecekte ne yapmamız gerektiğini de iyi bileceğiz. Kendi geleneklerinize sadık olmak, doğru bildiğinizi söylemek ve medeniyetinizin ağırlığı ile milletinizin gücünü dünyaya yansıtmanız gerekir. 2023 yılında bu festivalleri çok daha farklı bir boyutta yapacağız. Umarım ki daha birçok etkinlikte beraber olacağız. Ülkemizin geçmişinden, tarihinden aldığı gücü yansıtmanın hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İSTANBUL GENÇLİK FESTİVALİ

İstanbul Gençlik Festivali 4-7 Mayıs tarihleri ve Etnospor Kültür Festivali 11-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Spor, sanat, kültür, teknoloji ve daha birçok alanda onlarca etkinliğin gerçekleşeceği İstanbul Gençlik Festivali'nin bu yıl yaklaşık 300 bin genci ağırlaması planlanıyor. Festivalde ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yeni mezunlara yönelik birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Festival, geleneksel sanatlar atölyelerinden, sanal gerçeklik aktivitelerine kadar uzanan birçok farklı dalda faaliyete ev sahipliği yapacak. Gençler kendi takımlarını kurarak futbol, basketbol turnuvası yaparak sürpriz hediyeler kazanma şansı bulurken dünyaca ünlü futbolcularla özel gösteri maçında tanışma fırsatına da kavuşacak. 'Çok Kısa Film Yarışması', 'Fotoğraf Yarışması', 'Sosyal Medya ve Fotoğraf Atölyesi' gibi etkinlikler ile sanatsever gençler için de pek çok aktivite düzenlenecek.

"OK YAYDAN ÇIKTI"

"Ok yaydan çıktı" başlığıyla düzenlenecek Etnospor Kültür Festivali, aba güreşinden mangalaya, aşık oyunundan kökbörüye kadar çeşitli müsabakaların, çocuk oyunlarının, konserlerin, sanatsal etkinliklerin ve atölye çalışmalarının gerçekleştirileceği festivalin bir sürprizi de bu etkinlikte ilk defa yer alacak olan Yeryüzü Yemek Festivali yani "YİYEK" .

Özel tasarlanmış 9 bin metrekarelik Yeni İstanbul Etkinlik Çadırı'nın sunduğu olanaklar sayesinde etkinlikler 1 milyon metrekarelik alanın tamamına yayılabilecek ve ziyaretçiler bu büyük organizasyonun keyfine dilediğince varabilecekler.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Basın toplantısı

-Bilal Erdoğan'ın açıklamaları

-Bakanın açıklamaları

-Toplu fotoğraf çekimi

-Erdoğan ve Kılıç'ın ayrılması

-Festival alanından detaylar

-Çadırlardan detaylar

-Saman yığınları

-Müsbakalrın yapılacağı yerler

-Genel ve detaylar

03.05.2017 - 14.53 Haber Kodu : 170503092

03.05.2017 - 14.54 Haber Kodu : 170503093_

============================

6- TGS: 159 MESLEKTAŞIMIZ DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜNDE ÖZGÜR DEĞİL

Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,

Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde düzenlenen basın açıklamasında, "159 meslektaşımız Dünya Basın Özgürlüğü gününde özgür değil"denildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından Galatasaray Postanesi'nin önünde saat 12.00'de basın açıklaması düzenlendi. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Temsilcisi Mehmet Köksal, İngiltere Gazeteciler Sendikası Başkanı Tim Dawson, TGS Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Üner, TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu gazeteciler, "Gazetecilik suç değildirö, "Susmayacağız", "Yeter" yazılı pankart ve dövizler açtı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

" Birleşmiş Milletler'in 3 Mayıs'ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü ilan etmesinin üzerinden tam 24 yıl geçti. Geride bıraktığımız 24 yıl içersinde ülkemizde basın özgürlüğü hep geriye gitti. Özellikle son 10 yıl içersinde onlarca gazeteci tutuklandı. Yüzlerce gazeteci hakkında dava açıldı. Binlercesi işsiz kaldı. Bugün 159 meslektaşımız yaptıkları haberler, yazdıkları yazılar ve televizyonlarda yaptıkları yorumlar nedeniyle tutuklu. Dünya Basın Özgürlüğü gününde özgür olmayan 159 meslektaşımız var. Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığının tek kanıtı tutuklu gazeteciler değil elbette. Medya organları üzerinde kurulan sansür ve oto-sansürün etkileri de basın özgürlüğünü ortadan kaldırıyor.

"OHAL ile yönetilen ülkemizde gazetecilik yok ediliyor. Onlarca muhalif medya kuruluşu kapatıldı. Tek sesli bir medya, tek sesli bir Türkiye yaratılmak isteniyor. Demokrasinin olmazsa olmazı olan çok seslilik yok ediliyor. Bir kamu hizmeti yapan gazeteciler adliye koridorlarında hakimlerin karşısına çıkıyor, tutuklanıyor. Haberin suç olmadığını söyleyen savcılar, hakimler açığa alınıyor. Türkiye'nin birçok ilinde süren basın davalarında haberler tartışılıyor. 159 meslektaşımızdan birçoğu hakkında hala bir iddianame dahi hazırlanmadan cezaevlerinde bekletiliyorlar. Aylardır süren tutukluluk hali fiilen cezaya dönüştürülüyor. Hukuk çiğneniyor. Dünya Basın Özgürlüğü gününde başta kendi ülkemizdeki tutuklu gazeteciler olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinde tutuklu olan gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. 'Gazetecilik suç değildir' diyoruz. Gazetecilik olmazsa demokrasi olmaz, gazetecilik olmazsa hukuk olmaz.Tüm vatandaşları da haber alma haklarına sahip çıkmak için gazetecilerle dayanışmaya çağırıyoruz."

CHP MİLLETVEKİLİ TANRIKULU: HİÇ BÖYLE BİR DÖNEM YAŞAMADI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Ben avukat ve insan hakları savunucusuyum.  30 yıldır mahkemelerdeyim ama hiç böyle bir dönem yaşamadım. İfade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, haber alma özgürlüğü birbirini tamamlayan temel insan haklarıdır. Şimdi tümü ayaklar altında. Tutuklu gazetecilere, işsiz gazetecilerle, zorunlu nedenlerle yurt dışında bulunan bütün gazetecilere buradan selam gönderiyorum. Hiç umutsuz olmayın Mutlaka ama mutlaka haberlerinizi özgürce yapacağınız bir Türkiye'de buluşacağızö dedi.

Görüntü Dökümü:

-Basın açıklamasının yapılması

-CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun konuşması

-Genel ve detaylar

03.05.2017 - 14.43 Haber Kodu : 170503088

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor
    08:51 Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor

    Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde Kayseri'yi temsil eden Hasketbol Spor Kulübü, Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Koleji Spor ile yapacağı deplasman maçında galibiyet arıyor. Kulüp Başkanı Hasan Aksoyak, genç ve yetenekli bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, eksik kadrolarına rağmen en iyi performansı sergileyerek galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

  • Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çadır yangını söndürüldü
    08:51 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çadır yangını söndürüldü

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü
    08:49 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'nde çıkan orman yangını, itfaiye personelinin ve vatandaşların müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının ardından soğutma çalışması yapıldı.

  • BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu
    08:49 BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta oynanacak 23. hafta maçlarının hakemlerini açıkladı. Hacılar Erciyesspor - 12 Bingölspor maçını Özer Özden yönetecek. Yozgat Bozokspor'un Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçta ise Şahin Berker düdük çalacak. Diğer maçlarda ise Cem Eray Eşmekaya ve Zülküf Ali Öncel görev yapacak.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

  • Mersin'de yasadışı bahis operasyonu: 5 gözaltı
    08:43 Mersin'de yasadışı bahis operasyonu: 5 gözaltı

    Mersin'de jandarma ekiplerinin düzenlediği yasadışı bahis operasyonunda 5 şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, internet üzerinden yasadışı bahis oynatarak haksız kazanç elde eden şüphelileri tespit etti. Eş zamanlı operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda çeşitli dijital malzemeler ele geçirildi.

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.


Advertisement