Dha İstanbul - "Şikede Kumpas Davası"Nda 12'inci Duruşma; 2 Ayda Bylock'a 44 Bin Kez Giriş Yapılmış - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - "Şikede Kumpas Davası"Nda 12'inci Duruşma; 2 Ayda Bylock'a 44 Bin Kez Giriş Yapılmış

Yüksel KOÇ / İSTANBUL DHA Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurdukları iddiasıyla aralarında...

08.08.2017 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksel KOÇ/ İSTANBUL DHA

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurdukları iddiasıyla aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında kurulan duruşma salonunda yapılan davanın 12 duruşmasına 12'si tutuklu 10'u tutuksuz 22 sanık katıldı. Duruşma, şike soruşturması sürecinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü'nde tape ve dinlemede görev yapan tutuklu sanık olan eski polis memuru Abdullah Çelik'in sorgusu ile başladı.

'AMACIMIN FENERBAHÇEYİ ELE GEÇİRMEK OLMADIĞI ÇOK AÇIKTIR'

Şike soruşturmasındaki amacın suç örgütü ortaya çıkarmak olduğunu söyleyen sanık Çelik, "Bu soruşturmada amacımın Fenerbahçe'yi ele geçirmek olmadığı çok açıktır. Amaç suç örgütü ortaya çıkarmaktı. Şike soruşturmasında amirlerimin verdiği talimatla görev yaptım. Bahse konu soruşturmada hukuka aykırı işlemim yoktur. FETÖ/ PDY adına hiçbir işlem yapmadım. 2011 yılında Bank Asya hesabı açtım, ancak hiç kullanmadım. Bu hesabı talimat üzerine açtığım iddiasını kabul etmiyorum. ByLock kullandığım iddiasını kabul etmiyorum. ByLock'u hiç yüklemedim, hiç kullanmadım. Suçlamaların hiçbir dayanağı yoktur, suçlamaları reddediyorum, beraatimi istiyorum" dedi.

Emniyet teşkilatında en alt kademede görev yapan bir polis memuru olduğunu, soruşturmayı yönlendirme gücünün bulunmadığını söyleyen Çelik, "Ben FETÖ üyesi değilim. Hiç dershanelerine gitmedim. Eğitim kurumlarıyla alakam yoktur" dedi.

BYLOCK'A İKİ AYDA 44 BİN KEZ GİRİŞ YAPTI İDDİASI

Savunmasını tamamlayan Çelik'in çapraz sorgusuna geçildi. Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, sorgusunda Bylock kullanmadığını söyleyen Çelik'e, Eylül ve Kasım 2014 tarihleri arasında cep telefonundan 44 bin kez Bylock'a erişim sağlandığının tespit edildiğini söyledi. Bunun üzerine Çelik, "Ben ByLock'u kesinlikle kullanmadım. Başkasının IP'si ile çakışmış olabilir ya da başkası internetimi kullanmış olabilir" dedi.

Gaziantep'ten SEGBİS sistemi ile sorgusu yapılan sanık Murat Turhan, 2008 yılında polisi okulunu bitirdiğini belirterek, Şubat 2010'da da Organize Şube'de göreve başladığını kaydetti. Bu şebede 1.5 yıl çalıştıktan sonra dinleme bölümüne alındığını söyleyen Murat Turhan, "Şike operasyonunun tape kısmından bilgim var. Dinlenen sesleri tutanağa geçirme görevim vardı. Tape dışında soruşturma konusunda bilgi sahibi değilim. Tapecilerin soruşturma konusunda bilgisi olmaz. Şike davasının nasıl başladığı ve nasıl geliştiği konusunda hiçbir bilgim yok. Operasyondan bir ay kadar önce tape yapmıştık. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Turhan, yetkisi olmadan 63 tane görüşmeye ait tapeyi çözdüğü yönündeki suçlamayı kabul etmedi. Duruşma yarın tutuksuz sanıkların sorgusu ile devam edecek.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bir numaralı sanık Fetullah Gülen. Eski milletvekili İhsan İşbilen, işadamı Muammer İhsan Kalkavan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 108 sanık, Aziz Yıldırım ve futbol dünyasındaki bir çok isme, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurmakla suçlanıyorlar.

İddianamede sanıklar hakkında, "Kişiler arasındaki aleni olyaan konuşmaları kayıt etmek", "Özel hayata ilişkin görüntü e sesleri ifşa etmek", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "Haberleşme gizliliğini ihlal etmek", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "İftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olmak" ve "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından 8 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor.

İddianamede, Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emmanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Odyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu gibi futbol dünyasından toplam 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - 'Şikede Kumpas Davası'Nda 12'inci Duruşma; 2 Ayda Bylock'a 44 Bin Kez Giriş Yapılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.


Advertisement