Dha İstanbul - Mevlüt Uysal: Ne Kadar Rantçı İnsanların Oturduğu Yer Varsa Oralarda AK Parti'ye Az... - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - Mevlüt Uysal: Ne Kadar Rantçı İnsanların Oturduğu Yer Varsa Oralarda AK Parti'ye Az...

*İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,"O rantçıların kapısında olan hizmeti, varoşlara da götüreceğiz" "Metro, Şahintepe'ye geçmeden önce Bahçeşehir'e geçmesin.

21.11.2017 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,

"O rantçıların kapısında olan hizmeti, varoşlara da götüreceğiz"

"Metro, Şahintepe'ye geçmeden önce Bahçeşehir'e geçmesin. Eğer rantsa, millete hizmetse biz İstanbul'da önce hizmet olmayan yerlere, samimi duyguları suiistimal edilen yerlere hizmeti önce götüreceğiz."

Enver ALAS/ İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Cumhuriyet Halk Partililerin 'rantçılık' suçlamalarına yanıt verdi. Uysal, "Ne kadar yüksek bedellerle satılmış rantçı insanların oturduğu yer varsa oralarda AK Parti'ye az oy çıkıyor. AK Parti nasıl rantçı acaba? Yeşilköy'de Florya'da 1,5 - 2 milyon dolara daire satılan yerde Ak Parti'nin oyu ne kadar acaba? 15, 20 milyon dolara yalı satılan boğazlardaki rantçıların sandıklarından çıkan AK Parti'nin oyları ne kadar acaba? 'Biz CHP'li belediyelerle işimizi daha rahat yürütüyoruz' diyenler kim acaba?" dedi.

İBB'nin 2018 yılı bütçesi 20 milyar 100 milyon olarak onaylandı. Fatih Saraçhane'deki İBB Meclisi'nde yapılan oylamada, bütçenin kabul edilmesinin ardından Mevlüt Uysal, bir teşekkür konuşması yaptı.

Bütçenin kabul edilmesi nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür eden Uysal, bütçeyi hakkıyla uygulama görevi üstendiklerini söyledi.

CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam'ın konuşmasında dile getirdiği eleştirilere değinen Uysal, 1994 yılı öncesinde İstanbul'da yaşanan olumsuzlukları anlattı.

Uysal, "Ben, 1983'te İstanbul'a geldim. Ben gelinceye kadar İstanbul'da CHP'liler iktidardaydı. 1984-1989 yılında ANAP dönemi oldu, 1989-1994 yılına kadar yine CHP iktidarı oldu. O günlerde sokaklarda su depolamak için plastik bidonlar satılırdı. O da biterdi, bazı cami önlerinde çeşmeler vardı. Millet orada kuyruğa girerdi. Gazeteler maske dağıtırdı, insanlar İstanbul'un havasından zehirlenmesin" diyerek İstanbul'daki geçmiş yerel yönetimleri eleştirdi.

"BİZ CHP'Lİ BELEDİYELERLE İŞİMİZİ DAHA RAHAT YÜRÜTÜYORUZ' DİYENLER KİM ACABA?"

"CHP zihniyeti, bizi rantçılıkla suçluyor" diyen Uysal, Başakşehir Belediye Başkanlığı'ndan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

Ne kadar yüksek bedellerle satılmış rantçı insanların oturduğu yer varsa oralarda AK Partiye az oy çıkıyor. AK Parti nasıl rantçı acaba? Yeşilköy'de, Florya'da 1,5 - 2 milyon Dolar'a daire satılan yerde Ak Parti'nin oyu ne kadar acaba? 15, 20 milyon Dolar'a yalı satılan Boğazlardaki rantçıların sandıklarından çıkan AK Parti'nin oyları ne kadar acaba? Şimdi bürokratlarımız burada. İlçelerimizde de ilçe belediyeler de burada. İhaleler yapıyorlar. Rantçılık yapıp, çantacılık yapanlar kim acaba? Oraya da bir sandık koysak, AK Parti'ye ne kadar oy çıkar? 'Biz CHP'li belediyelerle işimizi daha rahat yürütüyoruz' diyenler kim acaba? Arkadaşlar, onun için görevimiz biraz daha ağırlaştı. Halkımız bize gerçekten güvendi, seçti; seçmeye devam etti. Ama biz görevimizi yaparsak."

"METRO ŞAHİNTEPE'YE GEÇMEDEN ÖNCE BAHÇEŞEHİR'E GEÇMESİN"

Başakşehir Belediye Başkanlığı görevindeyken verdiği bir sözü hatırlatan Mevlüt Uysal, "Ben Başakşehir'deyken bu CHP zihniyeti döneminde yolu ve suyu, hiçbir şeyi olmayan Şahintepe, Bahçeşehir'in hemen bitişiğiydi. Onlara, 'Bahçeşehir'de ne varsa size de aynısını yapacağım' diye söz vermiştim. Şimdi diyorum ki; metro, Şahintepe'ye geçmeden önce Bahçeşehir'e geçmesin. Eğer rantsa, millete hizmetse biz İstanbul'da önce hizmet olmayan yerlere, samimi duyguları suiistimal edilen yerlere hizmeti önce götüreceğiz" diye konuştu.

"O RANTÇILARIN KAPISINDA OLAN HİZMETİ VAROŞLARA DA GÖTÜRECEĞİZ"

Konuşmasında İstanbul'da yeni bir dönem başlatalım diyen Mevlüt Uysal, "İstanbul'da yüksek kulelerin hangi ilçede olduğunu milletimiz görüyor. Diyorlar ki; 'Büyükşehirden geçti'. Peki, senin ilçe belediyen niye itiraz etmedi? Niye dava açmadın? Yeni dönemde biz, insanların hassas olduğu konuları ortaya koyacağız. Ama o samimi, hizmet bekleyen AK Parti'ye oy veren insanları da başkalarına suiistimal ettirmeyeceğiz. Hepsine hizmet götüreceğiz. O rantçıların kapısında olan hizmeti, varoşlara da götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Mevlüt Uysal'ın konuşması

-Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - Mevlüt Uysal: Ne Kadar Rantçı İnsanların Oturduğu Yer Varsa Oralarda AK Parti'ye Az... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement