Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- "ATATÜRK'E HAKARET"TEN TUTUKLU SÜLEYMAN YEŞİLYURT'A TAHLİYE (2)Haber: Serpil KIRKESER / Kamara: İSTANBUL DHA"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarını işlediği gerekçesiyle başlatılan soruşturmada tutuklanan Süleyman Yeşilyurt'un...

01.06.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- "ATATÜRK'E HAKARET"TEN TUTUKLU SÜLEYMAN YEŞİLYURT'A TAHLİYE (2)

Haber: Serpil KIRKESER/ Kamara: İSTANBUL DHA

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarını işlediği gerekçesiyle başlatılan soruşturmada tutuklanan Süleyman Yeşilyurt'un ilk duruşmada tahliyesine karar verildi.

YEŞİLYURT DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile avukatı aynı zamanda kızı Berrin Yeşilyurt hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından savunmasına başlayan sanık Yeşilyurt, hakaret kastıyla hareket etmediğini belirterek, "Sevdalısı olduğum Türk milletinden defalarca özür dilerim" dedi.

MAHKEME TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti de sanık Yeşilyurt'un  savunmasının alınmış olması, dosya kapsamı, mevcut delil durumu ve tutuklulukta geçirmiş olduğu süreyi de göz önüne alarak Süleyman Yeşilyurt'un tahliyesine karar verdi. Duruşma Kasım ayına ertelendi.

DAVANIN ARDINDAN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Duruşmanın ardından Avukat Berrin Yeşilyurt adliye önünde açıklama yaptı. Yeşilyurt, müvekkilinin 23 kitap yazdığını,  Atatürkçü ve milliyetçi bir insan olduğunu belirterek duruşmada yaşananları anlattı.

İDDİANAME

Bakırköy Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar'ın hazırladığı iddianamede,  6 Mayıs 2017 tarihinde 'TVNET' isimli televizyon kanalında  yayınlanan Yavuz Bahadıroğlu'nun  (Niyazi Birinci) moderatörlüğünü yaptığı programa Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt'un konuk olarak katıldığı hatırlatıldı. "Derin Tarihö isimli programın bir bölümünde şüpheli Süleyman Yeşilyurt'un  söz aldığı ve suça konu sözleri söylediği belirtildi. İddianamede,  Şüphelinin kullandığı ifadelerle Cumhuriyetin kurucu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün toplum ve izleyici gözünde gittiği bir müsamerede 17 yaşında bir kız çocuğunu beğenip evlatlık alıyormuş kisvesi altında Çankaya'ya  götürüp onunla aşk hayatı yaşayan bir kişi gibi lanse etmeye çalıştığı, Atatürk'ün toplum  gözündeki değerini düşürmeyi, toplumun bir kesiminin sinir uçları ile oynamayı toplumu tahrik etmeyi amaçladığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yeşilyurt'un "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Öte yandan bir videoda  söylediği sözlere ilişkin hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istenen Hasan Akar ise 22 gündür firari, hala yakalanamadı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Berrin Yeşilyurt'un konuşması

-Yeşilyurt'un arşiv görüntüsü (12 Mayıs)

01.06.2017 - 14.48 Haber Kodu : 170601138

01.06.2017 - 15.30 Haber Kodu : 170601148

====================

2- ŞEHİDİN KARDEŞİ ANLATTI: HER ŞEY BİTMİŞTİ TEMİZLENMİŞTİ,BU İŞ GELDİ BAŞINA...

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in kardeşi Berkan Peker: En son uçurtma uçurmuştuk beraber. Neler geldi başına. Her şey de bitmişti, temizlenmişti. Keyiflenmişti, bu geldi başına.

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in annesi Semra Peker: Sana hazırlık olmuş yavrum, gelemedin. Her taraf kıpkırmızı olmuş.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde askeri ateşe olarak görev yapan Kurmay Albay Gökhan Peker'in FETÖ soruşturması Türkiye'ye çağrıldığı, çağrıya uyan Peker'in  2 günlük gözaltı süresinin sonunda serbest bırakıldığı  ardından da Şırnak'a tayin edildiği öğrenildi.

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in doğup büyüdüğü Çatalca'nın Nakkaş Köyü'nde yas var. Köy tamamen bayraklarla donatıldı. Şehit Albay için Şırnak'ta düzenlenen törene katılan annesi Semra Peker, eşi Nilay Peker ve kardeşleri Berkan ile Gürhan Peker cenazeyle birlikte İstanbul'a döndü.

ANNENİN FERYADI

Şehit Albay'ın doğup büyüdüğü evde taziye çadırı kuruldu. Evin önündeki hazırlığı gören acılı anne Semra Peker," Sana hazırlık olmuş yavrum. Gelemedin. Her taraf kıpkırmızı olmuş"diye feryat etti. Şehit eşi Nilay Peker de yakınlarına sarılıp gözyaşı döktü.

"TEMİZLENMİŞTİ, BAŞINA BU GELDİ"

Ağabeyiyle geçen hafta izine geldiğinde görüştüklerini anlatan kardeşi Berkan Peker 15 Temmuz sonrası yaşadıkları sıkıntıları hatırlatıp," Neler geldi başına? Her şey de bitmişti, temizlenmişti. Keyiflenmişti, bu geldi başına"dedi.

EN SON KÖYÜNDE UÇURTMA UÇURMUŞTU

Ağabeyi ve yeğeniyle en son köyde uçurtma uçurduklarını anlatan Berkan Peker, " En son uçurtma uçurmuştuk beraber. Uçuralım dedi son gece. Dama çıktı. Ben ağaca çıktım. O çekti. En son o zaman gördüm" diye konuştu.

CENAZE YARIN

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in cenazesi yarın doğup büyüdüğü Çatalca Nakkaş Köyü Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından köyünde toprağa verilecek.

BİŞKEK'TEKİ ASKERİ ATAŞELİK GÖREVİNDEN ERKEN DÖNDÜ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde askeri ataşe olarak görev yapan Kurmay Aybay Gökhan Peker FETÖ soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldığı, 2 günlük gözaltı süresinin sonunda serbest bırakıldığı  ardından da Şırnak'a tayin edildiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Annenin feryadı

Eşinin gözyaşı dökmesi

Cenaze evindeke hazırlıklardan genel ve detay görüntüler

Şehidin kardeşi ile röportaj

=========================

3- ŞEHİT YÜZBAŞININ AİLESİYLE BİRLİKTE BOĞAZ TURUNDA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden düşen helikopterin içerisinde şehit olan 13 askerden biri olan Yüzbaşı Nuri Şener, 1 Mayıs'ta İstanbul'a gelerek ailesi ile boğaz turu yapmıştı. Görüntülerde Şener'in eşi Melike Şener ve 3 yaşındaki oğlu Hakan Sinan Şener ile keyifli bir gün geçirdiği görülüyor.

"LAFIN BİTTİĞİ YER"

Şehit Yüzbaşı Şener'in babası Ural Şener, Feriköy'deki evinde taziyeleri kabul etti. Baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.  Baba Ural Şener, gözyaşları içinde kısa bir açıklama yaparak, "1 Mayıs'ta yanıma geldi gezmeye götürdü bizi boğaz turu yaptık. Önceki gün telefonla konuştuk. Lafın bittiği yer. Benim çocuğum karıncayı incitmemiştir. İncitti diyen varsa alnını karışlarım. Ankara'daki bombalı saldırıdan kurtuldu. Nasip buraymış. Alnına yazılmış demek ki. Hanımı doktor. Lafın bittiği yer" dedi.

BOĞAZ TURUNA ÇIKMIŞLARDI

Şehit yüzbaşın Şener 1 Mayıs'ta geldiği İstanbul'da eşi Melike Şener ve oğlu Hakan Sinan Şener ile boğaz turuna çıkmıştı.

O gün çekilen görüntülerde ailenin oldukça neşeli olduğu görüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Baba Ural Şener ile röportaj

Boğaz turundan görüntüler

Detaylar

01.06.2017 - 14.49 Haber Kodu : 170601139_

====================

4- MODACI BARBAROS ŞANSAL'IN CEZASI BELLİ OLDU

Haber: Hayati KILIÇ - İstanbul DHA

Modacı Barbaros Şansal, yılbaşı gecesi paylaştığı videodaki sözleri nedeniyle "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni

alenen aşağılama" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Şansal'ın cezası ertelendi.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz sanık Barbaros Şansal ve avukatları katıldı.

Mahkeme, söz konusu videoda sarf edilen ifadeler nedeniyle "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan cezalandırılması istenen dosya ile Twitter'da yapılan paylaşımlar nedeniyle Şansal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan daha önce açılan dava dosyasının birleştirildiğini sanık Şansal ve avukatlarına bildirdi.

Duruşmada konuşan Şansal, "Söz konusu video bana aittir. Ancak bu videoda kullandığım sözlerle hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletini milletini veya diğer organlarını aşağılama kastım bulunmamaktadır. Yalnızca cinsel taciz, rüşvet, banaz kişilerin tebliğleri gibi beni ve kamu vicdanını rahatsız eden olayların bazılarının altını çizmek, durum tespiti yapmak amacındaydım. Bunu yaparken de ağır eleştirel bir hiciv bir dil kullanarak ifade etmiş olabilirim. Eleştiri hakkımı kullandım. Suçlamadan ziyade bu suçlama sonrası bana yöneltilen saldırı, hakaret ve tehditler beni yıpratmıştır. Ülkemin yurt dışındaki imajını olumsuz etkilemiştir. Ben modacı olarak çalışmaktayım. Uzun yıllardır ülkemi yurt dışında temsil ediyorum. Çalışma şekli itibariyle yurt dışına gidip gelmem gerekmektedir. Bu nedenle yurt dışı yasağımın kaldırılmasını ve beraatimi talep ediyorum. Daha önceki beyanımda kamuya yararlı bir işte çalışmak istediğimi söylemişsem de de mahkumiyetim halindi kamuya yararlı bir işte çalışmak istemiyorum. Bu durumun benim çalışma koşullarımı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum" dedi. Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan şikayetçi Samet Kuruca, sanığın cezalandırılmasını istediğini söyleyerek "Türkiye  Cumhuriyeti ve vatandaşlarına hakaret etmiştir. Davaya katılmak istiyorum. Söz konusu tweet ve videolar yayınlandığında ben cezaevindeydim. Atılı suçları ceza evinden avukatlarım vasıtasıyla öğrendim" diye konuştu. Şikayetçinin suçtan zarar görmediği gerekçesiyle davaya katılma talebi reddedildi.

TWEET'E BERAAT, VİDEOYA CEZA

Mahkeme, araştırılacak başka bir husus kalmadığını belirterek karar için kısa bir süre ara verdi.  Kararını açıklayan Mahkeme, sanık Barbaros Şansal hakkında Twitter paylaşımları nedeniyle "halkın bir kesimini din, mezhep farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle kamu davası açıldığını belirterek, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak cezalandırmaya yeter kesin nitelikte delil bulunmadığını göz önüne alarak sanığın bu suçtan beraatine karar verdi. Mahkeme, Şansal'a birleştirilen dosyada payşaltığı belirtilen video nedeniyle"Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılama" suçundan  ise 6 ay 20 gün hapis cezası verdi. Bu ceza da ertelendi. Şansal'ın yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol uygulaması kaldırıldı.

DOSYA BİRLEŞTİRİLMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, yılbaşı gecesi paylaştığı videodaki sözleri nedeniyle modacı Barbaros Şansal hakkında "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama" suçundan yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Şansal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan yargılandığı davanın dosyasının bu dosya ile birleştirilmesi istenmişti.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Şansal'ın adliye koridorundaki görüntüleri

01.06.2017 - 12.20 Haber Kodu : 170601089

====================

5- SANIK ALBAYIN İŞKENCE İDDİASINA MAHKEME BAŞKANI VE ŞEHİT YAKINLARINDAN TEPKİ

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde 14 kişinin şehit olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işgal girişimi emrini verdiği iddiasıyla yargılanan Kurmay Albay Sadık Cebeci'nin gözaltı sürecinde işkence gördüğünü iddia etmesi, mahkeme başkanını şehit yakınlarını tepkisine yol açtı. Darbe girişiminde İstanbul'daki eylemleri planladıkları iddiasıyla 6'sı general 24 sanığın yargılandığı davada olay tarihinde Esenler'de bulunan 47'nci Motorize Piyade Alay Komutanı olan Kurmay Albay Sadık Cebeci savunma yaptı.

ESKİ İFADESİNİ İŞKENCE ALTINDA VERDİĞİNİ İDDİA ETTİ

14 kişinin şehit olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye binasının işgal edilmesi ile İstanbul Valiliği ve Ak Parti İl Başkanlığı'nın işgal girişimi emrini verdiği belirtilen Cebeci, darbe girişimi olduğunu bilmediğini, kanunsuz hiçbir emir uygulamadığını, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, daha önceki ifadelerini işkence altında verdiğini ileri sürdü.

İŞKENCE İDDİASINI DETAYLANDIRINCA MAHKEME BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Gördüğünü iddia ettiği kötü muamelenin detaylarını anlatması ve o anki ifadelerini de bu şartlarda verdiğini söylemesi üzerine ilk tepki mahkeme başkanı Cem Karaca'dan geldi. Mahkeme başkanı Karaca sanığa, "89 şehit var. Bu kadar mağduriyet var. Kendi mağduriyetini anlatma burada. Burada sana işkence yapan polisleri yargılamıyoruz. Bunlar senin savunmana tesir edecek konular değildir. O kısımları atlayın sadece size yöneltilen iddialara cevap verin" diye uyardı.  Bunun üzerine duruşmayı izleyen bazı gaziler ve izleyiciler, Mahkeme Heyeti Başkanı Karaca'nın bu sözünü alkışladı.

SAVCI: DAVANIN AİHM'DEN DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN YANILIYORSUN

Başsavcıvekili Fatih Karakuş da sanığın işkence iddialarına ilişkin, "işkence altında ifade verdiğini söyleyerek bu davanın AİHM'den döneceğini düşünüyorsan yanılıyorsun" diyerek tepki gösterdi. İzleyicilerin bunu da alkışlaması üzerine araya giren sanık avukatlarından Ali Rıza Dizdar, mahkeme heyetinden alkış yapılmasına izin vermemesini istedi. Bunun üzerine duruşmayı izleyen bazı şehit yakınları, gaziler ve izleyici bölümüne oturanlar, avukata da tepki gösterdi.

İZLEYİCİLERİ AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ SAKİNLEŞTİRDİ

Dizdar ile tepki gösterenler arasında sözlü atışmanın sürmesi üzerine duruşma salonunda kısa süreli kargaşa yaşandı.

Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Bu sırada bazı izleyiciler Dizdar'ın bulunduğu bölüme geçmek isteyince jandarma araya girdi. Duruşmayı izleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Bu oyunlara gelmeyin, vakur durun, adaletin sağlanmasına yardımcı olun, yoksa bunların oyununa geliriz" deyip kalabalığı sakinleştirdi. Bu tartışmanın ardından savunmasını tamamlayan sanık Cebeci'nin çapraz sorgusuna geçildi.

===================================

6- METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Haber: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Meteoroloji, İstanbul'un Silivri ve Çatalca çevreleri ile Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerine bu akşam saatleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan  açıklamada İstanbul'un Batı ve Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği  bildirildi. Yağışın bu akşam saatlerinde etkili olacağı belirtilirken vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

======================

7- "DRONE"LU NARKOTİK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 27 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Uyuşturucu ticaretine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 36 kişiden 27'si adliyeye sevk edildi…İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, geçtiğimiz hafta cuma günü Fatih merkezli 11 ilçede düzenlediği operasyanlarda, 'Drone', polis helikopteri ve 2 narkotik köpeği de kullanılmıştı. Yapılan operasyonlarda çeşitli türlerde 5 kilo uyuşturucu madde, 3 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek ile uyuşturucu satışından olduğu değerlendirilen 10 bin lira ele geçirilmişti.

Söz konusu operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 1'i kadın toplam 27 kişi Vatan Caddesi'ndeki Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

-Genel ve detaylar

01.06.2017 - 15.24Haber Kodu : 170601146

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı
    08:43 Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi ile ilgili önemli bir karara imza attı. Başvurular 3 Nisan'da başladı ve 23 Nisan'da sona erecek.

  • Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor
    08:41 Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor

    Hatay'da meydana gelen depremde Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulmayı başaran Mehmet Özdemir, binanın yerle bir olma anını unutamıyor. Özdemir, bu büyük yapının bu kadar çürük olacağını düşünmediğini belirtiyor.

  • Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı
    08:40 Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı

    Hatay'da meydana gelen depremde bine yakın insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ın enkazından sağ kurtulan Mehmet Özdemir, deprem anında yaşadığı korku dolu anları unutamıyor. Özdemir, Rönesans Rezidans'ın yerle bir olduğu anları hafızasından silemediğini belirtiyor.

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi
    08:27 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi

    Kütahya'nın Fatih Mahallesi'nde Motosikletli Polis Timleri tarafından yapılan çalışmalarda, O.A. isimli şahsın üst aramasında 1,57 gram esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek bulundu. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama
    08:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama

    Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?' sorularının sorulduğu iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamalarla iddialar yalanlanmıştır.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.


Advertisement