Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- ERDOĞAN: ŞU ANDA AB DEFTERİNİ KAPATMIŞ DEĞİLİZ (1)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"AB defterini henüz kapatmış değiliz.

29.11.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ERDOĞAN: ŞU ANDA AB DEFTERİNİ KAPATMIŞ DEĞİLİZ (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"AB defterini henüz kapatmış değiliz. Ama karşımızdaki fotoğraf şimdilik bu konuda olumlu yönde beklentilere kapılmamıza izin vermiyor"

"İki katı çalışırız, üç katı çalışırız, evelallah dünyayı dolaşırken daha fazla dolaşırız ve yine asla boyun eğmeyiz"

"Bulunmaz hint kumaşı değilsin ya. Biz öyle de böylede 53 yılı sürdürdük. Evelallah Türkiye'yi hiç bitiremezsiniz"

"Gelin altını piyasaya sokalım. Yerli para ile borçlanmanın yollarını arayalım"

"AVM'deki mağaza sahipleri, battı batacak durumda olan esnaf var yerli para birimini duyuruyorum"

"Geçici bir düzenleme, gerekirse yapılır ve ülkemizin şu anda bu süreci başarıyla atlatabilmesi için yerli para birimiyle bu süreci atlatma adımını atmalıdır"

Haber: Özgür ALTUNCU - Hakime TORUN Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Four Seasons Bosphorus Otel'de "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi"nde konuştu.

"GELİN ALTINI PİYASAYA SOKALIM. YERLİ PARA İLE BORÇLANMANIN YOLLARINI ARAYALIM"

Erdoğan, doların yükselişine ilişkin Erdoğan, "Gelin altını piyasaya sokalım. Yerli para ile borçlanmanın yollarını arayalım. Yaşadığımız bu süreci birlikte dayanışma içinde atlatmalıyız. Bu topraklar bizim hepimiz kardeşi" dedi.

" YERLİ PARA BİRİMİNİ DUYURUYORUM"

Döviz ile iş yeri kiralamalarına değinen Erdoğan, "AVM'lerde vesaire patronlar hep dövizle kiralama yolunu seçiyorlar. Biz de diyoruz ki şimdi burada yeni bazı adımlar atmak suretiyle geçici bir düzenleme, gerekirse yapılır ve ülkemizin şu anda bu süreci başarıyla atlatabilmesi için yerli para birimiyle bu süreci atlatma adımını atmalıdır diye ben buna inanıyorum, bunu da duyurdum, duyuruyorum, duyuracağım. Çünkü bir diğeriyle adeta emperyal bir mantık var, öbür tarafta da kızmasın tabi AVM'deki mağaza sahipleri, orada çırpınan, battı batacak durumda olan esnaf var. Bu süreci beraber atlatmalıyız, dayanışma içinde atlatmalıyız. Ekonomik baskılara karşı da bu ülke kendisini elbette müdafaa eder" diye konuştu.

"ŞU ANDA AB DEFTERİNİ KAPATMIŞ DEĞİLİZ"

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bulunduğu konum itibariyle her oluşumun tabi bir parçasıdır. Avrupa Birliği maalesef, bu açık gerçeği göremediği görse de kabul edemediği için tam üyelik müzakerelerimizi yokuşa sürmekte ısrar etmiştir. 53 yıl bu ülkeyi kapısında bekleten bir AB var. Bulunmaz hint kumaşı değilsin ya. Biz öyle de böylede 53 yılı sürdürdük. Dünyada bir çok ülkeye bu tür baskılar yaptınız. Ne oldu bitirdiniz mi? Evelallah Türkiye'yi hiç bitiremezsiniz. Biz kendimize, dostlarımıza, kaynaklarımıza güveniyoruz. Çalıştığımızın iki üç katı çalışır, dünyayı dolaşır asla boyun eğmeyiz. İdeolojik dayatmalar ile boyun eğdirtmeye kalkanlar kusura bakmasınlar. Türkiye o ülkelerden bir ülke değil. Çalıştığımızın iki üç katı çalışır, dünyayı dolaşır asla boyun eğmeyiz. İdeolojik dayatmalar ile boyun eğdirtmeye kalkanlar kusura bakmasınlar. Türkiye o ülkelerden bir ülke değil. Siz 100 kişi, 200 kişi, 300 mülteciye bakamazken bu ülke şu anda kendi sermayesinden, cebinden 3 milyon mülteciyi evelallah barındırıyor, bakıyor, her şey ortada. Avrupa Parlamentosu'nun son kararı, yıllardır zaten yaşadığımız bu gerçeğin bizzat kendileri tarafından ikrarıdır. Türkiye'nin AB tarafından bu şekilde tahkir edilmesi elbette bizi üzmüştür. Buna rağmen şu anda, bak şu anda diyorum, AB defterini henüz kapatmış değiliz. Ama karşımızdaki fotoğraf şimdilik bu konuda olumlu yönde beklentilere kapılmamıza izin vermiyor. Fakat şunu da hiç kimse unutmasın; Türkiye'nin önünde daima çok fazla alternatif mevcuttur ve bu alternatiflerden herhangi birisini değerlendirmek suretiyle biz yolumuza devam ederiz. Burada şu anda ifade etmeyi doğru bulmuyorum ama biz tabii bu alternatiflerle de görüşmelerimizi devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Görüntü dökümü

------------

-Erdoğan'ın konuşması

-Detaylar

====================================

2- BAKIRKÖY BAŞSAVCILIĞI'NDAN SİLİVRİ CEZAEVİ'NDEKİ OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

" 9 yıl hapis cezası ile hükümlü kişi, odayı yakarak yangın çıkardı"

"Dumandan etkilenen hükümlü ve görevli iki infaz koruma memuru, ambulansla hastaneye sevk edilmişlerdir"

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı bugün Silivri Cezaevi'ndeki olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, Silivri 4 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda "Eldeki veya üstte taşınan eşyayı çekip almak suretiyle hırsızlık", "Mala zarar verme", "Gece vakti yağma" suçlarından 9 yıl hapis cezası ile hükümlü kişinin saat 12.19'da odayı yakarak yangın çıkardığı belirtildi.

22 yaşındaki Burak Eroğlu'nun çıkardığı yangına görevli personelce anında müdahale edildiği belirtilen açıklamada, "Yangın ceza infaz kurumunun imkanlarıyla söndürülmüştür. Dumandan etkilenen hükümlü ve görevli iki infaz koruma memuru 112 acil servis ambulansıyla Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişlerdir. Yapılan ilk müdahalede görevli infaz koruma memurları tedavileri tamamlanarak görevlerinin başına dönmüşlerdir. Yangına sebebiyet veren Burak Eroğlu'nun tedavisi ise halen devam etmektedir. İhtiyaten çağrılan itfaiye ekipleri (3 adet) söz konusu yangının cezaevi imkanlarıyla söndürülmüş olmasından dolayı herhangi bir müdahalede bulunmaksızın görev yerlerine dönmüşlerdir" ifadeleri yeraldı.

================================

3- EMNİYET ŞERİDİNDE LASTİK DEĞİŞTİREN ARAÇLARA KAMYONET ÇARPTI: 1'İ AĞIR 2 YARALI

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Ankara İstikameti'nde emniyet şeridinde lastik değiştiren 2 araca kamyonet çarptı.

Kazada 2 kişi yaralanırken yaralı kadın sürücünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN - Cengiz ÇOBAN/ İstanbul DHA

Kaza, Yavuz Sultan Selim(YSS) Köprüsü Ankara istikameti Şile mevkiinde saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Ankara istikametine seyreden Tuğyan Sencer yönetimindeki 34 RBG 96 plakalı otomobilin lastiği patladı. Otomobilini emniyet şeridine çeken Sencer, yol yardımı aradı. Servis görevlileri lastiği patlayan otomobilin yanına geldi. Dubalar ile güvenlik önlemi alan servis çalışanları lastiği patlayan aracın sürücüsünü servis aracına bindirdi.

3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Servis görevlileri aracın lastiğini değiştirdiği sırada Kenan Ünal, 34 NB 0465 plakalı kamyoneti ile henüz belirlenemeyen bir nedenle emniyet şeridinde bulunan 34 NP 2073 plakalı servis otomobiline arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle servis otomobili kayarak diğer araca çarptı.

KADIN SÜRÜCÜ AĞIR YARALI

3 aracın karıştığı kazada servis otomobili içerisinde bulunan kadın sürücü Tuğyan Sencer ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri otomobilin arka kısmındaki ağır yaralı kadını ve hafif yaralı kamyonet sürücüsünü ambulans ile Ümraniye Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Kazalı araçlar çekiciye yüklenerek olay yerinden kaldırıldı. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

SERVİS ÇALIŞANI KAZAYI ANLATTI

Kaza sırasında aracın lastiklerini değiştiren servis görevlisi Selami Yılmaz, kazayla ilgili, "Ben aracın lastiklerini gevşettim. Tam krikoyla kaldırdığım esnada araba bir gürültüyle geldi. Ben kendimi yola doğru attım. Kadın müşterimiz vardı servis arabasında arkada oturuyordu. Dubayı koydum ve normal çakarı arabanın üzerine koydum. Ona rağmen geldi vurdu. Nasıl geçirdiğini sordum; kriz geçirdiğini söyledi" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Kazalı araçlar

-Yaralı kadın

-Yaralının otomobilden çıkarılması

-Görgü tanığı ile röportaj

-Polis ve ambulans

-Yol kenarına dizilen dubalar

===========================

4- FADIL AKGÜNDÜZ'E DURUŞMA SALONUNDA ŞOK

Salona jandarmalar arasında giren Fadıl Akgündüz, onlarca Capris Gold mağdurunun bağırmaya varan tepkisiyle karşılaştı

Hayati KILIÇ, İstanbul DHA

Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla açılan davada sanık Fadıl Akgündüz'e mağdurlar tepki gösterdi. Müşteki olarak salonda bulunan bazı kişiler, jandarmalar eşliğinde duruşma salonuna giren Fadıl Akgündüz'e "Allah belanı versin", "Yazıklar olsun", "utanmadan geliyorsun" diye bağırarak tepki gösterdiler.

AKGÜNDÜZ KADILDI

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut katıldı. Tutuksuz yargılanan Akgündüz'ün kız kardeşi Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, yaklaşık 60 davacı ile tarafların avukatları hazır bulundu.

HALEN MEŞAJ GÖNDERİYORLAR

Duruşmaya katılan şikayetçiler, halen kendilerine mesaj göndererek devre mülk satışı yapmak istediklerini söylediler. Evlerini ve birikimlerini satarak yüksek kira geliri vaadiyle devre mülk aldıklarını belirten şikayetçiler, birkaç ay kira aldıktan sonra ödeme yapılmadığını ve dolandırıldıklarını anlattılar. Davacılar, sanıklardan şikayetçi olarak cezalandırılmasını istedi.

"6 MİLYON LİRA 2 DÜKKAN VERDİM"

6 milyon lira ve 2 dükkanını vererek devre mülk aldığını belirten bir şikayetçi "Bazı siyasetçi ve din adamları projenin reklamını yaptıkları için aldandım. 30 yıllık birikimim gitti" dedi.

"ALDIĞIM KİRAYI DA DEVRE MÜLKE YATIRDIM"

Başka bir şikayetçi ise "2 adet evim vardı. 2'sini de verip 6 adet devre mülk aldım. 3 bin 700 liradan 8 ay kira aldım. Bu biriktirdiğim kira ile yeni bir devre mülk almamı istediler. Aldığım kirayı da devre mülke yatırdım" dedi.

"EŞİMİN ZİYNET EŞYALARINI SATTIM"

Bir şikayetçi ise "Eşimin ziynet eşyalarını ve tüm birikimlerini satarak 56 bin lira karşılığında devre mülk aldım. 6 ay, aylık 700 lira kira aldım. Sonra bir daha ödemediler" dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Fadıl Akgündüz ve Salih Obut'un avukatlarının tahliye taleplerini reddetti. Bayrampaşa'daki Caprice Gold'da yapılan keşifin bilirkişi raporunun beklenmesini karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

2 BİN 443'ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan İddianamede, Akgündüz birlikte yargılanan 4 sanığa 349 müştekiye yönelik "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

====================================

5- HRANT DİNK CİNAYETİ DAVASI

Dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Büro Şubesi Müdür Yardımcısı Osman Gülbel,

"Benim çalıştığım dönemde legal veya illegal böyle bir büro yoktu. C2 büronun ismi daha sonra C5 olarak değiştirildi"

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 2'si tutuklu 35 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve cinayetin faili Ogün Samast ile başka suçtan tutuklu Osman Gülbel, Ali Poyraz ve Tamer Bülent Demirel katıldı.

"NE GİBİ İŞLEMLER YAPILDI BİLMİYORUM"

Duruşmada, "Tasarlayarak öldürme, görevi kötüye kullanma ve örgüt üyeliği" suçlarından tutuksuz yargılanan Dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Büro Şubesi Müdür Yardımcısı Osman Gülbel ifade verdi.

Gülbel, "9 No'lu F4 (Dink'in öldürüleceği bilgisinin yer aldığı istihbarat raporu) ile 17 Şubat 2006 tarihli gereği için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen evrakı (ses getirecek eylem yazılı evrak) gördüm. Paraflayarak kısım amirime gönderdim. C Şube'den ayrılana kadar başka bir evrak görmedim. Eylül 2007'de C şubeden ayrıldım. Ne gibi işlemler yapıldı bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

"İDP'DEKİ BİLGİLERİ GÖREBİLİYORLARDI"

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Gülbel, " Yasin Hayal, McDonald's'a yönelik eyleminden sonra İstanbul'da yakalandı. Dolayısıyla İstanbul İstihbarat Müdürlüğü Yasin Hayal'i biliyordu. İDP'deki (İstihbarat Denetleme Programı) bilgileri görebiliyorlardı. İstihbarat Daire Başkanlığı'nda olup da İDP'de olmayan hiçbir bilgi yoktur. Kafalarına takılan bir şey olursa soracaklar. Zaten il ile de görüşülmüş. İstanbul'da görev yapmak, İstanbul'da müdür olmak herkese nasip olmaz. Kafasının biraz çalışması lazım. Bu insanlar zeki insanlar" diye konuştu.

"C2'NİN ADI C5 OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ"

İstihbarat Daire Başkanlığı'nda yasadışı olarak kurulduğu ve azınlıklara ilişkin faaliyetlere baktığı iddia edilen C5 büroya ilişkin bir soru üzerine Gülbel, "Benim çalıştığım dönemde legal veya illegal bir büro yoktu. C2 büronun ismi daha sonra C5 olarak değiştirildi" diye yanıt verdi. Mahkeme diğer sanıkların ifadesinin alınması için duruşmayı Perşembe gününe erteledi.

===================================

6- BODRUM-MİLAS HAVALİMANI DIŞ HATLAR TERMİNALİ 31 MART 2017'YE KADAR KAPATILDI

Haber: Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

Bodrum- Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali kapatıldı. Terminalin tasarruf amaçlı olarak 31 Mart 2017 tarihine kadar kapatıldığı açıklandı.

THY resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

" Bodrum-Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali kapatıldı. Ancak dış hatlardan aktarmalı olarak gelen yolcularımıza, kapatılan terminalin yanındaki Genel Havacılık Terminali hizmet veriyor. Havalimanındaki gümrük uygulamalarımız eskisi gibi devam ediyor.

31 Mart 2017 tarihine kadar bu havalimanından gerçekleştirilecek dış hat seferimiz bulunmuyor. Seyahatlerinin devamında dış hatlara uçacak yolcularımız uçuşlarıyla ilgili işlemlerini iç hatlar terminalinden yaptırabilirler.

Dış hatlardan aktarmalı olarak Milas-Bodrum Havalimanı'na seyahat eden yolcularımızı karşılayacak yakınlarının Genel Havacılık Terminali'ne ulaşmaları gerekiyor. Yolcu yakınları, geçici olarak hizmet veren bu terminale tabelaları takip ederek ya da yolcu servislerini kullanarak ulaşabilirler.

Dış hatlar terminalinin kapatılması ve geçici terminalin kullanılması hakkında daha fazla bilgi almak için + 90 252 511 10 numaralı TAV Danışma Hattını arayabilirsiniz."

=========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement