Dha Yurt Bülten-18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülten-18

Alaattin Çakıcı hastanede kontrolden geçirildiKESKİN T Tipi Cezaevi'nde yatmakta olan Alattin Çakıcı, sağlık sorunları gerekçesiyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

10.08.2017 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaattin Çakıcı hastanede kontrolden geçirildi

KESKİN T Tipi Cezaevi'nde yatmakta olan Alattin Çakıcı, sağlık sorunları gerekçesiyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Bugün öğle saatlerinde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne geniş güvenlik tedbirleri altında getirilen Alaattin Çakıcı, hastanenin arka kapısından içeri alınarak 4 ayrı doktor tarafından muayene edildi. Çakıcı, hastane çıkışında da 20 kişilik jandarma ekibinin ortasına alınarak geniş güvenlik tedbirleri altında cezaevi aracına bindirildi. Çakıcı'nın Avukatı Gökhan Kılıç, gazetecilere yaptığı basın açıklamasında, "Alaattin bey bugün Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kontrol ve tedavi amaçlı gelmiştir. 15 tane hastalığı mevcuttur. Kontrolleri yapılmıştır. Şu anda tekrar cezaevine dönecektirö dedi. Bu arada Çakıcı, geçen yıl 15 Temmuz'da Edirne'den Bolu F Tipi Cezaevi'ne, bir süre sonra ise Keskin T Tipi Cezaevi'ne nakledilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Alınan tedbirlerden detay görüntüler

-Alaattin Çakıcının hastaneye geniş güvenlik tedbirleri altında getirilişi

-Çakıcının götürülüşü

-Av Gökhan Kılıç'ın açıklamaları

-Güvenlik tedbirleri ile ceza evine götürülüşü

Haber: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

==========================================

Barış Akarsu'nun müze evini soyan 2 kişiden 1'i yakalandı

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde merhum şarkıcı Barış Akarsu'nun ailesinin oturduğu, aynı zamanda müze olan evi soyan 2 kişiden 28 yaşındaki A.E. Ankara'da yakalandı, diğeri aranıyor.

Bodrum'da 29 Haziran 2007'de 28'inci doğum gününü kutladığı gece geçirdiği kazada yaralandıktan sonra 4 Temmuz'da yaşamını yitiren Barış Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu'nun Amasra'daki evi soyuldu. Hatice Akarsu, geçen hafta çarşamba ve pazar günleri arasında Akkonak Köyü'nde  olduğu sırada,  Kum Mahallesi'nde bulunan 5 katlı apartmanın üst katındaki eve kilidi kırarak giren kimliği belirsiz kişiler, Barış Akarsu'nun değerli takıları ve ödüllerini alıp kaçtı. Köyden döndüğünde aynı zamanda Barış Akarsu sevenlerinin ziyaretine açık müze olarak kullandığı evinde oğlunun künye, kolye, yüzük, küpe gibi değerli tüm takıları ve ödüllerinin çalındığını gören Hatice Akarsu, polise haber verdi.

Evde parmak izi alıp soruşturma başlatan polis, eve giren 2 kişinin eşkal ve kimliklerini tespit etti. Şüphelilerden 28 yaşındaki A.E., Ankara'da polisin düzenlediği operasyonda yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli Amasra'ya getirildi. 7 ayrı hırsızlık olayından sabıkası bulunan A.E., Barış Akarsu'nun eşyalarının diğer arkadaşında olduğunu ileri sürdü. A.E., ifadesinin ardından adliyeye sevk edilirken, diğer şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

Görüntü dökümü:

-------------------------------

-Şüphelinin emniyetten çıkarılması

-Adliyeye götürülmesi

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

============================================

Gaziantep'te otomobilin çarptığı genç kız öldü (2)

OKULA KAYIT YAPTIRIRKEN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Gaziantep'te, ağabeyi Mustafa Göçükoğlu ile birlikte Nurdağı Lisesi'ne kayıt yaptırdıktan sonra yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitiren 16 yaşındaki Gülben Göçükoğlu'nun kayıt yaptırdığı okuldaki son görüntüleri ortaya çıktı. Gülben Göçükoğlu'nun okulun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, ağabeyi ile beraber geldiği okulda kayıt yaptırdıktan sonara çıktığı yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

GÜVENLİK KAMERASI

Kazada ölen Gülben Göçükoğlu'nun yanında ağabeyi ile okula gelmesi

Göçükoğlu'nun okul kaydının yapılması

Genç kız ve ağabeyinin okuldan ayrılması

Genel ve detay görüntüler

Haber -  Kamera: GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 44 MB

================================================

Evi terk edip kızının yanına yerleşen eşini öldürdü

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde 55 yaşındaki Nazım Öziş  2 ay önce kendisinden ayrılarak kızının yanına yerleşen eşi 51 yaşındaki Gülsime Öziş'i tabancayla öldürdü.

Olay öğle saatlerinde, Derince Çınarlı Mahallesi Göksu Sokak'ta meydana geldi. Gülsime Öziş yaklaşık 2 ay önce eşinden ayrılarak kızının yanına yerleşti. Nazım Öziş bugün kızının evine gelerek evde kimsenin olmadığı sırada Gülsime Öziş ile görüştü ve iddiaya göre eve dönmesini istedi. Gülsime Öziş'in bunu kabul etmemesi üzerine Nazım Öziş tabançcasını çekerek eşine peş peşe ateş etti. Ardından da evin kapısını kapatıp, polise giderek teslim oldu. Silah seslerini duyan komşular polisi ve 112 Acil'i aradı. Gelen ekipler kilitli kapıyı kırarak girdikleri evde Gülsime Öziş'i ağır yaralı buldu. Sağlık ekibinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğü Gülsime Öziş, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Nazım Öziş'in poliste sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Hastaneden görüntü

Haber: Faruk KIYAK- Alişan KOYUNCU/DERİNCE (Kocaeli),

=================================================

Dünyaca ünlü plajda denize sıfır loca tepkisi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Kumburnu Plajı'nda günlük 210 liradan kiralanan denize sıfır 12 ahşap loca, tatilcilerin tepkisini çekti.

Locaların görüntü kirliliğinin yanı sıra yüzmeye engel olduğu belirtilirken, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, "Allah vergisi güzellikleri, 2 kuruş para almak için birine verirseniz. İşte böyle hizmet değil rant öne çıkar" dedi. Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Ölüdeniz Tabiat Parkı içinde yer alan dünyaca ünlü Kumburnu Plajı'nda, günlük 210 liradan kiralanan denize sıfır 12 ahşap loca, tatilcilerin tepkisini çekti. Giriş ücreti 7 lira, şemsiye ve şezlong ücreti parça başı 15 lira olan plajda tatilciler, locaların yüzmeye engel olduğunu ve görüntü kirliliği yarattığını öne sürdü. Kumburnu Plajı'nda giriş ücretleri devlet kasasına giderken; plajdaki loca, şezlong, şemsiye, su sporları ile yiyecek içecek ücretleri 2014 yılından bu yana plaj işletmesini yürüten özel şirkete gidiyor.

"HİZMET DEĞİL, RANT ÖNE ÇIKAR"

Localara tepkiler büyürken Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Locaların fotoğrafını paylaşarak durumu tepki gösteren Başkan Saatcı, şu ifadeleri kullandı: "Siz bu toprakların Allah vergisi güzelliklerini, 'sadece maddiyat gözeterek', Fethiyeliler ve Fethiye'deki resmi, sivil örgütler varken, 2 kuruş fazla para almak için birilerine verirseniz, işte böyle hizmet değil, rant öne çıkar. Güzelim plaj berbat edilir. Aynen Boncuklu Yarımadası'ndaki, Küçük Samanlık, Büyük Samanlık ve Kuleli Koyları'nda olduğu gibi. Bu değerler bu topraklarda yaşayanlara aittir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Denize sıfır localardan görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

===============================================

Suşehri'nde piknik dönüşü kaza: 5 yaralı

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde hafif ticari aracın refüje çarparak devrilmesi sonucu 1'i çocuk 5 kişi yaralandı.

Kaza 16.45 sıralarında Suşehri ilçesi yakınlarında, D-100 Karayolu üzeri baraj kavşağında meydana geldi. İstanbul'dan bir süre önce memleketi Koyulhisar ilçesine bağlı Yalnıztepe köyüne gelen Gümüş ailesi piknik yapmak için Suşehri Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerine gitti. Aile tesislerde piknik yaptıktan sonra tekrar köylerine dönerken 54 yaşındaki İhsan Gümüş'ün kullandığı 34 FB 1138 plakalı hafif ticari araç D-100 Karayolu üzerindeki orta refüje çarptıktan sonra ters dönerek durdu. Kazada sürücü İhsan Gümüş ile araçtaki 61 yaşındaki Şükriye Gümüş, Dönay Gümüş ile 43 yaşındaki Zeynep Kuş ve 11 yaşındaki Elif Kuş yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza yerine giden itfaiye ekipleri yaralıları araç içerisinden çıkarttı. Ambulansla Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılara ilk müdahaleleri yapıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Döney Gümüş ambulansla Sivas kent merkezine sevk edilirken, diğerlerinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Aracın görüntüsü

-Ekiplerin çalışmaları

-Ambulanstaki yaralılar

Haber-Kamera:  Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

(91.7 mb)

================================================

Emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, toprağa verildi

BALYOZ Davası'ndan 16 yıl hapis cezası aldıktan sonra beraat eden, 28 Şubat davasındaki yargılaması süren ve kızının evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 65 yaşındaki emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, İzmir'de toprağa verildi.

Balyoz davasından 16 yıl hapis cezası alan, ardından 2015 yılında beraat eden, 28 Şubat davasındaki yargılaması ise süren emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, İstanbul'da oturan kızının evinde kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. EDOK Komutan vekili ve EDOK Muhabere Komutanı olarak görev yaptığın sırada, Balyoz ile 28 Şubat davası kapsamında tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Özkılıç, için Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde ikindide cenaze töreni düzenlendi. Törene eşi Handan Özkılıç, kızı Özlem Özkılıç, Kuvvet Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Atilla Gülan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Korgeneral Özkılıç'ın naaşı top arabasına kondu. Törenin sona ermesiyle Korgeneral Özkılıç, Kemalpaşa ilçesi Beşpınar Köyü'ndeki aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Cenazeden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement