Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Sultangazi'de 100 bin metrekarelik alanda kurulan İstanbul'un en büyük kurban satış ve kesim bölgesinde 600 çadırda yaklaşık 20 bin büyük ve küçükbaş hayvan alıcılarını bekliyor.

23.08.2017 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi'de 100 bin metrekarelik alanda kurulan İstanbul'un en büyük kurban satış ve kesim bölgesinde 600 çadırda yaklaşık 20 bin büyük ve küçükbaş hayvan alıcılarını bekliyor.

Havadan bakıldığında adeta bir çadırkent görünümündeki Sultangazi Belediyesi tarafından oluşturulan dev kurban satış ve kesim merkezi, bu yıl da yurdun çeşitli yerlerinden getirilen kurbanlıklarla doldu. Yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda kurulan kurban satış ve kesim merkezinde 600 çadır bulunuyor ve burada belediye tarafından sürekli bir veteriner hekim bulunduruluyor. Merkezde AB standartlarında  kesim konteynırları da bulunuyor.  Merkezde ayrıca satıcılar için banyo ve tuvaletler ile vatandaşlar için otopark, mescit ve kafetaryalar da var.

Bu arada,kurbanlık hayvan sahipleri,  satışlarının iyi gittiğinini,  bayramın yaklaşmasıyla bunun  daha da hızlanmasını beklediklerini söylediler.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Havadan görüntülerle kurban pazarı

23.08.2017 - 14.45 Haber Kodu : 170823101

========================

(ek görüntü ve bilgiyle)

4- 8 İLDE "GEVŞEK BANDROL" OPERASYONU

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ilde 26 adreste 20 farklı şarap firmasına yönelik saat 14.00'te eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis ekipleri İstanbul merkezli yapılan operasyonda Tekirdağ, Kırıkkale, Zonguldak, Nevşehir, Balıkesir, Aydın ve Ankara'da belirlediği şarap firmalarının, mantar tapayı kapatan folyo kaplamanın uzun ve gevşek tutularak bandrollerin şişeye yapıştırılmadığını, kaplama üzerine yapıştırılan TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) bandrollerinin ürünler satıldıktan sonra toplatıldığını ve yeni üretilen şaraplara takılarak pazarlandığını tespit etti. Ekipler yaptığı operasyonda 15 bin 829 şişe şarapta bulunan TAPDK bandrollü kapüşonların tekrar kullanıldığını, 233 tane TAPDK bandrolü bulunan kapüşon, 1 tabanca ele geçirildi. Polis ekipleri, şarap fabrikalarının yöneticileri, dağıtımcıları ve şarap satışı yapan şüpheliler hakkında 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' ve 'Vergi Kaçakçılığı' suçlarından işlem başlattı.

POLİS, TAPDK BANDROLLÜ KAPÜŞONLARININ NASIL DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ KAMERAYA GÖSTERDİ

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi. Polis ekiplerinin bir işyerine yaptığı baskında satışa hazır şişelenmiş şarap görüntülendi. Polis ekipleri bir şişe üzerinde bulunan TAPDK bandrollü kapüşonu çıkartıp boş şişelere takılmasını göstermesi görüntülere yansıdı.

2 OPERASYONDA 68 BİN 309 ŞİŞE ŞARAPIN BANDROLLÜ KAPÜŞONLARININ TEKRAR KULLANILDIĞI BELİRLENDİ

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2 Ağustos'ta yaptığı operasyonla birlikte toplam piyasa değeri 2 milyon 100 bin lira olan 68 bin 309 şişe şarabın TAPDK bandrollü kapüşonlarının tekrar kullanıldığını, 13 bin 123 tane piyasadan üreticiler tarafından toplanan TAPDK bandrolü bulunan kapüşon ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

----------

(Polis Kamerası)

-Polis ekiplerinin bir işyerine yaptığı baskın

-Şarap şişesinde bulunan bandrollü kapüşonunun boş bir şişeye takılmasının gösterilmesi

-Genel ve detaylar

23.08.2017 - 13.46  Haber Kodu : 170823079

======================

5- "YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ FETÖ" DAVASINDA 4  TAHLİYE…

Özden ATİK, İstanbul, DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) açığa alınan, aralarında profesörlerin de bulunduğu 83 sanığın "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılandığı davada biri profesör, 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11. celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Abdullah Bal, Prof. Dr. Celal Kocatepe, Doç. Dr. Deniz Güney, Doç. Dr. Tamer Çoşkun, Bünyamin Yağcıtekin, Fatih Karabiber, Harun Akif Kabuk, İbrahim Özbek, Mehmet Rıfat Kamber, Muhammed Çinkaya, Mustafa Başıbüyük, Mustafa Dağcan Şentürk, Osman Gürbüz, Selahattin Aydoğdu, Serdal Şahin, Veli Çolak ve Yusuf Duran getirildi. Sanıklardan 1'i duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken 11 tutuksuz sanık da salonda hazır bulundu.

4 SANIĞA TAHLİYE

Duruşmada savunmasını yapan araştırma görevlisi sanık Veli Çolak, "Pensilvanya'dan Bank Asya'yı kurtarın talimatı üzerine yüklü miktarda para yatırdığı" yönündeki iddiayı reddetti. Çolak, "Kesinlikle talimatla ilgisi yok. Bankayı ticari amaçla kullandım. Hesap hareketlerimden de bu anlaşılacaktır" dedi. Tanıkların dinlendiği duruşma sonrasında mahkeme heyeti, sanıklardan Doç.Dr. Deniz Güney'in etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemesi, Mustafa Başıbüyük'ün sağlık durumu, Prof. Dr. Celal Kocatepe ve Veli Çolak'ın mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Tahliye edilen sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu. 3 sanık hakkında imza atmak şeklindeki adli kontrol kararını kaldıran heyet, 13 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.

15 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianamede, sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement