Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- ŞİŞLİ'DE BANKA SOYGUNU (3)SOYGUNCU PARA DOLU ÇANTA İLE KAÇARKEN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI100 bin lira ile yüklü miktarda dövizi alan silahlı soyguncu kayıplara karıştıHaber -Kamera: Hasan YILDIRIM Mustafa ÖZDABAK- Özgür EREN İSTANBUL DHAŞişli'de bir banka şubesine gelen silahlı kişi...

29.06.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ŞİŞLİ'DE BANKA SOYGUNU (3)

SOYGUNCU PARA DOLU ÇANTA İLE KAÇARKEN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

100 bin lira ile yüklü miktarda dövizi alan silahlı soyguncu kayıplara karıştı

Haber -Kamera: Hasan YILDIRIM Mustafa ÖZDABAK- Özgür EREN İSTANBUL DHA

Şişli'de bir banka şubesine gelen silahlı kişi güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra bankadan yaklaşık 100 bin TL ile yüklü miktarda dövizi alarak kaçtı. Polis taksiyle kaçan soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, Şişli Merkez Mahallesi İskete Sokak üzerinde bulunan bir banka şubesinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre,  saat 14.00 sıralarında  bankaya gelen silahlı bir kişi, bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek silahını aldı. Silahını banko görevlisine doğrultan soyguncu paraların yanında getirdiği çantaya doldurulmasını istedi. Görevlilerin çantaya doldurduğu yaklaşık 100 bin TL ile yüklü miktarda dövizi alan soyguncu koşarak kaçtı.

SOYGUNCUYU ESNAF KOVALADI

Banka güvenlik görevlisi ve çevredeki esnaf soyguncuyu kovalamaya başladı. Soyguncu arkadan gelenlerin olduğunu görünce bir el havaya ateş etti. Ara sokakta taksiye binen soyguncu olay yerinden uzaklaştı. Polis ekipleri plakası belirlenen şüpheli taksiyi Darülaceze Caddesi üzerinde durdurdu. Taksici soyguncunun Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde inerek uzaklaştığını söyledi.

BANKADA İNCELEME YAPILDI

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.Özel harekat polisleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri bankada ve çevrede detaylı incelemede bulundu.  Kaçan soyguncunun eşkalini ekiplere bildiren polisler, soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Soyguncu para dolu çanta ile bankadan çıkıp taksiye bindiği caddeye doğru koşarken güvenlik kamerasına yansıdı

Görüntü Dökümü:

---------

EK GÖRÜNTÜ

-Soyguncunun para dolu çanta ile kaçışı

///////////

Soyulan bankadan görüntü

Çalışanlardan görüntü

Polis ekiplerinin çalışması

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

Çevrede toplananlar

Yerdeki boş kovan

Özel hareket polislerinin çevrede güvenlik önlemi alması

Güvenlik görevlisinden görüntü

Genel ve detaylar

29.06.2017 - 14.39 - Haber Kodu : 170629103

29.06.2017 - 15.16 - Haber Kodu : 170629114

29.06.2017 - 15.44 - Haber Kodu : 170629126

==================

2- İSPARK:  İŞ AKİTLERİ FESHEDİLEN 21 PERSONELİN  SUİSTİMAL ETTİĞİ RAKAM 819 BİN TL

Haber: İstanbul DHA

İSPARK (İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. AŞ) bazı personelin online cihazlarla suistimal ve yolsuzluk yaptığının basına yansıması üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada 21 personelin iş akitlerinin fesh edildiği ve haklarında dava açılacağı belirtilerek şunlara değinildi;

"İSPARK (İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. AŞ)    İstanbul genelinde 250 civarında cadde ve sokakta, 227 noktada açık ve katlı otoparklar ile hizmet sunmaktadır.Toplamda 1700 personel müşterilerden para tahsilatı yapmaktadır.Bu personellerin tamamı günlük olarak denetime tabi tutulmaktadır. Yapılan denetimlerde 21 personelin online çalışan cihazların teknik müdahale ile GPRS bağlantılarını kestikleri tespit edilmiştir.Sözkonusu 21 personelin iş akitleri feshedilmiştir.Teknik incelemeler sonucu personelin suistimal ettiği rakam 819 bin TL'dir.Personelin silmeye çalıştığı tüm veriler merkezi veri tabanında kayıtlıdır.Şirketin uğradığı zararın tamamı ilgili şahıslardan dava yoluyla tahsil edilecektir"

Görüntü Dökümü:

----------

Arşiv

========================

3-  ATATÜRK HAVALİMANI APRONUNDA SICAK İLE MÜCADELE

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR - Faik KAPTAN/İSTANBUL DHA

İstanbul'da etkili olan sıcak hava Atatürk Havalimanı apronunda çalışanlara zor anlar yaşatıyor. Öğle saatlerinde apronu adeta yandı. Uçaklar sıra beklerken oluşan görüntüler aprona vuran sıcak havanın etkisini  gösterdi. Apronun beton zemini sıcaklığı daha çok artırırken çalışanlar bol bol su içerek serinledi. Kafalarına ve yüzlerine su döken çalışanlar güneş gözlüklerini de takarak zararlı ışınlardan  korundular.  Havalimanlarının apron bölümünde çalışanlar sıcaktan en çok etkilenen meslek gurubu içerisinde yer alıyor. İstanbul'u etkisi altına alan sıcak hava dalgasının en çok hissedildiği yerlerden biri de Atatürk Havalimanı apronu oldu. Havalimanı apronunda yerlerin beton olması ve geniş açık alanlardan dolayı gölge bulunmaması nedeniyle sıcaklığın şehrin birçok yerinden daha fazla hissedilmesine neden oluyor.

Görüntü Dökümü:

----------

-Atatürk havalimanı apronu ve uçakların görüntüleri

-Işığın kırılması ve nem nedeniyle uçakların silüetlerin bozulması

-Çalışanlar ve su içmeleri, ellerine, yüzlerine,kafalarına su dökmeleri

-Güneş gözlüğü takan personel

-Uçakların iniş ve kalkışları, sıcak hava dalgasının etkisi

29.06.2017 - 15.38 - Haber Kodu : 170629123

============================

4- (ek bilgi ve görüntüyle) -  MACARİSTAN BAŞBAKANI İSTANBUL'DA

Haber-Kamera:  Murat ÇAKIR-  Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL,

Macaristan Başbakanı Viktor Orban resmi davetli olarak bugün Budapeşte'den İstanbul'a geldi.

THY'nin tarifeli seferiyle saat 12.15'te Türkiye'ye gelen konuk Başbakan Viktor Orban'ı Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ve diğer ilgililer karşıladı.

Orban daha sonra Yeşilköy'deki bir otelde Türk işadamlarıyla biraraya geldi.  Macaristan'da yatırım ve ticaret olanaklarının konuşulduğu toplantıya, Macaristan Başbakanı Viktor Orban kabinesindeki yedi bakanla birlikte katıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Konuk başbakanın uçaktan inişi ve konukevine girişi

-Konukevine girişi ve çıkışı

-Makam aracına binişi ve gidişi

EK GÖRÜNTÜ

-İşadamları'ın otele gelişleri

-Başbakan Orban'ın  gelişi ve kapıda işadamlarınca karşılanması

-Orban'ın otelden ayrılması

29.06.2017 - 13.10 - Haber Kodu : 170629079

============================

5- EŞ KATİLİ DURUŞMA SALONUNDA AĞLAYARAK KONUŞTU : BEN KARIMI ÇOK SEVİYORDUM.

Özden ATİK - Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Kağıthane'de boşanma davası açan eşi Nisa Ece İnçke'yi, dışarıdan silah sesinin duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra 3 kurşun sıkarak öldüren Recep İnçke'nin yargılanmasına devam edildi. Nisa Ece'nin annesi Caziye Ece, sanığın kızına evlendiği günden beri şiddet uyguladığını söyledi. Sanık Recep İnçke ise "Karımı çok seviyordum. Kendisini tasarlayarak öldürmedim" diyerek ağladı.  Şikayetçi Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları ise basına yaptıkları açıklamada, "Gerek adli tıp raporu, gerekse olay yerindeki deliller bize olayın soğukkanlı bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyor. Bugünkü gözyaşlarına itibar etmeden en yüksek hadden ceza verilmesini talep ediyoruz" dedi.

ÖLDÜRÜLEN KADININ YAKINLARI HAZIR BULUNDU

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Recep İnçke getirildi. Şikayetçiler öldürülen Nisa Ece İnçke'nin ağabeyleri Bedrettin Ece, Hasan Ece ve annesi Caziye Ece ile şikayetçi Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları da duruşmada hazır bulundu.

ANNE: KIZIM EVLENDİĞİ GÜNDEN BERİ ŞİDDET GÖRÜYORDU

Öldürülen Nisa Ece'nin annesi Caziye Ece, kızının evlendiği günden beri kocasından şiddet gördüğünü belirterek "Kızım evi terk edip evime geldiğinde vücunda darp izleri bulunuyordu. Hatta bir seferinde boynunda bıçak izi gördüm. Olay günü kızıma sanıkla görüşürse eve gitmemesini söyledim. Ancak sanık her nasılsa eve götürmüş ve öldürmüştür. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

"CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMÜŞTÜR"

Şikayetçi avukatlarından Mustafa Haki Okuducu da "Sanık maktule ilk atışı başından yaptıktan sonra bu atışla ölmesi sözkonusuyken birkaç el daha ateş etmiştir. Bu nedenle sanığın canavarca hisle hareket ettiği sabittir. Sadece tasarlayarak değil, canavarca hisle maktüleyi öldürdüğü için sanık hakkında hiçbir indirim uygulanmamasını talep ediyorum" diye konuştu. Şikayetçi KADEM avukatları da sanığın maktüleyi tasarlayarak öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep ettiler.

AĞLAYARAK İFADE VERDİ

Kendisine söz verilen sanık Recep İnçke ise "İddiaları kabul etmiyorum. Ben karımı çok seviyordum. Kendisini tasarlayarak öldürmedim. Eğer önceden tasarlamış olsaydım, kendi evimde bu eylemi yapmazdım. Karımla aramızda geçen bu olayları burada anlatamıyorum ve anlatmak istemiyorum. Olay günü aniden gelişen bir tartışma sonucunda böyle bir suçu işledim" diyerek ağladı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"SANIĞIN GÖZYAŞLARINA İTİBAR EDİLMESİN"

Duruşmanın ardından öldürülen Nisa Ece'nin ailesi ve avukatları adliye önünde basın açıklaması yaptı. KADEM Yönetim Kurulu Üyesi avukat Betül Yanılmaz, duruşmada anne Caziye Ece'nin ifadesinde kızının öldürülmeden önce de boynunda bıçak yarası izleriyle eve geldiğini ve kızının sanık tarafından tehdit edildiğini söylediğini aktardı. Bu durumun sanığın cinayeti planlayarak ve tasarlayarak yaptığını gösterdiğini belirten Yanılmaz, "Gerek adli tıp raporu, gerekse olay yerindeki deliller bize olayın soğukkanlı bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyor. Artık karar aşamasına gelindi. Sanığın hiçbir indirim almadan, bugünkü gözyaşlarına itibar etmeden en yüksek hadden ceza verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Ece ailesi ve avukatların adliye önünde toplanması

Aileden detaylar

Avukat Betül Yanılmaz'ın açıklama yapması

Genel ve detay görüntüler

29.06.2017 - 13.52 - Haber Kodu : 170629087

==========================

6- KEİ 36. DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI (2)

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

İstanbul'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ)'nün 36. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı  Ahmet Yıldız, KEİ Genel Sekreteri Michael Christides ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Vadim Pristayko ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin 6 ay önce dönem başkanlığını Sırbistan'dan devraldığını ve bugün Ukrayna'ya devrettiğini belirten Yıldız, " Şüphesiz her dönem başkanlığı kendi içinde önemlidir. Kendi döneminde önemlidir ve özel sorumluluklar gerektirir. Ancak Türkiye'nin dönem başkanlığı ayrı bir anlam ve önem taşıdı. Çünkü örgütün kuruluşunun 25. yıldönümüne denk geldi" dedi

"Bölgemiz Dünya'nın en önemli enerji üretim ve dağıtım güzergahlarında bulunuyor" diyen Yıldız, "Bundan hareketle KEİ'nin kuruluşundan bu yana ilk kez  enerji düzenleyici kurulları yuvarlak masa toplantısına da ev sahipliği yaptık. 22 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz 25.yıl zirvesi dönem başkanlığımızın en önemli etkinliğiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde düzenlediğimiz bu önemli zirve bu güne kadar aldığımız mesafeyi değerlendirmek, geleceğe yönelik amaç ve hedeflerimizi en üst düzeyde ortaya koymak bakımından önemli bir fırsattı. Tüm üye devletlerin mutabakatıyla kabul ettiğimiz 25 maddelik zirve bildirisi KEİ'nin 25. Kuruluş yıl dönümünün anlam ve önemiyle de çok güzel bir şekilde örtüşmüş oldu" diye konuştu

Ukrayna Dışişleri Birinci Yardımcısı Pristayko da, "Türkiye'nin başarılarını tekrar etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

KEİ Genel Sekreteri Christides de Türkiye'nin dönem başkanlığının oldukça önemli olduğunu ve Türkiye'nin birçok başarılı etkinliğe imza attığını belirterek, KEİ 25. Yıldönümü Zirvesi'nde kabul edilen bildirgenin KEİ'nin geleceği için ciddi bir adım olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

--------

Yıldızın konuşması

Genel ve Detaylar

29.06.2017 - 11.56 - Haber Kodu : 170629049

29.06.2017 - 15.17 - Haber Kodu : 170629115

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement