Dha İstanbul Bülteni -3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni -3

Dha İstanbul Bülteni -3

1- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NÜN KAPATILMA SAATİNDE DEĞİŞİKLİKKöprü yarın saat 12.00'da trafiğe kapatılacakÖzgür ALTUNCU - İstanbul DHA15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılması planlanan etkinlikler kapsamında köprünün bu gece 02.00'da kapatılacağı açıklanmıştı.

14.07.2017 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NÜN KAPATILMA SAATİNDE DEĞİŞİKLİK

Köprü yarın saat 12.00'da trafiğe kapatılacak

Özgür ALTUNCU - İstanbul DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılması planlanan etkinlikler kapsamında köprünün bu gece 02.00'da kapatılacağı açıklanmıştı. Ancak köprünün kapatılma saatiyle ilgili değişikliğe gidildi. Köprünün yarın saat 12.00'da çift yönlü olarak kapatılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-15 Temmuz şehitler köprüsünün havadan görüntüleri

14.07.2017 - 09.19 Haber Kodu : 170714022

=========================

2- EMNİYET MÜDÜRLERİNİN ANLATIMIYLA  15 TEMMUZ GECESİ...

O GECEDEN HİÇ YAYINLANMAYAN GÖRÜNTÜLER

15 Temmuz gecesi yaşananları emniyet müdürleri anlattı.

Hazırlanan filmde özellikle Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.

Haber: Murat VAROL/ İSTANBUL

15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Onay, darbe girişimi gecesi yaşananları konu olan bir film hazırladı.

Filmde İstanbul'da özellikle Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.  İstanbul'daki bazı ilçe emniyet müdürlerinin de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını konu alan '15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı film 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödül aldı.

İstanbul Çekmeköy Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.  İstanbul'da özellikle Bayrampaşadaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.  İstanbul'daki bazı ilçe emniyet müdürlerinin de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını konu alan '15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı film 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödül aldı.

EMNİYET MÜDÜRLERİ O GECEYİ ANLATTI

'15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı filme Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı,  Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kayhan Şahan, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Melih Ekici, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, gazi olan Polis Memuru Ahmet Onay 15 Temmuz darbe girişimi yaşananları anlattı.

ÖDÜL ALAN FİLMLER

'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda 15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai, Benim Babam, Korkuya Gitmek, Masal Bitti ve Asım'ın Nesli filmlerine mansiyon ödülleri verildi. Yarışmada ayrıca,  Otuz Kuş filmine Ömer Halisdemir Özel Ödülü; Şafak Sancısı, filmine de Jüri Özel Ödülü verildi.

15 Temmuz gecesinin dehşetine yakından şahit olan iki kurum olan Altunizade Academic Hospital'ın hazırladığı 15 Temmuz'un Gizli Kahramanları ve İstanbul İtfaiyesi'nin hazırladığı Vefa filmlerine de Jüri Özel Ödülü verildi.

Birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verildi.  Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü'ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5'er bin TL mansiyon ödüllerinin de verildiği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini buldu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Acılarımız çok tazeyken, izlediğimiz her filmde o geceyi tekrar yaşadık. Zaten tüm filmler duygusal olarak çok etkileyiciydi bu nedenle seçim yaparken jürimiz de zorlandı. Tüm katılımcılara verdikleri emekler ve bize hissettirdikleri için tekrar teşekkür ediyorum."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Filmden görüntüler

-Ödül törenine katılanlardan görüntü

-Ödül alan filmlerin gösterilmesi

-Belediye başkanı Ahmet Poyraz ile röp.

-Ödüllerin dağıtılması

======================

3 -   İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN 15 TEMMUZ'U ANLATTI

Çağatay KENARLI - İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Bir Emir Binlerce Nefer" isimli belgeselde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı. Çalışkan, 16 dakikalık belgeselde, personelinin ve vatandaşların sergilediği mücadele üzerinden 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatıyor.

Görüntü Dökümü:

--------

-Bir Emir Binlerce Nefer adlı belgesel

======================

4 - İSTANBUL'DA DEAŞ OPERASYONU

Çağatay KENARLI - İSTANBUL DHA

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Ataşehir, Pendik ve Sancaktepe'de bu sabah eş zamanlı olarak DEAŞ operasyonu düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 2 kişinin terör örgütüne eleman temin etme çalışması yürüttüğü öne sürüldü.

=======================

5- VALİ ŞAHİN: BU DESTANI YAŞATACAK, GELECEK NESİLLERE ANLATACAK OLANLAR SANATÇILARDIR

Haber - Kamera: Enver ALAS, İstanbul/ DHA

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanahmet'teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde lise öğrencilerinin gözünden darbe girişimi sırasında yaşanılanların anlatıldığı  '15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi' konulu 'Karakalem Resim Sergisi'ni açtı.

İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen serginin açılışına Vasip Şahin'in yanı sıra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile öğrenciler, öğretmenleri, şehit yakınları ve gazileri katıldı. Törende konuşan Vasip Şahin, karakalem çalışmasında 65 eserin sergilendiğini beliterek, "Bu eserler, o meşum gecenin, ihanet kalkışmasının yaşandığı, milletin kaderinin, istikbalinin tasallut altına alınmak istendiği gecenin anlatılmasıdır" dedi.

ÖĞRENCİLERE TEŞÜKKÜR ETTİ

Gençlerin kendi gözlerinden, duygularıyla kendi ifadelerini sunduklarını kaydeden Şahin, "Bundan sonra bu zaferin bu destanı yaşatacak, gelecek nesillere anlatacak olanlar sanatçılardır, şairlerimizdir, tarihçilerimizdir. İnşallah onlara da bir nebze cesaret olması bakımından böyle bir mütevazi sergiyi burada açtık. Emeği geçen tüm öğrencilere ve öğretmenlerine ve sergiyi hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vasip Şahin, beraberindekilerle birlikte kurdeleyi keserek serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Şahin, eserleri çizen öğrencilerle sohbet etti,  çizimleri hakkında düşüncelerini öğrendi. Karakalem resim sergisinde yer alan 65 eser, aralarında

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi, Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi, Beylikdüzü Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi'nin aralarında olduğu çeşitli  okulların öğrencileri tarafından yapıldı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Vali Şahin'in tören alanına gelişi

-Şahin ve protokoldekiler

-Vasip Şahin'in konuşması

-Kurdele kesimi

-Sergi alanının gezilmesi

-Tablolardan görüntüler

-Genel ve detaylar

========================

6- TOPKAPI SARAYI'NDA "15 TEMMUZ" KONULU AÇIK OTURUM VE SERGİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Zaferler kazanmakla bitmiyor. Zaferi eğer yaşatamazsanız, zaferi zafer olarak ayakta durduramazsanız bir müddet sonra malesef sizin aleyhinize dönebiliyor ki biz millet olarak bunu çok yaşadık.

Haber/ Kamera : Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA

15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı'nda 'Kültür Sanat ve Edebiyatımızın 15 Temmuz İmtihanı' adlı açık oturum yapıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açılış konuşmasını yaptığı oturum öncesinde Şahin ve beraberindekiler aynı yerde düzenlenen 'Gazete Manşetlerinde 15 Temmuz' adlı sergiyi gezdi.

"SORUMLULUK BİZİM OMUZLARIMIZDA"

Vali Şahin yaptığı açılış konuşmasında,15 Temmuz'da yaşananların gelecek kuşaklara doğru şekilde aktarılması konusuna değindi. Şahin,"O gün bizler yaşadık. Hasbelkader İstanbul'un sorumluluğu omuzlarımızda olarak belki biz biraz daha farklı yaşadık ama sizler bilim insanları, tarihçiler, sanatçılar, edebiyatçılar bundan  sonra yaşatacaksınız. Nesillere bunun çok doğru aktarılması noktasında sizlere bundan sonra görev düşüyor. Belki bizim görevimiz o gün birkaç saatlikti, birkaç günlüktü vaya bir iki senelikti ama bundan sonra tarih boyunca görev bilim insanlarımıza, ediplerimize, şairlerimize, sanatçılarımıza düşüyor. Çünkü bu yaşanmış olay tarihte pek az rastladığımız türden bir olay. Dolayısıyla bugün, şahitleri olarak biz bunu iyi bir şekilde tespit edip, tevsik edip gelecek nesillere taşıyamazsak gelecek nesiller bugünle ilgili belki bir takım masallara, tevatürlere ya da başka iftiralara inanmak durumunda kalacaklar. Ben, zor kısmının da bu olduğunu biliyorum. Zaferler kazanmakla bitmiyor. Zaferi eğer yaşatamazsanız, zaferi zafer olarak ayakta durduramazsanız bir müddet sonra malesef sizin aleyhinize dönebiliyor ki biz millet olarak bunu çok yaşadık. Daha biz Kurtuluş Savaşı'nı bile doğru dürüst şiirleştiremedik, filmleştiremedik ve tarihi bir bilgi, olgu olarak daha insanlığa sunamadık. Onun için bunu biz bugün başaramazsak geleceğe karşı sorumluluk bu sefer bizim omuzlarımızda olacak. Onun için sizlerden özellikle istirhamımız bunu biran önce tevsik edelim. Romansa romanlarımıza aktaralım, hikayeyse hikayelere, şiire, belgesellere mutlaka aktaralım. Mutlaka kayda alalım. Bundan sonra da inşallah tarihimiz, biraz daha yazılı olması hasebiyle daha doğru bir şekilde, daha az iftiraya uğrayacak  bir şekilde gelecek nesillere ulaşır diye ümit ve temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından Dr. Coşkun Yılmaz'ın başkanlığında Prof. Dr.Erhan Afyonyu, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Doç.Dr. D. Ali Tökel'in katılımıyla "Kültür Sanat ve Edebiyatımızın 15 Temmuz İmtihanı" isimli açık oturum yapıldı.

Görüntü Dökümü

-Vasip Şahin'in Sergiyi gezmesi

-Açılış konuşması

-Açık oturumdan görüntü

-Genel ve detaylar

14.07.2017 - 13.41 Haber Kodu : 170714090_

====================

7- "KARARGAH EVLERİ" SORUŞTURMASI: 12 GÖZALTI

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Karargah evleri soruşturması kapsamında ele geçirilen CD'lerde yer alan TSK içerisindeki FETÖ'cülere yönelik operasyon başlatıldı. 12 kişi gözaltına alındı. CD'lerde 67 ismin olduğu belirtilirken, örgütsel talimatlarda kendilerinden olmayanları, "Alevi, Arızalı, Atatürkçü, kazanılabilir" olarak fişledikleri ortaya çıktı.

Askeri savcılık tarafından bir dönem yürütülen Karargah Evleri soruşturması yeniden başlatıldı. Askeri savcılık, 2008 öncesi FETÖ'nün TSK içerisinde yuvalandığı örgüt üyelerinin listelerinin yer aldığı CD'ler ele geçirerek soruşturma başlatmıştı. Dönemin sivil FETÖ'cü savcıları tarafından soruşturma devralınmış, S1-S2 olarak isimlendirilen söz konusu listedeki isimlere dokunmayan dönemin özel yetkili savcılığı, yerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda FETÖ'cü olmayıp, bu örgüte karşı duran askerleri ekleyerek soruşturmayı devam ettirmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı önce eski FETÖ'cü savcıların yürüttüğü bu soruşturmaya takipsizlik verdi. Daha sonra S1 ve S2 listeleri üzerine yoğunlaşan savcılık bu listedeki isimler hakkında yeniden soruşturma açtı. İncelenen listelerdeki isimlerin bir kısmı hakkında bugün düğmeye basan savcılık 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Listede yer alan kişilerden 26'sının ise farklı soruşturmalardan tutuklu bulundukları ortaya çıktı.

"ALEVİ, ARIZALI, ATATÜRKÇÜ, KAZANILABİLİR..."

Ele geçirilen CD'lerde FETÖ'cülerin kendilerinden olmayanları, "Alevi, Arızalı, Atatürkçü, kazanılabilir" olarak fişledikleri, yine bu 67 isme hitaben ise, "Her gün tıraş olun, parfüm sıkın, gerekiyorsa cinsel içerikli ve küfürlü konuşun, kendinizi belli etmeyin, kazanmak istediğiniz kişilere ufak yardımlarda bulunun" şeklinde örgütsel talimatların yer aldığı belirlendi. Listede yer alan 67 isimden 49'unun Bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

========================

8- SULTANAHMET CAMİİ'NDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN 100 BİN HATMİ ŞERİFİN DUASI

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

İstanbul genelindeki tüm camilerde cuma namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı yapıldı.

Sultanahmet Camii'nde cuma namazı öncesi İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen programda, şehitler için okunan 100 bin hatmi şerifin duası yapıldı. Namaz öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul müftüsü Prof .Dr. Hasan Kamail Yılmaz "Geçen sene bu millet bir destan yazmıştır. Şehitlerimizle, gazilerimizle, tankların önüne çıkan göğsünü siper eden şehitlerimize, askeri üniforma giymiş bir takım canilerin yaptıklarına karşın ülkesini, milletini, vatanını, ülkenin bölünmez bütünlüğünü muhafaza eden insanlar bir destan yazmışlardır. Bu manada hepimiz hem çok hüzünlüyüz hem de sevinçliyiz. Sevinçliyiz çünkü en zor zamanlarda bile milletimizin neler yapabileceğini, bizim insanımızın cesaretini, özgüvenini, vatan ve millet için fedakarlığını görmüş olduk. Bunun sene-i devriyesi münasebetiyle uzun süreden beri bir hazırlık yapıyoruz. Şehitlerimiz için 100 bin hatim okuttuk. Türkiye genelinde, cuma saatinde  Kur'an ziyafeti yapılacak, hatimlerin duası yapılacak. Bugüne has, bugünün önemini anlatan hutbemiz olacak, bu hutbe Sultanahmet ve diğer bazı camilerimizde İngilizce ve Arapça olarak da verilecek" dedi

Yılmaz, "Programlarımız devam edecek, köprüde yapılacak olan program, 15 Temmuz münasebetiyle 30 hafızımıza 14 saat süreyle Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okutacağız. İstanbul'un ve Türkiye'nin her yerinde 15 Temmuz'un yaşaması ve yaşatılması adına programlar yapacağız.  40 yıldır din kisvesi altında insanımızı kandıran, sonunda ihanete düşen şebekenin ortaya çıkması anlamlı ve önemli. Diğer bir önemli olan da halkımızın bu ihanet şebekesini durdurabilmesidir" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------

Yılmazın açıklamaları

Camii den detay

Yılmazın dua okuması

Genel ve Detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni -3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement