Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- BEŞİKTAŞ'TAKİ ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİHaber-Kamera: Ali AKSOYER - İSTANBUL DHABeşiktaş'ın Vodafone Park çevresinde yaptığı kutlamalar havadan böyle görüntülendi.

03.06.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BEŞİKTAŞ'TAKİ ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Haber-Kamera: Ali AKSOYER - İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ın Vodafone Park çevresinde yaptığı kutlamalar havadan böyle görüntülendi. Yakılan binlerce meşaleyle stadın çevresinden sis bulutunun yükseldiği görüldü. Boğaz'daki şampiyonluk turuna katılan teknelerde Beşiktaş açıklarında görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Havadan görüntülerle stat çevresindeki kutlamalar

03.06.2017 - 15.25 Haber Kodu : 170603086

=================================

2- BEŞİKTAŞ'I KAPLAYAN MEŞALE BULUTU ANADOLU YAKASINDAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamaları nedeniyle Beşiktaş ve Dolmabahçe arasında saat 14.00'da binlerce meşale aynı anda yakıldı. Beşiktaş'ın üzerini sis gibi kaplayan meşale bulutu Anadolu yakasından görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Boğazın sise bürünmesi

-Teknelerin Beşiktaş'a doğru gelmesi

-Teknedeki taraftarların meşale yakması

-Stad çevresinin tamamen sis olması

-Üsküdardan giden taraftar tekneleri

-Genel ve detay

03.06.2017 - 15.13  Haber Kodu : 170603078

======================

3- BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞU DOLMABAHÇE'DE KUTLADI

Haber-Kamera: Serhan TÜRK  - Ali DANAŞ-Oral OKAYBEN-Mesut IŞIK - İstanbul DHA

Beşiktaş 15. şampiyonluğunu doyasıya kutladı.

Binlerce taraftar, Vodafone Park'a  ulaşan takımın hazırlanan platforma çıkmasını ve kendilerini yeniden selamlamasını beklerken tezahüratlarla zaman geçirdi.

1.YILINDA 2. ŞAMPİYONLUK 3. YILDIZ

Stadın dışına hazırlanan platformun arkasında ise stadın gövdesine "1.Yılında 2. Şampiyonluk 3. Yıldız" yazıldı.

Vodafone Stadı'nın yenilenmesinden sonra 1 yıllık süre içinde 2. kez şampiyon olan ve göğsüne 3. yıldızı takan Beşiktaş 15. şampiyonluğunu büyük bir coşku ile kutluyor. Boğazdaki tekne turunun ardından stadın önünde de çok sayıda meşale yakıldı ve İstanbul Boğazı'nın üzerini sis bulutu kapladı.

FUTBOLCULAR TARAFTARLARLA KARŞILIKLI TEZAHÜRAT YAPTI

Kürsüye gelen Beşiktaşlı oyuncular taraftarlarla karşılıklı tezahürat yapıp şarkılar söylediler. Platformda bulunan Başkan Fikret Orman ve Teknik direktör Şenol Güneş de kutlamalara katılarak; Güneş "En Büyük Başkan Bizim Başkan" şeklinde bağırırken, Orman da karşılık vererek "Şenol Güneş" diye tezahürat yaptı.

Görüntü Dökümü:

--------

-Dtobüsün üstüne çıkan futbolcular,

-Stada gelen ve hazırlanan platforma çıkan futbolcular

-Karşılıklı tezahüratlar

03.06.2017 - 15.43 Haber Kodu : 170603096

03.06.2017 - 15.45 Haber Kodu : 170603097

===============================

(ÖZEL)

(ek görüntü ve bilgiyle )

4- BEŞİKTAŞ'IN TEKNELİ KUTLAMASINDA KAZA: 2 YARALI

Futbolcu ve taraftarların tekne turu sırasında iki tekne birbirine sürttü. Teknelerden birinden bacaklarını sarkıtarak oturan 2 genç yaralandı.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ın İstanbul Boğazı'nda yaptığı tekneli kutlama sırasında taraftarların bulunduğu 2 tekne birbirine sürttü. Teknelerden birinin kenarında oturan 2 taraftar bacaklarından yaralandı.

Kaza saat 13.30 sıralarında Beşiktaş açıklarında meydana geldi. Şampiyon olan Beşiktaş futbol takımının bulunduğu tekneye taraflarlar da çok sayıda tekneyle eşlik ediyordu. İddiaya göre yakılan meşaleler nedeniyle teknelerden birinin kaptanı yandaki tekneyi farketmedi.

Tekneler birbirine sürterken teknelerden birinin kenarında bacaklarını sarkıtarak oturan iki taraftar yaralandı. Samet Bakan (31) ve Özlem Gelgüzel (30) tekneyle Ortaköy iskelesine götürüldü. Yaralı gençler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bakan ve Gelgüzel'in

ameliyata alındığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------

-İskeledeki sağlık ekipleri

-Yaralıların ambulansa taşınması

-Teknenin görüntüsü

-Polisin kaptan ile görüşmesi

-Detaylar

03.06.2017 - 15.06 Haber Kodu : 170603077

03.06.2017 - 15.47 Haber Kodu : 170603099

========================

5- PERVİN BULDAN 23 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN EŞİ SAVAŞ BULDAN'I MEZARI BAŞINDA ANDI

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ/İSTANBUL,

İstanbul'da 1994 yılında arkadaşları Hacı Karay ve Adnan Yıldırım ile birlikte Yeşilköy'de bir otelin çıkışında kaçırıldıktan iki gün sonra cesedi bulunan Savaş Buldan, eşi TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve partililer tarafından mezarı başında anıldı.

Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın mezarlarının bulunduğu Avcılar Mezarlığı'nda yapılan anmaya Pervin Buldan, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Celal Doğan ve Erol Dora ile birlikte Buldan, Karay ve Yıldırım'ın yakınları katıldı.

Savaş Yıldırım, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın fotoğraflarının bulunduğu pankartın önünde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Pervin Buldan, "Bugün Savaş'ın, Hacı'nın ve Adnan'ın katledilişinin 23. yılını geride bıraktık. 23 yıl önce bugün, İstanbul'un göbeğinde bir otelden alınarak Bolu'nun Yığılca ilçesine götürülüp orada yoğun işkenceler yapılarak, üzerlerinde naylonlar, sigaralar söndürülüp derileri yüzülerek katledildiler. O günden bu güne Türkiye'de değişen hiçbir şey olmadı. Faili meçhuller, yargısız infazlar, katliamlar, bugün devletin sistematik olarak önüne koyduğu bir politika olmaya ne yazık ki devam etti" dedi.

'KÜRT SORUNUNUN DEMOKRATİK YÖNTEMLERLE ÇÖZÜMÜNÜN ANAHTARI BU CİNAYETLERİN AÇIĞA ÇIKARILMASIDIR'

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TBMM'de görev yapmamıza rağmen faili meçhul cinayetlerin araştırılmasına yönelik bir komisyon kurduramadık bu hükümete. Amacımız, bu coğrafyada işlenen bütün faili meçhullerin açığa çıkmasını, sorumluların yargılanmasını sağlamaktı. Biz biliyoruz ki Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözümünün esas anahtarı bu cinayetlerin açığa çıkarılmasında. Eğer devlet, AKP hükümeti Kürtlerle barışmak istiyorsa, Kürtlerle barışmanın bir yolunu arıyorsa o zaman Savaş'ın, Hacı'nın ve Adnan'ın katillerini yargılayarak buna başlayabilir. Bunların katilleri açığa çıkmadan devletin ve hükümetin bizden barış istemeye yüzü olmamalı."

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise hem Kürtçe hem de Türkçe konuştu. 17 bin 500 faili belli siyasi cinayet olduğunu söyleyen Baydemir, "17 bin 500 faili belli siyasi cinayetin sadece üçü olan Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ın kabri başındayız. Bir kez daha katillere ve katillerin arkasındaki o siyasi zihniyete biz sizi unutmadık, sizin zulmünüzü unutmadık. And olsun ki Buldanlar, Karaylar ve Yıldırımlar asla unutulmayacak. Ama o katiller, o katillerin arkasındaki siyasi saikler yıkımların içerisinde birer çirkin surat olarak tarihe nakşedilecekler" dedi.Konuşmaların ardından Buldan, Karay ve Yıldırım için fatiha okundu.

Görüntü Dökümü:

----------

Pervin Buldan, Osman Baydemir, Sırrı Süreyya Önder, Celal Doğan ve Erol Dora'nın katılımcılarla selamlaşmaları

Pervin Buldan ve Osman Baydemir'in Savaş Buldan, Haca Karay ve Andnan Yıldırım'ın fotoğraflarının bulunduğu pankartın önünde konuşma yapmaları

Konuşmalardan sonra fatiha okunması

Pervin Buldan'ın eşinin ve arkadaşlarının mezarının başına giderek fatiha okuması

Anmadan genel ve detay görüntü

03.06.2017 -  15.16 Haber Kodu : 170603082_

========================

6- ŞİLE'DE KIYIYA VURAN ŞÜPHELİ CİSİM POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ (2)

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI - İSTANBUL DHA

Şile Ayazma plajı Kömür Ayazmasi mevkiinde denizden karaya vuran futbol topu büyüklüğündeki cisim polisi alarma geçirdi. Çevrede önlem alan polis, durumu bomba imha ekiplerine bildirdi. Cismin  "deniz altı mayın tetikleyici" olduğu belirtilirken bir süre sonra bomba uzmanları buraya  geldi.  İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı bomba imha ekipleri cismi fünye ile etkisiz hale getirdi.

Bomba imha ekipleri cismi daha sonra incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü.

Görüntü Dökümü:

-------

-Cismin görüntüsü

-Önlemler

-Fünyenin patlatılması

-Cimsin götürülmesi

03.06.2017 - 15.15 Haber Kodu : 170603081

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement