Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

14.00-16.30Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dört Adet Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

26.11.2016 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14.00-16.30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dört Adet Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne katılacak. Erdoğan, Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'yi Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

12.00

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı kapanış programına katılacak. Yer: İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy

14.00 - 15.30 - 19.30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı toplu açılış ve temel atma programına, Ataşehir Belediyesi toplu açılış törenine ve öğretmenler günü resepsiyonuna da katılacak.

////////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- SİLAHLI SOYGUN KOVALAMACASINDA ŞÜPHELİ ÖLÜM

Şişli'de bir akaryakıt istasyonunu soymak için gelen yüzleri maskeli iki kişiyi o sırada akaryakıt almak için istasyona gelen sivil polis ekipleri engel oldu.

Soygunculardan biri kaçmayı başarırken, diğer soyguncu ise kıskıvarak yakalandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda istasyona yakın bir noktada ise seyir halindeki bir otomobil sürücüsünün nereden geldiği öğrenilemeyen bir kurşunla vurulup hayatını kaybettiği belirlendi.

Haber: Hakan KAYA- Ali Kerem BENGİ-Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL,

Şişli'de Piyalepaşa Bulvarı'nda bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen olay İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti; Saat 23.30 sıralarında akaryakıt istasyonuna gelen yüzleri maskeli iki kişiden biri istasyon içerisindeki markete girerek kasadaki duran görevliden paraları istedi. Silahlı olan diğer soyguncu ise dışarıdaki istasyon görevlilerini silah zoruyla market içerisinde topladıktan sonra kapıda gözcülük yaptı. Bu sırada istasyona sivil araçla akaryakıt almak için gelen iki polis dışarıda yüzü maskeli silahlı kişiyi görünce olaya müdahale etti. Bu sırada dışarıda bekleyen silahlı kişi, polise ateş açarak olay yerinden kaçmaya başladı. Sivil poliste soyguncuya ateş ederek kovalamaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonucunda silahlı kişi izini kaybettirmeyi başardı. Diğer soyguncu ise polis tarafından etkisiz hale getirildi. Polis aracı ile Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen kişinin 19 yaşındaki Serdar Deniz olduğu öğrenildi.Yaşanan olayın ardından ise akaryakıt istasyonuna çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri olay yerine gelerek akaryakıt istasyonuna ait güvenlik kameralarını alarak kaçak şüphelinin eşkalini tespit etmek için çalışma başlattı.

OLAY YERİ YAKININDA ŞÜPHELİ ÖLÜM

Öte yandan olayın yaşandığı akaryakıt istasyonu yakınında seyir halindeki bir otomobile nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun isabet etmesi sonucu sürücü ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan sürücü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri yaşanan olayın soygun girişimi ile ilgili olup olmadığı yönündeki çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü;

-----------------------

-Olay yerinden görüntü

-Zırhlı polis araçlardan görüntü

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Polis aracına ve akaryakıt istasyonuna isabet eden kurşunlar

-Silahtan çıkan boş kovanların görüntüsü

-Mermi isabet eden aracın görüntüsü

-Genel ve detaylar

26.11.2016 - 04.39 Haber Kodu : 161126009

===============================

2- ŞİŞLİ'DE SOYGUNCULARA ÖZEL HAREKAT DESTEKLİ OPERASYON

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ/İSTANBUL,

İstanbul Asayiş Şube Mürdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, Şişli'deki akaryakıt istasyonunda soygun girişiminde bulunduktan sonra kaçan silahlı şahsı yakalamak için Okmeydanı'ndaki bir adrese operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat Polisleri de destek verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri Şişli Piyalepaşa Bulvarı'nda bulunan bir akaryakıt istasyonunda gece saatlerinde soygun girişiminde bulunduktan sonra kaçarak kayıplara karışan silahlı kişiyi yakalamak için sabah saatlerinde Okmeydanı'nda operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat ekipleri de destek verdi. Okmeydanı Mahmutpaşa Mahallesi Eren Sokak'ta bulunan bir adrese baskın yapan ekipler binanın 3 katında bulunan dairede aramalarda bulundu. Aramalar sırasında Özel Harekat Polisleri de bina dışarısında önlem aldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Polislerden görüntü

-Zırhlı polis araçlarından görüntü

-Özel Harekat Polislerinden görüntü

-Binadan görüntü

-Genel ve detaylar

26.11.2016 - 07.14 Haber Kodu : 161126012_

============================

3- 3 İLDE EŞ ZAMANLI IŞİD OPERASYONU: 12 RUS, 8 TÜRK, 2 AZERİ, 2 ÖZBEK VE 1 TACİK YAKALANDI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Gaziantep, Şanlıurfa ve Aydın'da yaptığı eş zamanlı operasyonlarda terör örgütü IŞİD üyesi olduğu belirtilen 12 Rus, 2 Azeri, 2 Özbek ve 1 Tacikistan vatandaşının da aralarında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, liderliğini JAY kod adlı kişinin yaptığı şüphelileri takibe aldı. Türkiye gelen yabancı uyruklu kişilerin konaklamasını sağlayarak IŞİD'e katılmak üzere sahte belgelerle Suriye'ye gönderdiği belirtilen şüphelilerin fiziki ve teknik takip sonucu adresleri belirlendi. Bunun üzerine geçtiğimiz ayın 27'sinde Gaziantep, Şanlıurfa ve Aydın'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 12 Rus, 2 Azeri, 2 Özbek ve 1 Tacik ve 8 Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Şüphelilerin yakalandığı adreslerde askeri nitelikli kamuflajlar, çatışma bölgelerine gönderileceği değerlendirilen ağrı kesici, etken maddesinde uyuşturucu bulunan ilaçlar, çeşitli dillerde yazılmış örgütsel dokümanlar, çok sayıda dijital malzeme ve silahlar ele geçirildi. Adliyeye sevkedilen 23 şüpheli tutuklanırken 2'sinin emniyetteki işlemleri devam ettiği kaydedildi.

=====================================

4 - ŞİKE SAVCISININ KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Haber: Ümit TÜRK - Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Beraatle sonuçlanan Futbolda Şike Soruşturması'nın savcısı Mehmet Berk'in emniyet amiri olan kardeşi Ramazan Berk FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan'ın FETÖ'nün emniyet yapılanmasındaki imamlara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan bazı polislerin ifadeleri doğrultusunda 4 emniyet amiri gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında beraatle sonuçlanan "Futbolda Şike" soruşturmasının savcısı Mehmet Berk'in kardeşi emniyet amiri Ramazan Berk'in de olduğu öğrenildi.

===========================

5- ŞİŞLİ'DE FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Yokuş aşağı kayan araç yol kenarındaki merdivenlere yuvarlandı.

Sokakta ve merdivenlerde kimsenin olmaması faciayı önledi.

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN/ İstanbul DHA

Şişli'de park halindeki araç henüz bilinmeyen nedenle yokuş aşağıya kayarak merdivenlere uçtu.

Kaza Dolapdere Eskişehir Mahallesi Feylosof Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Sevan Peynirci, burada oturan yakınlarını ziyarete geldi. Yokuş aşağıya olan sokakta aracını park eden Peynirci yakınlarının bulunduğu binaya girdi. Park halindeki araç henüz belirlenemeyen bir nedenle aşağıya doğru kaymaya başladı. Hızlanan araç yol kenarına park edilmiş bir motosiklete çarptıktan sonra havalandı. Araç önce bir evin tentesine ardından da ağaca çarptıktan sonra yolun devamındaki merdivenlerde yan yatarak durdu. Kaza sırasında sokak ve merdivenlerde kimsenin olmaması olası bir faciayı engelledi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis kazanın olduğu yere güvenlik şeridi çekti. İtfaiye ekipleri ise aracı kaymaması için halatlara bağladı. Olay yerine aracın kaldırılması için vinç çağrıldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Uçan araçtan genel ve yakın detaylar

-İtfaiye ekiplerinden görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Motosikletten görüntü

-Ağaçtan görüntü

-Sokaktan görüntü

-Kahraman Yıldız ile röportaj

-Genel ve yakın detaylar

25.11.2016 - 17.54 - Haber Kodu : 161125226

============================

6- KADINLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

Haber: Murat DELİKLİTAŞ-Kamera: Özgür EREN/ İstanbul DHA

Beyoğlu'nda, bir grup kadın, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü"nde kadına yönelik şiddeti düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş boyunca slogan atıp, düdük çalan kadınlar eylem sonunda kısa bir performans sergileyerek uğradıkları şiddeti canlandırdı.

Tünel Meydanı'nda dün saat 19.00'da, 25 Kasım Kadın Platformu öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, üzerinde 'Hayatlarımız için erkek devlet şiddetine karşı herhalde direniyoruz' yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, kadına yönelik şiddete karşı slogan atan kadınlar, sık sık düdük çaldı. Yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı'nda hem Türkçe hem de Kürtçe olarak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Biz kadınlar olarak erkek-devlet şiddetine karşı; hayatımıza, bedenimize, kimliğimize sahip çıkmak için 'her halde direniş' diyoruz. Özgür ve eşit haklar ile var olmamıza tahammül edemeyen erkek egemen sistemin bizzat devlet tarafından biz kadınlara dayatıldığı; onlarca yıl verilen mücadeleler sonucu elde ettiğimiz bütün kazanımlarımızın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu günlerde; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nde, dünyanın dört bir yanında ayağa kalkan kadınlarla beraber isyanımızı büyütüyoruz. İktidar ve güç uğruna yürütülen savaş ve şiddetin sınırının olmadığını görüyoruz. Şiddetin yol açtığı tahribatı bedenimizde, evimizde, sokağımızda, iş yerimizde, ilişkilerimizde, ülke sınırlarının içinde ve ötesinde; kısacası hayatımızın her alanında hissediyoruz. Biz kadınlar ve translar, bırakın politika yapmayı, kendimize sadece gündelik hayatımızı sürdürmeye çalışırken buluyor ve bunun için de ayrı bir mücadele veriyoruz. Sadece basına yansıyan haberlerden bildiğimiz kadarıyla, 2016'nın ilk 10 ayında erkekler en az 220 kadın öldürdü, 352 kız çocuğunu cinsel olarak istismar etti. ve yalnızca bir ayda işsiz bırakılan kadın sayısı 13 bini aşmış durumda" denildi.

Basın açıklamasının ardından bir grup kadın, kısa bir performans sergileyerek, erkek şiddeti ve cinayetleri canlandırdı. Gösterinin ardından eylem sona erdirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kalabalık gruptan genel ve yakın detaylar

-Kadınların ellerindeki dövizlerden görüntü

-Kadınların ellerindeki pankarttan görüntü

-Kadınların slogan atması

-Kadınların Tünel Meydanından Galatasaray Meydanına yürüyüşü

-Kadınların slogan atarak yürüyüşü

-Kadınların Galatasaray Meydanına gelişi

25.11.2016 - 22.26 - Haber Kodu : 161125273

=========================

7- İSTANBUL'UN SİMGELERİ TURUNCU RENGE BÜRÜNDÜ

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Soner HASIRCIOĞLU, Ali Kerem BENGİ/ İstanbul DHA

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü" kapsamında İstanbul'un sembol yapıları turuncu renkle aydınlatıldı.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda farkındalığın artırılması için Boğaz Köprüleri, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Haliç Metro Köprüsü,

Bozdoğan Kemeri, Hidivkasrı ve Beyazıt Kulesi gibi birçok sembol yapıt turuncu renkle ışıklandırıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün turuncu renklerle aydınlatılmasına 10 Aralık'a kadar devam edilecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------

- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

-Kız Kulesi

-Galata Kulesi

-Haliç Metro Geçiş köprüsü

-Beyazıt Kulesi

-Genel ve detaylar

26.11.2016 - 00.31 - Haber Kodu : 161126003

================================

8- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİT EVİNİ ZİYARET ETTİ

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi şehit olan Muhammed Damar'ın ailesine ziyarette bulundu.

İstanbul'da dün gün boyu çeşitli programlara katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde, 15 Temmuz darbe girişiminde Sancaktepe'de şehit olan Muhammed Demir'in ailesini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit evini ziyareti

-Genel ve detaylar

26.11.2016 - 00.24 - Haber Kodu : 161126002

========================================

9- EMİNE ERDOĞAN: KIZLARIMIZIN YERİ YALNIZCA VE YALNIZCA OKULDUR

Emine Erdoğan,

"Şuna kesinlikle inanıyoruz ki; eğitim çağındaki kızlarımızın yeri yalnızca ve yalnızca okuldur. Eğitim yuvaları kız çocuklarımızı içine düşebilecekleri yanlış uygulamalardan koruyacak en güvenli limandır"

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu.

Emine Erdoğan, "Milletimizin engin duyarlılığı ile mülteciler bu ülkede misafir olarak muamele görmüştür. Devletimiz din, dil, ırk ayrımı yapmadan mazlumlara kucak açmıştır. Şu anda Türkiye gayrisafi milli hasıla oranlarına göre dünyanın en cömert ülkesidir. Daha önemlisi adaletin sözcüsü olan bir ülkedir. Dünya 5'ten büyüktür sözü egemen güçlerin tasallutu altındaki düzene itirazdır. Uluslararası kurumlarda adaletli bir temsile çağrıdır" dedi.

"EĞİTİM YUVALARI EN GÜVENLİ LİMANDIR"

"Hakim dünya düzeninin değişmesinde kadınların önemli misyonlar üstleneceğine inanıyorum. Barış ortamı inşa etmede kadınlar daha aktif ve mahirdirler. Kadınların etkinliğinin arttığı bir dünyada adaletin tesisi daha da kolaylaşacaktır" diyen Erdoğan, "Şuna kesinlikle inanıyoruz ki eğitim çağındaki kızlarımızın yeri yalnızca ve yalnızca okuldur. Eğitim yuvaları kız çocuklarımızı içine düşebilecekleri yanlış uygulamalardan koruyacak en güvenli limandır" ifadesini kullandı.

"ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ"

Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınların toplumsal hayatta daha aktif roller aldığı bir ülke hedefliyoruz. Bunun için iş dünyasının, akademinin, medyanın, siyasetin kendine adaletli bir temsil hedefine adaması gerekmekte. İş birliğini arttırmamız gerekiyor. Gerek ülke olarak, gerek dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Terörü hak edilmemiş güçlerin garantisi olarak görenler karşısında, mazlumların haklarının savunucusu olmak bizim için bir onurdur. Çalınmış coğrafyaların, yağmalanmış ekonomilerin, çarpıtılmış tarihin hakkını inşallah bizler iade edeceğiz. Yaşadığımız dünya, belki insan eliyle her şeyin bozulup yozlaştığı bir dünya; fakat her şeyi düzeltecek olan da yine insandır. Bütün mesele içimizdeki adalet duygusunu ve hamurumuzda var olan faziletleri açığa çıkarmaktır. Adalet öyle bir anahtardır ki insanlığa nefes aldıracak tüm kapıları açar."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Emine Erdoğan'ın konuşması

-Programdan detay

-Genel ve detaylar

25.11.2016 - 23.02 Haber Kodu : 161125277

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi ve halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi ve belediye her geçen gün daha da güçleniyor.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement