Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- TERÖRİSTİN YAKALANDIĞI EVDEN İLGİNÇ AYRINTILARMakyaj malzemeleri, spor salonu makbuzları, istiflenmiş gıda malzemeleri, yedek ampuller, tül yerine güneşlikler, farklı ülkelerin paralarıyla televizyon olmayan bir ev.

17.01.2017 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- TERÖRİSTİN YAKALANDIĞI EVDEN İLGİNÇ AYRINTILAR

Makyaj malzemeleri, spor salonu makbuzları, istiflenmiş gıda malzemeleri, yedek ampuller, tül yerine güneşlikler, farklı ülkelerin paralarıyla televizyon olmayan bir ev.

İşte Reina'ya saldıran teröristin yakalandığı dairenin içinden dikkat çeken ayrıntılar.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Reina saldırganı terörist Abdulkadir Masharipov'un yakalandığı ev basın mensuplarına açıldı. Çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci polisin izniyle o eve girdi.

TELEVİZYON YOK

İşte polisin iki drone bulup el koyduğu evdeki ilginç ayrıntılar... Dün geceki operasyonun izlerine taşıyan evde, iki çek yat, iki ayrı yatak, bir buzdolabı, çamaşır makinası ve gardırop dışında başka eşya bulunmuyor.

GIDA MALZEMESİ İSTİFLEMİŞLER

Televizyonun bulunmadığı evde, koli koli istiflenmiş yumurtalar ve sıvı yağ tenekeleri ilk dikkat çeken detaylar. Neredeyse 1 ay önce yapılan alışverişin ayrıntılı fişi, eve toplu gıda alımının yapıldığını, sık sık dışarı çıkılmadığını gösteriyordu. Buzdolabında dondurulmuş tavukla birlikte artık rengi değişen meyveler o son alışverişten kalma.

KADIN MALZEMELERİ

Ayrıca evde, yakalanan kadınlara ait makyaj malzemeleri, kadın giysileri ve saç düzleştirici saç maşası da yer alıyor.

TÜL YERİNE GÜNEŞLİK

Evin tüm odalarında tül yerine güneşlik bulunması da evdekilerin görünmemek için başvurdukları yöntemlerden biriydi. Evin tüm pencerelerinde güneşlik bulunuyor.

YEDEK AMPULLER

Evde kalanlar dışarı çıkmamak için çok sayıda yedek ampul bile almışlar. Bir dolapta bulunan 5 yedek ampul de dikkat çekici.

İLGİNÇ DETAYLAR

Operasyon sırasında polisin evde bularak el koyduğu 197 bin ABD Doları dışında, Libya ve Irak paraları ile bozuk eurolar da evin farklı bölümlerinde bulundu. Göz lensi ve "Sen çok delisin" yazılı bir notta evdeki dikkat çeken ayrıntılardan.

KOMŞULARI OPERASYONDAN SONRA TERÖRİSTE SALDIRMIŞLAR

Teröristin yakalandığı 36 numaralı dairenin alt katında oturan Fikret Atar dün gece yaşananları anlattı . Atar, teröristin yakalandığını anladıkları an komşularıyla birlikte kendisine tepki gösterdiklerini, kendisin de bir tekme attığını söyledi. Atar, tepkinin polis tarafından engellendiğini de belirtti.

SİTEDE GÜVENLİK KAMERASI BULUNMUYOR

Fikret Atar daireler satıldığında kendilerine sitede güvenlik kamera sisteminin kurulacağının söylendiğini ancak bunun bugüne kadar yapılmadığını söyledi. Atar'ın anlatımına göre sitede yönetime başvurulmasına rağmen güvenlik kamerası sistemi bulunmuyordu.

Görüntü Dökümü:

---------------

Onlarca gazetecinin siteye girişi

Apartman kapısından beklemeleri

Dairenin kapısından detay

Evin mutfak, oturma odası, yatak odası ve banyosundan muhabir anonsları

Muhabir anonslarıyla notlar, makbuzlar, istiflenen gıdalar, buzdolabındaki malzemeler, evde bulunan eşyalar, güneşlik ve diğer detaylar

Fikri Atar ile röportaj

17.01.2017 - 14.52 Haber Kodu : 17011712

==================================

2- TERÖRİSTİN YAKALANDIĞI SIRADA ÇEVREDE YAŞANAN HAREKETLİLİK

Haber: Özgür ALTUNCU/ İSTANBUL DHA

Reina katliamını gerçekleştiren teröristin Esenyurt'ta saklandığı evde yakalandığı operasyon sırasında çevrede de hareketlilik yaşandı.Çevre sakinleri o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Polislerin binadan çıkışı

-Polislerin araca binişi

============================

3- ERDAL TOSUN'UN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN KAZA

Sanatçının ölümüne neden olmakla suçlanan sürücü hakim karşısına çıktı. Mahkeme sanığın tahliye talebini reddetti.

Haber: Hayati KILIÇ, İstanbulDHA

Maslak'ta 29 Kasım 2016 tarihinde ünlü oyuncu Erdal Tosun'un aracına çarparak sanatçının ölümüne neden olmakla suçlanan sürücü Nihat Şaki "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Kaçma şüphesi nedeniyle sanığın tahliye talebi reddedildi.

İstanbul 75. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Nihat Şaki hazır bulundu. Davada müşteki olan Erdal Tosun'un kızı Zeynep Kiraz Tosun duruşmaya katılmadı, onu avukatı Çetin Yüksel temsil etti.

"BEN DE BABAMI TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİM"

Duruşmada ifade veren sanık Nihat Şaki Beşiktaş Belediyesi'nde şoför olarak çalıştığını ve bin 500 lira maaş aldığını belirterek "Böyle bir kazanın olmasından dolayı son derece üzgünüm. Ölen kişiye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Ben de babamı trafik kazasında kaybettim. Mağduriyetini bilirim. Beşiktaş Belediyesi'nde bir müdürün şoförüyüm. Olay günü müdürü evinden almak için aracıma binip hareket ettim. Hava karanlık ve yağışlıydı. Tam olarak hangi hızda gittiğimi hatırlamıyorum. Sol şeritten gidiyordum. Sabah erken olduğu için hava karanlıktı. Şiddetli yağmur yağıyordu. Yollar boş olduğu için 4. viteste gidiyordum. Yolda su birikintisi vardı. Araç su yatağına girince hakimiyetimi kaybettim. Araç kontrolden çıktı. Solumdaki orta refüje çarptım. Çarpmanın etkisiyle şuurumu kaybettim. Gerisini hatırlamıyorum. Başka bir araca çarptığımı ve bir kişinin öldüğünü sonradan öğrendim. Su birikintisi olmasa kaza meydana gelmezdi. Nişanlıyım. Bu durum bizi etkiledi" dedi.

"ÜNLÜ OLMASA TUTUKLANMAZDI"

Sanık Nihat Şaki'nin avukatı Ercüment Esel yaptığı savunmasında "Ölen şahıs ünlü olmasaydı müvekkilim tutuklanmazdı. Maalesef ülkemizde mahkemelerde taksirle ölüme neden olma suçlarından farklı kararlar çıkıyor. Aynı suçlardan bazıları tutuklanırken bazıları tutuklanmıyor. İzmir'de alkollü araç kullanırken kaza yapan sürücü serbest kalmıştır. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

"MESLEKTAŞIMIN BU ŞEKİLDE BEYANDA BULUNMASI TALİHSİZLİKTİR."

Müşteki Zeynep Kiraz Tosun'un avukatı Çetin Yüksel ise savunmasında "Bir insan ölmüştür. Meslektaşımın bu şekilde beyanda bulunması talihsizliktir. Erdal Tosun bu ülkenin yetiştirdiği büyük sanatçıdır. Ölen bir kişinin ünlü olması müvekkilimin mağduriyetlerini ve üzüntülerini etkilemez. 1 Aylık tutuklamanın vicdani olup olmayacağının takdirini mahkemeye bırakıyorum. Sanıktan şikayetçiyiz. Müvekkilimi gelecek celse hazır edeceğim" dedi. Mahkeme olay yerinde keşif yapılmasını karararlaştırdı. Sanığın kaçma şüphesi göz önünde bulundurularak tahliye talebi reddedildi ve duruşma ertelendi.

9 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Maslak, Büyükdere Caddesi, İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda geçtiğimiz Kasım ayında Nihat Şaki'nin kontrolünden çıkan araç ünlü oyuncu Erdal Tosun'un kullandığı otomobilin üzerine düşmüş, otomobilinde sıkışıp kalan Tosun olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan Nihat Şaki çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

İddianamede, şüpheli Nihat Şaki hakkında "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

Kazayla ilgili arşiv görüntü

17.01.2017 - 14.47 Haber Kodu : 170117124

=============================

(GENİŞ HABER)

4- İSKELEYE BAĞLI GEMİDE YANGIN

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA

Maltepe Dragos'ta iskeleye bağlı bulunan bir kum kosterinde yangın çıktı. Geminin yaşam mahallinde başlayan yangına itfaiye ekipleri karadan müdahale ederek büyümeden söndürdü.

Maltepe Dragos Sahili'nde bulunan Nazım İmamoğlu adlı 66 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde geminin yaşam mahallinde sebebi henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Gemi çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine Maltepe ve Kartal itfaiye ekipleri sevk edildi. Küçük çaplı yangına olay yerine gelen itfaiye ekipleri karadan hortum uzatarak müdahale etti. Yangın sırasında gemideki tüpler dışarıya çıkarıldı.

Kısa sürede söndürülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------

-Gemiden yükselen dumanlar

-İtfiayenin karadan hortumla müdahalesi

-Gemi mürettabatından görüntü

-Tüplerin dışarı çıkarılması

-Polis ve sağlık ekiplerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

17.01.2017 - 13.08 Haber Kodu : 170117080

17.01.2017 - 14.05 Haber Kodu : 170117104_

====================

5- THY'YE YENİ HAVALİMANINDA ÖZEL KAMPÜS

Haber-Kamera: Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

2018 yılının Şubat ayında ilk bölümü açılacak olan yeni havalimanı'nda THY'nin yüzde 70 dolayında bir yolcu payına sahip olacağı, 300 dönümlük bir alanda da özel bir kampüs içinde hizmet vereceği ve yeni terminale " Big Bangö adı verilen sistemle bir gece içinde taşınılacağı açıklandı.

THY'nin Kurum İçi İletişim Dergisi olan ve personele dağıtılan "Empathyö'de yapımı süratle devam eden Yeni Havalimanı için başta Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Genel Müdür Bilal Ekşi ve tüm Genel Müdür Yardımcıları kendi sorumluluk alanlarındaki pozisyonları değerlendirdiler.

İlker Aycı, İstanbul Yeni Havalimanı'nın terminal büyüklüğünün Atatürk Havalimanı'ndaki terminalin tam üç katı olacağını belirterek, " Yüzölçümü açısından Yeni Havalimanı dünyanın en büyüğü konumundaki 2 bin hektarlık alana sahip Beijing(Pekin)'in yaklaşık dört katı büyüklüğünde, 7 bin 594 hektarlık alana sahip olacak. THY de bu alan içinde 300 bin metrekarelik bir alanda özel bir kampus içinden yönetilecek. 2023 vizyonumuzda 500 uçaklık bir filo ve dünya havacılığında yüzde 4 paya sahip olmayı hedefliyoruz" dedi.

SLOT SORUNU BİTİYOR

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise İstanbul'a sefer düzenlemek isteyen havayolu şirketlerine yoğunluktan slot (Uçakların iniş ve kalkışlarının zamanlanması) tahsis edilememe sorununun aşılacağını belirterek, " Yeni Havalimanı sayesinde de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü daha geniş bir hareket kabiliyetine ulaşacak ve bizim de operasyonlarımız rahatlayacakö dedi. Yatırım ve Teknoloji'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat ise Yeni Havalimanı'nda Özel Kampüs sözcüğünü vurgulayarak şunları belirtti:

" Bu projede 300 bin metrekarelik bir alan özel kampüs oluşturacağız. Kampüs içinde Genel Müdürlük, İkram, Teknik A.Ş, Turkish Cargo, Handlig şirketimiz ve operasyon binalarımız yer alacak bir kompleks kurulacak. Merkezde 5-6 bin metrekarelik lounge alanlarımız olacak"

"BİG BANG" TAŞINMA

Genel Müdür Ticari Yardımcısı M. Akif Kona ise Yeni Havalimanı'na taşınmanın Big Bang adı verilen geceden sabaha yapılacak bir operasyonla gerçekleşeceğini belirterek, " Ortaklığımız geçiş sürecini en iyi şekilde yönetilebilmesi için dünyada daha önce benzer projelerde deneyim kazanmış uzman firmalardan destek alacak. Taşınma ve geçiş modeli olarak "Big Bangö bütün operasyonun geceden sabaha Yeni Havalimanı'na taşınmasıdır. Tabii ki her şeyiyle. Uçaklar, yer teçhizatı, ekipman, personel ve tabii ki yolcular" dedi.

İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay ise binaların tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandığını belirterek, "Birimlerimizin 2018-2023 ve hatta 2030 hedeflerine göre alan ihtiyaçları belirlendi. Yeni Havalimanı'ndaki binalarımızda kaç personel çalışacak, en uygun ofis alanları olarak atölye, hangar ve depo gibi alan ihtiyacımız ne kadar? Tüm bu ihtiyaçları belirledik. Bu bizim için çok önemli" dedi.

BURASI HEPİMİZİN EVİ OLACAK

Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Yeni Havalimanı'nın sunduğu alt yapının 2023 hedeflerine daha kolay uluşılmayı sağlayacağını belirterek, " Yeni Havalimanı'nın hepimizin evi olacağı gerçeğiyle yola çıkan ekiplerimiz,orada en iyi hizmeti sunabilmek ve ihtiyaçlarımızı doğru belirleyebilmek için çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.

Kargo'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen ise Yeni Havalimanı'nda kargo binası için, "Dünyanın en büyük ve nitelikli kargo terminallerinden biriyle dünya kargo pazarındaki büyüme iştahımızı artıracak bir özelliğe sahip olacak. Böylelikle hava kargo sektöründe kalitesiyle ilk akla gelen taşıyıcılardan biri olma hedefimize doğru önemli bir adım atmış oluyoruz" dedi.

Kurumsal Gelişim Genel Müdür Yardımcısı Ali Serdar Yakut, yeni alanda kurulacak sensör ile Wi-Fi ve bluetoothalt yapısı sayesinde internet uygulanabilir hale geleceğini söyledi.

Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Yılmaz, Uşuş İşletme, Kabin Hizmetleri ve Operasyon Kontrol Başkanlıkları ofislerinin tek çatı altında toplanarak, uçuş ekiplerinin bu çatı altından uçuşa gidip gelebilmelerinin sağlanacağını belirtti.

Mali Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker, İskanbul Havalimanı'na geçişle birlikte maliyet kalemlerinin azalacağını söyledi.

Ticari İlişkiler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Sait Dağbakan ise THY markasına yakışan bir kampüse kavuşacaklarını belireterk, şu anda yaşanan hava trafiğindeki dar boğazı da yeni terminalde aşacaklarını belirti.

GÜNDE 2 BİN UÇAK

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin ise Empathy dergisinin sorularını cevaplarken Yeni Havalimanı'na günde 2 bin uçağın iniş kalkış yapacağını belirterek, " Terminal 347 dar gövdeli uçak ve 264 geniş gövdeli uçağa hizmet verecek. 70 bin araçlık kapasiteyle Avrupa'nın en büyük otoparkına sahip olacak. 400'den fazla yerli ve yabancı markayı tek çatı altında buluşturacak. 53 bin metrekarelik bir Duty Free alanı olacak. Tüm kuruluşlar çevreci, engelsiz ve yeşil havalimanı olarak inşa edilecek. Dünyanın 350 farklı noktasına uçmak mümkün olacak" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

- Türk Hava Yolları uçaklarından arşiv görüntüler

-Yeni havalimanından drone görüntüleri

17.01.2017 - 15.09 Haber Kodu : 170117134_

=============================

6- 115 İŞÇİYE "İŞ VE ÇALIŞMA HÜRRİYETİNİN İHLALİ" DAVASI

Arzu KAYA - İstanbul DHA

İş bırakan ve fabrikada çalışan işçileri de zorlayarak üretimi durdurmaya yönelik eylemlerde bulunduğu iddia edilen 115 işçi hakkında "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

DİSK GENEL SEKRETERİ ÇERKEZOĞLU'NDAN DESTEK

Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesine başlanan ve sanık sayısının çokluğu nedeniyle 4 gün sürecek davanın ilk duruşması öncesi adliyede basın açıklaması yapıldı.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapmak için toplanan DİSK Cam Keramik İş Sendikası'na bağlı çalışanlar "Örgütlenme hakkımız yargılanamaz" yazılı pankart açarak "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde sloganlar attı. Basın açıklamasına DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da destek verdi.

"DAVANIN BİTİRİLMESİNİ, BERAAT ETMELERİNİ TALEP EDİYORUZ"

Basın açıklamasında konuşan Çerkezoğlu, "İşçi arkadaşlarımızın haklı mücadelesinin sonuna kadar yanındayız. Örgütlenme hakkımız, sendika hakkımız, emeğin hakları yargılanamaz diyoruz. Açılması bile akla mantığa aykırı olan bu davanın daha ilk duruşmasından derhal bitirilmesi ve tüm arkadaşlarımızın beraat etmesini talep ediyoruz" dedi. Basın açıklamasının okunmasının ardından grup duruşmaya katılmak üzere adliyeye giriş yaptı.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, müşteki Mehmet Gönenç'in ifadesine yer verildi. Göneç'in ifadesinde, 11 Haziran 2015 günü çalışanlarından Erdinç Alacan'ın kalıphaneye inerek kalıphane şefi İmdat Cankurt'a işçileri DİSK'e bağlı sendikaya üye olmaları konusunda yönlendirmesini istediğini söylediği anlatıldı. Alacan'ın işten çıkarıldığına dair önceden hazırlanmış mizansen yaygara kopardığını belirten şirket Yönetim Kurulu Başkanı Göneç'in ifadesinde, olayların bu şekilde başladığını kaydettiği belirtildi. Olay günü 70-80 işçinin iş bırakarak bahçeye çıktığı, içeride çalışan işçileri de zorlayarak üretimi durdurmaya yönelik girişimlerde bulunduklarını beyan ettiği belirtilen Göneç'in işçilerden şikayetçi olduğu kaydedildi.

TOPLAMDA 345 YIL HAPİS İSTEMİ

Olaya ilişkin düzenlenen bilirkişi raporunda, eylemci işçilerin fabrika nizamiyesinde giriş-çıkış yapan araçların girişini engelledikleri, iş başvurusu yapmaya gelen kişilerin etrafını sararak engelledikleri anlatılan iddianamede, şüphelilerin eylemleriyle iş ve çalışma hürriyetini ihlal ettikleri belirtildi. 115 işçi hakkında "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Görüntü Dökümü:

------------

-İşçilerden görüntü

-Pankarttan görüntü

-Slogan atılması

-Arzu Çerkezoğlu'nun açıklama yapması

-Basın açıklamasının okunması

-Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. Ukrayna'ya yapılan ihracatın yüzde 90'ını oluşturan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü açıkladı. Ayrıca, üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer zorluklar arasında yer alıyor.

  • Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi
    01:20 Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba'yı Dışişleri Bakanlığı'nın Resmi Konutunda ağırladı.

  • Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı
    01:18 Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Atatürk Bulvarı Valilik Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada Ahmet Can B., Gülsüm B., Müslüm B., ve Remziye K. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor
    01:11 Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor

    Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Muş'un besicilik geleneğini sürdürmek ve sektörün geleceğini güvence altına almak için çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiği belirtiliyor.

  • Apple, iPhone 16 ile tasarım değişikliklerine gidiyor
    01:09 Apple, iPhone 16 ile tasarım değişikliklerine gidiyor

    Apple'ın iPhone 16 modelinde dikey kamera kurulumuna geri dönüş yapacağı ve SIM kart tepsisi yerine Eylem düğmesi kullanabileceği belirtildi. Yeni sızıntılar, iPhone 16 serisinin tasarımında yapılan değişiklikleri ortaya koydu. Ayrıca çerçevelerin incelmesi, telefonun darbelere karşı daha hassas olabileceğini gösteriyor.

  • Türkiye'de En Popüler Dijital Akış Platformları
    01:09 Türkiye'de En Popüler Dijital Akış Platformları

    Son yıllarda DVD'ler, yerini dijital akış platformlarına bırakmış durumda. Türkiye'de hızla yaygınlaşan dijital akış platformları arasında en popüler olanı yüzde 38 pazar payıyla BluTV oldu. İkinci sırada yüzde 27 pazar payıyla Netflix yer alırken, Amazon Prime Video yüzde 19 pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı. Disney+ ve MUBI ise daha küçük pazar paylarıyla listeye dahil oldu.

  • Türkiye, Günlük Elektrik Üretiminin Yüzde 78,5'ini Yenilenebilir Enerjiden Karşılıyor
    01:09 Türkiye, Günlük Elektrik Üretiminin Yüzde 78,5'ini Yenilenebilir Enerjiden Karşılıyor

    Türkiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına göre 12 Nisan tarihinde günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'i yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye'nin cari açığı azaltma, enerji arz güvenliği sağlama ve karbon nötr hedeflerine ulaşma konularında kritik bir rol oynadığı vurgulandı. Ayrıca, 2024 yılında lisanssız yenilenebilir yatırımlar için 7 bin 500 megavatlık ek kapasite ilan edildi ve 2035 yılına kadar güneş ve rüzgar santrallerinin devreye alınarak yenilenebilir enerjinin üretim içindeki payının yüzde 55'e yükseltilmesi hedeflendi.

  • Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı
    01:09 Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinden aday olan ve 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, başkan olarak ilk nikahını kıydı. Belediyenin hesabından yapılan paylaşımda, Beşikçioğlu'nun Berkay Dinçsoy ve Mine Kaya çiftinin nikahını kıyarak, çiftimize ömür boyu mutluluklar dilediği ifade edildi. Paylaşımda ayrıca çiftin ve ailesinin Erdal Beşikçioğlu ile fotoğrafları da yer aldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu'nun resminin asılmasını isteyen CHP Meclis üyesine Başkan Cin'den cevap
    01:06 İBB Başkanı İmamoğlu'nun resminin asılmasını isteyen CHP Meclis üyesine Başkan Cin'den cevap

    Pendik Belediye Meclisi'nde CHP meclis üyesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediyeye resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Belediye Başkanı Cin ise, 'Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de Ekrem Bey'in resmini asacağım' dedi.

  • Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu
    01:03 Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu

    Londra Oyun Festivali kapsamında Türk ve İngiliz girişimciler, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen bir resepsiyonda bir araya geldi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, festival başkanı Michael French, Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç ve önemli oyun firmalarının temsilcileri katıldı. Büyükelçi Ertaş, Türk oyun sektörünün önemli başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'nin küresel oyun sektörüne destekler sağladığını vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliklerinin artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.


Advertisement