Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

16.00-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılacak.

18.05.2017 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16.00

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılacak. Sabancı Center

10.00

-Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Hilton Otel Bomonti'de "CEO Club" toplantısına iştirak edecek.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

(ÖZEL)

1 - SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILAN GÖRÜNTÜLER HIRSIZLARI YAKALATTI

Fatih'te, girdikleri işyerinden yaklaşık 220 bin liralık gümüş çaldıkları iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.

İşyeri sahibinin hırsızlık anındaki güvenlik kamera görüntülerini sosyal medyada paylaşınca gelen ihbar üzerine yakalanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Fatih Beyazıt'ta gümüşçü dükkanı sahibi Ali Akıncı, 10 gün önce polise giderek işyerine giren kişilerin 220 bin liralık gümüş çaldıklarını bildirdi. Ali Akıncı polise, sabah işyerini açtığında dükkanının soyulduğunu ve hırsızlığı yapan kimliği belirsiz kişilerin kamera kayıt cihazını yanlarında götürdüklerini fark ettiğini söyledi.

HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Polis bunun üzerine olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, hırsızlık anının komşu dükkanın kamera kayıtlarına yansıdığı tespit edildi. Görüntülerde, bir kişinin bir süre işyerinin kapsını tek başına açmaya çalıştığı, ikinci bir kişinin yanına gelip birlikte zorlayarak açtıkları kapıdan içeri girdikleri görülüyor. İki şüpheli, 3,5 saat içeride kaldıktan sonra çöp kovasına koydukları gümüşlerle dışarı çıkarak uzaklaşıyor.

SOSYAL MEDYADA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI, CAMİ AVLUSUNDA YAKALANDI

İşyeri sahibi Ali Akıncı, bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Görüntüleri izleyenlerden bir kişi, şüphelilerin Atik Ali Paşa Camii avlusunda oldukları ihbarını yaptı. Bunun üzerine harekete geçen Fatih Asayiş Büro ekipleri, Atik Ali Paşa Camii avlusunda 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Sorgulamaları yapılan Mehmet Ali B. ile Nureddin Ç. suçlarını itiraf etti.

BENZER SUÇLARDAN SABIKALI

Şüphelilerden Mehmet Ali B.'nin 3 hırsızlık dosyasından 4 yıl, Nureddin Ç.'nin 8 hırsızlık dosyasından 14 yıl yargıtayca onanmış hapis cezaları bulunduğu tespit edildi. İşlemlerinin ardından da adliyeye sevk edildi.

"ESNAF ARKADAŞLARIM CAMİ AVLUSUNDA GÖRMÜŞ"

Yaşadıklarını anlatan işyeri sahibi Ali Akıncı, "Bundan on gün önce benim dükkanım soyuldu. Pazar günü dükkanım soyuldu. Pazartesi işe geldiğimde soyulduğumu gördüm. Hırsızları bir gören, tanıyan olur diye güvenlik kamera görüntülerini sosyal medyadan paylaştım. Birkaç gün sonra esnaf arkadaşlarım dükkanı soyan hırsızları tanıdıklarını ve cami avlusunda olduklarını söyleyerek beni aradı. Ben de durumu polise bildirdim" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------------------

Güvenlik kamerası

-Hırsızın işyeri önünde tur atması

-Dükkana girmeleri

-Çöp kovası ile dışarı çıkışları

Aktüel görüntü

-----------------------------------------

-Fatih Asayiş Büro Amirliği'nden görüntü

-İki şüphelinin şubeden çıkışı

-Arabaya bindirilmesi

-İşyeri sahibi ile röp.

-Dükkanın bulunduğu sokaktan görüntü

-Dükkandan görüntü

-Genel ve detaylar

18.05.2017 - 06.34 Haber Kodu : 170518014

================================

2- CHP'LİLERDEN İPTAL TEPKİSİ

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Beşiktaş'ta toplanan Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe teşkilatı üyeleri, Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlemek istediği 19 Mayıs kutlamaları etkinliklerinin İstanbul Valiliği tarafından iptal edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Kartal Heykeli Meydanı'nda dün saat 19.00'da toplanan 50 kişilik bir grup, bir basın açıklamasıyla iptal kararına itiraz etti. Grup, daha sonra CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan atan grup adına Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. Öztürk açıklamasında, "19 Mayıs haftasında İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar var. Hiç bir ülke kurucu lideriyle ilgili olarak bu kadar tartışmaya sebebiyet vermemişti. Biz 19 Mayıs haftasında gençlerimizle beraber, Cumhuriyet kadınlarıyla beraber bütün toplum olarak bu bayramımızı kutlamak istiyoruz. Biz ülkemize sahip çıkacağız. Bu ülkenin değerlerine her zaman sahip çıkacağız. Ülkenin her vatandaşına saygı duyacağız. Aynı saygıyı devleti yönetenlerden de bekliyoruz. Valiliğin aldığı bu kararı protesto ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Grubun ilçe binasına yürümesi

-İlçe binası önünde toplanmaları

-İlçe başkanının açıklamaları

-Genel ve detaylar

17.05.2017 - 20.44 Haber Kodu : 170517271

=============================

3- FUTBOLCUYU DOLANDIRDIKLARI İDDİA EDİLEN 2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

DAVUL VE ZURNA EŞLİĞİNDEN ADLİYEYEDEN AYRILDILAR

Haber: Ümit TÜRK - Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Futbolcu Van der Wiel'i 4,5 milyon dolar dolandırıldığı iddiasıyla gözaltında tutulan Ümit Akbulut ile Sinan Siner, tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri  hakimlik tarafından, sözleşme şartının halen geçerli olması gerekçesiyle serbest bırakıldı. Adliye önünde açıkalama yapan menejer Akbulut, "İnsanlar duyduklarına değil gördüklerine inansınlar" dedi.

Futbolcu Van der Wiel'i dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan Ümit Akbulut ile Sinan Siner Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bugün sevk edildikleri savcılık tarafından "Dolandırıcılık" ve "Yağmaya teşebbüs" suçlamalarından tutuklanmaları talep edilmişti. İstanbul 6. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, ifadelerini aldığı Ümit Akbulut ile Sinan Siner'in serbest bırakılmalarına karar verdi. Hakimlik kararında, şüpheliler hakkında "Yağmaya teşebbüs" suçundan tutuklanmaları talep edilmişse de, atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından tutuklanma talebinin reddine karar verdi.

"SÖZLEŞME HALEN GEÇERLİ, ŞÜPHELİLER BOKSÖR FLOYD'U GETİREBİLİR"

Hakimlik, kararında şüphelilein "Dolandırıcılık" suçundan da tutuklanmalarının talep edildiğini hatırlatarak, "Ancak şüpheliler ile müştekinin ortak sözleşme imzalayarak boksör Foyd'un Türkiye'ye getirilip aynı zamanda da müştekinin marka reklamını yapacaklarını bunun karşılığında müştekiden 4 milyon dolar civarında para aldıkları, siyasi krizler patlaması üzerine şüphelilerin sözleşme şartlarını yerine getiremedikleri, müştekinin de parasını ödemedikleri ancak halen sözleşme şartının geçerli olduğu, sözleşme gereği boksör Floyd'u Türkiye'ye getirecekleri hususu dikkate alınarak adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı, tutuklamanın ölçülü olmayacağı kanaatine varılmıştır" denildi.

"İNSANLAR DUYDUKLARINA DEĞİL GÖRDÜKLERİNE İNASINLAR"

Serbest bırakılan Akbulut ile Siner'i bir grup adliye önünde davul zurna ile karşıladı. Burada açıkalam yapan Akbulut, "Herkese desteği için teşekkür etmek istiyorum. İnsanlar duyduklarına değil gördüklerine inansınlar. Çünkü bana atılan iftira çok pis bir iftira. Bu ülkeyi tanıtmak için dünya yıldızlarını getirdim, getirmeye devam edeceğim. Kendisi projeye ortak olmak istedi. İmajını yükseltmek istedi. Bir yere kadar yapabildik. erteleme olunca arkadaş vazgeçti. Çünkü Fenerbahçe'den ayrılmak istiyor, bunu da bahane olarak kullanmak istedi. Alacak-verecek mevzusu bile olsa insanı böyle iftira ile suçlayamazsın. Onun yaptığını konuşmaya bile değmez aslında. Zaten gereken yapılmıştır şuana kadar ve hakimler ile avukatlar yapacaktır, ümit ediyorum. Onun yapacağı sadece çok pis bir hamle diye düşünüyorum. Ama bu herkese örnek olsun insanlar duyduklarına değil gördüklerine inasınlar." dedi.

Açıklamanın ardından Akbulut ile Siner, kendilerini bekleyenlerin getirdiği davul ve zurnalar eşliğinden adliyeyeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şüpheliilerin adliyeye sevk edilmesi

-Menajer Ümit Akbulut'un annesi İkbal Güngör'ün açıklaması

-Ümit Akbulut'un adliye önündeki açıklamaları

-Adliye önünden davul zurna eşliğinde ayrılamaları

-Genel ve detaylar

17.05.2017 - 17.38 Haber Kodu : 170517230

17.05.2017 - 23.41 Haber Kodu : 170517287

=========================

4- USTA OYUNCU PAYİDAR TÜFEKÇİOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Haber- Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Seslendirme sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Payidar Tüfekçioğlu (55), Halkalı'da tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti.

Karaciğer nakli olmak için bekleyen Payidar Tüfekçioğlu, bu akşam saat 21.40 sıralarında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi alan sanatçının yakınları ve sanatçı dostları hastaneye akın etti. Usta sanatçı için Cuma günü Üsküdar'da bulunan Tekel Sahnesi'nde tören düzenleneceği öğrenildi.

Payidar Tüfekçioğlu

Payidar Tüfekçioğlu, 1962 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünivertsitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olan Tüfekçioğlu, konservatuvar eğitiminden sonra Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladı. Bursa Devlet Tiyatrosu ve Antalya Devlet Tiyatrosu'nda sahne alan sanatçı, son olarak İstanbul Devlet Tiyatrosu'da görev yapıyordu. Tiyatro ve sinema çalışmalarının yanı sıra dublaj çalışmaları da bulunan Tüfekçioğlu, Hollywood filmlerinin önemli oyuncularının Türkçe dublajlarını yaptı. Tüfekçioğlu, Afife Tiyatro Ödülleri "En iyi Erkek Oyuncu" ve Avni Dilligil "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine layık görüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Hastaneye gelen sanatçılardan görüntü

Oyuncu Mehmet Ali Kaptanların görüntüsü

Oyuncu Musa Uzunlar'ın görüntüsü

Hastaneden görüntü

Genel ve detaylar

18.05.2017 - 01.27 Haber Kodu : 170518007

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarıda Fatih Karagümrük öne geçerken, Beşiktaş ikinci yarıda beraberliği yakaladı. Mücadeleyi kulüp başkanları ve yöneticiler de takip etti.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement