Dha İstanbul Bülteni - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 5

1- HELİKOPTERİN DÜŞMESİNİN HEMEN ARDINDAN YÜKSELEN DUMAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİHaber: Ersan SAN - İstanbul DHABeylikdüzü'nde helikopterin düşmesinin hemen ardından bir cep telefonu kamerası kayıttaydı.

10.03.2017 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- HELİKOPTERİN DÜŞMESİNİN HEMEN ARDINDAN YÜKSELEN DUMAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Haber: Ersan SAN - İstanbul DHA

Beylikdüzü'nde helikopterin düşmesinin hemen ardından bir cep telefonu kamerası kayıttaydı. Yükselen siyah duman böyle görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Yükselen dumanın görüntüsü

-Helikopterin düşme anı

10.03.2017 - 17.32 Haber Kodu : 170310200

=====================

2- D-100 TRAFİĞE AÇILDI

Haber-Kamera: Ersan SAN - Enver ALAS - İSTANBUL DHA

Beylikdüzü'nde düşen helikopterin enkazının kaldırılmasının ardından D-100 Karayolu çifti yönlü olarak trafiğe açıldı. Kaza nedeniyle yol yaklaşık 5,5 saat trafiğe kapalı kaldı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Yolun trafiğe açılması

10.03.2017 - 17.27 Haber Kodu : 170310196

======================

3- BİR ZAMANLAR İSTANBUL'UN SİMGESİYDİ... İNŞAASI TAMAMLANDIĞINDA DÜNYANIN 12'NCİSİYDİ

Açık havada Uludağ manzarası

-15'i yer altında olmak üzere 217 metre yükseklik

8.6 Büyüklüğündeki depreme dayanıklılık

500 kişi kapasiteli döner restoran

30 milyon dolar maliyet

İŞTE HELİKOPTER KAZASIYLA GÜNDEME GELEN "O KULE" NİN HİKAYESİ;

Mustafa KINALI, İstanbulDHA

Bügün helikopter kazasıyla gündeme gelen dev kule bir zamanlar İstanbul'un en önemli binalarından biriydi. Kule İstanbul'a mal olmakla kalmamış, inşaası tamamlandığında Dünya'nın en yüksek 12. kulesi olmuştu. İşte o kulenin yapımından bugüne hikayesini sahibi Naci Endem anlatmıştı.

Büyükçekmece'deki televizyon kulesi, televizyon kuruluşlarının sayısal ortak yayınını sağlayarak Çamlıca'daki yansıtıcı anten kirliliğine son verme amacını taşıyordu. 15 metresi yer altında kalan 217 metrelik televizyon kulesinde teknolojik yaşam 2007 yılında sınırlı da olsa başlamıştı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün verdiği bilgiye göre, bugünlerde halen özel radyolar, telefonlar, telsizler için yayın yapılıyor, zaman zaman da döner restoranda özel davet ve toplantılar yapılıyor.

KULENİN SAHİBİ ANLATTI

Endem inşaatın sahibi Naci Endem, 2007 yılında kulenin hikayesini şu sözlerle anlatmıştı " TRT İtalya'ya sayısal yayın yapmaya başladı. AVEA'nın da linklerinden yararlanıldı. Türkiye'nin yayına geçmekte olduğu dönemde, televizyon yayınları için en uygun ortamı hazırladık. 30 metre çapındaki döner restoranı, hemen üzerindeki seyir terası, konser salonu ve diğer sosyal birimleriyle bu kule İstanbul'un simgesi"

ENDEM: DEPREM OLURSA BURADA OLMAYI TERCİH EDERİM

Yapıldığında dünyanın 12. yüksek binası olarak tanımlanıyordu. Naci Endem kuleyi gezdirirken onu şu sözlerle anlattı, 'Açık havalarda buradan Uludağ'ı görüyoruz" demişti. Kulenin, giriş katında 1900 kişilik konser salonu, İki camdan seyir katının kulenin 153'üncü metresinde ise, bir döner restoran yer alıyor. 500 kişi kapasiteli restoran 360 derecelik dönüşünü 1 saatte tamamlıyor. Kuleye 24 kişilik, saniyede 4 metre hızla giden 2 asansörle çıkılıyor. Naci Endem kulenin sağlamlığına olan güvenini şu sözlerle anlatmıştı, "Allah göstermesin bir deprem olursa, ben burada olmayı tercih ederim".

Kuleyi yaparken zemine 5 sondaj yaptıklarını, kulenin etrafında İstanbul Üniversitesi'nden bir ekibe inceleme yaptırıp, rapor tutturduklarını anlatan Endem, kulenin tamamlandığındaki maliyet rakamını da 30 milyon dolar olduğunu söylemişti.

ÇAMLICA KULESİYLE ENTEGRE OLARAK TRAKYA'YA HİZMET VERECEK

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kulenin bugününü anlatırken Çamlıca'da yapılmakta olan televizyon kulesi ile entegre çalışacağını ve tüm Trakya'ya hizmet vereceğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

kulenin görüntüleri

naci endem fotoğrafı

==============================

4- TUZLA'DA TARİHİ ESER OPERASYONU

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN -İSTANBUL DHA

Tuzla'da polis ekipleri durdukları şüpheli araçta yapılan aramalarda çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken 1 kişi gözaltına alındı.

Denetim yapan Tuzla İlçe Müdürlüğü ekipleri, şüpheli buldukları bir aracı durdurarak arama yaptı. Yapılan aramalarda, 2 bin 700 adet gümüş, bronz ve bakır sikke, 1 adet altın para, 20 parça haç, ayna, mühür, kemer tokası, kolye, küpe ve tas ele geçirilirken, araç sürücüsü A.K. isimli şüpheli gözaltına alındı. Tarihi eserlerin Roma, Eski Yunan, Bizans ve Osmanlı dönemine ait olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------

- Orhanlı polis merkezinden görüntü

-Sikkelerden görüntü

-Diğer tarihi eserlerden görüntü

10.03.2017 - 16.52 Haber Kodu : 170310180

===========================

5- ŞİŞLİ'DE PTT ŞUBESİNDE SİLAHLI SOYGUN

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN İSTANBUL

Şişli'de PTT şubesini soyan silahlı bir kişi kasadaki 10 bin lirayla kayıplara karıştı.

Olay Halide Edip Adıvar Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi'nde bulunan PTT şubesinde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Yaya olarak PTT şubesine gelen bir kişi yanında bulunan silahı ile çalışanları etkisiz hale getirdi.

Çalışanların iddiasına göre kasadaki yaklaşık 10 bin lirayı alan soyguncu hızla şubeden çıkarak yaya olarak olay yerinden kaçtı. Çalışanlar durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri PTT çalışanlarından soyguncunun eşkalini ve kaçış istikametini belirlemeye çalıştı. Polis çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye alarak, kaçan soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------

-PTT şubesinden genel ve yakın detaylar

-Polis ekiplerinden detay görüntü

-Polis araçlarından detay görüntü

-PTT çalışanlarından görüntü

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement