Dha Seçim Bülteni-36 - Son Dakika
Güncel

Dha Seçim Bülteni-36

CHP İZMİR İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ"Hile hurda çıkarsa gerekli itirazlarımıza yapacağız"CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin sonuçlarının büyük oranda belli olmasından sonra, değerlendirmelerde bulundu.

25.06.2018 01:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İZMİR İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

"Hile hurda çıkarsa gerekli itirazlarımıza yapacağız"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin sonuçlarının büyük oranda belli olmasından sonra, değerlendirmelerde bulundu. Deniz Yücel, ellerindeki ıslak imzalı tutanaklarla Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sonuçlarını karşılaştıracaklarını söyleyip, "Hile hurda çıkarsa gerekli itirazları yapacağız" dedi.

Seçim sonuçlarını parti binasında değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçimlerin Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Deniz Yücel, "Seçim süreci halen devam ediyor. Arkadaşlarımız sabahın erken saatlerinden itibaren görevlerinin başındaydılar. Demokratik yarışta vatandaşlık görevini yerine getirerek sandığa giden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halen İzmir'de sayım döküm işlemleri devam ediyor. Resmi sonuçlar açıklanmadı. Seçimde bireysel olaylar yaşanmış olmakla birlikte seçimin sıhhatini etkileyecek olaylar yaşanmadı. Erken kutlamalara başlayan bazı vatandaşlarımızın taşkınlık yaptıklarını görüyoruz. Emniyet teşkilatının gereksiz yere kuvvet kullandığını görüyoruz. Partililerimiz zarar gördü. Bu olayları yerinde inceledik" dedi.

Kent genelinde sandıklara hakim olduklarını da vurgulayan Deniz Yücel, " Muharrem İnce'nin İzmir'de yüzde 54.35 oy aldığı görülüyor. Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 32.66 oy almış görülüyor. Milletvekilliği genel seçimlerinde ise CHP 41.93, AKP ise yüzde 27.23 oy almış. Birinci Bölge'de 7, İkinci Bölge'de 7 olmak üzere 14 milletvekili çıkarmış görülüyor. Bunlar resmi sonuçlar değil. Elimize ulaşan ıslak imzalı tutanaklarla YSK sonuçlarını karşılaştıracağız, seçime hile hurda karıştırıldığını belirlersek itirazlarımızı yapacağız. Bu bir demokratik yarış ve bitmedi bizim verdiğimiz mücadele de devam edecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Açıklamadan görüntü.

Başkan Deniz Yücel'in görüntüsü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Kamera: Tekin GÜRBULAK/ İZMİR

========================================

Bayraklı'da biber gazlı müdahale (2)

PROTESTO SÜRÜYOR

Bayraklı İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu okul önünde toplanan yaklaşık bin kişi seçim sonuçlarını protesto etmeyi sürdürdü. Grubun sloganlar attığı sırada yoldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti bayraklarıyla süslenmiş bir otomobil geçit. Okul önünde bekleyenlerin tekme attığı otomobil, polisin TOMA ile su sıkması sonrası kalabalığın arasından çıkartıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Aracın geçişi

Polis araçları

Sloganlar

Detaylar

Haber-Kamera: İZMİR,

===========================================

DENİZLİ'DE ZEYBEKLİ KUTLAMA

AK Partililer Denizli'deki Delikliçınar Meydanı'nda kurulan platformda, seçim sonucunu zeybek oynayarak kutladı.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı tarafından, Delikliçınar Meydanı'nda kutlama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin sonucu kutlandı. Kutlamaya katılanlar, ellerinde Türk bayrağı ve parti bayrakları taşıdı. Meydana kurulan platforma çıkan, AK Parti'den milletvekili seçilen Cahit Özkan, Şahin Tin, Ahmet Yıldız ile Nilgün Ök ve seçilemeyen adaylar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, birer konuşma yaptı. Ardından milletvekilleri ile Başkan Zolan, seçim zaferini kutlayarak zeybek oynadı. Kutlama gecenin ilerleyen saatine kadar sürdü. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de meydana görüntülü bağlanıp, partilileri kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Meydandan görüntü

Platformdakilerin zeybek oynaması

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

============================================

KÜTAHYA'DA AK PARTİ'LİLERİN SEVİNÇ GÖSTERİSİ

KÜTAHYA'da kesin olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Ak Parti'liler Zafer Meydanı'nda toplandı.

Ak Partililer ilk olarak Adnan Menderes Bulvarı'nda yürüyüş yaptı. Daha sonra Zafer Meydanı'na gelen kalabalık burada sevinç gösterilerinde bulundu. Meydana kurulan platformda Ak Parti milletvekilleri ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu kalabalığı selamladı. Partililer daha sonra oluşturdukları araç konvoylarla kentte tur attı.

Görüntü dökümü:

Ak Parti önündeki kalabalığın,

Yürüyüş

Zafer Meydanı'ndaki kalabalık

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA/ DHA

=============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.


Advertisement