Dha Yurt - Anneler Korosu'ndan Askerlere Anlamlı Beste - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Anneler Korosu'ndan Askerlere Anlamlı Beste

BURSA'da, yaşları 32- 78 yaş grubu arasında değişen ve tüm konserlerini, şiddet gören kadınlara, nhasta çocukların tedavisine, yapılacak okul ve yurt inşaatları ile kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmemesinin engellenmesi için veren 105 kişiden oluşan Bursa Nilüfer Kadın Korosu, pazar...

13.05.2017 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da, yaşları 32- 78 yaş grubu arasında değişen ve tüm konserlerini, şiddet gören kadınlara, nhasta çocukların tedavisine, yapılacak okul ve yurt inşaatları ile kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmemesinin engellenmesi için veren 105 kişiden oluşan Bursa Nilüfer Kadın Korosu, pazar günü kutlanacak anneler günü için ilginç bir projeye imza attı. Topluluk üyesi 105 kadının tümü diktirdikleri asker kıyafetini giyerek, Şef Aysel Gürel 'nin bestesini yaptığı "Annelerin Mehmetcik Marşısı"nı Anneler günü anısına seslendirip klip yaptılar. Şef Dr. Aysel Gürel yaptığı açıklamada, "anneler gününde Mehmetciklerimiz annelerinin yanına gelemedi. Ama biz kıyafetlerini giyerek marşımızla onların yanına gittik" dedi.

Bursa'da 11 yıl önce kurulan Nilüfer Kadın Korosu verdikleri konserler ve yaratıcılıklarıyla ilgi odağı oluyor. Daha önce hiç bir müzik eğitimi almayan kadınlardan oluşan ve 105 kadın ile sınırlı tutulan koro da, kanser tedavisi gören, psikolojik destek alan üyeler müzik ile hayat buluyorlar. Masraflarını kendileri karşılayan koro verdiği konserlerden elde edilen gelirleri, hiç bir ücret talep etmeden hasta çocukların tedavisi, öğrencilere burs, kimsesiz çocuklar, eşlerinden şiddet gören kadınlar, sosyal projelere destek, sosyal dernek ve kurumlar yararına harcanmasını sağlıyorlar. Diktirdikleri kendilerine has kıyafetler ile Roman havası oynayan, Sıra Gecesi Konseri ve Bursa Gezeği ile erkeklere meydan okuyan kadın korosu, wahatsapp üzerinden kendilerine okunduğu gibi gönderilen İngilizce, Almanca, Arapça, İtalyanca ve Rusça şarkıları ezberleyerek söylüyorlar. Aldıkları özel davet üzerine Bulgaristan, Bosna Hersek, Hollanda, İtalya'dan konserler veren Nilüfer Kadın Korosu pazar günü kutlanacak anneler günü öncesi bir başka ilke imza attı.

ASKER OLDULAR MEHMETCİK İCİN BESTE YAPTILAR

Koro üyesi tüm kadınlar 120'şer lira harcayarak yaptıkdıkları asker kıyafetlerini giyerek, Şef Dr. Aysel Gürel'in bestelediği, "Annelerin Mehmetcik Marşı" nı ilk kez seslenldirip bunu klip haline getirdiler. Marşın sonunda hep birlikte selam veren koro adına konuşan Dr. Aysel Gürel, "biz sosyal sorumluluk projeleri için varız. Kendimizi buna adadık. Pazar günü anneler günü. Mehmetciklerimiz annelerinin yanına gelemeyecekler. Biz kıyafet giyerek onların yanına seslendirdiğimiz, 'annelerin Mehmetcik Marşı' ile gidiyoruz. Dualarımız ornlar için" dediler.

Koroda yer alan arkadaşların tamamına yakının dar gelirli olduğunu belirten Aysel Güreli, "arkadaşlarımız koroya devam etmek için bankadan kredi çekiyor, arkadaşlarından borç para alıyor. En büyük beklentimiz bize sponsor bulunması. Bu konuda maalesef hiç bir destek göremiyoruz" şeklinde konuştu.

İ

ANELERİN MEHMETCİK MARŞI

Milletimiz sizinler gurur duyuyor.

Vatanın dört bir yanı huzur buluyor.

Namus, şeref, şan için nöbet tutuyor

Yaşa var ol KMehmetcik bu vatan için

Hayır dualarımız hepiniz için

Kutsal görevler için kışladasınız

Dağ başında, mevzide, pusudasınız

Soğuk, kar kış demeden dağlardasınız.

Allah sizi korusun kötülüklerden,

Göğe açılan eller, can-ı gönülden,

Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıır,

Gazi Mustafa Kemal, çocuklarıdır

Anasının kınalı kuzularıdır,

Vatan borcu namus borcu deriz bekleriz,

Bizler Mehmetciklerin anneleriyiz.

Annelenizin ak sütü helal sizlere,

Anne sıcaklığıdır, hep kalbinizde,

Ayrılıklar olsa da, gönül birlikte,

Bayrağımız altında tek bir devletle,

Gururlu anneleriz, Mehmetciklerle

x x x x x

Görünü dökümü

Asker kıyafeti giyen kadın korosunun görüntüsü

Besteyi seslendirirken

Selam verirken

Şef. Dr.Aysel Güreli ile röp

Klip görüntüs

Haber-Kamera : Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Anneler Korosu'ndan Askerlere Anlamlı Beste - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement