Dha İstanbul -  Milli Mücadele Platformu'ndan 15 Temmuz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul -  Milli Mücadele Platformu'ndan 15 Temmuz Açıklaması

Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHAÇeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Milli Mücadele Platformu 15 Temmuz'la ilgili açıklama yaptı.

14.07.2017 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Milli Mücadele Platformu 15 Temmuz'la ilgili açıklama yaptı. Saraçhane Parkı'nda düzenlenen basın toplantısına platform çatısı altındaki kuruluşların temsilcileri ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti'nin başkan yardımcılığını yapan Bilal Erdoğan da katıldı. .

"BU ÜLKEYE ASLA DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ"

Platform adına açıklama metnini  İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün'ün okudu.

Tülün,"1990'lı yıllarla birlikte kurulmakta olan yeni dünya düzeninde İslam'a ve Müslümanlara yer vermek istemeyen ve bütün bir İslam coğrafyasını ateş deryasına çevirmek isteyen küresel müstekbirler, hedeflerine ulaşmak için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri, yeryüzünün tüm mazlumların umudu olan aziz milletimize karşı cepheyi daha da genişletmişler, yerli işbirlikçileri hainler de dahil olmak üzere birçok terör örgütünü de harekete geçirmişlerdir. Parçaladığı, yağmaladığı, derin acılar içinde bıraktığı İslam dünyasının onurlu ve gür sesi olmaya çalışan aziz milletimizin sesini kısmak, mazlumların bu umut ışığını söndürmek için var güçleriyle uğraşan müstekbirler, çağımızın Haşhaşileri ile birlikte, 15 Temmuz 2016 gecesi bir kez daha karşımıza çıktılar. Bu hain darbe ve işgal gecesinde, Anadolu insanı melekleri imrendiren bir kıyam ile sabaha kadar canla başla mücadele ederken, dünyanın tüm mazlum milletlerinin yüreği bu necip millet ile atmış,  gözyaşı ile yoğrulmuş dualar, vatanın her bir mabedinden yükselen selalar mazlum milletimizi sarıp sarmalamıştır. Aziz milletimizin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halis DEMİR başta olmak üzere 249 şehidimizin şahsında, kafirlerin, zalimlerin ve hainlerin hanelerine düşen birer ateş, çağlara ve nesillere yol gösteren birer meşale, hiçbir hainin bir daha cesaret edemeyeceği bir kahramanlık destanı olmuştur.15 Temmuz darbe gecesinin 1. Yıl dönümünde, Milli İrade Platformu olarak, bir kez daha, dünyanın tüm mazlumlarına umut, tüm mahrumlarına şefkat eli, tüm ezilmişlerine dert ortağı ve çare olmaya niyetli ve kararlı olan bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dahili ve harici düşmanlara ve hainlere karşı, bütün kararlılığımızla ilan etmek istiyoruz ki, ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka asla boyunduruk vuramayacaksınız" diye konuştu.

Yusuf Tülün açıklamanın son kısmında İsrail Polisinin Mescid-i Aksa'da 3 Filistinli'yi  öldürdüğü olayı hatırlatarak İsrail Devleti'ni kınadı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kur'an-ı Kerimokunması

-Protokolden görüntü

-Yusuf  Tülün'ün açıklama yapması

-Genel ve Detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul -  Milli Mücadele Platformu'ndan 15 Temmuz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement