Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- TOPBAŞ : ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YA DA GELECEK ZAMAN DİLİMİ İÇERİSİNDE YİNE YAĞIŞLAR GELEBİLİRİBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ"Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri meteorolojinin verdiği ifadeye göre, önümüzdeki hafta ya da gelecek zaman dilimi içerisinde yine yağışlar gelebilir.

08.08.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- TOPBAŞ : ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YA DA GELECEK ZAMAN DİLİMİ İÇERİSİNDE YİNE YAĞIŞLAR GELEBİLİR

İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ

"Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri meteorolojinin verdiği ifadeye göre, önümüzdeki hafta ya da gelecek zaman dilimi içerisinde yine yağışlar gelebilir.."

(Kılıçdaroğlu'nun sözleri)

"Sayın Kılıçdaroğlu, 'Tatil yapmak istiyorsanız CHP'li belediyelere gelin' diyor. İstanbul'un nereden nereye geldiğini, yaşayanlar, başka şehirden gelenler söylemekte. Biz görevimizi yapıyoruz. Biz geriye bakmıyoruz, koşan adam geriye bakarsa düşer. Daha çok hizmet etmek zorundayız. Asli görevimiz. Bize verilen yetkilendirmeyle hizmet ediyoruz"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataköy- İkitelli metro inşaatının Yenibosna Çobançeşme'de bulunan şantiyesine TBM (tünel açma makinesi) kurulmasının montaj çalışmasına katıldı. İnşatta incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Kadir Topbaş, "Şu anda uzmanlar uyarıyor, 'bu saatlerde özellikle dışarıda olmayınız' diye. Ama biz işimizin başındayız, kente hizmet vermek adına zamanla yarıştığımız için… Bu uyarıları vatandaşlarımızın dikkate almasını dilerken biz de çalışmak zorundayız. Vatandaşlarımız dikkat etsinler, öğle saatleri ağırlıklı olmak üzere mümkün mertebe dışarıda olmasınlar. Bir başka uyarı da gelmekte. Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri meteorolojinin verdiği ifadeye göre, önümüzdeki hafta ya da gelecek zaman dilimi içerisinde yine yağışlar gelebilir" dedi.

YAĞIŞ UYARISI

Topbaş, göreve geldikleri zaman daha az yağışlarda onlarca ihbar aldıklarını ifade ederek, "Ancak Sayın Başbakan Yardımcımızın ve bakanlarımızın afet boyutunda ifade ettiği, büyük ölçeklere varan yağışların önüne geçmenin yolları çok da kolay değil. Bu bakımdan biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları için uyarıyoruz" şeklinde konuştu.

"YİĞİDİ ÖLDÜRÜP HAKKINI VERMEYİ BİLMEYENLER SAĞDA SOLDA FARKLI KONUŞUYORLAR"

Kadir Topbaş, kendi döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl sonuna gelindiğinde 105 milyar yatırım yapmış ve borcu olmayan bir belediye olduğunu belirterek, "Zaman zaman duyuyorum ana muhalefetin mensupları, siyaset yapanlar, yapmaya çalışanlar, yiğidi öldürüp hakkını vermeyi bilmeyenler sağda solda farklı konuşuyorlar. Eğer onların konuşmaları doğru olsaydı biz zaten buralarda olmazdık. Vatandaş onlara inansaydı biz olmazdık. O söylemler tutmadı, halen söyleniyor, halen devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Tatil yapmak istiyorsanız CHP'li belediyelere gelin' diyor. İstanbul'un nereden nereye geldiğini, yaşayanlar, başka şehirden gelenler söylemekte. Biz görevimizi yapıyoruz. Biz geriye bakmıyoruz, koşan adam geriye bakarsa düşer. Daha çok hizmet etmek zorundayız. Asli görevimiz. Bize verilen yetkilendirmeyle hizmet ediyoruz" diye konuştu.

"2019'UN İLK YARISINDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Topbaş, "Bulunduğumuz noktadan Ataköy istikametinde iki tane TBM'yi devreye sokacağız. Kuzeye doğru şu anda iki tane devam ediyor. Çift tüp gidiş geliş olmak üzere kuzey ve güneye doğru devam ediyor. 2019'un ilk yarısında bitirmeyi, yolcu taşımayı hedefliyoruz" dedi.

"NEDENLERİNİ BİLİYORUZ, BUNLAR TELAFİ EDİLECEK İNŞALLAH"

Kadir Topbaş konuşmasının ardından, bir gazetecinin İstanbul'da yaşanan dolu ve fırtınada metroları basan suya karşı ne gibi önlemlerin alındığının sorulması üzerine şunları söyledi.

"Önlemler alınıyor, bu konuda hiçbir problem yok. Bizim önümüze çıkan, problem olarak gördüklerimiz aynı zamanda bize bir uyarıdır. Yeni yapmakta olduklarımızın, oralara göre düzenlenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Biz zaten her bu tip olumsuzluğun arkasından koordinasyon toplantımızda bunları dile getiriyoruz.... Artık bizim Yenikapı gibi altgeçitlerde, şuralarda, buralarda su birikintisinin olmaması için teknik olarak çalışmaları hep yaptık. İstanbul'un caddelerde ve sokaklarda su birikme haritaları çıkartın dedim. Bu hatlarda da yer altı sularından arındırılmış, ona göre pompa sistemleri kurulan, su baskınlarına karşı tedbirlerin alındığı çalışmalar yapılıyor. Dünyanın bir çok şehrinde metro istasyonlarını su basmakta ama bizde sadece bir istasyonda sıkıntı yaşandı, nedenlerini biliyoruz, bunlar telafi edilecek inşallah."

Görüntü Dökümü:

---------------

Topbaş'ın açıklamaları

Topbaş'ın kaynak yapması

İnşattan görüntüler

Topbaş'ın kaynak yapması

Detaylar

08.08.2017 - 14.03 Haber Kodu : 170808090_

====================================

(Geniş Haber)

2- TEM'DE DEMİR YÜKLÜ TIR KAZA YAPTI: 1 ÖLÜ

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

TEM Otoyolu'nda kaza yapan demir yüklü TIR'ın sürücüsü hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle yaklaşık 3,5 saat trafik akışı her iki istikamette tek şeritten sağlanabildi.

Kaza, saat 09.00 sıralarında meydana geldi. TEM Otoyolu Edirne istikametinde ilerleyen TIR'ın sürücüsü Hüseyin Semiz (35), henüz belirlenemeyen nedenle Çatalca mevkiinde direksiyon hakimiyetini kaybetti. TIR kontrolden çıkarak orta bariyere çarptı. Bariyerleri ezerek ilerleyen TIR, otoyol yönlendirme levhasını ve aydınlatma direklerini devirdikten sonra durabildi.

2 SAATTE ÇIKARILABİLDİ

Kazada, TIR'ın dorsesindeki inşaat demirleri yola ve aracın şoför mahallinin üzerine devrildi. Feci kazada şoför Hüseyin Semiz, demirlerin altında kalarak yaşamını yitirdi.  Vinç yardımıyla demirlerin kaldırılmasının ardından Semiz'in cesedi 2 saatte çıkarılabildi.

TRAFİK UZUN SÜRE TEK ŞERİTTEN VERİLDİ

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nda her iki yönde uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik akışı yaklaşık 3,5 saat tek şeritten sağlandı.

TIR'ın, yola saçılan demirlerin ve bariyer parçalarının kaldırmasının ardından trafik normal seyrine döndü.

Görüntü Dökümü:

--------

-Muhabir anonsu

-Bariyerlere çarpan TIR

-Yola ve sürücü kabini üzerine devrilen demirler

-İtfaiyenin sürücünün cesedini çıkarma çalışması

-Demirlerin başka bir TIR'a yüklenmesi

-Sürücünün vesikalık fotoğrafı

-Cesedin cenaze aracına konulması

-TEM'de oluşan uzun araç kuyrukları

-Genel ve detaylar

08.08.2017 - 09.59 Haber Kodu : 170808027

08.08.2017 - 10.32 Haber Kodu : 170808039

===========================

3- FETÖ'NÜN DOĞAN MEDYA'YI İŞGALİ DAVASINDA ŞİKAYETÇİLER İFADE VERİYOR

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Hürriyet, CNN Türk, Kanal D ve DHA'nın da bulunduğu Doğan Medya Center binasını basan 19 askerin yargılandığı davaya devam edildi.  İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan getirildi. Tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmada bugün şikayetçilerin ifadeleri alınmaya başlandı.

"TÜFEKLERİ İNDİRİN BİZ GAZETECİYİZ"

Şikayetçi Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin ifadesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalkışma olduğu şeklindeki CNN Türk'teki açıklamasından sonra bir helikopter sesi duyduklarını, daha sonra binaya askerlerin girdiğini gördüğünü belirtti.

Yetkin, güvenlik görevlilerinin askerlerle münakaşa ettiklerini gördüğünü, bu sırada haberci refleksiyle kendisinin de cep telefonundan görüntü aldığını ifade etti. Murat Yetkin, "Askerlerin başında olan şahsa 'Ne işiniz var, ne yapıyorsunuz' diye sordum. Bana, 'Biz burayı almaya geldik, binayı boşaltmaya geldik' dedi. Aramızda sert denebilecek bir sohbet oldu. Kendilerine yanlış yapıldığını, bu işi bırakmalarının doğru olacağını söyledim. Yüzbaşına 'Tüfekleri indirin, biz gazeteciyiz' dedim. Bunun üzerine silahı indirdiler. Baskın yapan askerlerin başındaki kişi bilinçle hareket ediyordu. Ama erler yataklarında kaldırılıp getirilmiş gibilerdi. Hepsi genç insanlar, hiç kimsenin istemeyeceği kötü sonuçlar çıkabilirdi. Tüfeklerin namlusunun yere indirilmesini o anda çok önemsedim" diye konuştu. Yüzbaşının telefonla konuşma yaptıktan sonra sinirlendiğini anlatan Yetkin, "Askerlerin namlusunu üzerimize çevirme emri verdi. 'Yanlış yapan olursa müdahale edin' dedi. Tekrar konuştuk, "tekrar indirdiler silahı" dedi. Bina tahliye edilirken kendisinin kaldığını söyleyen Murat Yetkin, "Sonra bir helikopter ön bahçeye inmeye çalıştı. Zırhlı polis aracından ateş açıldı. Helikopteri indirmediler helikopter gitti. Polisler bize gaz kullanacaklarını söyleyerek uzaklaşmamızı söyledi. Uzaklaştık, gaz kullandılar. Zaten sonra çatışma başladı" şeklinde konuştu.

"YAYININ DEVAM ETMESİ GEREKİYORDU"

CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş ise darbe girişimi gecesi helikopter otoparka indikten sonra askerlerin de inmesinin ardından yayının asla kesilmeyeceğini, her koşulda yayın yapılacağını belirterek bazı kameraların sabit tutulması için teknik talimatlar verdiğini anlattı. Daha sonra iki askerin bulundukları kata geldiğini söyleyen Aktaş, "Memleket gidiyor, darbenin ne kadar yanlış olduğunu düşünerek tarihe not düşmek için yayın yapmayı düşündüm. Gelen askerlere, 'Benim sizin yaşınızda çocuğum var, darbenin yanlış olduğunu ve kanunsuz emri uygulamama hakkı olduğunu söyledim. Onlar da emir aldıklarını binayı boşaltmak istediklerini söylediler. Telsiz mikrofon vardı onu cebime koydum. Yayının devam etmesi gerekiyordu. Yayın kuruluşunu ele geçirmenin halkı olumsuz etkileyeceği için, yayının devam etmesi benim için çok önemliydi" dedi.

Darbecilere karşı olan vatandaşların da binaya girdiğini ve kargaşa olduğunu söyleyen Aktaş,"Ben de tekrar üçüncü kata çıktım. Yayın masasına oturdum. Yayını devraldım ve ben anlatmaya başladım. Bir süre sonra memleketin normale döndüğünü öğrendik ve izleyicilere aktardık" diye konuştu.

"YAYINI DURDURMAMI SÖYLEDİ"

Kanal D Haber Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar da, "Benim odam binanın köşesindedir. Bir helikopter ses duydum. Otoparka indi, 14 asker indi. 2-3 rütbeli vardı. Askerleri sıraya dizdi. Tam binanın ortasına geldiklerinde ikiye ayrıldılar, biri arkaya gitti. Birinci kattan çıkan merdivenlerin başında yüzbaşı Erdal Şeker ile karşılaştım. 'Sizin ne işiniz var burada' dedim. 'Ordu komutanı emri var' dedi. 'Eğer 1. Ordu Komutanı ise az önce yayın yaptık. Darbe girişimi olduğunu söyledi. Kim bu komutan?' deyince 'Çekil kenara deyip, yayını durdurmamı söyledi" diye konuştu.

Üst kata çıktıklarında CNN Türk kameramanı Ahmet Akpolat'ın çekim yaptığını, askerlerin bu nedenle Akpolat'ı ittiğini anlatan Sarılar, "Bir asker Ahmet'in boğazına sarıldı. Ben kaldırmaya çalışıyorum, askerlere alın onu diyorum. Benim belime de asker silahını dayamıştı. İtiş kakış oldu. Sonra üst kata çıktılar, orada 'yayını kesin' diye bağırıyorlardı. 'Yayını kesin, elektriği kesin' diyorlardı. Ben de 'Elektrik mühendisi miyim yayını keseyim' dedim" şeklinde konuştu. Sarılar, daha sonra yayının asker tarafından kesildiğini ifade ederek polisin gelmesinin ardından binadan ayrıldıklarını söyledi.

"KAMERAMI ALMAK İSTEDİLER"

CNN Türk kameramanı Ahmet Akpolat da helikopterin indiğini duyar duymaz kamerasını aldığını, askerlerin binaya giriş görüntülerini çektiğini, ilk aşamada kendisinin çekim yaptığını rütbelilerin görmediğini söyledi. Daha sonra rütbelilerden birinin, "Kamerayı kapat" dediğini anlatan Akpolat, "Askerler üstüme geliyorlardı. Üzerime gelerek kamerayı tuttular. Kameramı almak istediler, ben de vermeyeceğimi söyledim. Süleyman Sarılar onları ikna etmeye çalışıyordu. 'Vuruyorsan vur, kamerayı vermeyeceğim' dedim.  Yüzbaşı Erdal Şeker beni boğazımdan itti. Arkamdaki er benim boğazımdan sarıldı. Daha sonra kameranın içindeki kartı verdim" dedi. Şikayetçilerin ifadelerinin ardından olay gecesine ait Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesine ilişkin kamera görüntüleri izlendi. Duruşmaya diğer şikayetçilerin ifadesiyle devam edileceğini belirtilerek ara verildi.

========================

4- İSTANBUL ADALET SARAYI ÖNÜNDE GÖZALTI

Haber-Kamare: Hayati KILIÇ-Yaşar KAÇMAZ -İstanbul DHA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde üzerini aratmak istemeyen 1 kadın karga tulumba gözaltına alındı.

İstanbul Adalet Sarayı önünde, açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça 'na destek açıklaması yapılacağı bilgisi üzerine polis geniş güvenlik önlemi aldı. Zırhlı araç ile TOMA da adliye çevresinde konuşlandırıldı.

ÜZERİNİ ARATMAK İSTEMEDİ

Polis şüpheli gördükleri bazı kişilerin kimlik kontrolünü yaptı. Bu sırada üzerinde sırt çantası bulunan kadın polis tarafından durduruldu.

Polisin istemesi üzerine kadın kimliğini polise verdi. Ancak polisin üst araması yapmasını reddetti.  Bunun üzerine kadın çevik kuvvet polisleri tarafından karga tulumba gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın polis aracına götürülürken sloganlar attı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Şüpheli kadının karga tulumba gözaltına alınması

-Polisin güvenlik önlemi

-Genel detay görüntüler

08.08.2017 - 13.22 Haber Kodu : 170808086

==========================

5- ŞİŞLİ'DE TARİHİ ESER OPERASYONU

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, Şişli Feriköy'de bulunan bir antika pazarında Roma dönemine ait tarihi eserlerin satıldığı ihbarı yapıldı. Polis ekipleri Şişli Feriköy Mahallesi'nde bulunan Feriköy Antika Pazarı'na pazar günü operasyon düzenledi. Ekipler, tarihi eser olduğunu değerlendirdiği objelerin tezgahta ve tezgah altında satıldığını tespit etti. Ekipler bir tezgahta yaptıkları aramalarda 3500 yıllık olduğu değerlendirilen 40 tane pişmiş topraktan yapılmış obje ile roma dönemine ait 115 parça su mermisi parçaları ele geçirdi. Operasyon kapsamında ekipler, 33 yaşındaki A.A.'yı gözaltına aldı.

ELE GEÇİRİLEN OBJELER İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ele geçirilen malzemelerin incelenmesi için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bilgi verdi. A.A. hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet suçundan işlem başlatılarak serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-----------

(Polis Kamerası)

-Tarihi eserlerin görüntüsü

-Genel ve detaylar.

08.08.2017 - 14.36 Haber Kodu : 170808097

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement