Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

09.30-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Kongre Merkezi'nde, İÜ tarafından düzenlenen 2. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'na katılacak.

12.05.2017 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

09.30

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Kongre Merkezi'nde, İÜ tarafından düzenlenen 2. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'na katılacak.

/////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- İBRAHİM ERKAL HAYATINI KAYBETTİ

Haber- Kamera: Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL DHA

Beyin ölümü gerçekleşen ses sanatçısı İbrahim Erkal hayatını kaybetti.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren ve Salı günü beyin ölümünün gerçekleştiği ancak hayati fonksiyonun devam ettiği açıklanan İbrahim Erkal'ın saat 22.10'da kalbi durdu. Ardından doktorların tüm çabalarına rağmen  İbrahim Erkal, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Erzurumlular Vakfı Başkanı Suha Dengizek, "Acı haberi aldık saat 23.20 civarında İbrahim Erkal'ımızı kaybettik. Cumartesi cenazesini kaldırmayı düşünüyoruz. Türk milleti büyük bir evladını kaybetti. Kaza geçirdiği gün son saatine kadar beraberdik. Erkal bugün ruhunu Kuranla zemzem içerek ruhunu teslim etti. İnşaallah  İbrahimim şehitlik mertebesine nail olmuştur. Rabbim makamını cennet etsin. Kaza geçirdiği gün kızı Elifsu 10 günlüktü. Elif'e eldiven almıştı. 'Yüzünü çizmesin diye eldiven aldım' dedi. Sonra ayrıldık. En son sözleri  o oldu" dedi.

CENAZE CUMARTESİ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de,"Kıymetli kardeşimiz yeğenimizin eşli Türk halk müziğini çok değerli sanatçısı İbrahim Erkal kardeşimizi kaybettik. Cenaze Cumartesi öğle namazına müteakiben Marmara İlahiyat Camii'nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Taziye kabulü ise Maltepe'de Erzurumlular Vakfı'nda yapılacaktır" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Hastaneden görüntüler

-Yakınlarının gözyaşı dökmesi

-Suha Dengizek'in konuşması

-Hasan Akgün'ün konuşması

-Toplanan kalabalık

-Genel ve detaylar

12.05.2017 - 00.27 Haber Kodu : 170512002

12.05.2017 - 06.32 Haber Kodu : 170512012

============================

2- FETÖ DAVASINDA ESKİ FUTBOLCULAR TANIK OLARAK DİNLENDİ

FETÖ üyeliği suçlamasıyla eski futbolcular Uğur Tütüneker, İsmail Demiriz ve Arif Erdem'in yargılandığı davada, tanık olarak dinlenen eski futbolcu Mustafa Kocabey,

"FETÖ üyeleri tarafından futbolculardan para toplandığını gördüm"

Mahkeme, firari sanık Arif Erdem'in avukatı aracılığıyla tutuklanmama güvencesi talebini reddetti.

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "Terör örgütü üyeliği" suçundan dava açılan eski futbolcular İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker ve Arif Erdem'in yargılanmasına devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutukusuz sanık İsmail Demiriz, hazır bulundu. Uğur Tütüneker ile firari sanık Arif Erdem'i ise avukatları temsil etti.

"FUTBOLCU ZEKİ İNSANDIR, BU YAPININ BÖYLE BİR AMACININ OLDUĞUNU FARK ETSE..."

Duruşmada ilk olarak 1992-94 sezonunda Galatasaray'da top oynayan Mustafa Kocabey tanık olarak dinlendi. Sanıklar ile Galatasaray'da futbol oynadığı 1992 senesinde tanıştığını belirten Kocabey, FETÖ'nün sohbetlerine 5-6 kez gittiğini söyledi. Sohbetleri Fatih'te ve Florya'da yaptıklarını belirten Kocabey, Florya'daki sohbetlerin genellikle Arif Erdem'in evinde yapıldığını söyledi. Toplu gittikleri sohbetlere daveti İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker ve Arif Erdem'in yaptığını belirten Kocabey, "Hatırladığım kadarıyla bu sohbetlere, Cihat Arslan, Okan Buruk, Emre Belezoğlu ve Bekir Gür gibi oyuncularda katılıyordu" dedi. Sohbetlerin tamamen dini içerikli olduğunu, herhangi bir örgütsel amaç taşımadığını dile getiren Kocabey, "Benim gözlemlediğim kadarıyla sanıkların bu örgütün gerçek amacına yönelik bir kanaatleri yoktu. Zira futbolcu zeki insandır. Bu yapının böyle bir amacının olduğunu fark etmeleri halinde bu sohbetlere katılmayacaklarını düşünüyorum" dedi.

"FETÖ ÜYELERİ TARAFINDAN FUTBOLCULARDAN PARA TOPLANDIĞINI GÖRDÜM"

Galatasaray'da oynadığı süre içinde sanıkların örgüt adına para toplamasına şahit olmadığını anlatan Kocabey, devamla şunları söyledi; "Yapılan futbolcu ve hoca transferlerinde FETÖ'nün etkin olduğunu futbol camiasında bir çok kişi tarafından bilinmekteydi. Ben sadece dile getirdiğim için adım gündeme geldi. Daha sonra başka kulüplere transfer olduğumda da o klüplerde FETÖ yapılanmasını gördüm. Bazı futbolcuların abi diye hitap ettiği FETÖ üyeleri tarafından futbolculardan para toplandığını gördüm"

"ESKİ FUTBOLCU EVREN NURİ TURHAN: BENİ FETULLAH GÜLEN İLE TANIŞTIRDILAR"

Daha sonra eski futbolcu Evren Nuri Turhan tanık olarak dinlendi. 1996-97 sezonunda bir yıl Galatasaray'da top oynadığını ve Uğur Tütüneker ile tanışıklığının bu döneme denk geldiğini söyleyen Turhan, İsmail Demiriz ile ise gittiği Fettullah Gülen'in sohbetinde tanıştığını söyledi. Evren, "Galatasaray'dan Kocaeli Spor'a transfer olduğum 97 senesinin sonlarında aynı takımda oynadığım Mert Korkmaz beni aradı, 'Yarın seni bir yere götüreceğim, orada birileriyle tanışır, konuşuruz' dedi. Beni Altunizade'de bulunan FEM Dersanesi'ne götürdü. Burada Fetullah Gülen ile tanıştım. Futbolculardan, Hakan Şükür, Ertuğrul Sağlam, Okan Buruk, Hakan Ünsal, Mutlu Topçu, Cihat Arslan da FETÖ liderinin yanındaydı. Sanık İsmail Demiriz'de oradaydı. Tanışma amaçlı bir toplantıydı. Ancak ben daha sonra hiçbir toplantılarına katılmadım" diye konuştu.

ARİF ERDEM'İN AVUKATI, TUTUKLANMAMASI İÇİN GÜVENCE İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ

Daha sonra Arif Erdem'in avukatı, müvekiliyle iletişime geçtiğini, tutuklanmama güvencesi verilmesi durumunda Arif Erdem'in Türkiye'ye gelip mahkemede ifade vereceğini söyledi. Mahkeme heyeti, Arif Erdem'in yurtdışına kaçmış olması gerekçesiyle avukatının bu talebini reddederek, hakkındaki yakalama kararının beklenmesine hükmetti. İsmail Demiriz hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, Uğur Tütüneker'in banka hesapları üzerindeki kaldırılan tedbirin Merkez Bankası'na bildirilmesine karar vererek duruşmayı 21 Eylül'e erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, eski milli futbolcular hakkında ayrı ayrı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor.

==============================

(ÖZEL)

3- 4 YAŞINDAKİ ÇOCUK "HASTANE KAYITLARINDA ÖLÜ GÖRÜNDÜĞÜ" İÇİN TEDAVİ EDİLMEDİ İDDİASI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

İstanbul'da Esenler ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Emine Keskin'nin 4 yaşındaki çocuğu Yağmur akşam saatlerinde rahatsızlandı. Muayane ettirmek için Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne  götürdüğünde ise çocuğun hastanenin hasta kayıt sisteminde ölü olduğunu öğrendi. Çocuğunu tedavi ettiremediğini söyleyen anne konuyla ilgili yetkilerden yardım istiyor.

Esenler'de 4 katlı binanın çatı katında yaşayan iki çocuk annesi Emine Keskin'nin çocuğu Yağmur akşam saatlerinde evde oynarken yere düştü. Düştüğünü öğrenen annesi durumu erkek kardeşi Ramazan Serdar Güler haber verdi.  Erkek Kardeşiyle birlikte Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Hastane hasta giriş kaydı yaptırırken çocuğunun sistemde ölü olarak göründüğünü öğrendi.

Çocuk acil servisinde de aynı durumla karşılaşan anne 28 Ağustos 2015'te çocuklarını hastaneye getirdiklerini o tarihte ise hastanenin kayıtlarına yanlış girilmesi nedeniyle çocuğunun ölü olarak göründüğünü öğrendi. Sisteme yeni kayıt için girildiğinde"Hastanın çıkışı vefat olarak yapıldığı için yeni giriş yapılamaz" uyarısıyla karşılaştı. Yağmur'u bu yüzden tedavi ettiremediğini söyleyen anne yetkililerden yardım istedi.

"BENİM ÇOCUĞUM YAŞIYOR VE KUCAĞIMDA"

Annesi Emine Keskin "Benim çocuğum düştü. Çocuğumun muayane için Bağcılar Devlet Hastanesi'ne gidiyoruz. Hastanede çocuğum ölü olarak gözüküyor sistemde. Hastanedeki yetkili kişi çocuğun yaşıyor mu? Evet yaşıyor benim çocuğum ama çocuğunuz ölü olarak gözüküyor. Bende nasıl olur diye diğer kayıt bölümüne gidiyorum çocuk acil bölümüne bize orda çocuğunuz ölü mide şeyinden geliyor çocuğunuz bundan 28 Ağustos 2015 tarihinde yaklaşık 2.5 senedir çocuğum ölü olarak gözüküyor. Ondan sonra bize doktorlar geliyor yardım amacıyla doktora söylüyoruz. Doktor bize 'beni ilgilendirmiyor' diyor. Sizi şikayet edicez diyorum bunu düzeltin diyorum kimse bize yardımcı olmuyor. Benim çocuğum 2.5 senedir ölü olarak gözüküyor. ve ben bunun düzeltirmesini istiyorum.  Yağmur 4 yaşında yaklaşık 2.5 senedir biz kızımızı ölü olarak taşıyormuşuz yanımızda yani gördüğünüz gibi benim çocuğum yaşıyor ve kucağımda çok şükür sağlam hiçbir hastalığı ve rahatsızlığı yok. Benim çocuğum o sistemde bütün hastanelerde sistemde benim çocuğum yaşıyor  gösterilmesi. Hayır İlgilenmediler hiç biri hatta bunla ilgili şahidim bile var abimle birlikte gittik  ve bizi saatlerce orda beklettiler. Biz bunlardan şikayetciyiz ve bu durumda düzeltilmesi istiyorum" diye konuştu.

"BAŞHEKİMDEN HASTANE PERSONELİNE KADAR ŞİKAYETÇİYİM"

Küçük Yağmur'un dayısı Ramazan Serdar Güler de hastane kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek "Yok hiçbir şekilde ilgilenmediler. Ne çocuğa müdahale edildi. Ne  röntgen çekildi. ya bu çocuğun kolu bacağı kopsa biz o hastanede kalıcaz. Akşam 19.00 gibi hastaneye gittim, saat 22.30 gibi hastaneden çıktım. Hatta en son karakoldan polisler geldi. Dediler ki 'Sağlık Bakanlığı'na ordan sabah sigortaya gidin şikayet edin. Bende hastanede, başhekimden hastane personeline kadar şikayetçiyim. Yağmurun tedavisini bişey yapamadık. Hastaneye gidiyoruz, hangisine gidelim Yağmur ölü gözüküyor, Sizinde gördüğünüz gibi çocuk yanımda duruyor kucağımda taşıyorum bu çocuğu. Kimliği yanımda 2013'de doğmuş bu cocuk. 2015'de ölmüş biz 2017'deyiz aradan iki sene geçmiş, bu çocuk ölü gözüküyor. Demek biz bu hastanede denk gelmesek buna bu çocuk bu şekilde devam ederek belki kaç yaşında ölü gözükücek. Kız kardeşim zaten gördüğümüz gibi çocuğu ölmüş olduğun dolayı üzüntüde ve sıkıntıda kocası deseniz oda aynı. Çalışıyor adam uzaklarda gelemiyor, arıyor beni durmadan. Ben Yağmur Keskin'in dayısıyım ufacık çocuğu tedavi ettiremedik, hiçbir şekilde tedavi ettiremedik alın diyorlar gidin napıyorsanız yapın"

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Yağmur Keskin oyucak bebekle oynaması

-Dayısıyla ile oynaması

-Yağmur Keskin'den detaylar

-Emine Keskin Annesi röp

-Ramazan Serdar Güler Dayısı Röp

-Oturduğu evden görüntü

-Hastane kayıtlarında sitemde gözüken fotoğraflar

-Genel ve Detaylar

12.05.2017 - 07.39 Haber Kodu : 170512013

=========================

4- BAĞCILAR'DA MARKET ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Bağcılar'da bir markette henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alev alev yanan market itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürülürken, yangın sonrası markette maddi hasar meydana geldi.

Bağcılar, Kırazlı Mahallesi 1123. Sokak'ta bulunan bir markette saat 03.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken olayı fark eden mahalle sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev alev yanan markete  müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü. Yangın sonrası markette maddi hasar meydana gelirken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------

CEP TELEFONU KAMERASI

-Marketin alev alev yanması

-Detaylar

AKTÜEL

Olayın meydana geldiği market

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Polisin önlemi

Sağlık ekiplerinin hazır beklemesi

Vatandaş ile röp

Yanan marketin içinden görüntü

Genel ve detaylar

12.05.2017 - 06.26 Haber Kodu : 170512011

======================

5- KARAMOLLAOĞLU: ÜLKEMİZ YENİDEN DİZAYN EDİLMEK İSTENİYOR

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İstanbul İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, "Amerika Birleşik Devletleri bölgemizden çekilmiş gibi gözüküyordu, geri döndü. Düne kadar bu memleketi bölmek isteyenlerle iş birliği içine girdi. Biz buradan meydan okur gibi, 'fotoğrafları önünüze koyacağız' diyoruz. O fotoğrafları çektiren onlar zaten.Onlar o fotoğrafların esas sahibi. Onlar o fotoğrafları bizim önümüze koyuyor. 'Bak ben buradayım ve başkalarıyla beraberim' diyor. Biz bundan ders çıkaracağımıza o fotoğrafı çektirenleri ikna etmeye çaba sarf ediyoruz" dedi.

KARAMOLLAOĞLU 'İŞTE ORDU, İŞTE KOMUTAN' SLOGANIYLA KARŞILANDI

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın her ay düzenlediği, İl Divan toplantısı Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Saat 21.00'de başlayan toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul İl Başkanı Birol Aydın ve ilçe temsilcileri katıldı. Genel başkan Karamollaoğlu saat 21.30 sıralarında salona geldi. Partililer Karamollaoğlu'nu 'İşte ordu, işte komutan' sloganlarıyla karşıladı. Karşılamanın ardından Karamollaoğlu patiye yeni üye olanlara rozet taktı.

REFERANDUM SÜRECİNDE SİZLERİN VAKUR DURUŞUNUZ DİĞER BÜTÜN PARTİLERE ÖRNEK OLDU

Salonda bulunanlara hitaben bir konuşma yapan Karamollaoğlu, "Ülkemiz son dönemde öyle bir sürece girdi ki herkes bir arayış içerisinde. Bu arayış noktasında Saadet Partisinin ortaya koyduğu şuurlu tavır, dik duruş ve azimkar bir iradeye sahip olması bize de bütün ülkeye de ümit verdi.  Problemlerin büyümesi, karmaşık hale gelmesi morallerimizi bozmamalı. Eğer biz bu problemlerin üzerine gereği gibi gidebilirsek,  ciddi adımlar atarsak bu problemlerin üstesinden gelmek mümkün. Biz doğru bir yolda olduğumuzu biliyorduk. Ama bunu millete anlatmakta zorluk çekiyorduk. Cenabı  Hak bir fırsat verdi. İnsanlar bize kulak kabarttı ve ümitleri arttı. Türkiye'nin neresine gidersek gidelim, bize karşı bir teveccüh oluştu. Son referandum sürecinde sizlerin vakur duruşunuz diğer bütün partilere örnek oldu" dedi.

"BİZİM FİKİRLERİMİZİN, İDEALLERİMİZİN  İKTİDAR OLMASIDIR ESAS OLAN"

Temel Karamollaoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Bizim camiamızın iktidar olması mesele değil aslında. Bizim fikirlerimizin, ideallerimizin  iktidar olmasıdır esas olan. Şuna inanıyorum ki Türkiye'nin tek ümidi siz ve sizin ideallerinizdir. Çok farklı kesimlerden insanlar geliyor. Düne kadar bizle yan yana gelmeyen insanlar  çıkıp üzüntülerini dile getiriyor. Sokakta karşılaştığımız, memurlar, işçiler bize destek oluyor. Bu da bizim ümidimizi arttırıyor. Allah birisine 'Yürü ya kulum' dediği zaman onun önünde kimse duramaz. İnşallah öyle bir döneme girdik gibime geliyor"

"DIŞ POLİTİKADA ŞAHSİYETLİ BİR TAVIR SERGİLEMEZ SENİZ NETİCE ALAMAZSINIZ"

Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri ile olan ilişkilerine değinen Karamollaoğlu, "Sık sık tekrar ediyoruz, bugün ülkemiz yeniden dizayn edilmek isteniyor. Haritalar çizildi. Bu haritaların şimdi nasıl uygulanacağı konusunda bir mücadele var. Amerika Birleşik Devletleri bölgemizden çekilmiş gibi gözüküyordu, geri döndü. Düne kadar bu memleketi bölmek isteyenlerle iş birliği içine girdi. Biz buradan meydan okur gibi, 'fotoğrafları önünüze koyacağız' diyoruz. O fotoğrafları çektiren onlar zaten.Onlar o fotoğrafların esas sahibi. Onlar o fotoğrafları bizim önümüze koyuyor. 'Bak ben buradayım ve başkalarıyla beraberim' diyor. Biz bundan ders çıkaracağımıza o fotoğrafı çektirenleri ikna etmeye çaba sarf ediyoruz. Dış politikada şahsiyetli bir tavır sergilemez seniz netice alamazsınız. Şahsiyetli politika sergilemek ise sizin gücünüzle orantılıdır" şeklinde konuştu.

"BİZ AYNI MİLLETİN İNSANLARIYIZ"

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğe vurgu yapan Karamollaoğlu, "Biz adaleti hakim kılmak istediğimizde sadece bizim gibi düşünen,inanan insanların değil farklı inançta, düşüncede ve yaşantıda olan insanlarında haklarını korumalıyız. Biz bu mesajımızı Sosyal Demokratlara, bugün iktidarda bulunan kardeşlerimize de, hasbelkader bir kavmiyetçilik duygusu içinde davranan kardeşlerimize de ulaştıracağız. Eğer oturup, konuşursak anlaşmamız mümkün. Dertlerimiz aynı, problemlerimiz aynı.  Bugün hepimiz dışarıdan gelen bir baskının altındayız. Dışarıdan gelenler bizi birbirimizle kavgalı hale getirmek istiyorlar. Biz aynı milletin insanlarıyız. Bizim milli anlayışımız kavmiyetçilik anlayışına dayanmaz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Salondan görüntü

-Karamollaoğlu salona gelirken atılan sloganlar

-Karamollaoğlu'nun salona gelmesi

-Plaket ve rozet takdimi

-Karamollaoğlu'nun açıklamaları

-Genel ve detaylar

12.05.2017 - 00.39 Haber Kodu : 170512003

===========================

6-İSTANBUL'UN SU KARNESİ: GÜNLÜK 3 MİLYON METREKÜP SU TÜKETİYORUZ

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA/ İSTANBUL DHA

Barajdaki doluluk oranının yaklaşık yüzde 85 olduğu İstanbul'da, günlük ortalama su tüketimi yaklaşık 3 milyon metreküp.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Mayıs ayı oturumlarında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi(İSKİ)'nin 2016 yılında yaptığı faaliyetleri ve bütçesi görüşüldü. 2016 yılı Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan İBB Meclisi'ne yaptığı sunumda İstanbul'a su sağlayan Melen Projesi'nin yıl sonunda tamamlanacağını; 2017 yılında 2'si Anadolu yakasında olmak üzere İstanbul'a 3 yeni barajın yapımı için çalışmaların ise başlatıldığını söyledi.

İSTANBUL'UN GÜNLÜK SU TÜKETİMİ 3 MİLYON METREKÜP

İstanbul'un su ihtiyacına yönelik gerekli tedbirleri aldıklarını belirten İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, "Halihazırda yıllık verimi 1 milyar 820 milyon metreküp olan su kaynağımız mevcut. Günlük ortalama tüketimimiz yaklaşık 3 milyon metreküp. Şu anda barajlarda doluluk oranımız ise yüzde 85 seviyesinde" diye konuştu.

"MELEN PROJESİ'NİN MALİYETİ AVRASYA TÜNELİ'NİN YAKLAŞIK İKİ KATI"

İstanbul'a yaklaşık 190 km'lik uzaklıktan su taşıyan Melen Projesi inşaatının yüzde 80'nin yapıldığını, bu yıl sonu ise tamamlanacağını vurgulayan Turan, Melen Projesi'nin büyüklüğünü Avrasya Tüneli ile kıyaslayarak anlattı. Turan şöyle konuştu: "Avrasya Tüneli'nin maliyeti yaklaşık 5 milyar TL.  Melen sisteminin maliyeti ise 9 milyar TL. İSKİ olarak 2007 yılından bu yana Melen'den su alıyoruz. Melen Projesi'nin 3. hattına devam ediyoruz. 3 m çapında, 131 km uzunluğunda isale hattında 114 km boru döşedik. Melen'in tamamlanmasıyla nerdeyse şu an sahip olduğumuz rezerv miktarı kadar bir kaynağı şehre kazandırmış olacağız. Bütün bu yatırımlar neticesinde şunu söyleyebiliriz; 1 milyar 77 milyon metreküplük verimiyle Melen, İstanbul'un daimi sigortası olacaktır."

İSTANBUL'A 3 YENİ BARAJ PLANLANIYOR

Devlet Su İşleri(DSİ)'nin 2017 yatırım programları arasında Asya Yakası'nda bulunan İsaköy ve Sungurlu Barajları'nın yer aldığını ve her iki barajın bu yıl içinde yapım ihalelerinin yapılacağını belirten Turan, Avrupa Yakası'nda ise Karamandere Barajı için planlama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Turan, 4 m çapında 41 km uzunluğunda bir tünelle Rezve Deresi'nden de yıllık 235 milyon metreküp su almayı planladıklarını söyledi.

2017 YATIRIM TUTARI YAKLAŞIK 3 MİLYAR TL

İSKİ'nin 5 milyondan fazla abonesinin olduğunu söyleyen Turan, atıksuyu ve yağmur suyu kanalları işleri, su depoları inşaatları, dere ıslah çalışmaları, atıksu tünelleri, içmesuyu tünelleri, atıksuların geri dönüşümü çalışmaları gibi yatırımlarla birlikte İSKİ'nin 2017 için yaklaşık yatırım tutarının 3 milyar TL olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Meclisten görüntü

Turan'ın konuşması

Oylamadan görüntü

11.05.2017 - 18.49 Haber Kodu : 170511244

==============================

7- 242 TONLUK UÇAĞI İTTİLER

İbrahim YILDIZ/ İSTANBUL DHA

Dünyaca ünlü Rugby oyuncusu Lawrence Dallaglio ve ekibi, Türk Hava Yolları'nın 242 tonluk Airbus A330 uçağını ittiler.

Rugby oyuncusu Lawrence Dallaglio ve ekibinin THY'nin Airbus A330 tipi uçağı ittiklerini gösteren reklam çekimleri Atatürk Havalimanı THY Teknik Hangarında yapıldı. Çekimlerde rugbyciler "Evet, Haydi. Bunu yapabiliriz. Bunu yapacak kadar güçlü olduğumuzu herkese göstereceğiz " diyerek uçağa omuz veriyor. Rugby takımı koca uçağı ittikten sonra "Şimdi sıra son maçta!" diyorlar. Türk Hava Yolları Avrupa Rugby Şampiyonası resmi sponsoru konumunda bulunuyor.

Görüntü Dökümü

-----------

-Rugby oyuncuların uçağı çektiği görüntüler

11.05.2017 - 19.18 Haber Kodu : 170511248

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement