Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- HASAN AKAR TESLİM OLDU - 243 GÜNDÜR ARANIYORDUSerpil KIRKESER, İstanbulDHA"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar Bakırkòy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

20.06.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- HASAN AKAR TESLİM OLDU - 2

43 GÜNDÜR ARANIYORDU

Serpil KIRKESER, İstanbulDHA

"Atatürk'ün  hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar Bakırkòy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Hasan Akar adliyeye öğle saatlerinde avukatıyla birlikte geldi. Bugün 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karsısına çıkacak olan Akar durusma saatini bekledigi sırada kata polisler geldi. Akar polisler eşliğinde adliye içinde bulunan polis noktasına götürüldü. Hasan Akar durusma saati geldiğinde hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAME

İddianamede şüpheli  Hasan Akar'ın  9 Mayıs 2017 tarihinde saat 19.00'da Kanal D isimli TV kanalında ana haber programında yayınlanan bir videoda  söylediği sözlere ilişkin soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Polisin, şüpheli Hasan Akar'ın ifadesine başvurmak üzere adresine gittiği, adresinde bulamadığı kaydedilen iddianamede,  atılı suçların niteliği göz önünde bulundurularak şüpheli Hasan Akar  hakkında yakalama kararı çıkarıldığı anımsatıldı. İddianamede,  "Şüphelinin soruşturmaya konu videoda Atatürk, annesi ve babası hakkında hiçbir tarihi belgeye, gerçekliğe, delile dayanmayan, açık küfür içerecek şekilde Atatürk'ün hatırasına alenen hakarette bulunduğu belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aynı video ile ilgili 2017/1331 soruşturma numarası üzerinden, videonun çekildiği alanın belli olmaması, videonun aleniyet kazanıp  kazanmadığı hususunun anlaşılamaması gerekçeleri ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği de ifade edildi. "Bu kararın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımız açısından bağlayıcılığı bulunmamaktadır" denilen iddianamede, suça konu videonun ulusal TV kanalında yayınlandığı ve  aleniyet kazandığı belirtildi. Dolayısıyla 9 Mayıs 2017 tarihli yeni bir suçun ortaya çıktığı ifade edilen iddianamede, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçu açısında eylemin sübuta erdiği kaydedildi. İddianamede, şüpheli Akar'ın videosunun son kısmında "Biz toplama yapmışız, çıkarma yapmışız, biz fark ettiğimiz her şeyi  planlamışız" diyerek videoyu çekmekteki amacının itibarı suikast olduğunu, toplumun bir kesiminin sinir uçları ile oynamayı, toplumu tahrik etmeyi amaçladığını açıkça ortaya koyduğunun anlaşıldığı belirtildi. Atılı suçları işlediği belirtilen Hasan Akar'ın "Atatürk'ün  hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmeö suçlarından 2,5  yıldan  7,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Hasan Akar'ın adliye icindeki görüntüsü

20.06.2017 -  12.41 Haber Kodu : 170620088_

===========================

(ek görüntüyle geniş haber)

2- MALTEPE'DE DETERJAN İMALATHANESİNDE KAZAN PATLADI: 1'İ AĞIR 2 YARALI

Sokak savaş alanına döndü, yoldan geçen 2 kişi yaralandı.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Maltepe'de deterjan imalathanesinde kazan patlaması sonucu Suriyeli bir kişi yaralandı.

Olay 13.00 sıralarında Maltepe Altayçeşme mahallesi Tunç sokakta bulunan  deterjan imalathanesinde meydana geldi. 5 katlı binanın zemin katında bulunan imalathanedeki kazan henüz bilinmeyen nedenle büyük bir gürültüyle patladı.

Patlamayla iş yerinin önündeki araçlar savruldu, bir minibüs devrildi. Patlama sırasında yoldan geçtiği belirtilen biri Suriye uyruklu  2 kişi yaralandı. Ambulansala hastaneye kaldırılan Suriye uyruklu kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Polis ve  itfaiyenin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Ters dönen araç

-Maddi hasar meydana gelen araç

-Vatandaşlarla röp

-Patlamanın yaşandığı imalathane

-Sokak üzerinde anons

-Genel ve Detay

20.06.2017 - 14.08 Haber Kodu : 170620117_

=========================

3 - MAÇKA PARKI'NDAKİ "ADALET NÖBETİ" NDE 6. GÜN

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Maçka Demokrasi Parkı'nda başlatılan 'Adalet Nöbeti' 6. gününde.

CHP Fatih, Çatalca ve Ümraniye ilçe örgütlerinden temsilciler, sabah erken saatlerde parka gelerek nöbete başladı. Nöbete Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ile dernek üyeleri de destek verdi. Nöbet sırasında ÇYDD üyesi bir grup sahneye çıkıp şiirler okudu, şarkılar söyledi.

"EĞER ADALET YOKSA GELECEK DE YOK"

Gönül birliği yapmak için parka geldiklerini söyleyen ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, "Eğer 69 yaşındaki bir parti lideri adalet için yürüyorsa ve bu sağlığını hiçe sayarak yapılan bir yürüyüş ise buna saygı göstermek lazım. Yetkililer bu mağduriyeti giderecek tedbirler alsınlar. Talebimiz sadece ve sadece adaleti aramaktır. Adalet demek; toplumun birlik ve bütünlüğü demektir. Adalet; barıştır, kardeşliktir, mutluluktur. Eğer adalet yoksa gelecek de yok" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Nöbete katılanlar

-Şiir dinletisi

-Aysel Çelikel ile röp.

-Genel ve detaylar

20.06.2017 -  13.13 Haber Kodu : 170620104

==================

4 - FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASI DAVASI  (1)

Haber-Kamera: Hayati KILIÇ - İstanbul DHA

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin ve Emre Uslu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ'nün medya yapılanması davasının ikinci duruşması başladı. Nazlı Ilıcak'ın savunmasını alan mahkeme heyeti duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verdi.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanan ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan,  Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşangül ve Yakup Şimşek getirildi. Tutuklu sanık Ahmet Altan'ın duruşmaya SEGBİS ile katıldı.Tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman duruşmada hazır bulundu. Firari sanıklar Abdulkerim Balcı, Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Tuncay Opçin, Ali Çolak, Bülent Keneş ve Faruk Kardıç ise duruşmada yer almadı. Duruşmaya, gazeteci Hasan Cemal, Uluslararası Af Örgütü temsilcisi, İngiliz Barosu temsilcisi, İngiliz Barosu İnsan Hakları Komitesi temsilcisi, 19 basın örgütü temsilcisi, Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi temsilcisi ve sanıkların yakınları katıldı.

TÜM AİDİYETİMİ LAİK CUMHURİYETE BORÇLUYUM

Duruşmada savunma yapan Nazlı Ilıcak, "Dün medyada 'Nazlı Ilıcak gözü yaşları içinde  savunma yaptı' diye haberler çıktı. Bunu tekzip etmek istiyorum. Yanlış bir anlama olmasın. Gözyaşı içerisinde aciz şekilde gösterilmek isteniyor. Bu darbe iddiasına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Aramızda yaptığımız 14 Temmuz'daki toplantıdan yola çıkarak, sayın savcı darbeye zemin hazırladığımız saikiyle o konuşmayı yaptığımız söylüyor. Benim kimliğim teokratik bir darbeye uyar mı? Ben niye Fetullah Gülen'in ülke başına geçmesini isteyeyim? Tüm aidiyetimi laik cumhuriyete borçluyum. Suudi Arabistan'da bir Nazlı Ilıcak olmak ister miyim" dedi.

BARIŞ SÜRECİNE TAMAMEN TARAFTARIM

Ilıcak savunmasında, "Ben kainat imamı denen bir kişinin neden peşine takılayım. Cemaat barış sürecine karşı denildi.  Ben barış sürecine tamamen taraftarım. Bugün de taraftarım. Ne Oslo Sürecini eleştirdim, ne de KCK'yı onayladım. Onların Hakan Fidan'a düşman olduğu anlatılıyor. Fidan ifadeye gittiği an hükümet nasıl düşer, ben buna bir mantık veremedim. Teoman Koman ile Hakan Fidan'ı mukayese ettim. Ben sivil bir kişinin olmasını tercih ettim. Ben sivilleşmeden yanayım. Bütün hayatım bunlarla mücadeleyle geçmiş. Ben maağdur gördüğüm insanların yanında yer alırım. Ben Tayyip Erdoğan'ın düşmanı değilim. Sadece muhalifiyim. Muhalefet yapmak suç mu?" dedi.

HAKKINDA YAZILAN KÖŞE YAZILARINI OKUDU

Hakkında yazan köşe yazılarını okuyan Ilıcak "Ben burada tanık dinletmek yerine meslektaşlarımın yazılarından örnekler okumak istiyorum. Benim  kimliğimi tanımanız önemli. Siz belki beni gazetelerden tanıyorsunuz. Benim tanık olarak getirmektense 3-5 satır bir şey okumama müsade edin. Benim hangi sözüm darbeye zemin hazırlanıyor. Sözde plan semineri altında bir darbe hazırlığı yapılıyor hükümete karşı. Bunları yazarak Ben FETÖ'yü aklıyormuşum. Ben FETÖ'yü aklamıyorum. Kendi akım var" dedi.

Duruşmaya ara verildi

==================

5- ÖZDEMİR'DEN ENGELLİ ÇOCUKLARA OKUL

İstanbul Valisi Vasip Şahin,

"İnşallah bu proje hem İstanbul açısından hem Türkiye açısından bir örnek teşkil edecektir. Çünkü modüler bir proje, her yerde uygulanabilir, büyük ya da küçük arsa fark etmiyor"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,

"Bu okulda pek çok dezavantajlı ve engelli çocuğumuzun sosyal hayata ve ülkeye kazandırılmasını arzu etmekteyiz"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Limak Holding'in sosyal sorumluluk projeleri için kurduğu Limak Vakfı, zihinsel ve bedensel engelli çocuklara hizmet verecek olan Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nu hayata geçirmek için İstanbul Valiliği ile bir protokol imzalandı.

Valilik binasında gerçekleştirilen törende, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in imzaladığı protokole göre Özdemir'in merhum eşini ismini taşıyan okul Küçükçekmece Halkalı'ya yapılacak ve  6 ay içinde tamamlanarak hizmete açılacak. 3 bin metre kare arazi üzerine yapılacak olan okulda 270 öğrenci öğrenim görecek.

"SADECE BURASI İÇİN DEĞİL BAŞKA YERLER İÇİN DE KULLANILABİLİR ÖRNEK BİR PROJE"

Vali Şahin törende bir konuşma yaparak, "İnşallah bu proje hem İstanbul açısından hem Türkiye açısından bir örnek teşkil edecektir. Çünkü modüler bir proje, her yerde uygulanabilir, büyük ya da küçük arsa fark etmiyor. Derslik sayısı azaltılıp, artırılabiliyor. Sadece burası için değil başka yerler için de kullanılabilir örnek bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah kabul etsin bu yaptıkları yardımı. Bir başka anlamı da, hanım efendinin ismine Gülseren Özdemir adına yapılan bir okul, ona da bu Ramazan günü rahmet diliyorum" dedi.

Vali Vasip Şahin'in ardından törende konuşan Nihat Özdemir, "Geçtiğimiz yıl maalesef sevgili eşim Gülseren Özdemir'i erken yaşta kaybettik. Kendisi makine yüksek mühendisi ve öğretim üyesiydi. Eşim Gülseren Özdemir aydın bir eğitimci ve hayırsever bir insandı. Üniversitede Makina Mühendisliği okuyan tek kız öğrenciydi. Sonra beraber Endüstri Mühendisliği yüksek lisansı yaptık. Ardından öğretim üyeliği yaparak kendisi gibi pek çok mühendis yetiştirdi. Aynı zamanda şehit ve gazilere, gençlerin eğitimine ve engelli çocuklara ayrı önem verirdi. Çocuklarımızla birlikte onun ismini hayır işlerinde yaşatmak istiyoruz. Bu okulda bu düşüncenin bir eseri olacaktır. Bu okulda pek çok dezavantajlı ve engelli çocuğumuzun sosyal hayata ve ülkeye kazandırılmasını arzu etmekteyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol Vali Şahin ve Özdemir tarafından imzalandı.

PROJE HAKKINDA

27 derslikli Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi toplam 270 öğrenci kapasitesine sahip olacak olan okulda, orta ve ağır düzeyde zihinsel engeli olan öğrenciler, orta ve ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla engeli olan (zihinsel ve bedensel) öğrenciler eğitim ve öğretim görebilecek.

Özellikle birden fazla engeli olan öğrenciler için en iyi koşullarda eğitim verecek şekilde planlanan okulun en önemli özelliklerinden biri de öğrencilerin yanı sıra aileler için de eğitim ortamının oluşturulması olacak. Ayrıca bu alanda öğretmenlerin yetiştirilebilmesi, tecrübelerinin artması ve uzmanlaşmaları için okul bünyesinde birçok gözlem odası, gerekli tertibat ve altyapı bulunacak.

Okul katları çocukların kolaylığı için renklerle kodlanacak ve güvenlikleri için bina dış hatları yuvarlatılacak. Yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerine yapılan okulun, kapalı alan içerisinde 27 derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfından oluşan okulun içinde oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler, müzik derslikleri, görsel sanatlar derslikleri ve beden eğitimi salonları bulunacak.

Ayrıca, sınıflarda gözlem odaları, kütüphane/bilgisayar odası, veli bekleme salonu, okul aile birliği odası, fizyoterapi ve konuşma terapisi salonu, revir, yemekhane, 100 kişilik konferans salonu, kulis ve fuayesi, 2 adet (sedye alabilecek ebatta) asansör, bahçede eğitim ve oyun istasyonları, açık hava derslikleri bulunacak.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Törenden görüntüler

Şahin'in konuşması

Özdemir'in konuşması

İmzaların atılması

Projenin görselleri

Detaylar

20.06.2017 - 13.07 Haber Kodu : 170620103_

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement