Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- İBRAHİM ERKAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI İbrahim Erkal'ın 11 yaşındaki oğlu cenaze namazında saf tuttu.

13.05.2017 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İBRAHİM ERKAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İbrahim Erkal'ın 11 yaşındaki oğlu cenaze namazında saf tuttu.

İzzet Yıldızhan,

" Çok vefasız bir işin içindeyiz. İnsan onun için önce ailesine sonra etrafındaki ilişkilerine dostluklarına sıkı  sıkı sarılmalı. Sahte olduğunu görüyoruz. Sahte ilişkiler içindeyiz. Burada son görev, bir dua etmek, arkasından namaz kılmak camia olarak da son görev"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Ünlü Sanatçı İbrahim Erkal, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Erkal için öğle namazının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Cenazede taziyeleri Erkal'ın annesi Hatice Erkal, eşi Filiz Akgün, oğlu Levent Erkal taziyeleri kabul etti.

Cenazeye Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ali Müfit Gürtuna, Erkal'ın eşinin amcası Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgül, müzik yapımcısı Şahin Özer ile İzzet Yıldızhan, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Gökhan Tepe, Mahsun Kırmızıgül, Hakan Altun, Kutsi ve Emine Ün gibi isimler katıldı.

"SAHTE İLİŞKİLER İÇİNDEYİZ"

Cenaze öncesinde kısa bir açıklama yapan  İzzet Yıldızhan, "Benim kan kardeşim kendisi, biz ailecek iç içe yaşıyorduk. Talihsizlik faturayı kendi çok ağır ödedi. İyi bir insandı, çektiği eziyeti başkalarına yansıtması gerekirken içine atıp, tansiyon, şeker gibi streslerin bütününü kendine yarattı. Faturayı ağır ödedi" dedi.

Bir gazetecinin sanat camiasından katılımın az olduğu şeklindeki sorusu üzerine Yıldızhan, "Olmaları gerekir diye düşünüyorum. Çok vefasız bir işin içindeyiz. İnsan onun için önce ailesine sonra etrafındaki ilişkilerine dostluklarına sıkı  sıkı sarılmalı. Sahte olduğunu görüyoruz. Sahte ilişkiler içindeyiz. Burada son görev, bir dua etmek, arkasından namaz kılmak camia olarak da son görev" diye konuştu.

Sanatçı Arif Susam da bir açıklama yaparak, "Söylenecek bir şey yok gencecik kardeşimizi kaybettik. Şimdiye kadar kimseye kötülüğü olmayan, sanat camiasında tanıdığım kimsenin kalbini kırmayan çok değerli bir kardeşimizdi. Allah'ın takdiri, mekanını cennet etsin, geride kalanlara sabır versin. Yeni doğmuş çocuğu vardı, 40 günlük. Gelmeyenlerde sağ olsun, gelenlerde sağ olsun. Bir yerde sanatçılarda da vefasızlık örneği bunlar. Her şey insanlar sağ iken demek ki iyiymiş. Öbür dünyaya göç ettiklerinde dostluk orada bitiyormuş. Son görevimizi yapmaya geldik biz, bugün gelmeyeceksiniz de ne zaman geleceksiniz? Her şey sağlığında mı güzel?" diye konuştu.

"İBRAHİM'İ KAYBETMEK ŞU ANDA GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ"

Gökhan Tepe de, "Son görevimizi yapmak için dualarla caminin avlusundayız. Çok derin bir üzüntü hissediyorum. Eminin benimle birlikte hepiniz aynı üzüntüyü yaşıyorsunuzdur. Takdiri ilahi" dedi.

Eski manken ve oyuncu Emine Ün ise, "İbrahim'i kaybetmek şu anda gerçekten çok üzücü. Hem ona üzülüyorum, hem eşine üzülüyorum, hem çocuklarına üzülüyorum, hem annesine üzülüyorum. Yarın anneler günü. Karmaşık duygular içindeyim. Çok erken bir veda oldu" şeklinde konuştu.

OĞLU SAF TUTTU

Cengiz Kurtoğlu, Mahsun Kırmızıgül, Kutsi ve Hakan Altun tabutun başına gelerek bir süre dua etti.  Kalabalık nedeniyle cenaze namazı için safların oluşturulmasında zorluk yaşandı. Cenaze namazı sırasında Erkal'ın 11 yaşındaki oğlu Levent Erkal da saf tuttu.

Cenaze namazının ardından Erkal'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına taşındı. Erkal, Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Erkal'ın ailesinin görüntüsü

Emine Ün'ün görüntüsü

Kalabalıktan görüntüler

Helallik istenmesi

Cenaze namazından görüntüler

Tabutun taşınması

Yıldızhan'ın açıklamaları

Susam'ın açıklamaları

Tepe'nin açıklamaları

Ün'ün açıklamaları

Tabuttan görüntüler

Tabut başında dua eden sanatçılar

Altınok'un görüntüsü

Gürtuna'nın görüntüsü

Detaylar

13.05.2017 - 14.48 Haber Kodu : 170513096

13.05.2017 - 15.29 Haber Kodu : 170513108_

=======================

(geniş haber)

2- 3. HAVALİMANINDA "İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DEKLARASYONU" İMZALANDI

Haber-Kamera: Ümit TÜRK - Hakime TORUN İstanbul/ DHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanılığı ile inşaat sektörünün temsilcileri ve sendikalar, güvenli çalışma ortamının sağlanması için, "İnşaatlarda iş sağlığı ve güvenliğinde hedef sıfır" deklarasyonunu imzaladı.

Güvenli çalışma ortamı sağlamak ve inşaat sektöründe yaşanan iş kazalarını sıfıra indirmek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde sektör temsilcileri ve sendikalar ortak bir deklarasyon imzaladı. Yeni Havalimanı şantiyesinde yapılan imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş ile TOBB, Müteahhitler Birliği, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği ile HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ gibi deklarasyona imza atan işçi sendikaları temsilcileri katıldı.

BAKAN KONUŞMASINA SOMA'YI HATIRLATARAK BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşmasına 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasının üçücü yıldönümü olduğunu hatırlatarak başladı.

Müezzinoğlu, "Özellikle acı bir günü bir taraftan unutmamak bir taraftan o günün bize verdiği mesajların duyarlılığını gelecek dönemlere buradan ders alacak şekilde dönüştürebilmek için inanıyorum ki maden kazasında kaybettiğimiz çalışanlarımızın hak ve hukukunu koruyabilmek adına, çalışanların yaşam risklerini minimize etmiş, yol haritasını belirleyebilmiş, bir toplum olmaya vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm iş kazasında kaybettiğimiz çalışanlarımıza allahtan rahmet diliyorum" dedi.

"DÜNYA STANDARTLARINDA AÇIĞIMIZ BÜYÜK"

Dünyadaki iş kazalarından istatistik bilgiler veren Müezzinoğlu, "Yakaladığımız rakamlar, bizi başarılı gibi gösterse bile dünya standartlarına baktığımızda hala ayıbımız, açığımız. Kayıplarımız büyük" diye konuştu. Müezzinoğlu, dünyada her 15 saniyede bir 160 işçinin iş kazası geçirdiğini, her 15 saniyede de bir işçinin bu kazalara bağlı meslek hastalığından hayatını kaybettiğini dile getirdi. Bu rakamın her yıl 2.3 milyon daha fazla kişinin ölmesi anlamına geldiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Sadece ülkemizin sorunu değil ama ülkemiz sorumluluğunu iyi üstlenmeli. Bizim için insan önemli. İnsan insandır. Sağlıklı  yaşama hakkı vardır" dedi.

HER YIL 2 MİLYON 300 BİN CAN KAYBI, 3 TRİLYON DOLAR MALİYET...

Müezzinoğlu, iş kazaları ve meslek hasarlıklarının ekonomiye maliyetinin ise 3 trilyon dolar olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, "Bu kadar maliyet kaybı yalnız ekonomik olarak baksak 2 buçuk milyon insanın can kaybı 3 trilyon doların üzerinde bir maliyet. Bu 3 trilyon doları tedbir olarak harcayabilmek biz yöneticilerin sorumluluğunda. Bunu yöneticiler olarak bizler; kanunlar, yönetmelikler, cezalar ile  başaracağız dersek bir mesafe kat ederiz. Ama bunu bir kültüre, bilince dönüştürürsek o zaman zirveye ulaşırız" ifadesinde bulundu.

"İNŞAATLARDA GRUP BAŞLARI ÖRNEK OLACAK"

İnşaat sektöründeki iş kazalarına dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, iş güvenliği ekipmanlarının mutlaka giyilmesi ve kullanılması gerektiğini söyledi. Özellikle grup başlarının bu konuya dikkat etmesi gerektiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bu kişiler önce kendileri bu ekipmanları takacak. Bu işin örnek kişisi olduğunu alanda ispatlayacak" dedi.

"AVRUPA'DA EMNİYET KEMERİ TAKAN BURADA, SUSTURUCUSU TAKIYOR"

Sadece denetim ve cezalarla bu işin çözülemeyeceğini belirten Müezzinoğlu, "Buradakilerin büyük çoğunluğu Avrupa'ya gitmiştir.  Refleks olarak en az yüzde 90'nımız emniyet kemerini arabaya biner binmez takıyoruz. Türkiye'ye gelir gelmez bir bakıyorum bu millete ait bir icat, emniyet kemeri susturucusunu takıyoruz. Bu trajediden kendimizi kurtarmamız lazım. Bakanlık tedbir aldı denetledi ceza kesildi ile çözemeyiz. Herkesin başına teftişle bunu çözemeyiz" şeklinde konuştu.

"CEZADA MERHAMETLİ OLMAYACACAĞIZ"

Müezzinoğlu, "Önümüzdeki dönemde çalışma hayatında milli seferberliğin ana başlığı iş sağlığı ve güvenliği olacak. Uyaracağız, eğitim vereceğiz. Tüm bunlara rağmen yasalara uymayan yerlerde de ceza verilecek. Merhametten maraz dağar anlayışını canlarla ödüyoruz. Ülke, firma olarak marka değerlerindeki düşüşlerle ödüyoruz. Topyekün bir duyarlılığa sahip çıkacağız"

Tarafların imzaladığı metinde şu hususlar deklara edildi;

1-İnşaat sektöründe İSG kültürünün istenen seviyeye ulaşabilmesi için taraflar ile işbirliği içerisinde hareket edecek, görev ve sorumluluklarını yerine getirirken iş sağlığı ve güvenliğine öncelik verecektir.

2-İş sağlığı ve güvenliği alanında kazanılan tecrübe ve bilgi birikimi kamuoyu ile paylaşılacak ve iyi uygulamaların yaygınlaşması sağlanacaktır.

3-Sektörde yaşanan iş kazaları ve buna bağlı kayıpların önüne geçebilmek için öncelikle toplu ve gerektiğinde kişisel koruma tedbirlerinin önemi benimsenecek ve sürdürülebilirliği sağlanacak.

4-İyileştirmenin sağlanabilmesi için standartlaşma, sistem yaklaşımları ve KOBİ'lere yönelik yönetim sistemleri de dahil olmak üzere teşvik edilecektir.

5-İnşaat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerde karşılaşılan spesifik zorlukların ve bu bağlamda ihtiyaçların tespit edilmesi yönünde gayret sarf edilecektir.

6-Güvenli bir çalışma ortamı sağlayarak sektörde yaşanan kazaların sıfıra indirilebilmesi amacıyla polistika ve stratejiler belirleyerek, "Hedef Sıfır"a ulaşana dek özveri içerisinde hareket edilecektir.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Müezzinoğlu'nun konuşması

Deklarasyonun imazalanması

Müezzinoğlu'nun ve diğerlerin imza atması

Toplu fotoğraf

Bakan Müezzinoğlu ile Topbaş'ın havalanı inşaatı önünde fotoğraf çektirmesi

Havalanı inşaatını gezmeleri

Genel ve detay görüntüler

13.05.2017 - 14.36 Haber Kodu : 170513094

13.05.2017 - 14.46 Haber Kodu : 170513095

======================

3- TAKSİM'DE SOMA ANMASI

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,

Soma' da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının üçüncü yıldönümünde, meslek odaları ve sendikalar tarafından düzenlenen basın açıklamasında, "Maden emekçilerini büyük bir saygıyla anıyor, yaşanan acıyı unutturmayacağımızı ifade ediyoruz" denildi.

Beyoğlu Tünel Meydanı'nda saat 13.00'de düzenlenen basın açıklamasında, hayatını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Basın açıklaması sırasında,  "Soma'yı unutmadık, unutturmayacağız" diye pankart açıldı. "Madencinin kaderi ölüm değildir", "Madencinin feneri sönmeyecek" diye slogan atıldı. DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi'nin okuduğu meslek odaları ve sendikaların ortak basın açıklamasında; "İş cinayetlerini kader ve fıtrat olarak değerlendiren anlayış son bulmadan, bu ve benzeri adeta geliyorum diyen faciaları engellemek mümkün değildir. Soma'da yaşanan kaza değil, cinayettir. Bu katliamın gerçek sorumluları hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir. Ne yazık ki, böylesine büyük bir facianın ardından, sorumluların görünen bir kısmının yargılandığı Soma Davası, bu haliyle kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmemektedir" dedi.

ÇİFTÇİ "SOMA FACİASINDAN BUGÜNE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK"

Basın açıklamasında Adil Çiftçi; "Ülkemiz, iş cinayetlerinde, işçi ölümlerinde Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sırada yer almaktadır. Soma'dan bugüne değişen bir şey yok, bizlerin de öfkesi ve acısı çok taze. Çünkü esas sorumlular hesap vermekten kaçmaktadırlar. Sorumlular hesap vermeden, bizlerin de öfkesi dinmeyecek, yüreği soğumayacak.. Soma'yı unutmayacağız, unutulmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.Basın açıklaması  sırasında, polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Grubun toplanması

-Açılan pankart ve dövizler

-Basın açıklamasının yapılması

-Slogan atılması

-Güvenlik önlemleri

-Genel ve detaylar

======================

4- ÜNİVERSİTELİ İDİL'İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANNESİNİN İSYANI

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda yürüyüş yaptığı esnada hafriyat kamyonunun ezdiği 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule İdil Dere için  ölümünün 1. yıldönümünde anma töreni düzenlendi.

Anmaya katılan anne Nesrin Aslan, "Yarın anneler günü. Ben artık annesi değilim yok burada. Öfkem acımdan daha büyük, ne yaparlarsa yapsınlar bu işin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğim" dedi.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA

Kadıköy'de geçen yıl hafriyat kamyonunun ezdiği üniversiteli Şule İdil Dere'nin ölüm yıldönümünde Yoğurtçu Parkı'nda anma programı düzenlendi.  Anmaya Anne Nesrin Aslan, baba Berdan Dere, CHP İstanbul milletvekili Onursan Adıgüzel, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, arkadaşları ve sevenleri katıldı.  Anmaya katılanlar Şule İdil Dere'nin öldüğü yerde  toplandı.

" KAZA DEĞİL CİNAYET "

Grup adına basın açıklaması yapan Damla Özen, "1 yıl oldu, İdil yok . Bir yıldır adalet arıyorduk,bugün vicdan arıyoruz. İdil'i bizden 12 mayıs 2016 da burada yoğurtçu parkı yaya yolunda Kurbağalıdere de balçık taşıyan İBB ait hafriyat kamyonu aldı.Kaza dediler bir hiçbir can güvenliği tedbiri almadan yayaları uyarmadan bir parkın yürüyüş yolunda hafriyat kamyonu çalıştırırsanız can alabileceğini bilirsiniz .Bunu bile bile tedbir almazsanız meydan gelen şey kaza değil cinayet olur .Yeni ölümlerin yaşanmaması için bu rant sevdasına son verilmesini ve gerekli can güvenliğinin alınmasını istiyoruz. Güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları ile güvenle yürüyebileceğimiz sokaklar ve parklar talep ediyoruz" dedi.

"BU OLAYDA SORUMLU OLAN HERKES YARGILANACAK"

Anmaya katılan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, "Kentsel dönüşüm bahanesiyle rant hırsılarıyla güzeli ve üretimi sağlayan gençleri, insanları aramızdan koparıyorlar. 1 yıl önce de İdil'i aramızdan aldılar" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Bu olayda sorumlu olan herkes yargılanacak. Ben burada hukuk anlatmak istemiyorum çünkü burada hukuk yok. Ama burada gencecik bir insan aslında idarenin önleme sorumluluğu olmasına rağmen bunu yapmadığı için hayatını kaybetti" diye konuştu.

"ÖFKEM ACIMDAN BÜYÜK"

Anmaya katılan anne Nesrin Aslan konuşmalar sırasında gözyaşlarını tutamadı. Aslan, "Yarın anneler günü. Ben artık annesi değilim yok burada. Öfkem acımdan daha büyük. Ben ne yaparsa yapıyım kızım geri gelmeyecek ama sorumlularında gereken cezalarını almalarını istiyorum" diye konuştu.

Anma Şair Aba Mislüm Çelik'in İdil İçin yazdığı şiirin okunmasının ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Şule İdil Dere için yapılan anıt

-Açılan dövizler

-Anmaya katılanlardan görüntü

-Anmaya katılan Adıgüzel ve Kerestecioğlu'un konuşmaları

-Baba Berdan Dere'nin konuşması

-Anne Nesrin Aslan'ın konuşmaları

-Basın açıklaması

-Şiir okunması

-Genel ve detay görüntüler

==============================

5- "CUMARTESİ ANNELERİ" ANNELER GÜNÜ ÖNCESİ YİNE EYLEMDEYDİ

Haber-Kamera: Oral OKAYBEN - İSTANBUL DHA

"Cumartesi Anneleri" olarak bilinen kayıp yakınları, Anneler Günü öncesi 633. kez bir araya geldi.

Galasaray Meydanı'nda toplanan grup, "Failler belli kayıplar nerede" pankartı açıltı. Eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Eylem nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Grup,  bu haftaki eylemde 1994'te gözaltında kaybolduğu belirtilen Kasım Alpsoy ve Halil Alpsoy'un akıbetini sordu.

Yapılan açıklamalarda Anneler gününe vurgu yapıldı.  Gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığı kaydedilen Hayrettin Eren'in kız kardeşi İkbal Eren,  "Ülkeyi yönetenler yarın çıkıp diyecek ki 'eli öpülesi anneler, ayaklarının altı öpülesi anneler, cennet annelerin ayakları altında' diyecekler. Buradaki annelerin yaşadıklarını görmeyecekler. Annelerin yaşadığı cehennemi görmüyorsunuz. Anneler bu cehennemde evlatları için hak ve adalet arıyorlar. Biz burada hak ve adalet arıyoruz. Adalet aramaya devam edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Polisin önlemleri

-Grubun eylemi

-Yapılan açıklama

13.05.2017 - 13.48  Haber Kodu : 170513083

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.

  • Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor
    16:00 Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor

    Hatay'da yaşanan deprem sonrası evi yıkılan Osman Kara, TOKİ tarafından inşa edilen yeni evinin anahtarını alarak mutluluğunu dile getirdi. Hatay'da TOKİ tarafından yapılan konutlar, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.


Advertisement