Dha İstanbul - Fetö'nün  'uyuyan Hücre' Davası 'Nın Dördüncü Duruşması Başladı (1) - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - Fetö'nün  'uyuyan Hücre' Davası 'Nın Dördüncü Duruşması Başladı (1)

Haber: Hayati KILIÇ - İSTANBUL DHAFETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen, aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın...

11.05.2017 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Hayati KILIÇ - İSTANBUL DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen, aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan dördüncü duruşmaya, 41 tutuklu 44  sanık katıldı. Sanıkların avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların yakınları izleyici olarak katıldı. Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  FETÖ'nün " TSK'daki uyuyan hücreleri" yle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda  41'i tutuklu 45 sanık hakkında hazırlanan İddianamede, örgütün asker yapılanmasının denetimini yapmakla  görevlendirdiği belirlenen "murakıp" Hasan Pakır, merkeze alınan vali yardımcısı Şaban Erdoğan, Hasan Önder Demir, İsmail Sağızlı, Nihat Kaplan, Sezai Şaşmaz ve  Mücahid Aydın'ın "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan  22,5'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.  Aralarında 11'i kurmay 28 albayın da bulunduğu 38 kişi hakkında ise  "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis  cezası isteniyor. İddianamede, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katılmayan sanıkların "kripto,  uyuyan hücre" olarak darbenin başarısız olmasıyla birlikte  Türk Silahlı Kuvvetleri  (TSK) içinde gizlendikleri belirtiliyor. İddianamede, FETÖ'nün darbeye katılmayan üyelerinin  tasfiyesinin engellenmesini amaçladığına dikkat çekilerek, sanıklardan 14'ünün  direkt olarak, 2 kişinin ise eşleri üzerinden ByLock kullanıcısı olduğu  belirtiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - Fetö'nün  'uyuyan Hücre' Davası 'Nın Dördüncü Duruşması Başladı (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement