Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

10.00-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sermaye Piyasaları Kongresi'ne katılacak.

04.11.2016 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10.00

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sermaye Piyasaları Kongresi'ne katılacak. Wyndham Grand Levent

09.30

-Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, İMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinlikleri'ne katılacak.

Haliç Kongre Merkezi

10.30/13.00

- Gönül Ülkü Özcan'ın cenazesi Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenecek törenden sonra Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

13.00

- Korkut Özal'ın cenazesi, Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip Yeni Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- HDP MİLLETVEKİLİ FERHAT ENCÜ İSTANBUL'A GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Encü'nün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

Öte yandan, HDP Milletvekili Encü'nün dün Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmek istediği sırada hakkında yurtdışı yasağı bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulmuştu.

==================================

2- CUMHURİYET GAZETESİ YÖNETİCİ VE YAZARLARININ AVUKAT KISITLAMASI KALDIRILDI

Haber: Özden ATİK/ İSTANBUL DHA

Cumhuriyet gazetesi ve gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı yöneticisi ve yazarı 13 kişi hakkında 668 No'lu Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile konulan 5 günlük avukatlarıyla görüştürülme yasağı kaldırıldı.

Yasağın kaldırılmasının ardından gazetenin avukatları, Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne giderek yönetici ve yazarlarla 4 gün sonra ilk görüşmelerini yaptılar. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Murat İnam'ın tarafından "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek " suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, 668 No'lu KHK gerekçe gösterilerek 5 gün boyunca avukat görüşü kısıtlanmıştı. Avukatlar, yakalama, arama, gözaltı ve avukat görüş yasağına 1 Kasım günü itiraz etmişti.

===============================

3- YILMAZ ÖZDİL VE BARIŞ PEHLİVAN İÇİN TAKİPSİZLİK KARARLARI

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Cumhuriyet'e yönelik "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" soruşturmasını yürüten Savcı Murat İnam'ın, FETÖ/PDY davasında yargılandığı haberini yaptığı için Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile sosyal medya hesabından savcı Murat İnam hakkında paylaşım yaptığı iddiasyıla Yılmaz Özdil hakkında açılan ayrı ayrı soruşturmalara, 24 saat sonra takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca, Cumhuriyet'e yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Murat İnam'ın FETÖ/ PDY davasının sanıkları arasında yer aldığı haberini yapan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile sosyal medya hesabından savcı Murat İnan hakkında paylaşım yaptığı iddia edilen Yılmaz Özdil hakkında dün soruşturma başlatıldı. Savcılık, Özdil'in iddia edilen

paylaşımı ve Pehlivan'ın kaleme aldığı haberi, "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçu kapsamında rutin olarak ele alarak 2 Kasım'da re'sen incelemeye aldı. Savcılık tarafından yapılan inceleme sonucunda, Özdil ve Pehlivan hakkında 24 saat sonra "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek suçunun yasal unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Gazeteci Yılmaz Özdil ise yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinde hiçbir hesabı bulunmadığını, adına açılan sahte hesapları da daha önce savcılağa bildirdiğini açıkladı.

==============================

4- BAKIRKÖY SAHİLE YAPILACAK MEGA YAT LİMANI PROJESİ OYLAMASINDA İSTEYEN İSTANBULLAR OY ATABİLECEK

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA - Boğaçhan ÖZER/ İstanbul DHA

Bakırköy Pazar günü, Bakırköy Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında ruhsat savaşlarına sahne olan mega yat limanı ile ilgili sandığa gidiyor. Halkı oy kullanmaya çağıran Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "Ümit ediyorum ki katılım çok olur. Noter huzurunda sayım yapacağız, çıkacak olan karar doğrultusunda bir yol haritası belirleyeceğiz" diye konuştu. Kerimoğlu seçme ve seçilme hakkı olan bütün yurttaşların oy kullanabileceğini söyledi.

Projenin geleceği ile ilgili olarak halk da ikiye bölünmüş durumda, projeyi destekleyenler de var, karşı çıkanlar da...

Dati Holding tarafından Ataköy sahiline yapılmak istenen Mega Yat Limanı için düzenlenecek Referanduma katılmak isteyen vatandaşlar için Pazar günü Özgürlük Meydanı'na sabah 9.00 ile 17.00 saatleri arasında sandık kurulacak. Halk oylaması Noter huzurunda ve Bakırköy Kaymakamlığı'nın gözetiminde yapılacak.

BAKIRÖY BELEDİYE BAŞKANI KERMOĞLU: SONUCA GÖRE YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ

Pazar gün düzenlenecek referandum hakkında konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, mega yat limanı ile ilgili olarak halk oylamasının sonucunu dikkate alacaklarını ve sonuca göre kendilerine yol haritası belirleyeceklerini söyledi. Dati Holding tarafından yapılacak projeye Bakırköy Belediyesi ruhsat vermediğini, bunun üzerine projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat verildiğini söyleyen Kerimoğlu, "Bakırköy Belediyesi'nin Mega yat limanı ve beraberindeki projelere ruhsat vermedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "adeta bir paralel belediyecilikö yaparak ruhsat verdi. Biz de bunu yargıya taşıdık. Mahkeme asıl karar verilinceye kadar ruhsatların yürütmesini durdurdu. Biz o bölgedeki inşaat faaliyetlerini durdurduk" diye konuştu.

PROJEYLE İLGİLİ TABAN TABANA ZIT İKİ GÖRÜŞ VAR

Ara karar aşamasında projenin geleceği ile ilgili olarak halka danışma kararı aldıklarını söyleyen Kerimoğlu, konuyla ilgili iki görüş olduğunu söyledi. Kerimoğlu şunları söyledi: "Yapılacak mega yat limanı ve beraberindeki projelerin Bakırköy haklına, İstanbul'a bir faydası var mı diye soracağız. Özellikle çevrecilerin dahil olduğu görüşe göre, Bakırköy'deki sahilin bu yapılaşmalarla sistemi bozduğu, çevreye zarar verdiği, denizi kirlettiği yönünde bir endişe var. Karşıt görüş de burada yapılacak projenin Bakırköy'e bir marka değer katacağı, Bakırköy sahil yolunun yer altına alınmasıyla birlikte Bakırköy'ü sahile ulaştıracağı, yaklaşık 7-8 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı yönünde. Biz birbirine taban tabana zıt bu iki görüşler arasında, çoğunluğun ne dediğine bakacağız. Çıkan karar doğrultusunda bir uygulama yapacağız". Büyük projelerin sadece bir belediye başkanının iki dudağının arasında olmaması gerektiğini savunan Kerimoğlu, bu tür konularda sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve halkın doğrudan katılımının olması gerektiğini ifade etti.

OY KULLANMAK İÇİN BAKIRKÖYLÜ OLMAYA GEREK YOK

Uygulamanın tamamen belediyenin tasarrufunda yapılan bir oylama olacağını söyleyen Kerimoğlu, "Ümit ediyorum ki katılım çok olur. Noter huzurunda sayım yapacağız, çıkacak olan karar doğrultusunda bir yol haritası belirleyeceğizö dedi. Seçme ve seçilme hakkı olan bütün yurttaşların oy kullanabileceğini söyleyen Kerimoğlu, "Sahiller bütün yurttaşların. Sahildeki yapılaşmalarla ilgili olarak bir karar verilecekse bütün İstanbul halkının bu sürece katılımında sakınca yok" diye konuştu.

İSTEYEN DE VAR İSTEMEYEN DE…

Özgürlük Meydanı'nda sabah 9.00'dan 17.00'ye kadar sürecek oylamada oy kullanacaklar ikiye bölünmüş durumda. Projenin yapılmasını isteyen de var karşı olan da…Bakırköy sakini bir vatandaş projeye karşı olduğunu ilişkin fikrini şu sözlerle ifade etti: "Sahil olduğu gibi kalsın, değişmesin. Her tarafta liman var. Ama Bakırköy'e dokunmasınlar. Çünkü halk nefes alıyor. Bu yanlışı yapmasınlar" dedi. Bir başka vatandaş da "Bakırköylüler olarak bir yat limanına ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Marina var zaten. Doğal güzelliklerin daha fazla bozulmasının karşısındayız" dedi. Limanın turizm alanında bölgeye hareket katacağını söyleyen bir esnaf da "20 yıl önceki Bakırköy'e baktığımızda sahil hariç hiçbir şey değişmedi, her şey aynı. Sahildeki projenin yeşil alan katliamı olduğunu düşünmüyorum. Yenikapı'da deniz dolduruldu, vatandaşlara bırakıldı Her kesim için alan bırakılacaksa destekliyorumö dedi. Bakırköy açısından ticari yönde katkı sağlayacağını düşünen bir vatandaş olumlu yönde oy kullanacağını ifade etti.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Bakırköy sahilden görüntüler

-Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu röp.

-Vatandaşlarla röp.

03.11.2016 - 17.15 Haber Kodu : 161103144

==============================

5- SANİ ŞENER, 'LEGİON D'HONNEUR' NİŞANINI ALDI

Haber-Kamera: Enver ALAS/ İSTANBUL,DHA

Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı katkı nedeniyle TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'a Fransa'nın en üst düzey olan 'Legion d'Honneur' nişanı verildi. Sani Şener, düzenlenen törenle Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries'ten nişanını aldı.

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'e Fransa'nın en eski ve en üst düzey şeref nişanı olan Legieon d'Honneur'un takdimi için Beyoğlu'ndaki Fransız Sarayı'nda tören düzenlendi. Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ile İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter'in evsahipliğinde gerçekleşen törene, Sani Şener, eşi Asuman Şener, kızı Damla, oğlu Ozan ve gelini Hale Şener ile birlikte katıldı.

İŞ DÜNYASINDAN DOSTLARI EŞLİK ETTİ

Şener'in özel gecesine, TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Başkanvekili Augustine de Romanet, yönetim kurulu üyeleri ile TAV yöneticileri, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in de aralarında bulunduğu isimler ile iş dünyasından arkadaşları ve çok sayıda davetli eşlik etti.

NİŞANI BÜYÜKELÇİ TAKDİM ETTİ

Törende bir konuşma yapan Büyükelçi Fries, Sani Şener'in özgeçmişi hakkında bilgiler verdi, iş hayatındaki başarılarını anlattı. TAV'ın Fransız şirketi Aeroports de Paris ile olan ortaklığına değinen Fries, "Fransa'nın son yıllarda Türkiye'ye yaptığı yatırımlar açısından gerçek bir başarı öyküsüdür. Kendi açımdam ülkelerimiz arasında zekice ve kazandıran bir strateji örneği teşkil ediyor. Bu örneğin başka ekonomik sektörler için de ilham kaynağı olmasını ümit ediyorum " diye konuştu.

Konuşmasının ardından Charles Fries, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı üstün katkılar nedeniyle Fransa devleti adına verilen nişanı Sani Şener'e takdim etti.

ŞENER'İN LEGİON D'HONNEUR' GURURU

Sani Şener ise konuşmasında büyük bir gurur yaşadığını belirterek, nişanın verilmesi nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bu nişana kendisini öneren Büyükelçi Charles Fries'e teşekkürlerini sundu.

Şener, "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere, dünyanın her köşesinden hayranlık duyduğum isimlerle aynı listede yer almak benim için çok büyük bir onur. 200 yıllık bir sürede dünyada sadece 3 bin dolayında kişiye verilen bu nişana layık görülmekten kıvanç duyuyorum" dedi.

TAV'A YAPILAN YATIRIM

Fransa ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticaret alanındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını kaydeden Şener, Türkiye ile Fransa arasında yıllık 16 milyar Avroluk ticaret hacmi bulunduğuna vurgu yaptı. Fransız Aeroports de Paris şirketinin TAV'a bir milyar dolara yakın bir yatırım yaptığını anımsatan Şener, bunun Türkiye'ye yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunun altını çizdi.

"TÜRK VE FRANSIZ ŞİRKETLER ÇOK GÜÇLÜ ORTAKLIKLAR MEYDANA GETİRİYOR"

Şener, "Biz ortağımızla birlikte Türk-Fransız ortak girişimi olarak üçüncü ülkelerde de çok büyük yatırımlar yapmaktayız. Türk ve Fransız şirketler çok güçlü ortaklıklar meydana getiriyor. Fransa ve Türkiye'nin siyasi konulardaki karşılıklı destekleyici tutumu, eminim ülkelerimizin ekonomik işbirliği düzeyine bugünden öngöremeyeceğimiz bir hızla yükseltecek" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Sani Şener ve ailesi

-Davetliler

-Büyükelçi Fries'in konuşması

-Charles Fries'in Sani Şener'e nişanı takdimi

-Sani Şener'in konuşması

-Aile fotoğrafı

-Genel ve detaylar

03.11.2016 - 23.33 Haber Kodu : 161103183

=============================

6- KEMAL SUNAL'A MAVİ BONCUK'LU ANMA...

İstanbul DHA

16 yıl önce hayatını kaybeden Usta Oyuncu Kemal Sunal, 72'inci yaş gününde "Mavi Boncuk" temalı bir etkinlikle anılacak. Ailesi, sanatçı dostları, Emel Sayın ve Metin Akpınar'ın katılılacağı etkinlikte Kemal Sunal'ın filmlerinde kullandığı otomobiller, sinema kostümleri filmin afiş görselleriyle süslenerek sergilenecek.

"FİLMLERİNDE KULLANDIĞI KENDİNE AİT OTOMOBİLLER DE SERGİLENCEK"

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından organize edilen ve Arzu Film'in de destek verdiği anma etkinliği, Kadıköy'de 6 Kasım Pazar günü yapılacak. Etkinlikte, Kemal Sunal'ın kendisine ait ve birçok filminde kullandığı 34 KS 401 plakalı 1982 BMW ve 34 NZ 427 plakalı 1984 model Mercedes marka araçları görseller eşliğinde sergilenecek. Aynı zamanda "Şabaniye" ve "Hababam Sınıfı" filmlerinde kullandığı orijinal kostümler de sevenleriyle buluşturulacak.1974 yılında Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini yaptığı Emel Sayın, Kemal Sunal, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Halit Akçatepe gibi çok önemli isimlerin rol aldığı "Mavi Boncuk" filminde kullanılan ve sürekli yolda kalan 1937 model aracın muadili de, Kemal Sunal'ın 72. Yaş günü anısına sergilenecek.

82 FİLMDE YER ALDI

Türk Sinemasının bir dönemine damga vuran Kemal Sunal, oynadığı filmlerle büyük çıkış yakalayarak iyi ve saf adam rolleriyle büyük beğeni kazandı. Sanatçı, komedi filmleri ağırlıklı olmak üzere dram türündeki filmlerde de yer aldı. Tiyatro kökenli olan sanatçı yaşamı boyunca 82 filmde rol aldı.

"FİLMLERİNDE DAİME DOĞRU YOLU ÖĞRETTİ"

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay etkinliğe ilişkin şunları söyledi: "Yeşilçam'a saygı temalı aktivitelerimiz kapsamında büyük usta Kemal Sunal'ı dostlarıyla birlikte anacak olmak mutluluk verici. Emel Hanım'ın ise davetimizi kırmayarak aramızda olacak olması bizi heyecanlandırıyor. Kemal ağabey Yeşilçam için çok büyük bir isimdir. Filmlerinde zekasıyla hep kötülerle mücadele etmiş, haksızlıkların karşında durmayı ve daima doğru yolu öğretmiştir bizlere. Tabi ki her şeye rağmen gülmeyi başarmayı da."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Sergilenecek otomobillerin olduğu Kemal Sunal filmlerinden kesitler

-Mavi Boncukéun bulunduğu sahneler

03.11.2016 - 17.35 Haber Kodu : 161103149

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi
    10:45 Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Menzilahir Mahallesi'nde vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Ayrıca Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni ziyaret eden Sezer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar programına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı
    10:41 Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı

    Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Seongbuk bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç karıştı ve 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü ve bir araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekipler, kullanılamaz hale gelen araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement