Dha İstanbul - Polis Kayıtları Göre Vatan Şaşmaz Böyle Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - Polis Kayıtları Göre Vatan Şaşmaz Böyle Öldürüldü

Ali AKSOYER / İstanbul DHA Beşiktaş'ta sunucu Vatan Şaşmaz'ın 4 kurşunla vurulması ardından olayı gerçekleştiren Filiz Aker'in intihar etmesi, polis kayıtlarına "Faili belli, tabanca ile öldürme ve intihar" olarak geçti.

28.08.2017 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Beşiktaş'ta sunucu Vatan Şaşmaz'ın 4 kurşunla vurulması ardından olayı gerçekleştiren Filiz Aker'in intihar etmesi, polis kayıtlarına "Faili belli, tabanca ile öldürme ve intihar" olarak geçti. Olayla ilgili hazırlanan Emniyet Müdürlüğü bilgi formatında olay saati 19.00, olay bildirim saati ise 19.47 olarak belirtildi. Olayla ilgili hazırlanan bilgi notunda Vatan Şaşmaz'la Filiz Akel'in 2009 yılında bir birliktelik yaşadıkları, daha sonra ayrıldıkları, Filiz Aker'in 2011 yılında intihara teşebbüs ettiği ve platonik aşk yaşadığı Vatan Şaşmaz'ı takıntı haline getirdiği belirtildi. Beşiktaş,'ta yaşanan olay polis kayıtlarına göre Beşiktaş, Cihannüma Mahallesi, Saray Caddesi no.5 de bulunan otelde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Polis bilgi notunda olayın mağduru olarak görülen Vatan Şaşmaz'ın Üsküdar, Kandilli'de oturduğu ve olay sırasında sırt bölgesine isabet eden 4 kurşunla hayatını kaybetti. Polis kayıtlarında "şüpheli-müntehire" olarak belirtilen Filiz Aker'in ise sağ kulak üstünden başına giren bir kurşunla hayatını kaybettiği belirtildi. Olayın tanığı ve bilgi sahibi olarakta biri yeğeni iki kişi polis kayıtlarına geçti.

POLİS KAYITLARINA GÖRE OLAYIN ÖZETİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili hazırlanan bilgi notunda ise Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker'in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, aralarında anlaşmazlık çıktığı ve ayrıldıkları belirtildi. Ancak Filiz Aker'in platonik aşkına devam ettiği ve takıntı haline getirdiği belirtildi.Filiz Aker'in yeğenine sürekli Vatan Şaşmaz'ı çok sevdiğini, evlenmek istediğini söylediği ayrıca zaman zaman da intihar etmek istediğini söylediği belirtildi. Olayın özet kısmında ayrıca Filiz Aker'in 2011 yılında ilaç ederek intihara teşebbüs ettiği yazıldı. Olayın bilgi notunda 1,5 aydır otelde kaldığı otele 27 Ağustos 2017 günü yeğeni ve eşini davet eden Filiz Aker'in onlarla saat 12.30'da otelin cafeteryasında buluştuğu belirtilirken, bir süre sonra Filiz Aker'in alkol almaya başladığı yazıldı. Saat 17.00 sıralarında misafirinin geleceğini söyleyerek Filiz Aker'in yeğeni ve kocasının yanından ayrıldığı, giderken "Beni burada bekleyin yarım saat sonra geleceğim" dediği polis kayıtlarına geçti. Ancak Filiz Aker'in geri dönmemesi üzerine otel görevlileri ile birlikte içeri giren tanıkların cesetleri bulduğu tespit edildi. Olayla ilgili hazırlanan bilgi notunda içeri girildiğinde Vatan Şaşmaz kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde bulunduğu yapılan inceleme sonucunda 4 kurşunla vurulduğu anlaşılmıştır yazarken, Filiz Aker'in ise yatak üzerinde kanlar içinde bulunduğu belirtildi. Filiz Aker'in elinde tabanca bulunduğu yazıda yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - Polis Kayıtları Göre Vatan Şaşmaz Böyle Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement