Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- TÜSİAD : BU HAİN VE İNSANLIK DIŞI TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZTÜSİAD,"Bu hain ve insanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz""Bu terör saldırıları, ülkede bir korku iklimi yaratarak Türk halkının huzurunu bozmayı hedef almaktadır""Terörün amacına ulaşmasını engellemek...

17.12.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- TÜSİAD : BU HAİN VE İNSANLIK DIŞI TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

TÜSİAD,

"Bu hain ve insanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz"

"Bu terör saldırıları, ülkede bir korku iklimi yaratarak Türk halkının huzurunu bozmayı hedef almaktadır"

"Terörün amacına ulaşmasını engellemek için, halkımızın, sağduyusunu hedef alan bu saldırılara karşı ortak ve güçlü bir karşı duruş sergileyeceğine olan inancımız tamdır"

İstanbul DHA

TÜSİAD, Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Terör yine cani bir eylem gerçekleştirdi ve bu sabah Kayseri'den gelen acı haberle bir kez daha derinden sarsıldık.

Bu hain ve insanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınıyor, şehitlerimizin acılı ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

"Bu terör saldırıları, ülkede bir korku iklimi yaratarak Türk halkının huzurunu bozmayı hedef almaktadır" şeklinde devam eden yazılı açıklamada, "Terörün amacına ulaşmasını engellemek için, halkımızın, sağduyusunu hedef alan bu saldırılara karşı ortak ve güçlü bir karşı duruş sergileyeceğine olan inancımız tamdır. Teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye'nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir. Tüm milletimizin başı sağ olsun" ifadeleri yeraldı.

============================

2- TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'DAN İSTANBUL VALİLİĞİ'NE TAZİYE ZİYARETİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman,

" Paniğe kapılmamızı, korkmamızı, ürkmemizi istiyorlar. Tam tersine, milletin üstünlüğü var. 15 Temmuz 16 saat sonra bitmişti. Bu hadise de bitecek"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Şehitler Tepesi'nin ardından İstanbul Valiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu.

TBMM Başkanı Kahraman'ı İstanbul Valisi Vasip Şahin kapıda karşıladı.

Kahraman ve Şahin, karşılamanın ardından kısa bir açıklama yaptı.

Vali Şahin, yaşanan terör saldırılarının üstesinden kolluk kuvvetleri ve idaresiyle Türkiye'nin üstesinden geleceğini belirterek, "Tarihte çok daha zor günler atlatan bu millet bunun da çok rahatlıkla üstesinden gelecektir. Bu olaylar bizim mücadele azmimizi artırıyor" dedi.

"GERÇEKLER ANLAŞILDI"

TBMM Başkanı Kahraman, "Bağrımızda 44 tane yara açıldı. Bugün de Kayseri'de yine bir saldırı oldu. Türkiyemizin ilerlemesi ne zaman ivme kazanıyorsa mutlaka uğraşıyorlar" dedi.

Kahraman, 15 Temmuz'da milletin bir bütünlük içinde yan yana geldiğini ifade ederek, "Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden meydanlar doldu. Bütün dünyaya karşı, demokrasiyi özümsediğimizi ortaya koymuş olduk. Bir çırpınıştır bu, son paraleldir bu. Devletimizin gücü kesin, önünü kesmek istiyorlar. Paniğe kapılmamızı, korkmamızı, ürkmemizi istiyorlar. Tam tersine, milletin üstünlüğü var. 15 Temmuz 16 saat sonra bitmişti. Bu hadise de bitecek. Münferit hale geldiler. Türkiye'ye bir hareket yapacak güç ve taban yok. Türkiyemiz, her bölgesi ve insanıyla 15 Temmuz'dan dersler aldı. Sor 'Niye Türkiye'ye geliyorlar'. Şimdi de Halep geliyor. Eğer 15 Temmuz tahakkuk etseydi biz nereye gidecektik? Sadece Türkiye değil topyekun hinterlandıyla bir taşla bir kaç kuş vurmak istiyorlar. Millet metanetini, inancını devam ettiriyor, demokrasinin yanında. İtibar etmiyor. PKK diye bir hadisenin gücü yok. Uluslararası arenada propagandalar yapıyorlar. Taban yok… Gerçekler anlaşıldı" dedi.

"ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE İNANIYORUZ"

Kahraman, "Başımız sağolsun. Rabbim gani gani rahmet eylesin. Şehitlik en büyük rütbe. Her ömrün bir sonu var. Şehitler hepimizin, yaralılar hepimizin, gaziler hepimizin. Üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Şahsınızda İstanbulumuzdaki hadiselerde emek veren gayret eden güvenlik güçlerine de, büyük mücadele veren mesai arkadaşlarınıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Kahraman'ın gelişi

Kahraman'ın karşılanması

Şahin'in açıklamaları

Kahraman'ın açıklamaları

Detaylar

=========================

3- ERMENİ VATANDAŞLAR ŞEHİTLER TEPESİ'NDE

"Bir sürü sıkıntılar yaşamış olsak da birlik olma zamanı. Acının, dili, dini, milleti olmaz"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Şişli Spor Kulübü Başkanı Alen Tekbıçak ve İstanbul'da Ermenice Yayın Yapan Luys Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Şahnur Kazancı öncülüğünde bir grup Ermeni, Şehitler Tepesi'ne çiçek bırakıp şehitleri andı.

Şişli Spor Kulübü olarak 75 yıldır Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini söyleyen Tekbıçak, "Bu terör saldırısını lanetliyoruz. Üzüntümüz çok büyük. Bu acıların tekrar yaşanmaması diliyoruz. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" dedi.

"ERMENİLER OLARAK DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

Luys Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Şahnur Kazancı da Ermeni cemati olarak üzüntülerinin büyük olduğunu söyleyerek, " Burada doğduk. Bu vatanın bölünmez parçasıyız bizler. Acımız büyük. Hergün bu haberleri duymaktan gözyaşlarımızı tutamaz hale geldik. Çok üzüntülüyüz. Ermeni toplumu olarak devletimizin her zaman yanındayız"dedi.

'GAVUR' SÖZÜNE TEPKİ

Teröre tepki gösterilirken kullanılan 'gavur' kelimesinin kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Kazancı, " Biz artık bu kelimeden çok rahatsız oluyoruz. Böyle bir söylemi üzüntüyle karşılıyoruz. Herkes bilsin ki, sonuna kadar bağlılığımız devam edecektir. Bir sürü sıkıntılar yaşamış olsak da birlik olma zamanı. Acının, dili, dini, milleti olmaz. Bu terör olaylarına artık yeter diyorum"şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------

Ermeni vatandaşların çiçek bırakmaları

Tekbıçak ve Kazancı'nın açıklamaları

17.12.2016 - 15.19 Haber Kodu : 161217093

==========================

4- HAFRİYAT KAMYONLARIYLA "TERÖRÜ PROTESTO" KONVOYU

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Sarıyer'de toplanan hafriyat kamyonu şoförleri oluşturdukları konvoyla terörü protesto etti.

18 hafriyat kamyonu ve 2 iş makinası şoförü, Beşiktaş ile Kayseri'deki terör saldırılarını protesto etmek için Sarıyer İstinye Mezarlığı önünde biraraya geldi. Türk bayrakları ve şehit fotoğraflarıyla donatılmış hafriyat kamyonları konvoy halinde, trafik polisleri eşliğinde Büyükdere Caddesi'nde ilerledi. Kamyonculara, seyir halindeki araç sürücüleri korna çalarak, otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar da alkışla destek verdi.

"BU VATAN ASLA BÖLÜNMEYECEK"

Terörü protesto konvoyuna katılan 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 28 yaşındaki Fatih Satır'ın babası Turan Satır, "Bu vatan asla bölünmeyecek. Bu bayrak asla yere düşmeyecek. Bu vatan, bu toprak bizim. Bu çiçekler asla solmayacak. Bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Hainlere sesleniyorum; insanları arkadan öldürmekle bir yere varamayacaksınız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kamyoncuların İstinye'den hareket etmesi

-Türk bayrakları ve şehit fotoğraflarıyla donatılmış kamyonlar

-Kamyonların trafikte ilerlemesi

-Kamyonlara eşlik eden trafik polisleri

-Turan Satır ile röp.

-Genel ve detaylar

============================

(EK GÖRÜNTÜ İLE GENİŞ HABER)

5- KADIN YAZARI ÖLDÜREN ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Haber: Ali AKSOYER - Kamera: Arzu KAYA/İSTANBUL,

Beyoğlu'nda "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı,yaşam koçu Beki İkala (Çukran) Erikli(46) yi öldürdükten sonra polis tarafından yakalanan Sinem K.(31) adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilirken konuşan Sinem K. "Şeytan gördürten insanlar, karanlığı açmaya çalışan insanlar, yaşamayacaklar" dedi.

Beyoğlu, Kabataş, Ömer Avni mahallesi, İnebolu çıkması No.3'de bulunan Saadet apartmanında önceki akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda Yaşam koçu ve yazar Beki İkala(Çukran)Erikli, işyerinin bulunduğu apartmana girdiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu Beki Çukra Erikli yere yığılırken, silah seslerini duyan apartman sakinleri bir kadını kaçarken gördüklerini polise anlatmışlardı. Evli ve 14 yaşındaki bir oğlu bulunan Beki İkala (Çukran) Erikli tüm ilk yardım çabalarına rağmen olay yerinde hayatını kaybetmişti.

AİLESİNİN YANINDA GÖZALTINA ALINDI

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda olayın şüphelisi olarak tespit edilen Sinem K. dün akşam saatlerinde Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada olayda kullandığı 9 mm çapında bir tabanca ele geçirildi. Şüphelinin ailesi çocuklarının psikolojik durumunun iyi olmadığını polislere anlattı.

BAZEN AĞLADI BAZEN GÜLDÜ

Şüpheli Sinem K.'nın sağlık kontrolünün ardından Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Gece boyunca işlediği cinayetle ilgili sorgulanan şüpheli Sinem K.'nın zaman zaman ağladığı zaman zaman güldüğü öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Sinem K. daha sonra adliyeye sevk edildi.

ADLİYEYE GİDERKEN KONUŞTU

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğünden polis arasında çıkarılan Sinem K., "Şeytan gördürten insanlar,karanlığı açmaya çalışan insanlar, yaşamayacaklar. Böyle insanlar şeytan gördürtüyorlar, çoluğumuza, çocuğumuza. Çoluğumuz çocuğumuz şeytan görmesin. Teşekkür ederim" dedi. Daha polis aracına bindirilen şüpheli adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Şüphelinin adliyeye sevki

-Şüphelinin adliyeye sokulması

17.12.2016 - 14.46 Haber Kodu : 161217082_

17.12.2016 - 15.05 Haber Kodu : 161217088_

=============================

6- KADIN YAZARI ÖLDÜREN ŞÜPHELİDEN ADLİYE KORİDORUNDA POLİSE TEPKİ

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Sinem K. adliyeye getirildi.

Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Sinem K., nöbetçi savcılıkta ifade vermek için adliye koridorunda beklediği anda kelepçesinin açılmasını istedi.

Polislerin "Açmayacağız Sinem" diye uyardığı şüpheli, "Ben sizin gibi bir insan değilim. Sen enerji bedeni ne biliyor musun" diyerek tepki gösterdi. Öte yandan Sinem K. nın koridorda zaman zaman güldüğü zaman zaman ise kendi kendine mırıldandığı görüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Şüphelinin adliyeye getirilmesi

17.12.2016 - 15.05 Haber Kodu : 161217088_

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement