Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- 15 TEMMUZ GECESİNİN EN ÇARPICI GÖRÜNTÜLERİHaber-Kamera: Güven USTA - İdris TİFTİKCİ - Ramazan EĞRİ- İbrahim AKTÜRK - Soner HASIRCIĞLU - Özgür ALTUNCU - Sinan BİLGİLİ - Çağatay KENARLI - Ersan SAN Mehmet İlkay ÖZER - İSTANBUL DHA15 Temmuz darbe girişimi gecesi en kritik noktalarda Doğan...

11.07.2017 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- 15 TEMMUZ GECESİNİN EN ÇARPICI GÖRÜNTÜLERİ

Haber-Kamera: Güven USTA - İdris TİFTİKCİ - Ramazan EĞRİ- İbrahim AKTÜRK - Soner HASIRCIĞLU - Özgür ALTUNCU - Sinan BİLGİLİ - Çağatay KENARLI - Ersan SAN Mehmet İlkay ÖZER - İSTANBUL DHA

15 Temmuz darbe girişimi gecesi en kritik noktalarda Doğan Haber Ajansı ekiplerinin kameraları kayıttaydı. Kentte hareketlilik tankların otoyollara çıkmasıyla başlamıştı. Askerler köprüleri ulaşıma kapatıp valilik, belediye, emniyet müdürlüğü ve çevik kuvvet binaları işgal etmek için hazırlık yapıyordu. Ekranları da işgal etmek isteyen darbeci askerlerin hedefleri arasında Doğan TV Center da yer alıyordu.  Halkın karşı koyması ile bu noktalarda sabaha kadar süren çatışmalar yaşandı. İşte o anlarda Doğan Haber Ajansı'nın kameralarına yansıyan en çarpıcı görüntüler.

Görüntü Dökümü

------------------------

1. PAKET

-Tankların TEM'de ilerlemesi

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ

-Boğaziçi Köprüsündeki tankylar

-Askerlerin uyarıları

-Köprüde Türk bayrağı açanlar

2. PAKET

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ

-Köprüde askerlerin halkın üzerine ateş açması

-Kaçışanlar

-Yaralılar

FSM KÖPRÜSÜ

-FSM'deki tanklar

-Askerlerin üzerine gelen halk

-Ateş açılması

-Halkın tankı ele geçirilmesi

-Askerlerin tanktan çıkarılması

3. PAKET

İBB ÖNÜ

-İBB önündeki askerler

-Halkın toplanması

-Yaşanan çatışma

-Yere yatanlar

-Kaçışanlar

HARBİYE

- Harbiye orduevi önündeki hareketlilik

4. PAKET

HARBİYE

-Ateş açılması

-Kaçanlar

-Yaralılara yardım edenler

-Yoğun silah sesi

ESENLER- BAYRAMPAŞA

-Tankın araçları ezerek geçmesi

-Ezilen araçların görüntübü

5. PAKET

TAKSİM MEYDANI

- Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresindeki askerler

-Halk ile asker arasıntaki tartışma

-Silah sesleri

-Askerlerin teslim olması

İSTANBUL VALİLİĞİ

- İstanbul Valiliği önündeki askerler

-Vatandaşla asker arasındaki arbade

6. PAKET

İSTANBUL VALİLİĞİ

-Askerlerin araçlarla ayrılması

ÇEVİK KUVVET MÜDÜRLÜĞÜ

Bina önündeki askerler

Arbededen görüntü

Tankı ele geçiren vatandaşlar

VATAN CADDESİ

-Vatan caddesine çıkan tanklar

-Emniyet müdürlüğü önündeki tank

-Ateş edilmesi

-Tankın içindeki askerlerin çıkarılması

-Tankın üstündeki vatandaşlar

-Tankın içindeki mühimatın çıkarılması

7. PAKET

ATATÜRK HAVALİMANI

- Atatürk Havalimanı apronuna giren askerler

-Atatürk havalimanı çevresinde vatandaşların durdurduğu tank

-Erdoğan'ın Atatürk Havalimanına gelişi

DOĞAN TV CENTER

-Askerlerin Doğan TV Center'e girişi

-DHA katındaki askerler

-Askerlerin silah zoruyla çalışanları çıkarması

-Binaya giren vatandaşlar

-Askerlerin çıkarılması

8. PAKET

ACIBADEM

-Acıbadem'de yaşanan çatışma

-Askerlerin sabah teslim olması

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ

-Boğaziçi köprüsündeki tankların götürülmesi

-Vatandaşların terkedilen tankların üzerinde fotoğraf çekilmesi

============================

2- BAŞBAKAN YILDIRIM'IN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN MEZARLARINI ZİYARETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Haber: İhsan YALÇIN - İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da 15 Temmuz şehitlerini mezarlarını ziyaret etti.

Yıldırım ilk olarak Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret etti. Başbakan Yıldırım daha sonra  Prof. Dr. İlhan Varank'ın kabrinin bulunduğu Şehzade Camii'ne geçti . Başbakan Binali Yıldırım, buradaki ziyaretinin ardından, Çengelköy Mezarlığı'na geçti.  Burada da 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakıp su döken Yıldırım, şehitler için dua etti. Mezarlık çıkışında kabristan ziyaretine gelen vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Yıldırım, daha sonra beraberindekilerle yürüyerek Vahdettin Köşkü'ne geçti.

Görüntü Dökümü:

------

-Başbakanın şehit mezarlarına gelişi

-Dua etmesi

-Konuşması

-Detaylar

DHA FEED

=======================

3- FETÖ'NÜN AKADEMİK YAPILANMA DAVASINDA 2 TAHLİYE

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ) 'nün Marmara Üniversitesi'ndeki yapılanmasına ilişkin açılan davada  2 sanık tahliye oldu.

FETÖ'nün Marmara Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına ilişkin 13'ü tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada 13 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmada tahliye taleplerinin alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan İbrahim Gür ile Yusuf Kılınç'ın tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı Kasım ayına erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün Marmara Üniversitesi'ndeki yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen sanıkların "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan"  7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

=============================

(ek bilgi ve görüntüyle)

4 - OĞLU İÇİN EYLEM YAPAN VEYSEL KILIÇ POLİS TARAFINDAN BİR SÜRE ALIKONULDU

CHP MİLLETVEKİLİ YARKADAŞ VEYSEL KILIÇ'I  EVİNDE ZİYARET ETTİ

İstanbul DHA

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevindeki Kara Harp Okulu öğrencisi oğlu Selahattin Kılıç'ın hakkındaki iddianamenin hazırlanması için yaptığı protesto eyleminin ardından  polis tarafından alıkonulan ve bir süre sonra da serbest bırakılan Veysel Kılıç'ı,   Kadırga'daki evlerinde ziyaret etti.

Yarkadaş, Veysel Kılıç'ın yaşadıklarını eşi Makbule Kılıç'la birlikte gözyaşları içinde kendisine şu sözlerle anlattığını söyledi:

"Üniformayı giydiği gün ona bu Atatürk'ün ordusudur. Atatürk'ün yolundan ayrılma" dedim. Devletin yanında ol dedim. Atatürk olmasa biz namaz kılamazdık. Oğlum askeri okulda öğrenciydi. Bir suçu günahı yok. İddianamesini hazırlasınlar. Yeter biz bittik, sıfırlandık. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bize sahip çıktı. Allah ondan razı olsun. Bizim hakkımızı aradı. O yürüyüş büyük bir olaydı. Her gün dua ettim sağ Salim bitirelim diye. O yürüyüşe katılanlardan Allah razı olsun. Bizim darbeyle işimiz yok.

Darbe gecesi oradaydım kızımla, belediyenin önünde... Kızımın göğsünü kurşun sıyırdı geçti. Biz gittik direndik. Bize bu haksızlığı yapmayın. Adliyenin önünde bugün bana biri kızdı. Şehitlerimiz var diye.. Ben de 15 Temmuz'da kızımla ölebilirdim belediyenin önünde... O zaman ne olacaktı? Ben direnmek için bilerek isteyerek gittim. Adalet istiyoruz, oğlumuz mağdur.. Biz mağduruz."

Yarkadaş, "AKP iktidarı insanlarımızın feryadına kulak versin. Oğlunun hakkındaki iddianamenin hazırlanmasını isteyen Veysel Amca hiç kimseye zarar vermeden protesto yapıyor. Ama buna rağmen 'güvenliğini sağlayacağız' adı altında keyfi bir biçimde gözaltına alınıyor. Bunun adı keyfiliktir. Devlet, protesto hakkını güvence altına almak zorundadır. Keyfi uygulamalara son verin ve adaleti sağlayın" dedi.

KILIÇDAROĞLU ARADI

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Veysel Kılıç'la görüştü ve Barış Yarkadaş'tan konuya ilişkin bilgi aldı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Yarkadaş'ın Kılıç'ı ziyareti

-Kılıç'ın olayı anlatması

-Yarkadaş'ın konuşması

11.07.2017 - 17.35 Haber Kodu : 170711205_

========================

5- 'MAKAS' İLE KOLAY YIKIM... TOZA İSE SULU ÇÖZÜM

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İstanbul DHA

Kentsel dönüşüm kapsamında, eski binalar 'makas' olarak tabir edilen iş makinesiyle tek hamlede yıkılıyor. Son yıllarda kullanılmaya başlanan bu makine, 8-10 katlı binayı kısa süre içinde yerle bir ediyor. Yıkım çalışmaları sırasında çevreye toz ile rahatsızlık verilmemesi için tazyikli su sıkılalarak da önlem alınıyor.

MAKAS İLE KOLAY YIKIM

İstanbul'da, son yıllarda özellikle kentsel dönüşüm kapsamındaki yüksek katlı binalar makas olarak tabir edilen iş makinesi ile yıkılıyor. 350 bin Euro değerindeki bu iş makinesi ile 8-10 katlı binalar hem tehlikesiz hem de daha hızlı enkaz haline getirilebiliyor. Kısa süre içinde yerle bir edilen binalardan örneklerde ise 'makas'ın tek hamlede yüksek katlı binaları yıkması görülüyor. Farklı zamanlarda ve farklı yerlerde çekilen bu görüntüler, bu iş makinesinin hünerlerini gözler önüne seriyor. Bugün Esenler'deki yıkım sonrası konuşan 'Makas'ın operatörü Murat Albayrak, makinenin son zamanlarda kentsel dönüşüm kapsamında sıklıkla kullanıldığını söyledi. Albayrak, yüksek katlı binaların söz konusu iş makinesiyle hem daha kolay ve kısa zamanda hem de daha az riskle kolay olduğunu vurguluyor.

TOZA TAZYİKLİ SU İLE ÖNLEM

Örnek gösterilebilecek yıkımlar sırasında çevre sakinlerine toz ile rahatsızlık verilmemesi için tazyikli su ile de önlem alınıyor. İş makineleri çalıştığı sırada inşaat alanında çalışan işçilerin bir kısmı farklı kollardan, yıkılma aşamasındaki binaya tazyikli su tutuyor. Böylece, yıkılma esnasında uçuşan toz bulutuna anında müdahale edilerek çevreye dağılması önleniyor. Bu görev için, yıkılacak binanın önüne içi su dolu tanker getiriliyor. Yıkım esnasında, tozu önlemek için harfiyat alanına tonlarca su sıkılıyor

Görüntü dökümü:

-----------

-Makasın yüksek katlı binaları tek hamlede yıkmasından görüntüler

-Makas olarak tabir edilen iş makinesinden görüntü

-İş makinesinin yıkım yapmasından görüntü

-Yıkılan binadan detaylar

-Su sıkılması

-Operatörle röportaj

-Diğer yıkımlardan cep telefonu ile çekilen görüntüler

11.07.2017 - 17.32 Haber Kodu : 170711203

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement