Osmanlı Torununa Hakaret Gerekçesiyle Yargılanan Müjdat Gezen'in Beraatine Karar Verildi - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Torununa Hakaret Gerekçesiyle Yargılanan Müjdat Gezen'in Beraatine Karar Verildi

Konuk olarak katıldığı bir televizyon programında, 2. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen'in beraatine karar verildi.

16.04.2019 12:19  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, telefonla katıldığı yayında Yılmaz Özdil'le konuşurken2. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever hakkında "Ben kadını beğendim yahu" dedi. Özdil'in 'Adayı versin mi abi?' sorusunun üzerine ise "Adayı değil ama neyse... Bunu sonra konuşuruz." şeklinde cevap verdi.

Gezen'in Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever'le ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme Müjdat Gezen hakkında beraat kararı verdi.

DURUŞMAYA KATILMADILAR

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Müjdat Gezen ile şikayetçi Nilhan Osmanoğlu Vatansever katılmazken, kendilerini avukatları temsil etti.

Osmanlı Torununa Hakaret Gerekçesiyle Yargılanan Müjdat Gezen'in Beraatine Karar Verildi
2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever

"MİZAHİ ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜL ETMESİ GEREKİR"

Müjdat Gezen'in avukatı Deniz Şeren, müvekkilinin hakaret kastı olmadığını söyleyerek, "Müvekkil mizahi bir dille eleştiride bulunmuştur. Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini ve Cumhuriyet'in temel değerlerini hedef alan açıklamalarda bulunulmuştur. Bu tarz açıklamalarda bulunan karşı tarafın mizahi eleştirilere tahammül etmesi gerekmektedir" dedi.

İDDİANAME

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen hakkında hazırlanan iddianamede, Nilhan Osmanoğlu Vatansever'in 15 Şubat 2017'de Halk TV'de Uğur Dündar tarafından yayımlanan programa katılan Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen arasında geçen konuşmada kendisine, ailesine hakaret edildiğini belirterek şikayetçi olduğu belirtilmişti. İddianamede, program akışı, anlık seyirci tepkisi dikkate alındığında Müjdat Gezen'in hakaret suçunu oluşabileceği belirtilerek 9 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep edilmişti.

Osmanlı Torununa Hakaret Gerekçesiyle Yargılanan Müjdat Gezen'in Beraatine Karar Verildi
Osmanlı Torununa Hakaret Gerekçesiyle Yargılanan Müjdat Gezen\'in Beraatine Karar Verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmanlı Torununa Hakaret Gerekçesiyle Yargılanan Müjdat Gezen'in Beraatine Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Ha ha: Doğru karar ...osmanlı torunuda kim 9 21 Yanıtla
  • Atatürk torunu: Eeene olmuş Osmanlı torunuysa bende Mustafa Kemal atatürkün torunuyum napalm şimdi 7 6 Yanıtla Helal sana: Ak kekolar osmanlı torunuyuz de domates patates 10 15 lira olur ak troller sayesinde hala yalamaya devam ederler 2 2 Kronik: Bu gururlanacak değil,utanılacak bir durum. 1 0
  • ..: Değerli milletimiz halkımız, demirören ailesinin lüks düğünü ve şatafatlı misafirleri için yollar caddeler kapatılıyor. Kim bu demirören hangi hakla vatandaşın hakkını gasp ediyor. Biz 7 den 77 yaşına Çanakkale'ye Sakarya'ya Dumlupınar'a Kocatepe'ye savaşa mücadeleye koşmuş milletiz halkız. Bunlar için mi.. Allah rızası için bunları görün bilin haktan yana olalım .. 11 0 Yanıtla Hak: Bir tas çorbaya taalim kurtuluş savaşlarında kurtardı dedelerimiz bu ülkeyi, bu düzen içinmi. Kim bunlar ülkenin dünyanın sahibimi. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman böyle yaparmıydı lüks şatafatlı insanlar için. Bunlar kendini ne zannediyor. Bu düzene Allah için yandaşlık etmeyin. 5 0
  • çok ayıp: madem çok temiz adam neden hep konuşmalarıyla mahkemelik oluyor? 8 3 Yanıtla
  • hıghlander: sinirim geçmedi,şöyle ki:benzer talepte bulunan,rum,ermeni yada yahudi gibi dedeleri zımmi olan birisi olsa,tapularını koşarak götürür bazıları... o zimminin mülkiyet mahremiyetine,yani hak ve kutsallığına saygı duyuyorsunuz da,dedeleri bu ülke için ne mücadeleler vermiş kendi halinde ve kimseyi irrite etmeyen ve incitmeyen bir hanımefendiye niçin aynı saygıyı göstermiyoruz ve irrite edici bir üslup sergiliyoruz...bu mizah değil...delirtmeyin insanı!. 4 7 Yanıtla
  • ESOES: Gerçrkler için doğrular için haksizliklar için yapılan savunmaları artık imani kuvvettliler değil gayri müslier yapar oldu. 6 3 Yanıtla
  • mülayim: 1299 da başlayan büyük osmanlıyı 1700 lerden sonra yiyip bitiren tüm osmanlı soyundan olanlardan tazminat almak lazım. Koca ülke onca insan küçücük avrupa ülkeleri kadar olamamışlar. ne yapılsa borçla yapılmış her önemli işi osmanlıdaki diğer uyruklular yapmış. Padişahlar ve soyları onlara yağcılık edenlerde lüks içinde yaşamışlar. Ahh fatihler yavuzlar sizde osmanlısınız son padişahlarda. 6 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    13:04 Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, 'Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık' suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir zanlı yakalandı. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Operasyona 540 personel katıldı ve 130 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

  • Yalova'dan Şırnak'a Örülen Bereler Askerlere Ulaştırıldı
    13:03 Yalova'dan Şırnak'a Örülen Bereler Askerlere Ulaştırıldı

    Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşayan Selma Özmen'in ördüğü 39 berenin terörle mücadelede görev yapan askerlere ulaştırılması sağlandı. Bereler, Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şırnak'taki üs bölgesine gönderildi ve askerlere teslim edildi. Özmen'in duyarlılığı askerler tarafından teşekkür edildi.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: Çok Sayıda Ambulans ve İtfaiye Ekibi Sevk Edildi
    13:03 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: Çok Sayıda Ambulans ve İtfaiye Ekibi Sevk Edildi

    Kırklareli'nde Metro Turizm'e ait X3362KC plakalı yolcu otobüsü Kavaklı beldesi Koru mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. Kazanın haber edilmesi sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekibi, ambulans sevk edildi.

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.

  • Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı
    12:57 Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı

    Aksaray'da cezaevi firarisi olan ve 'Kasten öldürme, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçlarından aranan ve hakkında 25 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.


Advertisement