Dha İstanbul - İstanbul'da 'Milli İstihdam Seferberliği" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - İstanbul'da 'Milli İstihdam Seferberliği" Toplantısı

Dha İstanbul - İstanbul\'da \'Milli İstihdam Seferberliği" Toplantısı

İstanbul Valisi Vasip Şahin,"Sanayicilerimizle, işadamlarımızla daha fazla bir araya geleceğiz.

14.02.2017 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin,

"Sanayicilerimizle, işadamlarımızla daha fazla bir araya geleceğiz. Özellikle belirtmek isterim ki işadamlarımızın en büyük ihtiyaçlarından birisi nitelikli iş gücü ya da çalışacak iş gücü. İstihdam konusunda gayretliler."

"Öncelikle sanayicilerimizle ve yöneticileriyle çok hızlı bir şekilde toplantılara başlayacağız. Bir taraftan istihdam talepleri, işe yerleştirmeler başlatılacak"

*İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş,

"İnşallah 2017'nin ikinci yarısı ekonomide Türkiye'nin ciddi bir hamlesi haline gelecektir. Belediye olarak çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Bu yatırımlar aynı zamanda istihdam demektir"

Haber-Kamera Enver Alas/ İstanbul,DHA

İstanbul Valisi Vasip Şahin başkanlığında İstanbul Valiliği'nde 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği' adlı toplantı yapıldı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret Odası(İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ile çalışma hayatında faaliyet gösteren kamu kurumları ve iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Vasip Şahin, konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan milli istihdam seferberliğinde İstanbul'un önemli bir role sahip olduğunu belirten Vasip Şahin, İstanbul'un bu harekete gereken desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Toplantının gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, "Bu toplantıda getirilen teşvikler, yeni imkanlar ve ülkemizin ekonomik hayatının daha ileriye taşınması noktasında üzerimize düşen vazifeler ve gerektiğinde yapmamız gereken fedakarlıklarla ilgiliydi. Gördük ki herkes bu seferberliğe katkı ve omuz verme noktasında birbiriyle yarış halindedir. İstanbul vermiş olduğu taahhütleri fazlasıyla yerine getirecektir" diye konuştu.

"İSTİHDAM KONUSUNDA GAYRETLİLER"

Vasip Şahin, "Sanayicilerimizle, işadamlarımızla daha fazla bir araya geleceğiz. Özellikle belirtmek isterim ki işadamlarımızın en büyük ihtiyaçlarından birisi nitelikli iş gücü ya da çalışacak iş gücü. İstihdam konusunda gayretliler. Vatandaşlarımızın en azından işe başladıktan sonra eğitilme imkanlarının olduğunu bilerek ilgi gösterirlerse, zannediyorum iş gücüyle istihdam ihtiyacı daha rahat buluşmuş ve daha verimli ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlanmış olur" diye konuştu.

TOPBAŞ: 2017'NİN İKİNCİ YARISI TÜRKİYE'NİN CİDDİ BİR HAMLESİ HALİNE GELECEKTİR

Kadir Topbaş ise konuşmasında kent ekonomisinin önemine değinerek İstanbul'un da Türkiye'nin iktisadi açıdan başkenti olduğuna vurgu yaptı. Topbaş, "Türkiye ekonomisini güçlendirme adına özellikle İstanbul'daki işadamlarımızın, yatırımcıların daha aktif olmaları arzu edilmektedir. Bu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. İnşallah 2017'nin ikinci yarısı ekonomide Türkiye'nin ciddi bir hamlesi haline gelecektir. Belediye olarak çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Bu yatırımlar aynı zamanda istihdam demektir" dedi.

ÇAĞLAR, İTO'NUN SEFERBERLİK ÇALIŞMASINA 400 BİN ÜYEYLE KATILACAĞINI AÇIKLADI

İTO Başkanı İbrahim Çağlar da İTO'nun 400 binin üzerinde üyesi bulunduğunu bu milli seferberlik çalışmasına da üyelerinin canı gönülden katılacaklarına olan inancını dile getirdi. Çağlar, "Bu seferberlik yarışında istihdam sağlandığında aynı zamanda piyasalarımızı daha da hareketlendirecektir. Sayin valimizin başkanlığında önemli kararlar aldık ve bunlar sıkı bir şekilde takip edilecektir" ifadelerini kullandı.

BAHÇIVAN: İŞ DÜNYASINDA BU HEYECANI FAZLASIYAL GÖRÜYORUZ

Son dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın açıkladığı teşvikler yeni bir heyecan yarattığını kaydederek, "Bütün sanayicilerimizle iş dünyasında bu heyecanı fazlasıyla görüyoruz. İnşallah bu yıl bu hareketliliklerle beraber tekrar olumlu bir dönüş işareti verecek" diye konuştu.

"SANAYİCİLERİMİZLE ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE TOPLANTILARA BAŞLAYACAĞIZ"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vasip Şahin, toplantıda ne gibi kararlar alındığıyla ilgili bir soruya, "Öncelikle sanayicilerimizle ve yöneticileriyle çok hızlı bir şekilde toplantılara başlayacağız. Bir taraftan istihdam talepleri, işe yerleştirmeler başlatılacak. Yani eş zamanlı devam edecek. Burada teşvikler özellikle devlet destekleri konuşuldu. Çünkü çok cazip devlet teşvikleri var. Çalışma hayatında devlet gerçekten büyük fedakarlıklar içerisinde yeter ki bir işçiye daha istihdam sağlansın, üretimimiz bir kademe daha artırılsın" şeklinde yanıt verdi.

"ASGARİ 500 BİN İSTİHDAM TAAHHÜDÜ"

İstanbul'da kaç kişinin istihdam etmeyi hedeflendiğiyle ilgili bir soruya karşılık ise Şahin, "İTO'nun bu noktada bir sayın Cumhurbaşkanımıza bir 500 bin taahhüdü var. İstanbul'un taahhüdü asgari 500 bin istihdam. Bunun üzerine ne kadar çıkabilirsek kendimizi o kadar başarılı sayacağız" ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASINDAN TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantıya katılan diğer isimler ise şunlar:

"İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Mustafa Çıkrıkoğlu, İkitelli OSB Başkanı Şaban Gülbahar, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Şengül İstanbul Deri Sanayi OSB Başkanı Celal Kopuz, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanı Adnan Keleşoğlu, Yaşar Doğan, TÜMSİAD Başkanı, İstanbul Anadolu Yakası OSB Başkanı Murat Çökmez, Perpa Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, Tuzla OSB Başkanı Şenol Telli Birlik, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Murat Göktaş, Dudullu OSB Başkanı Bahri Murat Önay, İŞKUR İl Müdürü Yunus Yelmen, İstanbul Tuzla Kimya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Melek Aras,

Görüntü Dökümü

----------------

-Toplantıdan görüntüler

-Vali Şahin ve katılımcılar

-Vasip Şahin'in açıklamaları

-Kadir Topbaş'ın açıklamaları

-İTO ve İSO başkanlarının açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - İstanbul'da 'Milli İstihdam Seferberliği' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür
    02:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür

    Aydın'ın Buharkent ilçesinde yapılan alt ve üst yapı çalışmaları ile sıcak asfalt çalışmalarından memnun olan vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

  • Adıyaman'da Konteyner Yatakhanesinde Yangın: İşçiler Kurtuldu
    02:16 Adıyaman'da Konteyner Yatakhanesinde Yangın: İşçiler Kurtuldu

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede bulunan 3 katlı konteyner yatakhanede çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yatakhanede kalan 461 işçi yara almadan kurtulurken olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Vali Osman Varol, yangının çatıdan elektrik kaynaklı olduğunu belirterek, işçilerin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini ve herhangi bir yaralanma veya can kaybının olmadığını açıkladı.

  • Ömer Günel, Kuşadası'nda büyük miting düzenledi
    02:14 Ömer Günel, Kuşadası'nda büyük miting düzenledi

    Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel, 31 Mart yerel seçimlerine saatler kala son büyük seçim mitingini binlerce Kuşadalının katılımıyla İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda yaptı. Kuşadalılar, ellerinde taşıdıkları meşale, döviz ve pankartlarla Başkan Ömer Günel'i coşkuyla karşıladı.

  • İstanbul Boğazı'nda 'Sea Turtle' isimli kargo gemisi emniyetli bölgeye alındı
    02:12 İstanbul Boğazı'nda 'Sea Turtle' isimli kargo gemisi emniyetli bölgeye alındı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 'Sea Turtle' isimli kargo gemisinin İstanbul Boğazı'nda dümen arızası nedeniyle emniyetli bir bölgeye alındığını ve gemi trafiğinin açıldığını duyurdu.

  • Nazilli'de motosiklet kazası: Bir kişi hayatını kaybetti
    02:11 Nazilli'de motosiklet kazası: Bir kişi hayatını kaybetti

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü Rıfat Emre Hazan hayatını kaybetti. Hazan'ın kullandığı motosiklet, bir otomobille çarpıştıktan sonra yola savruldu ve yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi, ancak yapılan müdahale sonucunda Hazan kurtarılamadı. Otomobil sürücüsü ise ifade vermek üzere emniyete götürüldü.

  • Adıyaman'da İnşaat İşçilerinin Kaldığı Konteynerlerde Çıkan Yangın Söndürüldü
    02:03 Adıyaman'da İnşaat İşçilerinin Kaldığı Konteynerlerde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Adıyaman'ın İndere köyü yakınındaki şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında işçiler hızlı bir şekilde tahliye edilirken, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı. Vali Osman Varol, yangının çatıdaki elektrikten kaynaklandığını belirtirken, işçilerin diğer yatakhanelere yerleştirildiğini açıkladı. Olay yerine gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ve diğer yetkililer de incelemede bulundu.

  • İşçilerin kaldığı konteyner yatakhane alevlere teslim oldu
    01:59 İşçilerin kaldığı konteyner yatakhane alevlere teslim oldu

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede işçilerin kaldığı konteyner yatakhanede çıkan yangın devam ediyor. Yangın sırasında içeride bulunan işçiler kendilerini dışarıya atarken, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu İftar Programına Katıldı
    01:50 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu İftar Programına Katıldı

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler'in Çeştepe Mahallesi'nde düzenlenen iftara katıldı. Çerçioğlu'na CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye başkan adayı Anıl Yetişkin eşlik etti.

  • Ankara'da bugün düzenlenecek 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
    01:49 Ankara'da bugün düzenlenecek 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

    Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün Keçiören ilçesinde düzenlenecek olan 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle saat 12.00'den itibaren etkinlik sona erene kadar, Anavatan Caddesi'nin Kızlarpınarı Caddesi, Özyurt Caddesi ve Gülbaba Caddesi keşişimi ile buraya açılan sokaklar araç trafiğine kapatılacak.

  • Seyir halindeyken yanan tır küle döndü
    01:47 Seyir halindeyken yanan tır küle döndü

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde seyir halinde olan bir tırın elektrik arızası sonucu çıkan yangın sonucunda tırın kupası kullanılamaz hale geldi. Sürücü olayı yara almadan atlattı ve durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sebebiyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement