Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

10.00-14.00-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bayrampaşa'da "İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması"na katılacak, Gaziosmanpaşa'da avukat, mimar, mühendis ve malimüşavirlerle bir araya gelecek.

24.03.2017 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10.00-14.00

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bayrampaşa'da "İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması"na katılacak, Gaziosmanpaşa'da avukat, mimar, mühendis ve malimüşavirlerle bir araya gelecek.

10.30

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çırağan Sarayı'nda Google Digital Atölye Basın Lansmanı'na katılacak.

///////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- İSTANBUL'DA HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber- Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Ali Kerem BENGİ-Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bahçelievler ve Esenler'de uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona havadan da polis helikopteri destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Fatih Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden saat 05.00 sıralarında konvoy halinde hareket eden Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bahçelievler ve Esenler'deki 25 adreste uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyona Özel harekat polisi, çevikkuvvet polisi, havadan da polis helikopteri destek verdi.

Bahçelievler Zafer Mahallesi Pınar1 Sokak'ta bulunan 5 katlı bir apartmana baskın yapan polis ekipleri binanın 5 katındaki bir dairede aramalar yaptı. Aramalar sırasında Özel harekat polislerinin bina girişinde önlem aldığı görüldü.

Polisler aynı mahalledeki Baharistan Sokakta bulunan 5 katlı bir binanın 4 katındaki bir daireye ve Eski Edirne Yolu Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir apartmanın 4 katına da baskın yaptı. Operasyonlarda göz altına alınanların da olduğu öğrenildi.

Görüntü dökümü:

--------------

-Operasyona gidilmesi

-Operasyon yapılacak binalara girilmesi

-Özel harekat polisleri

- Narkotik polisleri

-Mahallede güvenlik önlemi alan özel harekat polisleri

-Balkonda arama yapılması

-Polis helikopteri

-Genel ve detaylar

24.03.2017 - 06.41 Haber Kodu : 170324010

24.03.2017 - 06.39 Haber Kodu : 170324009

=============================

2- İSTANBUL'DA 'KURTKAPANI 2' DENETİMİ POLİS HELİKOPTERİNDEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Avrupa Yakası'nda 2 bin polisin katılımıyla; Atatürk Havalimanı, vapur iskeleleri ve metro istasyonları olmak üzere birçok noktada saat 12.00 ile 15.00 arasında 'Kurtkapanı 2' adlı denetimi gerçekleştirdi. Denetimlere polis helikopteri de havadan destek verdi. Denetimler, helikopter kamerasına yansıdı.

Görüntü Dçkümü

-------------------------

-Polis helikopteri kamerasından denetimler

23.03.2017 - 19.32 Haber Kodu : 170323233

=============================

3- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA REFERANDUM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Haber - Kamera: Murat ÇAKIR/ İSTANBUL DHA

Sınır kapılarında 27 Mart tarihinde oy verme işlemi başlayacak. Referandum öncesi Atatürk Havalimanı'nda hazırlıklar da başladı. Masalar teknisyenler tarafından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde kuruldu. Sandıkların da gelmesiyle birlikte hazırlıklar bitmiş olacak. Oy verme işlemi Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama uğurlama bölgesi ile gidiş katında yapılacak. Tatil günleri de dahil günün 24 saati oy kullanılabilecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sayfasında 6 karayolu gümrük kapısı, 18 havayolu gümrük kapısı ve 7 liman gümrük kapısı olmak üzere toplam 31 gümrük kapısında sandık kurulacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Dış hatlar terminali ve masalar

-Masaları kuran teknisyenler

-Geliş ve gidiş katında masalardan görüntü

-detaylar

23.03.2017 - 18.19 Haber Kodu : 170323215

===============================

4- AKŞENER: DIŞ POLİTİKA DEVLET ADAMLIĞI VE CİDDİYET İSTER

Meral Akşener,

" Almanya'nın üç eyaleti çifte vatandaşlığı kaldırmış. Türk vatandaşlarına 'ya Alman vatandaşlığını ya da Türk vatandaşlığını tercih edeceksin' diyor. Bu hızla yayılacak. Dolayısıyla, siz burada 'mağduriyet üreteceğim' diye Türkiye'yi iki paralık ediyorsunuz."

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Partisinden ihraç edilen MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, referandum çalışmaları kapsamında Beykoz'da "Milli İradenin Önemi" toplantısına katıldı. Beykoz, Akbaba Köyü'nde bir düğün salonunda saat 20.00'de yapılan toplantı öncesi polisin, düğün salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Salonu dolduran kalabalık Akşener'e yoğun ilgi gösterdi. Salondakilere hitap etmek için kürsüye giden Akşener, etraftakilerin çevresinden ayrılmaması üzerine konuşmasını sandalye üzerine çıkarak yaptı.

"KÜÇÜK EMRAH BÜYÜDÜ ÇOCUK SAHİBİ OLDU BİZİMKİLER HALA AĞLIYOR"

Akşener, Hükümetin halkoylaması çalışmalarını mağdur edebiyatı üzerinden yürüttüğünü savunarak, "Biz bir türlü mağdur olamıyoruz. Dayak yerim posta yemem. Şunu belirteyim, hepsi Küçük Emrah gibi. Küçük Emrah büyüdü, çocuk sahibi oldu, bizimkiler hala ağlıyor. Gayri safi milli hasılayı 10 bin liraya çıkardınız da elinizi tutan bir siyasetçi mi oldu? İşsizliği sıfıra indirdiniz de bunu engelleyen bir siyasi parti mi oldu? Dış politikayı güllük gülistanlık yaptınız da... Herkesle kavgayı hangi muhalefet partisi çıkardı? Dış politikayı iç politikanın öznesi yaparsanız, her yerden bir mağduriyet devşirmeye kalkışırsanız, sonuç itibarı ile herkes birbirinin karşısına dikilir." dedi.

"SİZ BURADA MAĞDURİYET ÜRETECEĞİM DİYE TÜRKİYE'Yİ İKİ PARALIK EDİYORSUNUZ"

Meral Akşener konuşmasının devamında bazı Avrupa ülkeleri ile yaşanan diplomatik krize değindi. Özellikle Hollanda'da yaşananları tasvip etmediğini belirten Akşener, "Hollanda va Almaya ile karşı karşıya gelinen durum, orada Türk vatandaşlarına yapılan muameleye şiddetle karşıyım. Ben Almanya ve Hollanda programlarımı iptal ettim. 'Hayır'cıların hepsi tepki koydu, programlarını iptal etti. Almanya'nın üç eyaleti çifte vatandaşlığı kaldırmış. Türk vatandaşlarına 'ya Alman vatandaşlığını ya da Türk vatandaşlığını tercih edeceksin' diyor. Bu hızla yayılacak. Dolayısıyla, siz burada 'mağduriyet üreteceğim' diye Türkiye'yi iki paralık ediyorsunuz. Siz döneceksiniz ama oradaki vatandaşlarımız çok zorluklarla karşılaşacak. Dış politika devlet adamlığı ve ciddiyet ister." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Akşener'in salona girişi

-Salondan görüntüler

-Akşener'in açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

23.03.2017 - 22.17 Haber Kodu : 170323269

============================

5- NİLHAN OSMANOĞLU: DEVLETİN ÇIKARLARININ BAŞLADIĞI YERDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BİTMİŞTİR

Nilhan Osmanoğlu;

"Devletin çıkarlarının başladığı yerde basın özgürlüğü bitmiştir. Sultan Abdülhamit Han da bu politikayı izlemiştir. Dolayısıyla bundan dolayı eğer 'diktatör' deniliyorsa o şekilde lanse ediliyorsa bugün de o şekilde bahsediliyorsa doğru bir politikadır izlediği."

"Asıl özgürlükler ve medeniyetlerin ülkesinde yaşıyoruz. Gerçekten biz hep batıyı bu şekilde bilirdik medeniyetler ülkesi; işte insan haklarının gözetirler, vesaire… Şu anda bütün maskeleri düştü."

Haber - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İSTANBUL

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamit'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, Esenyurt Belediyesi'nin organize ettiği panelde konuştu. Öğlen saatlerinde düzenlenen ve Sultan Abdülhamit'in konu edildiği panelde izleyici olarak Esenyurt Anadolu Lisesi öğrencileri yer aldı. Konuşmasında Osmanlı dönemiyle günümüz Türkiye'sinin eğitim sistemini karşılaştıran Osmanoğlu'na, öğrenciler çeşitli sorular sordu.

"ECDADINI KÖTÜ BİLEN İNSANLARIN OLMASINA GERÇEKTEN ŞAŞIRMIYORUM"

Osmanlı'daki Enderun sisteminde ve halkın eğitiminde ilim ve fennin, din ve fennin bir arada olduğunu söyleyen Nilhan Osmanoğlu, "Maalesef bizim eğitim sistemimizde sadece ezberci bir eğitim sistemi söz konusu. Yani çocuklara bir kitap ve ezber dayatma gibi bir eğitim sistemi söz konusu. Gerçekten şu dönemde aksi düşüncede olan veya ecdadını reddeden veya kötü bilen insanların olmasına, gerçekten şaşırmıyorum. Çünkü kitapları açtığımda Kızıl Sultan, Kızıl Abdülhamit Han, Şer Simsarı Vahdettin gibi şeyler yazıyor ve bunun gibi birçok şey yazıyor. Bu bilgilerle büyümüş ve yetişmiş nesil doğal olarak böyle olacaktı. O yüzden buna çok şaşırmamak gerekiyor" diye konuştu.

"TELEVİZYON DİZİLERİNDEN TARİH ÖĞRENİLMEZ"

Öğrencilere 'televizyon dizilerinden tarih öğrenilmez' uyarısında da bulunan Osmanoğlu, "Biliyorsunuz okunmayı çok seven bir toplum değiliz ama inşallah bol bol okuruz. Bu nesilden hepimiz çok çok umutluyuz. Lakin diziler gerçekten bazı şeyleri eksik veya yanlış verebiliyor. Belirli şartlarda çekiliyor çünkü ama şu şekilde bakmak lazım, 'bu diziyi kapattığımda ben ecdadından gurur duyuyor muyum' o şekilde görmek lazım diye düşünüyorum." dedi.

"DEVLETİN ÇIKARLARININ BAŞLADIĞI YERDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BİTMİŞTİR"

Osmanoğlu, Bir öğrencinin "Sultan Abdülhamit Han döneminde baskıcı bir dönem ön plandaydı. Neden böyle bir baskı yapma gereği duymuş?" şeklindeki sorusuna, "O şekilde lanse edildi; diktatör, aynı bugün olduğu gibi. Bir kere özgürlüğün tanımını iyi biliyor olmak lazım. Ne kadar özgürsünüz, basın ne kadar özgür? Yani şimdi şunu iyi anlıyor olmak gerekiyor, o dönemde de eli kalem tutanlar, hep Sultan Abdülhamit Han'ın okuttuğu insanlar onu taşlamıştır zaten. Bu dönemde de olduğu gibi. Aslında aydın dediğimiz kesim hep onları, hükümeti sonuçta kötüleyenler. Şunu anlamak gerekiyor. Ne derecede özgürsünüz başkasının özgürlüğünün başladığı yerde siz özgür değilsiniz. Dolayısıyla toplumun bazı gelenek görenekleri örf adetleri, bu çerçevede özgürsünüz. Devletin çıkarlarının başladığı yerde basın özgürlüğü bitmiştir. Sultan Abdülhamit Han da bu politikayı izlemiştir. Dolayısıyla bundan dolayı eğer diktatör deniliyorsa o şekilde lanse ediliyorsa bugün de o şekilde bahsediliyorsa doğru bir politikadır izlediği" diye yanıt verdi.

"ÖZGÜRLÜKLER VE MEDENİYETLERİN ÜLKESİNDE YAŞIYORUZ"

Nilhan Osmanoğlu, başka bir öğrencinin 'sansür ve baskı' ile ilgili sorusuna ise, "Biraz önce söylediğim gibi biz eleştiriyle hakaretin arasındaki çizgiyi bilmiyoruz. Söylediğim gibi biz hepimiz küçük birer siyasetçi, hepimiz küçük birer alim, hepimiz en iyi bileniz. Bu ülkede maalesef kaybettiğimiz değerlerin bir tanesi de bu. Tevazu sahibi değiliz . Başkasını incitmemenin ne kadar önemli olduğunu bilmiyoruz. Dolayısıyla, hep incinen biz oluyoruz. Biraz önce de söylediğim gibi devletin çıkarının başladığı yerde basının özgürlüğü bitmiştir. Bu devlet içindir. Bu eleştirmeyecekler anlamına gelmiyor. Bakın bu ülkede 'diktatörlük var' diyorlar ama ben bir kitapçıya girdiğimde; Can Dündar'ın da kitabını görüyorum, komünist birinin de kitabını görüyorum. Birçok düşüncede olan kitap görüyorum, yanımda Cumhurbaşkanımızın kitabını yazan birini de onun şahsını yazan birini de görüyorum. Dolayısıyla bu şekilde bunu görünce nasıl 'diktatör' deniliyor, buna şaşırıyorum. Asıl özgürlükler ve medeniyetlerin ülkesinde yaşıyoruz. Gerçekten biz hep batıyı bu şekilde bilirdik medeniyetler ülkesi; işte insan haklarının gözetirler, vesaire… Şu anda bütün maskeleri düştü." şeklinde yanıtladı.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BENİM AİLEME SAYGI GÖSTERMEMİŞ OLABİLİR AMA..."

Başka bir öğrencinin, "Bir Osmanlı Hanedan üyesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, Osmanlı Hanedanı adına cevap veremeyeceğini fakat şahsi düşüncesini söyleyeceğini belirterek cevap veren Osmanoğlu, "Ben her zaman söylüyorum. Tarihimi her zaman ailem olarak görüyorum. İyisiyle, kötüsüyle, hatasıyla, yanlışıyla ailem olarak görüyorum. Düşünün ki, ailenizde bir hata olmuş. Bir Paşa yüzünden veya nasıl söyleyeyim, Osmanlı döneminde devşirmelere laf söylerler. Neticede Mimar Sinan da, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa da çok sağlam devşirmelerdir. Sonrasında gelen Paşalar yüzünden ihanete uğramışlar. Yani bu Paşalar da bizim paşalarımızdı. Dolayısıyla ben iyisiyle kötüsüyle, sahip çıkma taraftarıyım. Seviyor muyum, sevmiyor muyum? Bu beni ilgilendirir. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes herkese saygı göstermek zorunda. Yani buna zorunda olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorundadır. Dolayısıyla, Mustafa Kemal Atatürk benim aileme saygı göstermemiş olabilir ama ben ailemden aldığım adaptan ötürü kendisine saygı gösteriyorum." ifadelerini kullnadı.

"BİR İSLAM HALİFESİNİN O DÖNEMDE ÇIKARILAN KARİKATÜRLERİNİ BİLİYORSUNUZ"

Bir öğrencinin, Sultan Abdülhamit döneminde gerçekleşen yasaklarla ilgili sorduğu soruya yanıt olarak, Osmanlı devletinin Monarşiyle yönetildiği hatırlatmasında bulunan Osmanoğlu, "Hükümdarlık sistemiyle yönetiliyorsunuz ve en önemli gücünüz de Halifelik. Bütün Müslümanları tek çatı altında topladığınız değerleriniz, Halifelik. Dolayısıyla, bir İslam halifesinin o dönemde çıkarılan karikatürlerini biliyorsunuz. Hatta o dönemde değil yakın dönemde de bir video gördüm. Bu Hayır'cıların böyle bir protestoya girdiklerini, Sultanahmet hanın maskelerini takıp, koca burunla dolaştıkları videoları bugün de görüyorsunuzdur. Dolayısıyla, bir İslam halifesine böyle bir hakaretin yapılmasına, tabii ki izin vermeyecek. Kendine değil bir İslam Halifesine… Eğer buna izin verirse geçmişteki halifelere de bu sirayet edecektir. Niye bunu halifeliğe yakıştırsın ki? Bu şahsı ile alakalı bir durum değil. Aslında devletin, halifeliğin, İslam'ın bekası ve duruşu için vermiş olduğu bir karar olarak düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Osmanoğlu'nun konuşması

-Salondaki öğrencilerin görüntüsü

-Genel ve detaylar

23.03.2017 - 20.09 Haber Kodu : 170323243

===============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement