Dha İstanbul- Davut Güloğlu Mahkeme Kararına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul- Davut Güloğlu Mahkeme Kararına Tepki Gösterdi

Dha İstanbul- Davut Güloğlu Mahkeme Kararına Tepki Gösterdi

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul DHAŞarkıcı Sıla Gençoğlu'nun kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açtığı şarkıcı Davut Güloğlu, hakkında verilen adli para cezası kararına tepki gösterdi.

02.05.2017 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açtığı şarkıcı Davut Güloğlu, hakkında verilen adli para cezası kararına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Güloğlu, "Bana herhangi bir resmi yazı yazmadan haklarımı bana kullandırmayan, tarafsızlığına gölge düşürdüğünü düşündüğümüz sayın mahkeme hakimini önce Allah'a, üst mahkemeye sonra Hakimler ve savcılar yüksek Kuruluna havale edeceğim" dedi.

Davut Güloğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"MHP'siyle CHP'siyle ve Ak Parti'siyle Türk milletinin oluşturduğu 15 temmuz Yenikapı ruhuna şov diyen Sıla Gençoğlu hakkında verdiğim röpörtajımdan sonra vatan hainlerine söylediğim ve ülkesine hizmet etmeyen vatan hainlerine söylemeye devam edeceğim. Kaba cümleyi üzerine alıp kendisinin 15 Temmuz ruhuna yaptığı nezaketsizliğin, saygısızlığın, hatta aşağılamanın üzerini örtmeye çalışan Sıla Gençoğlu'nun amacına tarafsız olması gereken sayın mahkeme, malesef hizmet etmiştir.

Yargılama sırasında savunma hakkımızı kısıtlayan, Sıla Gençoğlu tarafının tamamen gerçeğe aykırı beyanlarına dayanarak hakimin reddi talebimizin reddedilmesini isteyen sayın mahkeme hakimi Ahmet Duymaz, yine adil yargılanma hakkımızı yok sayarak bizim olmadığımız ortamda bize haklarımız kullandırılmadan, haksız ve hukuksuz kararını vermiştir. Avukatım Emrullah Gözcü ile hakimin bu davadan alınması gerektiği konusunda yaptığımız başvurunun ne kadar haklı olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Mahkemenin cep telefonu mesajıyla iş ve işlem yaptığı nerede görülmüştür. Bana herhangi bir resmi yazı yazmadan haklarımı bana kullandırmayan, tarafsızlığına gölge düşürdüğünü düşündüğümüz sayın mahkeme hakimini önce Allah'a, üst mahkemeye, sonra Hakimler ve savcılar yüksek Kuruluna havale edeceğim."

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Şarkıcı Sıla katılmamış ve "Darbeye karşıyım ama Yenikapı'daki şova katılmayacağım" demişti. Bunun üzerine Davut Güloğlu katıldığı bir televizyon programında, "S… olsun gitsin" ifadesini kullanmıştı. Sıla, bu sözlerin ardından şikayetçi olmuş ve Davut Güloğlu hakkında, "Basın yoluyla hakaret" suçundan 2,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. Davut Güloğlu'nun avukatı, mahkeme hakimi ile yaşadığı tartışmanın ardından davadan çekilmişti. Bugün yapılan duruşmada mahkeme hakimi, Güloğlu hakkında Sıla Gençoğlu'na yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı, "Basın yoluyla alenen hakaret" suçundan 14 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, 8 bin 400 TL olarak adli para cezasına çevirdiği cezanın 12 taksitte ödenmesine hükmetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul- Davut Güloğlu Mahkeme Kararına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement