Dha İstanbul Bülteni - 6 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 6

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SULTANBEYLİ'DE KILIÇDAROĞLU'NA YANIT VERDİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," 'Yeni sistemde her yere siyaset girecek' diye tutturmuş. Çok çirkin bir şey söylüyor.

11.03.2017 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SULTANBEYLİ'DE KILIÇDAROĞLU'NA YANIT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

" 'Yeni sistemde her yere siyaset girecek' diye tutturmuş. Çok çirkin bir şey söylüyor. Valiler, kaymakamlar, imamlar 'evet' için çalışıyormuş. Bunların bu ifadelerinin hepsi, valilere, kaymakamlara, müezzinlerimize hakarettir. Önce haddi bil ya"

" Hem bunca yalanı söylüyor hem de çıkıp 'biz kimse ile kavga etmek istemiyoruz' diyerek adeta üstüne tüy dikiyor. Diyor ki 'bir kişi meclisi seçme götürebilir'. Yalan. Meclis ve cumhurbaşkanı arasında kriz çıkıp ülke tıkanıklık yaşamasın diye, emniyet subapı olarak her iki organın seçiminin birlikte yapılması şartı getiriliyor"

"Mesele 18 yaşta değil, 18-25 yaş arasındaki milyonlarca gencimizden bahsediyoruz. Askerlik dediği hadise sadece erkekler içindir değil mi? Ama burada kızlar için böyle bir sorun zaten yok. Ayrıca askerliğini yapmamış milletvekili kaç tane çıkabilir?"

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de toplu açılış törenlerine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, "Bu ilçedeki cami sayısı ile okul sayısını karşılaştıran, insanları kılık kıyafet ile yargılayan, kuran kurslarını tehlike olarak algılayan bir anlayış vardı. Ekonominin çöktüğü, sermayenin devlet içindeki karanlık güçlerin ülke yönetimine ortak olduğu bir ülkede yaşıyorduk. Manşetlerle hükümetlerin düşürüldüğü, medya patronlarının siyasetçilere ayar verdiği bir Türkiye manzarası ile karşı karşıyaydık. Biz sözümüzü bugüne kadar hep milletimize söyledik" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINI DİNLETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında cumhurbaşkanı ve başbakanın farklı partilerden olacağını belirten konuşmalarını dinleterek, "Dersini çalışmayan tembel çocuklar var ya, bu. ya bir oku be. Artık başbakan ve cumhurbaşkanı yok. Şimdi 'hayır' denmesi için çalışıyor. Hakkıdır tabi elbette çalışacak çünkü parlamentoda da onun için çalıştı. Ama her iş gibi bununda bir namusu var, haysiyeti var. Eğer siz anayasa değişikliğinde olmayan şeyleri varmış gibi anlatırsanız ne namusunuz kalır, ne ahlakınız kalır, ne haysiyetiniz kalır. Ana muhalefetin başındaki zat işte tam da böyle yapıyor. Bu iddialara cevap veremeyi zül addettiğim için kendisini kale almıyordum" dedi.

"ONLAR ŞU ANDA SİLAH TEHDİDİ İLE HAYIR DEDİRTMENİN PEŞİNDE"

Erdoğan, "Bir de 'yeni sistemde her yere siyaset girecek' diye tutturmuş. Çok çirkin bir şey söylüyor. Valiler, kaymakamlar, imamlar 'evet' için çalışıyormuş. Bunların bu ifadelerinin hepsi, valilere, kaymakamlara, müezzinlerimize hakarettir. Önce haddi bil ya. Bu sana yakışır sana. Çünkü sen şu anda Kandil'de 'hayır' diyenlerle berabersin. Onlar şu anda silah tehdidi ile hayır dedirtmenin peşinde. Sen onlarla berabersin. Sen önce bunun cevabını ver. 'Adliyeye siyaset girecek' diyorsun. hakimlerimize ve savcılarımıza hakaret ediyorsun. Kışlaya siyaset gireceğini söylüyorsun. Sen tepeden tırnağa tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hakaretle zan altına sokuyorsun. Bu ülkede camiye siyaset gireceğini söylemek, bu da ayrı bir hakaret. Ben burada başka bir şey söylemek istemem. Cami cemaatime hakarettir. cami cemaati bırak da hür olarak iradesini ortaya koysun" diye konuştu.

"HER İKİ ORGANIN SEÇİMİNİN BİRLİKTE YAPILMASI ŞARTI GETİRİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem bunca yalanı söylüyor hem de çıkıp 'biz kimse ile kavga etmek istemiyoruz' diyerek adeta üstüne tüy dikiyor. Diyor ki 'bir kişi meclisi seçme götürebilir'. Yalan. Meclis ve cumhurbaşkanı arasında kriz çıkıp ülke tıkanıklık yaşamasın diye, emniyet subapı olarak her iki organın seçiminin birlikte yapılması şartı getiriliyor. Yani ne cumhurbaşkanı kendini bir kenarda tutup meclisi fesh edebilir, ne de kendisini bir kenarda tutup cumhurbaşkanının düşürebilir" dedi.

"İNSAN BÖYLE BİR KONUYU MEVZU ETMEYE UTANIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada mesele 18 yaşta değil, 18-25 yaş arasındaki milyonlarca gencimizden bahsediyoruz. Askerlik dediği hadise sadece erkekler içindir değil mi? Ama burada kızlar için böyle bir sorun zaten yok. Ayrıca askerliğini yapmamış milletvekili kaç tane çıkabilir? Diyelim ki 3 tane çıktı, 5 tane çıktı, hadi 10 tane çıktı. Mecliste yapılan vazife askerlikten daha mı az kıymetli? İnsan böyle bir konuyu mevzu etmeye utanır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Erdoğan'ın açıklamaları

Detaylar

==================================

(AKTÜEL GÖRÜNTÜYLE)

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇEKMEKÖY'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ KATILDI

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekmeköy toplu açılış törenlerine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gün boyu eşlik eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Çekmeköy'deki Toplu Açılış Töreni'nden kürsüye çıkıp kısa bir konuşma yaptı. Sizler için durmadan çalışıyoruz. Bu kutlu yolda başımızda bir dünya lideri var. Onun peşinde giderek, onun yolunda çalışarak, ülkemizi büyük Türkiye yoluna taşımak için mücadele ediyoruz" dedi.

ERDOĞAN BAYRAKTAR DA KATILDI

Çekmeköy'deki toplu açılış törenine Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar da katıldı. Protokolde oturan Bayraktar sahneye çıkarak kurdele kesme törenine de eşlik etti.

PROTOKOLE KADAR GELİP ÇEKTİRDİLER

Çekmeköy girişinde toplanan kalabalığın sevgi gösterilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracı korna çalarak karşılık verdi. Bazı vatandaşlar protokole kadar gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sohbet etti. Bazıları da fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü:

----------------

Cumhurbaşkanının makam aracının Çekmeköy'e gelişi

Kalabalığı kornayla selamlaması

Albayrak'ın konuşması

Erdoğan Bayraktar'dan detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirenler

Genel ve detay görüntüler

///

NOT: Erdoğan'ın konuşması geçildi.

=========================

2- KILIÇDAROĞLU: DIŞİŞLERİ BAKANI DÜNYANIN HER YERİNE GİDER VE KONUŞUR

İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda'nın uçuş iptal kararıyla ilgili twitter hesabı üzerinde de açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı dünyanın her yerine gider ve konuşur. Hollanda'nın aldığı karar asla kabul edilemez.

Karar hem diplomasiye hem de demokrasinin temel ilkelerine aykırıdır. Düşünce ve ifade özgürlüğü engellenemez. Biz Amsterdam'da da, Ankara'da da aynı şeyi istiyoruz: Hiç kimsenin ayrımcılığa uğramadığı tam demokrasi" dedi.

======================

3- KILIÇDAROĞLU'NDAN ECZACIBAŞI'NA TAZİYE ZİYARETİ

İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı'na taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Eczacıbaşı'na taziyelerini iletti.

Görüntü Dökümü:

------------

-Ziyaretten görüntü

==================================

(geniş haber)

4- HELİKOPTER KAZASINDA ÖLEN SALİM ÖZEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Beylikdüzü'ndeki helikopter kazasında ölen Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen son yolculuğuna uğurlandı.

Beylikdüzü'nde dün meydana gelen helikopter kazasında 2'si pilot 7 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybeden Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen için Marmara İlahiyat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı da katıldı. Özen'in annesi Binnaz Özen tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anneyi, yakınları teselli etmeye çalıştı. İki çocuk babası Salim Özen'in cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Cenazeden görüntü

-Cenazeye katılanlardan görüntü

-Anne Binnaz Özen'in tabura sarılarak ağlaması

-Baba Burhan Özen'in görüntüsü(kasketli)

-Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın görüntüsü

-Cenaze namazının kılınması

-Dua ve helallik alınması

-Genel ve detay görüntüler

11.03.2017 - 17.19 Haber Kodu : 170311157

==========================

5- TÜKD BU YILIN ÖNDER KADINLARINI SEÇTİ

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ -Enver ALAS/İSTANBUL,

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD)'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde bu yıl 10'uncusunu düzenlediği 'Önder Kadın Ödülleri" sahiplerini buldu. Bilim, sanat, spor ve medya dallarında sunulan ödüllerin yanı sıra Prof. Dr. Yıldız Ecevit'e de onur ödülü verildi.

Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi tiyatro salonunda yapılan törenin açılış konuşmasını yapan TÜKD Genel Başkanı Prof. Dr. Gaye Erbatur, derneğin 67 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak " Bizlerin temel amacı kadınların güçlenmesi, kadınların eğitimlerini en iyi şekilde yapmalarıdır. Bunun için çok çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu projeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Kadınların güçlenmesini çok önemsiyoruz. Bunun için 'aktif kadın, yurttaş' eğitimleri yapıyoruz. Tüm kadınların yaşamın içinde olmalarını, hayata katılmalarını istiyoruz. Çeşitli eğitimler yoluyla onlara dokunuyoruz. Dernek olarak 24 şubemizle 800'e yakın kadın üniversite öğrencisine bursu veriyoruz.

Kadının eğitimini önemsiyoruz. Çünkü eğer kadın güçlenirse toplum güçlenir. Mustafa Kemal Atatürk bize bu yolu çizdi Mustafa Kemal Atatürk dedi ki; 'bir toplum kalkınacaksa bu kalkınma kadın ve erkeklerle birlikte olur'. Atatürk, aydınlanma devrimiyle kadınların önünü açtı.. Biz dernek olarak bütün çalışmalarımızı bu bilinçle yürütüyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından ilk olarak 'Onur Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Canan Arın'a ödülü verildi. Prof. Dr. Arın, ödülünü Prof. Dr. Nermin Abadan'ın elinden aldı.

Bilim dalında ise ödülün sahibi Prof. Dr. Yıldız Ecevit oldu. Prof. Dr. Ecevit yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu derneği çok uzun zamandan beri tanıyorum. Çizgisinden hiç sapmadan uzun yıllardır aynı saygınlığı taşıyarak ilerliyorlar. Türkiye'de uzun yıllardır kadınlara destek oldukları için bütün çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum."

Medya dalında ödülünü alan Gazeteci Özlem Gürses ise, "Emeğimizin takdir görmesi ne kadar da değerli bir şeymiş. Başaracağımıza inanıyorum. Umudumuz kahkahamızda, özgürlüğümüz inadımızdadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde söylediğimiz gibi, 'biz hayatı istiyoruz ve alacağız" dedi.

Sanat dalında ödüle layık görülen Nilüfer konseri olduğu için törene katılamazken, spor dalında ödülü alan Eczacıbaşı Kız Voleybol Takımına ise ödülü ilerleyen günlerde yapacakları bir karşılaşma öncesi sunulacak.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Ödül töreninden görüntüler

-Türk Üniversiteliler Derneği Başkanı Gaye Erbatur

-Ödüle layık görülenler

-Törene katılan davetliler

-Müzik dinletisi

-Gaye Erbatur'un konuşması

-Canan Arın'ın plaketini alması ve teşekkür konuşması

-Yıldız Ecevit'in konuşması

-Özlem Gürses'in konuşması ve plaketini alması

-Toplu fotoğraf çekimi

-Genel ve detaylar

11.03.2017 - 17.57 Haber Kodu : 170311173_

===================================

6- BÖBREK SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN SU DAĞITTILAR

Haber-Kamera: Enver ALAS/ İstanbul,DHA

Böbrek hastası Fatma Şahin, 5 yıl önce kendisine böbrek naklinde bulunan 42 yıllık eşi Mehmet Şahin ile birlikte Dünya Böbrek Günü kapsamında suyun böbrek sağlığındaki önemini anlatmak için Gaziosmanpaşa'da pet şişeyle su dağıttı.

Fatma ve Mehmet Şahin çifti, tüm dünyada Mart ayının ikinci perşembe günü kutlanan 'Dünya Böbrek Günü' kapsamında Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllü olarak yer aldılar. Böbrek sağlığında suyun önemini anlatmak ve bu konuda farkındalık yaratmak isteyen çift, hastane çalışanları ile birlikte Gaziosmanpaşa'nın işlek caddelerinden Çukurçeşme Caddesi üzerinde vatandaşlara pet su vererek böbrek sağlığında suyun önemini anlattılar.

EŞİNİN BÖBREĞİYLE HAYATA TUTUNDU

5 yıl önce böbrek nakliyle yaşama bağlanan 57 yaşındaki Fatma Şahin, su verdiği kişilerden sağlıkları için bol bol su içmelerini tavsiye etti. Çift, tedavi süresinde edindikleri tecrübeyi göstermek üzere etkinliğe katıldığını aktardılar.

"TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİ İÇİN GÖNÜLLÜ OLDUM"

Fatma Şahin, "Eşim bana böbreğini verdi, onun sayesinde hayata tutundum. Şimdi yeniden doğmu gibi hissediyorum. Bugün bu etkinlikte toplumun bilinçlenmesi için gönüllü oldum. Böbrek hastalarında nakil için herkesin vericisi olsun istedim. Sürekli su içilmesini tavsiye ederim. Ben içmedim böbreklerim bitti. Su içelim ki hayatta kalalım" diye konuştu.

66 yaşındaki Mehmet Şahin de etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah'a şükür benim de eşimin de sağlığ çok iyi" ifadelerini kullandı.

PROF. DR ŞİT BÖBREK SAĞLIĞINI ANLATTI

Etkinlikte yer alan Medikal Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Dede Şit ise böbrek sağlığının korunmasının vücut için önemine dikkat çekti. Dede Şit, "Bir insanın böbreği sağlamsa kalbi de sağlamdır, akciğeri ve karaciğeri de sağlamdır, sinirleri sağlamdır. Çünkü böbrek vücudun bütün hastalalıklarından etkilenen bütün hastalıkların en sonunda problem oluşturduğu organların başında gelir. Dolayısıyla böbreği koruduğumuzda vücudu korumuş, hastalıkların çoğunun üstesinden gelmiş oluruz" diye konuştu.

"SU, BÖBREK SAĞLIĞI İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR"

Böbrek sağlığı açısından suyun önemini anlatan Prof. Dr. Şit şunları söyledi:

"Sağlıklı bir insanın böbrek sağlığı açısından günde 1,5 ila 2 litre idrar yapacak kadar su içmesi gerekiyor. Yarım litrenin altında idrar yapacak şekilde su tüketilmesi sağlık açısından oldukça riskli ve zararlı bir seviye olarak belirtilir. Çok aşırı seviyede su içmek de zararlıdır. Fazla su içme, bir kısım insanlarda böbrekte 'hiper filtrasyon' dediğimiz fazla çalışmaya sebep olabiliyor. Bu da böbrek açısından zararlı olabilir. Yani optimal düzeyde idrar çıkabilecek oranda su tüketmemiz gerekiyor. Suyun böbrek sağlığının yanı sıra ilave yararları da var ancak böbrek sağlığı için olmazsa olmazdır."

"20 BİN HASTA BÖBREK NAKLİ SIRASINDA"

Kronik böbrek hastalığının toplumda oldukça yüksek oranlarda görüldüğünü anımsatan Dede Şit, hastalığın tedavisinde diyaliz ve böbrek naklinin önemine vurgu yaptı. Şit, "Malesef sayıları son yıllarda artmış olmakla birlikte istenilen seviyede böbrek nakli yapılamamaktadır. Bu sayının ve toplumdaki farkındalığın artırılması için gerekmeketdir. Yaklaşık 50 ila 60 arasında hastamız var. Bunların 20 bini böbrek nakli sırasında bekliyor. Böbrek verenlerde bir sağlık problemi yaşanmıyor. Bir insana bir böbrek yeterlidir. Vericilerin sağlık denetimlerini ve kontrollerini duyarlı bir şekilde çoğu zaman yaptıkları için daha sağlıklı olabileceklerine yönelik bir takım veriler mevcuttur. Sağlıklı bir insanın böbrek vermesinde sağlık açısından herhangi bir sakınca yoktur" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Fatma ve Mehmet Şahin çiftinin su dağıtması

-Suyun böbrek sağlığı açısından önemininin anlatılması

-Hastane çalışanlarından görüntüler

-Trafikteki araçların durdurularak su verilmesi

-Prof. Dr. Dede Şit ile röp

-Böbrek hastası Fatma Şahin'in açıklamaları

-Eşi Mehmet Şahin'in konuşması

-Genel ve detaylar

11.03.2017 - 17.40 Haber Kodu : 170311168

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement