Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

SAFFET SANCAKLI'NIN EŞİ HÜLYA SANCAKLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIHülya Sancaklı'nın annesi Nevin Erdoğan, cenazede TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletveli Akif Hamzaçebi'ye sarılarak, "Başkanım, yol arkadaşlarım iyi ki varsınız. Dayanamıyorum.

02.02.2017 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAFFET SANCAKLI'NIN EŞİ HÜLYA SANCAKLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hülya Sancaklı'nın annesi Nevin Erdoğan, cenazede TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletveli Akif Hamzaçebi'ye sarılarak, "Başkanım, yol arkadaşlarım iyi ki varsınız. Dayanamıyorum. Çok acı var başkanım çok. Ciğerim acıyor. İçim kanıyor başkanım. Bundan sonraki yaşam benim için çok zor" diyerek gözyaşı döktü.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İstanbul DHA

MHP Kocaeli Milletvekili, Eski Milli Futbolcu Saffet Sancaklı'nın eşi Hülya Sancaklı, son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii'nde öğle vakti düzenlenen cenaze törenine MHP Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Savunma Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sancaklı ailesini bu acılı günlerinde yalnız bırakmadı.

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul Milletvekeli Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Eski Milletvekili Engin Alan; Eski Milli Futbolcular Oğuz Çetin, Tümer Metin, Hakan Ünsal; Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Eski Milli Basketçi Hidayet Türkoğlu da cenazedeydi.

ANNESİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Hülya Sancaklı'nın annesi Nevin Erdoğan ile babası Kemal Erdoğan taziyeleri ayrıca kabul etti. Nevin Sancaklı TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye sarılarak, "Başkanım, yol arkadaşlarım iyi ki varsınız. Dayanamıyorum. Çok acı var başkanım çok. Ciğerim acıyor. İçim kanıyor başkanım. Bundan sonraki yaşam benim için çok zor" diyerek gözyaşı döktü.

BABA OĞUL CENAZEYİ TAŞIDI

Acısı yüzüne yansıyan Saffet Sancaklı ile oğlu Mert ve kızı Duygu'nun oldukça bitkin olduğu gözlendi. Cenaze namazının kılınmasının ardından Hülya Sancaklı için helallik alındı. Saffet Sancaklı ve oğlu Mert tabutu cenaze aracına kadar taşıdı. Hülya Sancaklı'nın cenazesi Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AKŞAM TAZİYELERİ KABUL EDECEK

Saffet Sancaklı bu akşam saat 18.00'de Beşiktaş Akatlar'da bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde taziyeleri kabul edecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cenazeye katılanlardan detay görüntüler

-Saffet Sancaklı, Mert ve Duygu Sancaklı'nın görüntüsü

-Cenaze namazının kılınması, helallik alınması

-Cenazenin götürülmesi

-Nevin Erdoğan'ın gözyaşları içinde söyledikleri

-Detaylar

02.02.2017 - 13.57 - Haber Kodu : 170202092

02.02.2017 - 14.17 - Haber Kodu : 170202100

====================================

"OHAL'DE ANAYASA REFERANDUMU" BAŞLIKLI TOPLANTI YAPILDI

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk

"Hem Başbakan hem Cumhurbaşkanı hem de bakanlar Türkiye'yi ikiye böldüler; 'eski Türkiye, yeni Türkiye'."

Gazeteci-yazar Altan Öymen,

" Bu olağan üstü hal ile bir seçim yapılamaz... Şimdiye kadar hiç devlet dairesinde, vali, kaymakam, hukukçu duydunuz mu 'buna ben hayır diyeceğim' diyen. Ama 'evet diyeceğim' diyen idareciler çıktı. Bir de üniversite rektörleri çıktı. Üç üniversite rektörü"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA, İstanbul DHA

Yurttaş Girişimi ve Barış Bloku tarafından düzenlenen "OHAL'de Anayasa Referandumu" konulu basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısına TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, gazeteci-yazar Altan Öymen, eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen, Ayşe Erzan ve Nesrin Nas katıldı.

"BU ANAYASA BİR PROJE"

Hüsamettin Cindoruk, "Bu Anayasa bir proje. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimine ve sistemine değil sadece, bulunduğu cepheyi değiştirme projesidir. Ortadoğu eş başkanlığıyla başlayan o tarihsel akışın içinde çok önemli bir projedir. İyi hazırlanmıştır, doğru hazırlanmıştır ama bizim anayasa pratiğimize aykırıdır her şeye rağmen. Ama siyasal iktidarın amaçlarına çok uygun, varmak istediği hedeflere doğru yürüyen bir önemli anayasa değişikliğidir" diye konuştu.

"ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ BİR SINAV BEKLİYOR. BUGÜNE KADAR VERMEDİĞİ BİR SINAV"

Cindoruk konuşmasının devamında "Bir eski Meclis Başkanı olarak şunu söylüyorum; meclisteki müzakereler hep içtüzük ihdası biçiminde geçmiştir. Kol koparan, bacak ısıran, bir Anayasa değişikliğini müzakere selametini ve selahiyetini ihlal eden bir müzakere biçimi. Meclisi idare eden iki TBMM Başkan Vekilinin kararlı ve taraflı tutumları. Bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman bu çıkarılan teklif, Anayasa Mahkemesi'nin denetimine usul yönünden de tabi olmalı. Partili arkadaşlar dikkatli bir biçimde açık oy kullanıldığını söylediler. Açık oy kullanılmasından öte oy kullanmaya baskı içeren bir parlamento düzeni orada yaşandı. Bunları üst üste koyduğunuz zaman Anayasa Mahkemesi'ni bir sınav bekliyor. Bugüne kadar vermediği bir sınav" dedi.

"HANGİ ANAYASA HUKUKUNDA, TÜNELİN UZUNLUĞUYLA, BİR HAKKIN UZUNLUĞUNU TESPİT EDEN, EŞİTLEYEN BİR HÜKÜM VAR?"

Hüsamettin Cindoruk, "Hem Başbakan hem Cumhurbaşkanı hem de bakanlar Türkiye'yi ikiye böldüler, 'eski Türkiye, yeni Türkiye'. Ben dikkatle takip ediyorum. Eski Türkiye nedir? Yeni Türkiye nedir? Ne farkı var. Burada oturan hepimiz eski Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bize meşru müdafaa hakkı doğdu. Onun için bekliyorum, çok dikkatle takip ediyorum. Müteahhitlik hizmetlerinden bahseden, köprülerin, yolların uzunluğundan bahseden bir takım savunmalar var. Hangi anayasa hukukunda, AB'de, şurada, burada tünelin uzunluğuyla, bir hakkın uzunluğunu tespit eden, eşitleyen bir hüküm var? Cumhurbaşkanı da, Başbakan da görülmedik işler yaptıklarını söylüyorlar. Biz eski Türkiye ile övünüyoruz. Eski Türkiye, Türkiye Cumhuriyetidir. Eski Türkiye demek suretiyle siyasi tarihimizi ikiye bölmek, amaçlara hizmet etmek için bir yoldur. Onları ayıplıyorum" şeklinde konuştu.

"YARGIYI BOYKOT ETMEK OLMAZ"

Hüsamettin Cindoruk, tutuklu bulunan milletvekillerinin hatırlatılması üzerine "Sadece tutuklu milletvekilleri değil, Mustafa Balbay gibi İlhan Cihaner gibi arkadaşların tutuklandığı zaman da aynı şeyi söyledim. Bir parlamento kendi üyesinin tutukluluğuna müsaade ediyorsa onun yasama faaliyetlerini yapmasının engellenmesine müsaade veriyorsa, o parlamentonun suçudur. Suç parlamentonundur. Eğer bir parlamento durduk yerde geçici maddeyle dokunulmazlıkları askıya alırsa hak ve özgürlüklerin tümünün askıya alınmasına yol açar. Kusuru sadece yargıya, yargıca bırakarak değil, parlamentonun toplantı yapmaya katılan üyelerinin hepsine sitemim var. Parlamento imtiyazlarına saygı duymazsa, yargı ona saygı duyar mı? Bugünkü tutuklu milletvekillerine de bir sitemim var. Yargı sizi sorguya çağırdığı zaman gideceksiniz. Yargıyı boykot etmek olmaz. Bugünkü sıkıntıların temelinde bu var. Bugün yargıç, yargıcı tutukluyor. Savcı yargıcı yargıca tutuklatıyor. Böyle bir adalet kurumu, kuralı var mı dünyada? Bu sıkıntıyı hepimiz paylaşmalıyız" dedi.

"PARTİZANLIK HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇECEK"

Ertuğrul Yalçınbayır da, "Artık bundan sonra kanun önünde eşitliği göremeyeceksiniz. Partizanlık her şeyin önüne geçecek. Partili olmak, partililerden tavsiyede bulunmak, il başkanlarının direktifleri her şeyin önüne geçecek çünkü devletin başı artık partili. Anayasa'nın bağlayıcılığı ve üstünlüğü yerine, egemenliği yerine bir kişinin, bir partinin, bir zümrenin egemenliği kabul edilir değil" dedi.

Yalçınbayır devamında "Yasamaya, yürütmeye ve yargıya yönelik çok önemli değişiklikler ve bir bütçe hakkı, 650 milyar, 650 katrilyon. Bu devredilmez hak. Bu meclise ait olan bir hak. Bu hakkı bir tek kişiye vereceksiniz. Örtülü ödenek de denetime tabidir, kaçak yerler, şehirler de denetime tabidir. Biz düzenleyici etki analizini yaparak ve katılarak demokrasi istiyoruz. Bunlarla ilgili eğer ihmal edersek bu Anayasa'dan sonra diğer kanunların KHK'ların, tüzüklerin, yönetmeliklerin şehir planlarının yapımında tek bir kişi söz sahibi olacak. Vah İstanbul diyeceksiniz. Denetlenemez bir toplum bir anlayışı geliyor" şeklinde konuştu.

"BU OLAĞAN ÜSTÜ HAL İLE BİR SEÇİM YAPILAMAZ

Daha sonra söz alan Altan Öymen şunları söyledi, "Her şeyden önce OHAL'in kalkması lazım. Bu olağan üstü hal ile bir seçim yapılamaz. Yapılamayacağı zaten şuradan belli; şimdiye kadar hiç devlet dairesinde, vali, kaymakam, hukukçu duydunuz mu 'buna ben hayır diyeceğim' diyen. Ama 'evet diyeceğim' diye idareciler de çıktı bir de üniversite rektörleri çıktı. Üç üniversite rektörü" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Cindoruk'un açıklamaları

Yalçınbayır'ın açıklamaları

Öymen'in açıklamaları

Detaylar

02.02.2017 - 16.32 Haber Kodu : 170202138

========================================

MÜMTAZER TÜRKÖNE "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET" TEN YARGILANIYOR

Serpil KIRKESER, İstanbul DHA

Kapatılan Zaman Gazetesi'nin yazarı Mümtazer Türköne, bir köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

SANIK TÜRKÖNE DURUŞMAYA SEGBİS İLE BAĞLANDI

Tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne bağlanarak ifade veren Türköne, "Basın davalarında genellikle köşe yazılarında bir cümle cımbızla alınarak hakaret edildiğinden bahisle köşe yazarları hakkında kamu davaları açılmaktadır. Siyasi hukuk uzmanıyım. Söz konusu yazıda bir holdinge kayyum atanması Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 133. Maddesi çerçevesinde eleştirilmiştir. Köşe yazısı uzunca bir yazı olmasına rağmen belirttiğim gibi yazıdaki birkaç cümle cımbızla alınmak suretiyle hakkımda kamu davası açılmıştır. Yazının geneli incelendiğinde asıl kastın hakaret etmek olmadığı anlaşılacaktır. Köşe yazısında Cumhurbaşkanı'nın isminden ve makamından hiçbir şekilde bahsedilmemiştir. Sadece makamın fiili iktidarı eleştirilmiştir" dedi.

"HAKARET TEŞKİL EDECEK HERHANGİ BİR İBARE MEVCUT DEĞİLDİR"

Türköne iddianamede, yazıdaki bazı ibarelerin hakaret olarak değerlendirildiğini belirterek, " Turgut Özakman'ın 'Şu çılgın Türkler' isimli kitabında sonra 'çıldırmış olmak' ibaresi toplumumuzda benimsenmiş ve bugün itibariyle hakaret olarak algılanmamaktadır. Yazıda bahsi geçen 'hacir' kelimesinin hukukçular dışında pek fazlaca kişi bilmez. 'Hacir' kelimesinin anlamını bilebilmek için hukukçu olup medeni kanunu bilmek gerekir. Medeni Kanun'da hacir sebepleri madde madde sayılmıştır. Medeni Kanunda sui idare(kötü idare) de hacir sebebi olarak kabul edilmiştir. Köşe yazısında ülkenin iyi idare edilmediği yönünde eleştiride bulunulmuştur. Bunun dışında yazıda hakaret teşkil edecek herhangi bir ibare mevcut değildir. Zaten analiz yapma yeteneği olmayan kişiler hakaret yoluna başvururlar. Yazıdaki belirlemelerin hakaret teşkil edip etmediği hususunda gerekirse bilirkişilerden de rapor aldırılması yoluna gidilebilir. Cumhurbaşkanı'na hakaret eyleminin Anayasa'nın 10. Maddesine ( Kanun önünde eşitlik) ilişkin itirazlar Anayasa Mahkemesi'nce reddedilmiştir. Ben Cumhurbaşkanı'na hakaret eyleminin Anayasa'nın 39. Maddesine aykırı olduğunu iddia ediyorum. Cumhurbaşkanı'na hakaret eyleminin Anayasa'nın 39. Maddesine aykırı olduğundan bahisle mahkemenizce Anayasa Mahkemesi'ne müraacat edilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AVUKATI: KÖŞE YAZISI HAKARET KASTI İLE KALEME ALINMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Türk Ceza Kanun'un (TCK) 126/1 maddesi uyarınca 'Hakaret suçunun işlenmesinde mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum var ise hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır" hükmüne havi olmakla köşe yazısında bahse konu edilen kişinin Cumhurbaşkanı olduğu açıktır. Kaldı ki söz konusu köşe yazısı hakaret kastı ile kaleme alınmıştır" diye konuştu. Sanığın savunmasını yazılı olarak ibraz etmesi için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Mümtazer Türköne'nin kapatılan Zaman Gazetesi'nin 27 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan köşe yazısını kaleme aldığı belirtildi. İddianamede Türköne'nin eleştiri sınırlarını aştığı ve Cumhurbaşkanı'nın kişisel haklarına haksız saldırı niteliği taşıdığı belirtildi. İddianamede Türköne'nin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapsi talep ediliyor.

FETÖ SORUŞTURMASINDA TUTUKLANMIŞTI

Kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yöneticileri ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mümtazer Türköne 5 Ağustos 2016 tarihinde "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan tutuklanmıştı.

===============================

İNŞAATTA ÇALIŞAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN ÜZERİNE DEMİR KALIP DÜŞTÜ, TALİHSİZ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

Haber-Kamera: Ersan SAN/ İstanbul DHA

Esenyurt'ta vinçten düşen demir kalıp 22 yaşındaki üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Olay, Esenyurt Nazım Hikmet Bulvarı'nda bulunan bir inşaatta meydana geldi. 22 yaşındaki Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Remzi Ersu yarıyıl tatilinde üniversite harçlığını çıkarmak için İstanbul'a geldi ve inşaatta çalışmaya başladı. 3 gündür inşaatta çalıştığı öğrenilen Ersu ile yeğeni Sefer Deli'nin (19) üzerine vinçle kaldırılan demir kalıp düştü.

Ağır yaralanan Remzi Ersu ile Sefer Deli ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Ersu hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

GENCİN YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Acı haberi alan talihsiz gencin yakınları hastaneye koştu. Ersu'nun yakınları gözyaşlarına boğulurken, ağır yaralanan Sefer Deli'nin ise tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Cenazenin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Van'da toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-İnşaattan detay

-Hastaneden detay

-Remzi Ersu'nun yakınlarından detay

-Remzi Ersu'nun fotoğrafı

-Genel ve detaylar

02.02.2017 - 14.53 Haber Kodu : 170202102

===============================

GAMİNG İSTANBUL 2017 OYUN SEVERLERE KAPILARINI AÇTI

Haber: Orhan SENCER/ İSTANBUL DHA

Türkiye'nin ilk global ölçekli dijital eğlence ve oyun fuarı "Gaming İstanbul 2017" başladı.

"Aile Boyu Eğlence ve Oyun" konseptiyle yola çıkan ve ilk senesinde 46 bin 800 ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirilen "Gaming İstanbul" fuarının ikincisi, bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

Sabah saatleri itibariyle kapıda uzun kuyruk oluşturan ziyaretçiler, gün boyunca dijital oyun dünyasının keyfini çıkardı. 5 Şubat'a kadar devam edecek fuarda oyun tanıtımları ve turnuvaların yanı sıra lansman ve konferanslar da düzenlenecek.

120 BİN TL ÖDÜLLÜ TURNUVA

Dünyanın en büyük oyun üreticisi Tencent'in 5v5 mobil MOBA oyunu "Strike of Kings"in lansmanı GIST 2017'de yapıldı . Tencent, Gaming İstanbul süresince devam edecek 120 bin TL ödüllü "Strike of Kingsö turnuvasında oyuncuları buluşturacak. "Strike of Kings"in Türk oyuncularıyla tanışmasını sağlamak amacıyla, oyundaki tüm karakter ve 'skin'ler Türk oyuncuları için iki hafta ücretsiz açık olacak.

Fuarda ayrıca Gamecell Hivefest organizasyonunda 14 bin dolar ödüllü League of Legends Turnuvası, 4 bin dolar ödüllü Vainglory Turnuvası ve 15 bin lira ödüllü FIFA 17 Turnuvası finalleri de gerçekleştirilecek.

PLAYSTATION VR SİSTEMİNİN LANSMANI YAPILDI

Sony, PlayStation VR sistemini, en yeni oyunlarını ve son teknolojilerini Gaming İstanbul 2017'de oyun severlere tanıttı. PS4 platformundaki birçok oyunun deneme imkanı sunulacak fuarda, katılımcılar PS VR ve PS4 temalı özel hediyeler kazanacak.

STAR WARS: FORCE ARENA'DA KAZANMA MÜCADELESİ

Gaming İstanbul 2017'de katılımcılar, Star Wars: Force Arena, MARVEL Future Fight, Paramanya ve Netmarble'ın eğlenceli oyunlarını deneme şansı elde edecek ve birbirinden farklı hediyeler kazanma şansı da yakalayacak. Netmarble standında oyuncular, Star Wars: Force Arena'da kazanmak için mücadele edecek. Netmarble ayrıca, ana sahnede gerçekleştireceği Wolfteam Turnuvası ve Mstar Dans Workshop'u ile de fuarda ziyaretçilerle buluşacak.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Fuardan detaylar

02.02.2017 - 17.08 Haber Kodu : 170202146

==============================

KILIÇDAROĞLU'NDAN SAFFET SANCAKLI'YA TAZİYE TELEFONU

İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'yı eşi Hülya Sancaklı'nın vefatı sebebiyle telefonla aradı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, telefon görüşmesinde, Hülya Sancaklı'ya Allah'tan rahmet; Sancaklı'nın yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

==============================

DÜNYANIN EN BÜYÜK OYUN ŞİRKETİNDEN TÜRKİYE'YE BÜYÜK YATIRIM

Haber - Kamera: Orhan SENCER/ İSTANBUL DHA

Dünyanın büyük oyun şirketi Tencent, 5 milyon dolar yatırımla Türk oyun pazarına giriş yaptığını açıkladı.

Dünya oyun pazarının yüzde 50'sinden fazlasını elinde bulunduran Tencent, Gaming İstanbul 2017 fuarında yeni mobil MOBA oyunu "Strike of Kingsöin Türkiye lansmanını yaptı. Tencent Denizaşırı Pazarlar Pazarlama Direktörü Vincent Gao, "Strike Of Kingsö oyunu ile Türk oyun pazarına 2017 yılında 5 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirterek, "Türkiye, mobil oyunda en yüksek potansiyele sahip ülkelerden biri. Avrupa ve Asya arasındaki ayrıca Batı ve Doğu arasındaki köprü olması açısından da çok önemli. Doğu'da başarılı olan bir oyunun Batı'ya yayılması için ilk istasyonun Türkiye olması gerekiyor" dedi.

Tencent'in, ilk yıl için yatırım harcamalarını reklam, e-spor, lokalizasyon çalışmaları ve kampanyalara ayıracağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Vincent Gao'nun açıklamaları

-Lansmandan detaylar

02.02.2017 - 18.03 Haber Kodu : 170202164

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement