Dha İstanbul Bülteni - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 5

1- "SÖZCÜ" ÇALIŞANLARININ TUTUKLANMASINA İTİRAZHayati KILIÇ, İstanbulDHAİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında muhabir Bekir Gökmen Ulu ve gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun'un...

02.06.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- "SÖZCÜ" ÇALIŞANLARININ TUTUKLANMASINA İTİRAZ

Hayati KILIÇ, İstanbulDHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında muhabir Bekir Gökmen Ulu ve gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun'un tutuklanmasına gazetenin avukatları itiraz etti. Gazetenin Avukatları Celal Ülgen ve İsmail Yılmaz 26 sayfalık dilekçe ile üst mahkemeye itirazda bulundu.

İtiraz dilekçesinde  "Gazeteci müvekkilimiz hakkında Cumhurbaşkanı'na  suikast yapmaya teşebbüsten tutuklama kararı verilmesi bir takım varsayımlara ve faraziyelere dayanmaktadır. Somut hiçbir kanıt yoktur. Müvekkillerimiz ile alçak suikast timi lideri menfez paşa  bir tutulmaktadır. Böyle absürt ve mantık dışı bir suçlama ile iki gazetecinin tutuklanması hukuki açıdan doğru değildir. Burada itham geniş tutularak tutuklamaya gidilmesi hedeflenmiştir. Müsnet suçtan müvekkillerimizin aklanacağı kesindir. Yukarıdaki paragraflarda müvekkillerimizin bu suçla ilişkilerinin bulunmadığını Cumhurbaşkanı'nın yerinin zaten  çete tarafından çok önce, hatta keşif yapılarak öğrenildiği, sağır sultan tarafından bile duyulmuştur.

Sebep - sonuç ilişkisinin kurulamadığı ortadadır. Her iki müvekkilimiz hakkında 8. Sulh Ceza Yargıcının verdiği 27 Mayıs 2017 günlü tutukluluğa ilişkin şartların oluşmadığı ve delil olarak ileri sürülen tüm verilerin afaki ve zorlama bilgiler olduğu, sebep sonuç ilişkisinin kurulamadığı ortadadır. Tutuklamanın kaldırılması ile bihakkın ya da tutuklamanın alternatif tedbirleri uygulanmak suretiyle  salıverilmesine Karar verilmesini saygılarımızla arz ederiz" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan muhabir Bekir Gökmen Ulu ve gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun  27 Mayıs'ta  8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmış, gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli serbest bırakılmıştı.

=================

(aktüel görüntülerle - geniş haber)

2- ERDOĞAN: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YAŞADIĞIMIZ ZİLLETTEN KURTULUŞUMUZ, DİNİMİZ İSLAM İLE ARAMIZDAKİ RABITAYI GÜÇLENDİRMEMİZDEN GEÇİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Müslümanların hem kendi aralarındaki çatışmalarda hem de dış güçlerin saldırılarıyla zulme uğradığı, kayıplar verdiği, acı çektiği bir dönemde peygamber efendimize olan özlemimiz çok daha anlam kazanıyor"

"Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların, ona ve tebliğcisi olduğu dine yeterince sahip çıkamamış olmamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz"

"Müslümanlar olarak yaşadığımız zilletten kurtuluşumuz, dinimiz İslam ile aramızdaki rabıtayı güçlendirmemizden geçiyor"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Hilye'i Şerif Yarışması ödül törenine katıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hilye-i Şerif yarışmasında birincilik kazanan ödül alan sanatçıları kutlayarak,"Peygamber Efendimizin güzel cismini, davranışını, ahlakını anlatan hilyeler medeniyet coğrafyamızın en nadide eserleridir. Peygamber efendimize olan muhabbetimizi, sevgimizi, aşkımızı hilyeler aracılığıyla ifade ediyoruz" dedi.

"İSLAM İLE ARAMIZDAKİ RABITAYI GÜÇLENDİRMEMİZDEN GEÇİYOR"

Erdoğan, "Müslümanların hem kendi aralarındaki çatışmalarda hem de dış güçlerin saldırılarıyla zulme uğradığı, kayıplar verdiği, acı çektiği bir dönemde peygamber efendimize olan özlemimiz çok daha anlam kazanıyor. Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların, ona ve tebliğcisi olduğu dine yeterince sahip çıkamamış olmamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Müslümanlar olarak yaşadığımız zilletten kurtuluşumuz, dinimiz İslam ile aramızdaki rabıtayı güçlendirmemizden geçiyor. Bu süreç peygamber efendimizin bize bıraktığı miras; sahip çıkabildiğimiz, hayatını ve mesajlarını anlayıp yaşayabildiğimiz ölçüde hızlanacaktır" dedi.

"BİZİM GÖREVİMİZ PEYGAMBER EFENDİMİZİN YOLUNDAN GİTMEK"

"Bizim görevimiz peygamber efendimizin yolundan gitmek, sürekli onu tekrarlamak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son yıllarda ülkemizde hat, hilye ve tezhib gibi hepsi aynı amaca hizmet eden sanatlara olan ilginin artmış olmasından memnuniyet duyuyorum" şeklinde konuştu.  Erdoğan konuşmasının sonunda şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Erdoğan'a konuşmasının ardından, hat sanatçısı Irak asıllı Türk Hadi Kerküki'nin yaptığı Hilye'i Şerif tablosu hediye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçıyı tebrik etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Erdoğan'ın açıklamaları

Erdoğan hediye takdimi

Erdoğan'ın salondan ayrılması

Sergiden görüntüler

Detaylar

02.06.2017 - 17.28 Haber Kodu : 170602159_

=======================

3- KAĞITHANE'DE AMCA YEĞENİNİ ÖLDÜRDÜ

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN/İSTANBUL,

Kağıthane' de Hüseyin Yılmaz, aralarında uzun süredir husumet bulunan amcası Ş.Y. tarafından tabanca ile öldürüldü.

Olay, Emniyet Mahallesi, Akarsu Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 35 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, uzun süredir husumet yaşadığı amcasının dükkanını bastı. Önce dükkanın önündeki otomobilin camını kırdı. Daha sonra, içeriye giren yeğen, amcasına saldırdı. Bu sırada tabancasının çeken 65 yaşındaki amca Ş.Y. yeğenini kurşunladı.

Yeğen, başından ve vücudundan yaralanandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Ağır yaralı yeğen, sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı. Ancak yapılan müdahaleye rağmen, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Bu arada amca Ş.Y. olay yerinde tabancası ile polise teslim oldu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Ambulansın gidişinden görüntü

-Nalburdan genel ve yakın detaylar

-Polis ekiplerinden detay görüntü

Kırılan aracın camı ve dükkanın camından detay görüntü

-Yerdeki cam kırıklarından detay görüntü

-Polis ekiplerinin güvenlik şeridi çekmesi

-Polis ekiplerinin dükkanın içerisinde ve dışında delil araştırması yapması

-Ölen kişinin fotoğrafı

-Genel ve yakın detaylar

02.06.2017 - Haber Kodu : 170602164_

=========================

4- ALEV ALEV YANAN ÇATI MAHALLEDE  PANİĞE NEDEN OLDU

Haber-Kamera: Özgür EREN İSTANBUL

Kağıthane'de binanın çatısında yangın çıktı. Yangın mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Yangın Gültepe Mahallesi Havza Sokaktaki 4 katlı bir binanın çatı katında saat 15.00 sıralarında çıktı. Binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler sardı. Dumanı ve alevleri gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın nedeniyle mahalle sakinleri kısa süreli panik yaşayıp kendini sokağa attı. Söndürülen yangında ölen yada yaralanan olmazken evin çatısı kullanılamaz hale geldi.

Mahalle sakini Leyla Battal, "Pazardan geliyordum,dumanı gördüm. Dumanlar bir anda çok yükseldi. İtfaiye 5 dakika içerisinde geldi,söndürdü.Kimseye bir şey olmadı Allahtan" diye konuştu.

Yangını görüp ihbar eden Özcan Yazıcı, "Mahallede bakkalın önünde oturuyordum.Baktım çatının üstünde duman var. Sonra etrafa bağırıp 'yangın var,itfaiyeyi arayın' dedim. Allahtan apartmanda kimse yoktu" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cep telefonu görüntüsü çatının alevli bir şekilde yanması

-İtfaiye ekiplerinden detay görüntü

-İtfaiye araçlarında detay görüntü

-Mahalle sakinlerinden detay görüntü

-Mahalle sakinleri ile röportaj

-Genel ve yakın detaylar

02.06.2017 - 17.28 Haber Kodu : 170602158

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement