Dha İstanbul- "Vicdan ve Adalet Nöbeti"Nin 3. Günü - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul- "Vicdan ve Adalet Nöbeti"Nin 3. Günü

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHAHDP'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' üçüncü gününde İstanbul Kadıköy'de bulunan Yoğurtçu Parkı'nda devam ediyor.

03.08.2017 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

HDP'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' üçüncü gününde İstanbul Kadıköy'de bulunan Yoğurtçu Parkı'nda devam ediyor. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Sibel Yiğitalp, üçüncü yılını geride bırakan IŞİD'in Şengal saldırısına dair açıklama yaptı. Şengal'de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir basın açıklaması yaptı. Önder, "Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Dayanışma duygunuz bizim için yüksek değerlidir. Bu dayanışmalar çok önemlidir" ifadeleriyle başladı.

"TEK BİR KİŞİ KALANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

"12 Eylül'ün ilk yayınladığı kararnamelerde 5 insandan fazla insanın bir araya gelmesi gözaltı gerekçesi sayılıyordu" diyen Önder, "Bugünkü iktidarla 12 Eylül arasında 55 kişilik bir fark var. Bütün kerametleri bu kadar. Bugün de bu parka 61. insanı sokmuyorlar. Burada diyorlar ki; 'Eğer 61. kişi sizi ziyaret edecekse içeriden bir kişi çıkacak öyle göndereceğiz. Bilmedikleri gerçeklik şudur; doğru söz zamanı gelmiş bir düşünceyi bir tek kişi bırakın yüksek sesle söylemeyi, kalbinden geçirse bu büyük bir dalgayı tetikler. Dünyadaki bütün önemli hareketler, isyanlar, direnişler önce bir tek kişinin aklına düşmesiyle başlamıştır. Onun için ülkeyi koca bir cezaevine çevirdiniz. Karınca kanat takınca zevali yakın olurmuş. Bunlar siyaseten çoktan kanatlandılar. Uçmaya da başladılar. Nasıl konacaklar, nereye konacaklar Allah bilir. Fakat bizim bildiğimiz bir şey var ki; biz Türkiye halklarının barışı, eşit kardeşliği ve özgürlüğü için bir tek kişi kalana değin, bu mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

"MAZLUM GÜCÜNÜ KENETLENMEDEN ALIR"

Önder konuşmasına şöyle devam etti;

"Zulme karşı mazlumların bulabildikleri en önemli direniş biçimi şudur; Zalimin tankı olur topu olur. Bir çok silahı olur. Orantısız. Mazlumun elinde bunlar yoktur. Mazlum gücünü kenetlenmeden alır. Yan yana durana omuz omuza durana hiçbir zulüm hiçbir tank top kar etmez. Bu gerçekliği biz dünya direniş tarihlerinden biliyoruz. ve bizler de onun mirasçılarıyız. Dayanışma gösteren bütün dostlarımıza partililerimize ve demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz. Bu nöbeti bu ülkenin zulüm gören bütün meydanlarında sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Yeni direniş biçimleriyle daha yüksek bir kararlılıkla."

Polisin park ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, bazı partililerin ziyaretleri sürüyor.

Görüntü dökümü:

------------------

-Saygı duruşu

-Önder'in açıklamaları

-Parktan detaylar

-Polisin güvenlik önlemleri

-Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul- 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'Nin 3. Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement