Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

(geniş haber)1- OKMEYDANI'NDA METROBÜS KAZASI Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Taner YENER - İSTANBUL DHAOkmeydanı'nda iki metrobüs çarpıştı.

26.09.2018 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(geniş haber)

1- OKMEYDANI'NDA METROBÜS KAZASI

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Taner YENER - İSTANBUL DHA

Okmeydanı'nda iki metrobüs çarpıştı. Kazada 6 kişi hafif yaralandı.

Kaza Okmeydanı Hastane Durağı'nda saat 13.15 sıralarında meydana geldi. Zincirlikuyu'ndan Avcılar yönüne ilerleyen metrobüs, önündeki metrobüse arkadan çarptı. Kaza yerine ambulans ve polis sevk edildi. Kaza nedeniyle metrobüsün camları kırılırken, 6 yolcu da hafif şekilde yaralandı. Metrobüsün içinde ilk müdahaleleri yapılan yolcuların bazıları sedye ile bazıları ise yürüyerek ambulansa bindirildi.  Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İki metrobüste de maddi hasar meydana geldi.  Kaza nedeniyle metrobüs seferleri bir süre kontrollü olarak yapıldı. Kaza yapan metrobüslerin kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-Kaza yapan iki metrobüs

-Metrobüsün kırılan camı

-Metrobüsün içindeki yaralılar

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmesi

-Sedye ile bir yaralının ambulansa alınması

-Metrobüsün içinden görüntü

-Ambulansların gidişi

-Genel ve detaylar

26.09.2018 - 13.28 Haber Kodu : 180926113

26.09.2018 - 13.36 Haber Kodu : 180926115

26.09.2018 - 13.43 Haber Kodu : 180926117

26.09.2018 - 13.57 Haber Kodu : 180926121

26.09.2018 - 14.12 Haber Kodu : 180926125

========================

2- OTOBÜSÜN İÇİNDE DEHŞETİ YAŞADI

O ANLAR KAMERADA

Haber: Ramazan EĞRİ Kamera: İSTANBUL,

Sancaktepe özel halk otobüsündeki bir yolcu, camdan giren maganda kurşunu ile yaralandı. Otobüsteki yaşanan panik ve dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay  28 Ağustos'ta yaşandı. Atatürk Mahallesi Atatürk Caddesi'nde saat  23.40'ta Hüseyin Oral yönetimindeki 34 RPG 28 plakalı özel halk otobüsü duraktan yolcusunu aldı. Otobüs hareket ettikten kısa bir süre sonra caddeden silah sesleri gelmeye başladı. Kurşunlardan biri otobüsün ön camından girerek otobüsün ön kısmında ayakta bekleyen Yusuf Kenan Sağır (29)'a isabet etti. Eşi ile birlikte seyahat eden Sağır, bir anda kanlar içinde yere yığıldı. Büyük korku yaşayan diğer yolcular da yere yattı. Sağır'ın eşi büyük panik yaşarken Yusuf Kenan Sağır'a yolcular yardım etti. Yolcular yaralının kanını durdurmaya çalışırken, otobüs şoförü Hüseyin Oral ise hızla hastaneye yöneldi. Kısa sürede hastaneye varılmasının ardından yaralı hastanede tedavi altına alındı. Sağır'ın tedavisinin ayakta yapıldıktan sonra taburcu edildiği öğrenildi.

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüste yaşanan olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. Sağır'ı yaralayan kurşunun H.Ş.'ye ait silahtan çıktığının belirlenmesinin ardından polisler şüpheliyi Ankara Caddesi'nde yakaladı. Şüphelinin yakalandığı yerin yakınındaki bir çöp tenekesinde bir tabanca bulundu. Öte yandan H.Ş'nin evinde yapılan aramada da 2 adet tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirdi.

O ANLAR OTOBÜSÜN GÜVENLİK KAMERASINDA

Yusuf Kenan Sağır'ın otobüste vurulma anı otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde silah seslerinin duyulmasının ardından Sağır vurularak yere düşüyor. Otobüste yolcular ve yaralı yolcunun eşinin yaşadığı panik kameraya yansıyor. Otobüs şoförü ise hastaneye yöneliyor. Otobüs hastaneye yanaşıyor ve yaralı yolcu sağlık ekiplerine veriliyor.

ÖZULAŞ Yönetim Kurulu başkanı Sedat Şahin, "Yaralı yolcumuzu, personelimiz bölge hastanesine götürmüştür. Yaralının tedavisi ayakta yapılmıştır. Sıkıntılı bir durumu yok şu anda. Araçlarımızda güvenlik kameraları mevcut. Biz güvenliğimizi zaten kameralar sayesinde alabiliyoruz" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Güvenlik kamerası/ iki farklı açı/

-Silah sesleri

-Sağır'ın vurulması

-Yere düşmesi

-Otobüsün içinde yaşanan panik

-Vatandaşların yardımları

-Otobüsün hastaneye gelmesi

-Sağlık ekiplerine verilmesi

-Aktüel görüntüler

-Şahin ile röp

26.09.2018 - 12.13 Haber Kodu : 180926087

================================

3- SURİYELİ KÜÇÜK HALİME OKULLU OLDU

Haber - Kamera: Gökhan ÇELİK/ Akın ÇELİKTAŞ - İstanbul DHA -

Arnavutköy'de atık kağıt toplama arabası içinde görüntülenen 11 yaşındaki Suriyeli Halime, Milli Eğitim Bakanlığı'nın girişimi ile okula başladı. Sınıf arkadaşları ile tanışan Halime, "Okula başlamaktan ve kitaplara daha yakın olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

Babası ile çöpten karton toplarken kağıt toplama aracının üzerinde eline aldığı boyama kitabını karaladığı sırada çekilen video ile tanınan Halime için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Aileye ulaşan yetkililer küçük Halime'yi Şeyh Şamil İlkokulu birinci sınıfa yazdırdı. Sınıf arkadaşları ile tanışan Halime'nin tüm okul ihtiyaçlarını Arnavutköy Belediyesi üstlendi. Yeni kitaplara kavuşan 11 yaşındaki Halime, "Okula başlamaktan ve kitaplara daha yakın olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

"ÇOCUĞUM OKULA KAYDOLDUĞU İÇİN MUTLUYUM"

Kızının okula başlamış olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten baba Abdülrezzak Cuma da, "Çocuklarımın okula gitmesini daha önce de istemiştim. Onlar okula gidemediği için üzülüyordum. Ama bugün kaydı yapıldı, çok mutluyum. En azından yarın kendi hayatını kurtarır sonra bizi de kurtarır. Önceleri çocuklarım okula gitmek istemedi. Sonra ben onları 'Siz okula gitmezseniz beni hapse atarlar' dedim. Şimdi Halime okullu oldu, sırada 10 yaşındaki diğer kardeşi var. Çocuğum okula kaydolduğu için çok mutluyum. İnşallah diğerini de okula kaydettireceğim" şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Sokakta babası ile çalışan Halime

-MEB yetkililerinin gelmesi

-Halime'nin okula gelişi

-Halime'nin sınıftaki görüntüsü

-Halime ile röportaj

-Halime'nin kardeşleri ve babası ile görüntüsü

-Baba ile röportaj

-Okul araç gereçlerinin dağıtılması

-Genel ve detay görüntüler

==============

4- TAKSİM'E KIŞ GELDİ

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,

Aniden soğuyan hava  ve yağmur İstanbullulara zor anlar yaşatıyor.

Taksim Meydanı'nda öğle saatlerinde bastıran yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslanmaktan kurtulamadı. Vatandaşların yağmurdan korunmak için açtığı şemsiler rüzgar nedeniyle kırıldı. Yağmur ve rüzgar nedeniyle bazı kişilerin yürürken bile zorlandığı görüldü.

Görüntü dökümü

-----------

-Sağanak yağışın bastırması

-Vatandaşların kaçışmaları

-Rüzgarda kırılan şemsiyeler

-Yağmur altında yürüyenler

-Soğuktan korunmak için giyilen kışlık giysililer

-Kuşların peşinden koşarak oynayan çocuklar

-Genel ve detay görüntüler

26.09.2018 - 14.58 Haber Kodu : 180926142

=========================

5- AZİZ YILDIRIM HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI

Haber: Şengüler YEŞİL - İSTANBUL DHA

Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım ile Yakın Doğu Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör arasında yaşanan olaya ilişkin açılan davada duruşmaya katılmayan Aziz Yıldırım hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Işık Eyigüngör müşteki sanık sıfatıyla katıldı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmaya Aziz Yıldırım katılmadı.

"BENİM YÜZÜME VURDU, BEN ONA VURMADIM"

Eyigüngör savunmasında, "Ben Yakın Doğu Üniversitesi bayan basketbol takımının başkanıydım. Aziz Yıldırım da o tarihte Fenerbahçe Kulübü başkanıydı. Olay tarihinde biz ev sahibi takımdık. Ben protokol tribünün de yer alıyordum. Aziz Yıldırım salona girdi. Protokol tribününe doğru geldi. Ben Türk örf ve adetleri uyarınca onu karşılamak maksadı ile yanına gittim. Sağ elimi uzatıp 'hoş geldiniz' demek istedim. Aziz Yıldırım sağ eliyle benim yüzümün sol tarafına vurdu, ben ona vurmadım. Olaydan yaklaşık bir iki saat sonra sayın Aziz Yıldırım medya önünde 'yaptım, yapacağım, daha beterini yaparım' şeklinde beyanlarda bulundu. Buna rağmen iddianamede neden ben de sanık olarak yer alıyorum bunu anlayamadım. Ben olayın tamamen mağduruyum. Aziz Yıldırım'dan şikayetçiyim" dedi.

"YUMRUKLA KARŞILIK VERDİ"

Duruşmada Osman Baydar, Taner Güven, Kasım Güngör tanık olarak dinlendi. Olay anında protokolün hemen arkasındaki sırada olduğunu söyleyen Osman Baydar, "Aziz Yıldırım protokol tribününe geldiğinde bizim başkan ayağa kalktı. Yıldırım'a hoş geldin demek için elini uzattı. Yıldırım ise Işık Eyigüngör'ün sol gözüne doğru bir yumruk attı. Biz de güvenlik görevlileri ile beraber müdahale ettik. Kavgayı ayırdık. Aziz Yıldırım, Işık Başkan'a maç esnasında da arkasına dönerek tehditkar hareketlerle 'seni bitireceğim' demeye devam etti" şeklinde konuştu. Tanık Taner Güven de tribünlerde Aziz Yıldırım için sinkaflı sözler söyleyenlerin olmadığını ve kadın  basketbol maçlarında bu tip şeylerin yaşanmadığını ekledi. Güven, Işık Eyigüngör'ün Aziz Yıldırım geldiğinde 'hoş geldin' demek için elini uzattığı esnada Yıldırım'ın kısa bir şey söyleyip yumrukla karşılık verdiğini söyledi.

Mahkeme heyeti tanık ifadelerinden sonra eksikliklerin giderilmesi ve duruşmaya davet tebliği gönderilmesine rağmen katılmayan Aziz Yıldırım'ın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Görüntü Dökümü:

---------

-Olayla ilgili görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu
    16:24 İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu

    İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı Sahili'nde, denizin bir kısmı çöp birikintileriyle kaplandı. Pet şişe, poşet ve diğer çöplerin suyun üzerinde kaldığı görüldü. Vatandaşların yürüyüş yaptığı ve bisiklet sürdüğü sahildeki çöp birikintisi cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi
    16:23 Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi

    Bozkurt Belediyesi, binlerce kişinin katılımıyla sebze pazarında iftar programı düzenledi. İftar yemeği sonrası semazen gösterisi, Karagöz ve Hacivat Gölge oyunu, ve illüzyon gösterileri yapıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada birlikte unutulmaz bir akşam yaşadıklarını belirtti.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü
    16:22 Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 30 yıl önce başlattıkları yerel yönetim hamlesinin 5 yıldır durduğunu ve ibrenin tersine döndüğünü belirterek, şehrin sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul'un birinci önceliğinin depreme hazırlık olduğunu vurguladı ve İstanbul trafiğinin de çekilmez hale geldiğini ifade etti.

  • Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:22 Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 7,73 gram sentetik uyuşturucu, 60 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu içiminde kullanılan 3 cam düzenek ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerden birinin evinin bahçesinde yapılan aramada toprağa saklanmış uyuşturucu hap bulundu. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te 9 Kilogram Esrar Ele Geçirildi
    16:21 Gaziantep'te 9 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir ikamete operasyon düzenledi. Operasyonda 9 kilogram sıkıştırılmış esrar ele geçirildi ve bir şüpheli yakalandı.

  • İskenderun'da Asayiş Uygulamasında 10 Zanlıdan 2'si Tutuklandı
    16:21 İskenderun'da Asayiş Uygulamasında 10 Zanlıdan 2'si Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılan asayiş uygulamasında 10 zanlı yakalandı. Uygulamada av tüfeği, hassas terazi, cep telefonu, sentetik uyuşturucu ve kenevir ele geçirildi. Zanlılardan 2'si tutuklandı.

  • Karabük'te yapılan adli aramada çok sayıda silah ele geçirildi
    16:20 Karabük'te yapılan adli aramada çok sayıda silah ele geçirildi

    Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan adli aramada 4 farklı adreste 1 ruhsatsız tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, ruhsatsız av tüfeği, havalı tüfek, kesici alet, muşta, 3 adet 9 milimetre fişek, 10 adet 12 cal. fişek, 4 adet neurontin 600 mg sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Şahıslara toplam 21 bin 936 TL idari para cezası uygulandı. Gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi ve serbest bırakıldı.

  • Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı
    16:20 Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı

    Çorum Belediyesi tarafından yapılan Hayvan Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesis, kedi, köpek ve kanatlılar başta olmak üzere tüm hayvanlara hizmet verecek şekilde tasarlandı.


Advertisement