DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4 - Son Dakika
Güncel

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4

1-PENDİK'TE OTOMOBİLDE DEHŞETİ YAŞAYAN BAHÇIVAN ÇİFTİ VE AVUKATLARINDAN ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMAHaber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,-PENDİK'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu araca saldırdıkları gerekçesi ile haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava...

30.07.2019 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1-PENDİK'TE OTOMOBİLDE DEHŞETİ YAŞAYAN BAHÇIVAN ÇİFTİ VE AVUKATLARINDAN ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMA

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,-PENDİK'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu araca saldırdıkları gerekçesi ile haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Hasan Sel ve Hüseyin Sel kardeşler ilk duruşmada delil karartma ve yurt dışına kaçma şüpheleri olmadığı gerekçesi ile tahliye edildi.
Mahkemenin ardından saldırıya uğrayan Ayfer, Yunus Emre Bahçıvan çifti ile avukatları Adem Yavuzaslan açıklama yaptı.

Yunus Emre Bahçıvan, "Basına desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Halkımıza ve toplumumuza desteğinden dolayı teşekkür ederim. Çok yorgunuz. Bebeğimiz için kontrole gideceğiz böyle bir psikolojideyiz. Bizim için önemli olan bebeğimizi sağ salim hayatta görebilmek. Şu an hiçbir şey sonlanmadı. Doğumdan sonraya ertelenen bir duruşmamız var. Şuan netleşmiş bir şey yok. Bildiğim kadarıyla yurtdışına çıkış yasakları var. Tamamen toplum baskısından ötürü özür dilemeleri söz konusuydu. Bunu zaten hakime de söyledim. Kesinlikle pişmanlık duygusu yok. Beyanları bizim yaşadıklarımızdan tamamen farklıydı. Bunları beyan ettik gerisi hakimin takdirinde. Yaşadıklarımızı bir biz biliyoruz bir de Allah biliyor. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bu kolay bir şey değil. Bizim için maddiyat önemli değil. Karşıdaki insanlar kim olursa olsunlar kimsenin kimseye bu şekilde rahatsızlık vermeye hakkı yok. Biz bunun peşindeyiz. Gereken cezayı almalarını istiyoruz." dedi. Ayfer Bahçıvan ise, "Eşimin söylediği her şeye katılıyorum. Basına ve halkımıza teşekkür ediyorum. Olayı unutmaya çalışıyoruz. Biz etkilendik tabi ki. Bebeğimiz de etkilendi."  diye konuştu.

Bahçıvan çiftinin avukatı Adem Yavuzaslan ise şöyle konuştu:
"Mahkeme tahliyelerine karar verdi. Bu beraat ettikleri anlamına gelmiyor. Dava halen sürüyor. 5 Kasımda bir sonraki duruşması olacak. Olay aslında sadece trafikte bir saldırı bir kavga gibi gözüküyor ama o kadar basit değil. Olayın sadece hukuki boyutu yok. Ahlaki boyutu da var. Araç içerisinde hamile bir kadın var. Ahlaken tepki çeken boyutları var. Toplum bu olaydan dolayı hassasiyet gösterdi ve sahiplendi. Olayın en önemli kısmıydı. İddianamede 3 tane ayrı suçlama vardı. Bir tanesi hürriyeti kısıtlama, diğeri mala zarar verme ve trafikteki bir aracı alıkoyma idi. Bunlardan dolayı iddianame düzenlendi ve yargılama bundan dolayı devam ediyor. Aslında o video görüntüsü 30 saniyelik bir görüntü gözüküyor ama ceza tekniği açısından baktığınız 5 ayrı suç var. Ayrıca küfür ve hakaret olayı var. Bunun yanında bir de kasten yaralamaya teşebbüs suçu var. Eğer camı kırıp kapıyı açabilseydi zarar verecekti. Biz bunlarla ilgili taleplerimiz mahkemeye ilettik. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız."

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Ailenin adliyeden çıkışı
-Ailenin açıklama yapması
-Avukat açıklama yapması
-Araçlarına doğru yürümeleri
-Genel ve detay görüntüler
30.07.2019 - Haber Kodu : 190730113
30.07.2019 - Haber Kodu : 190730119
30.07.2019 - Haber Kodu : 190730120

================================================

2- 'PALALI SABRİ'NİN KUZENİNİN VURULMA ANI KAMERADA

*"Palalı Sabri", kuzeni Ziver Çelebi'nin (33) vurulması olayında azmettirici olduğu iddiasıyla aranıyor.

İSTANBUL,
ŞİŞLİ'de kamuoyunda "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi, kuzeni Ziver Çelebi'nin (33) vurulması olayında azmettirici olduğu iddiasıyla aranıyor. Olayda gözaltına alınan 4 kişi tutuklanırken, polisin Palalı Sabri'yi arama çalışmaları devam ediyor.

Şişli, Yayla Mahallesi'nde 5 Temmuz 2019 tarihinde evine girmek üzere olan Ziver Çelebi uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Çelebi, kendisini kuzeni "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi'nin vurdurduğunu iddia etmişti. Şişli Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Ziver Çelebi'nin, Sabri Çelebi ile birlikte bir eğlence mekanı işlettiği, daha sonra Ziver Çelebi'nin Sabri Çelebi'nin yanından ayrılarak Faruk İ. ile başka bir mekan işletmeye başladığı, bu nedenle de aralarında husumet çıktığı belirlendi. Ziver Çelebi'nin poliste verdiği ifadesinde "Bu husumet sonrasında ortağım Faruk İ. vuruldu. Ondan sonra Sabri Çelebi beni defalarca arayarak tehdit etti." dediği öğrenildi.

Polis yaptığı çalışmalar sonucu yaralama olayına karışan Mehmet Kadri Y.(25), Ferhat D.(19), Mustafa B.(20) ve Mahsun T.'(20)'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin işlemleri Şişli Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldı. Yapılan soruşturma sonucu şüphelilerden Ferhat D.'nin daha önce iki kişiyi Ziver Çelebi'nin vurulması için ikna etmeye çalıştığı, ancak kabul etmedikleri için dövdüğü, onlarda bulunan 1000 lirayı gasp ettiği öğrenildi.
Şişli Emniyet Müdürlüğünde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan 4 şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili halen yurt dışında olduğu tespit edilen Sabri Çelebi'yi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Görüntü dökümü:
-----------------
-Güvenlik kamerası
-Ziver Çelebi'nin vurulma anı
-
-Şüphelilerin emniyetten çıkışı
30.07.2019 - Haber Kodu : 190730153

===================================================

3-SULTANGAZİ'DE SAHTE PARAYLA DONDURMA ALMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANINCA BÖYLE KAÇTI

-Şüphelinin kaçmaya çalışması kameraya yansıdı.

Haber-Kamera: Emin YEŞİL/ İSTANBUL, -SULTANGAZİ'de sahte parayla dükkanlardan alışveriş yapan bir kişi dondurma almak isterken, yakalandı. Esnafın paranın sahte olduğunu anlaması üzerine şüphelinin kaçmaya çalışması kameraya yansıdı.
Olay, Cebeci Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Bir çiğköfteci dükkanına ait dondurma tezgahına gelen bir kişi elindeki sahte 50 lirayla dondurma almak istedi. İşyeri çalışanı Mahmut Demirtaş, paranın sahte olduğunu fark etti. Demirtaş, komşularından yardım istedi. İzinli olduğu öğrenilen bir uzman çavuş ve komşu esnaflar şüpheliyi yakalayarak, polise haber verdi. Bir anlık boşluktan faydalanan şüpheli olay yerinden kaçtı.  Bu anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

"PARANIN SAHTE OLDUĞU BELLİYDİ"
Paranın sahte olduğunu anlayan işyeri çalışanı Demirtaş, "Yabancı uyruklu birine benziyordu. Dondurma almaya geldi. 50 lira para verdi. Parayı kontrol ettim. Para zaten direk kendini belli ediyordu. Sahte olduğu belliydi. Paranın sahte olduğunu söyledim. Bana 'nasıl sahte. Nalburdan aldım.' dedi. Yandaki esnaflara da gösterdim. O kargaşada hemen kaçmaya başladı. Arkadaşlar kovaladı, yetişemedi." dedi.
Osman Kuru adlı esnaf ise, "Ben burada oturuyordum. Otururken bir arkadaş geldi. Yarım saat, 1 saat buralarda dolanan bir kişi vardı. Yan tarafta komşuma 50 lira verdi. O sırada izinde olan uzman çavuş bir arkadaşımız vardı. Olaya müdahale etti. Yakalamaya çalıştı. Yakalayamadı. Bu tür vakalar bayadır olmaya başladı. Hatta aynı gün üst üste iki tane kadın bana geldi. 50 lira sahte para verdiler. Bende çocuğu var diye fazla uğraşmadım. Gönderdim gitti. Esnaf arkadaşlarımız duyarlı olsun. Bu ara baya çoğaldı bunlar." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
(GÜVENLİK KAMERASI)
-Şüphelinin dondurma dolabının önüne gelmesi
-Şüpheli ile esnafın konuşması
-Şüphelinin para uzatması
-Esnafın parayı alıp, dükkana yönelmesi
-Kaldırımda şüpheli ile esnafın tartışması
-Şüphelinin esnafın arasından sıyrılıp, kaçması
(AKTÜEL)
-Olayın meydana geldiği yerden aktüel görüntüler
-Esnaflarla röportaj
-Genel ve detaylar
30.07.2019 - Haber Kodu : 190730128

=========================================================

4--AVCILAR'DA KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU

Haber- Kamera: Yılmaz OKUR/İSTANBUL,
Avcılar'da düzenlenen operasyonda 40 kaçak göçmen yakalandı.
Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçak göçmenlere yönelik Avcılar'da operasyon düzenledi. Gelen ihbarları değerlendiren ekipler, önceden belirlenen adreslere operasyon yaptı. Operasyonlarda ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan 40 kişi yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 40 kişi otobüse bindirilerek, Tuzla'da bulunan İl Göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Polis ekiplerinin operasyona gidişi
-Kaçak göçmenlerin kaldığı yerlere giriş
-Yakalanan göçmenlerin araçlara bindirilmesi
-Yakalanan göçmenlere otobüse bindirilmesi
-Göçmenler yaşadığı konteynerden görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

===================================================

5 - BAKAN PEKCAN TÜRKİYE-PARAGUAY İŞ FORUMU'NA KATILDI

Haber-Kamera: Gökhan ÇELİK - Güven USTA/İSTANBUL, TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye - Paraguay İş Formu'nda, "İş dünyamızla birlikte, ürünlerimizin, ticaretimizin çeşitlenmesi ve derinleşmesi üzerine ortak çalışmalar yapacağız" dedi.
Türkiye - Paraguay İş Forumu Beşiktaş'ta bir otelin toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Paraguay Sanayi ve Ticaret Bakanı Liz Cramer, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Olpak ve çok sayıda iş insanı katıldı. Toplantıda Paraguaylı Bakan, ülkesinin iş hacmi ve yatırımları konusunda geniş bir sunum yaptı. Ardından konuşan Ticaret Bakanı Pekcan, "Coğrafi olarak bir birine uzak ülkeler olarak görünsek de ben iki ülkenin arasındaki ticari ekonomik ilişkileri geliştirecek büyük potansiyel olduğuna inanıyorum. 2018 yılın sonunda Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Paraguay'ı ziyaret ettiğimizde Sayın mevkidaşım Cramer ile bir araya gelip sohbet etme şansı bulduk. Bu sohbette de ikimizin hedeflerimizin aynı ve işbirliği alanında fırsatlar olduğunu gördük ve birlikte çalışmaya karar verdik. 2 ülke arasındaki bu dostluğun karşılıklı ekonomik ve ticari ilişkilerimize de yansıtıp artırmamız gerekiyor. Gerçekten de bugünkü ticaret hacmimiz 2 ülkenin potansiyelini kesinlikle yansıtmamaktadır. Bu ticaretin yüzde 80'nini demir-çelik ve soya oluşturmaktadır" dedi.

"TİCARETİMİZİN ÇEŞİTLENMESİ VE DERİNLEŞMESİ ÜZERİNE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"
Pekcan, "Sayın bakan sunumunda potansiyel sektörlerden bahsetti. Ben de toplantı öncesi kendilerine bizim yaptığımız çalışmayı bir dosya sundum kendilerine eminin o dosya üzerinde çalışacaklar. Biz de sayın bakanın sunumu üzerine çalışacağız. İş dünyamızla birlikte, ürünlerimizin, ticaretimizin çeşitlenmesi ve derinleşmesi üzerine ortak çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

"KÜLTÜREL BİRLİKTELİĞİ DE TİCARETİMİZE YANSITACAĞIMIZDAN HİÇBİR KUŞKUMUZ YOK"
"Paraguay Latin Amerika'nın merkezinde bizim hedef pazarlarımızın tam da ortasında yer almaktadır" diyen Pekcan, "Benzer kültürlerimiz de var Paraguay ile. Bu açıdan coğrafi olarak uzak olmakla birlikte bu kültürel benzerliğimiz de bizi birbirimize yakınlaştırıyor. Bunu da Türk dizilerinin Paraguay ve Latin Amerika'da çok fazla izlendiğinden anlıyoruz. Kültürel birlikteliğimiz var. Bu kültürel birlikteliği de ticaretimize yansıtacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok" şeklinde konuştu.

"MEKSİKA, KOLOMBİYA, EKVATOR VE PERU İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMALARIMIZ BAŞLAMIŞ DURUMDA"
19 ülke ile ekonomik işbirliği anlaşmasının olduğuna dikkat çeken Bakan Pekcan, "Şili ile serbest ticaret anlaşmamızı tamamladık. Meksika, Kolombiya, Ekvator ve Peru ile de serbest ticaret anlaşmalarımız başlamış durumda. Karşılıklı yatırımların teşviki ve korunması anlaşması Meksika, Kolombiya ve Guatemala ile var. Paraguay ile de 2018 Ocak'ta sunmuştuk ve inşallah bu sene içinde sayın devlet başkanının Türkiye ziyaretinde bu anlaşmanın imzalanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"MEVCUT TİCARET HACİMİMİZ 2 ÜLKENİN POTANSİYELİNİ YANSITMIYOR"
Türkiye'nin müteahhitlik konusunda dünyada ikinci sırada olduğunu ifade eden Bakan Pekcan, "Latin Amerika'da sadece 25 proje üstlenmişiz. Bunun da toplam değeri 975 Milyon Dolar. Paraguay'da henüz böyle bir tecrübemiz yok. İnşallah Paraguay'ında bu bahsedilen projelerinin içinde Türk firmaları da yer alır. İş dünyamızın Paraguay'da daha fazla yer almasını, Paraguaylıların  da Türkiye'de daha yer almasını onları da burada yatırımcı olarak görmek istiyoruz. Mevcut ticaret hacmimiz 2 ülkenin potansiyelini yansıtmıyor. Biz bu rakamların daha yukarlara çıkması için her türlü desteğe hazırız. Potansiyel ürünler üzerine de sizlerle birlikte çalışacağız. Ticaretimizin her ülkenin menfaatine sürdürülebilir ve dengeli ticaret hacmine kavuşmasını diliyoruz. İş dünyasından beklentimiz ürün yelpazesini çeşitliliğini arttırmak ve derinleştirmeniz. Latin Amerika Edebiyatı'nın Marquez'in bir sözü var, 'Hayat bir kapıyı kapattığında, diğer bir kapıyı açar' ama biz kapanan kapıya o kadar bakarız ki yeni açılan kapıyı bir türlü göremeyiz. Paraguay bizim için açılmış kapı, Türkiye de Paraguay için açılmış bir kapı. Destek bizden, bundan sonrası iş dünyasında" dedi.
Konuşmaların ardından Pekcan mevkidaşı Cramer'e günün anlam ve önemine dair hediye takdim etti. Program toplu aile fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

Görüntü dökümü
--------------------------------
-Salondan genel ve detaylar
-Cramer'in sunumu
-Pekcan'ın konuşması
-Hediyelerin takdim edilmesi
30.07.2019 - Haber Kodu : 190730146

==========================================================

6- ÇÖKME RİSKİ OLAN BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ İÇİN 40 MİLYON EURO GEREKİYOR

Haber: Beyza GÜLER-Kamera: İSTANBUL,
Avrupa'nın kültürel mirasının korunmasında öncü kurum olan Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası, Büyükada Rum Yetimhanesi kompleksinin kurtarılması ve korunması için eylem planını içeren teknik ve mali rapor yayınladı. Raporda, Projenin en az 40 milyon Euro tutarında bir yatırım gerektireceği belirtilirken, proje ve uygulamasıyla bütün rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ise 4-5 yıl alacağı ifade edildi.
Yetimhanenin  kurtarılması ve korunmasına ilişkin Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası ortaklığında hazırlanan eylem planı raporu uzmanlardan oluşan heyetin üç günlük incelemesi ve tarihi yapılarda deneyimli statik mühendisi Clive Dawson'ın raporu esas alınarak hazırlandı.
Kültürel miras ve finans alanından uzmanlardan oluşan heyet, yetimhaneyi yerinde ziyaret ederek yerel paydaşlarla ve yetkililerle görüşmeler yaptı. Ziyaret kapsamında Fener Rum Patrikhanesi, Patrik Bartholomeos, Adalar İlçesi Belediyesi Başkan yardımcıları ve Meclis Üyeleri, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulları Daire Başkanlığı, İstanbul 5. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile görüşüldü. Raporda, Projenin en az 40 milyon Euro tutarında bir yatırım gerektireceği belirtilirken, proje ve uygulamasıyla bütün rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ise 4-5 yıl alacağı ifade edildi.

PROJENİN AMACI ALANIN GERİ KAZANILMASI
Raporda şu bilgilere de yer verildi: "Şu anda bir bakıcı/bekçi dışında alanda kimse yaşamamaktadır. Özellikle kış aylarında kötü hava koşulları (şiddetli yağışlar ve sert kuzey rüzgarları), Türkiye'nin 1999'da yaşadığı deprem ve bakımın yetersizliği binaları büyük ölçüde tahrip etmiş, bu da büyük ölçüde bozulma ve ciddi bir çökme riski ile sonuçlanmıştır. Bu projenin temel amacı, alanın geri kazanılması ve binaların güvenli bir hale getirilmesidir. Daha sonra, birkaç farklı kalıcı ve geçici kullanım biçimlerinin birleştirilmesi imkanı da sunan kompleks canlandırılacaktır. Esas amaç, tamamen orijinal durumuna geri getirmek değildir. Yeni ve cazip kullanımlara adapte ederken, ayrıca son yıllarda geçirdiği bozulmaların izlerini mümkün olduğu ölçüde yok etmeden görünür kılmaktır"

TEHLİKE ALTINDAKİ 7 KÜLTÜREL MİRASTAN BİRİ
Bina, geçen yıl Avrupa'da kültürel mirasın korunması amacıyla kurulan Europe Nostra'nın 'Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Programı'na seçilmişti.

ÇÖKME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA
Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap binası olan Büyükada Rum Yetimhanesi kompleksi, İstanbul'un önemli mimarı Alexander Vallaury tarafından 19. yüzyılın sonunda, lüks bir otel ve kumarhane olarak kullanılmak üzere inşa edildi. 1903'te yapının bu şekilde kullanılmasının mümkün olmaması üzerine yetimhane olarak kullanılması şartıyla Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağışlanan bina, 1964'te kapanana kadar bu işlevini sürdürdü. O zamandan beri ihmal edilmiş olan ve geçirdiği yangın, 1999 depremi ve olumsuz hava koşulları gibi etkilerle zarar gören yapı giderek yıprandı. Yapı, bugün ağır hasarlı durumda ve bütünüyle çökme tehlikesi ile karşı karşıya.

Görüntü dökümü
------------------------------
Büyükada Rum Yetimhanesi'nin havadan görüntüleri


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi
    14:38 Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.

  • İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı
    14:37 İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı

    Valilik, Cumartesi sabahı İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı yaptı. Doğu ve kuzeydoğudan esecek fırtınanın saatteki hızı 75 kilometreyi bulacak. İstanbul Valiliği, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda yaşatılacak. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin halka yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.


Advertisement