Dha İstanbul - Diyanet İşleri Başkanı  Ali Erbaş'tan Terörün Her Çeşidiyle Mücadele Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - Diyanet İşleri Başkanı  Ali Erbaş'tan Terörün Her Çeşidiyle Mücadele Açıklaması

Enver ALAS, İstanbul / DHADiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Terörün her çeşidine, ayrımcılığa, islamofobiye, toplumu bölücü aşırılıklara karşı hem teorik ve düşünce hem de pratik alanlarda karşılıklı dayanışma içerisinde olmak, ümmetimizin ve toplumlarımızın geleceği, maddi ve...

25.09.2017 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enver ALAS, İstanbul/ DHA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Terörün her çeşidine, ayrımcılığa, islamofobiye, toplumu bölücü aşırılıklara karşı hem teorik ve düşünce hem de pratik alanlarda karşılıklı dayanışma içerisinde olmak, ümmetimizin ve toplumlarımızın geleceği, maddi ve manevi inkişafımız bakımından fevkalade önem arz etmektedir" dedi.

Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atana Ali Erbaş, Taksim'de bir otelde düzenlenen  'Türkiye Azerbaycan Örneğinde İslam Dayanışması Uluslararası Konferansı'nın açılış programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan ve Türkiye'nin dostluk ve kardeşlik bağına vurgu yaparak, iki ülke arasındaki İslam işbirliğinin önemine dikkat çekmek için toplandıklarını belirtti. Erbaş, konferansın şimdiye kadar yapılanlara işaret etmek ve bundan sonra yapılacakları niyete ve pratiğe almak üzere kararlılık göstermek açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki din hizmeti ve eğitimi alanında karşılıklı dayanışma, yardımlaşma anlayışının işbirliği içinde sürdüğünü anlatan Erbaş, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki İslam dayanışmasının en güzel örneklerinden birisinin Bakü Devlet Üniversitesi bünyesindeki İlahiyat Fakültesi'dir. Azerbaycan Respublikasının neredeyse kuruluşuyla birlikte karşılıklı protokollerle faaliyet göstermeye başlayan İlahiyat Fakültesi'nde aynı fakülte mezunu Azerbaycanlı gençler Türkiye'de yüksek lisans ve doktoralarını tamamlayıp hoca olarak göreve başlayana kadar, Türkiye'den alanında uzman hocalar Diyanet İşleri Başkanlığımız aracılığıyla destek olmuşlardır. Şimdiye kadar 800'ün üzerinde mezun veren İlahiyat Fakültesinde 50'nin üzerinde doktorasını tamamlamış akademisyen, ilim adamı yetişmiştir; bir 50 kadarı da lisans üstü çalışmalarına devam etmektedir" diye konuştu.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye devletinin ve halkının yanında olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"Birbirimizin derdini dert, sevincini sevinç olarak görmemizin bir eseri olarak kardeş Azerbaycan Devletinin Sayın Cumhurbaşkanını, Türkiye'yi bizzat ziyaret ederek halkımızın ve devletimizin yanında olan Şeyhülislam Allahşükür Paşazade'yi ve Sayın Mübariz Gurbanlı'yı 15 Temmuz FETÖ kalkışması karşısında verdikleri desteklerden dolayı teşekkürle yad etmek; şehitlerimiz için Azerbaycan camilerinde okutulan Kur'anları ve yapılan duaları minnettarlıkla anmak isterim. Terörün her çeşidine, ayrımcılığa, islamofobiye, toplumu bölücü aşırılıklara karşı hem teorik ve düşünce hem de pratik alanlarda karşılıklı dayanışma içerisinde olmak, ümmetimizin ve toplumlarımızın geleceği, maddi-manevi inkişafımız bakımından fevkalade önem arz etmektedir."

Konferansta ayrıca Azerbaycan Cumhuriyeti Dini Kurumlarla İş Üzere Devlet Komitesi Başkanı Mübariz Gurbanlı, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Halit Eren de birer konuşma yaptı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Konferansta katılanlar

-Diyanet İşleri Başkanı'nın konuşması

-Genel ve detay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - Diyanet İşleri Başkanı  Ali Erbaş'tan Terörün Her Çeşidiyle Mücadele Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement