Dha Yurt Bülten-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülten-5

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, BAYRAM NAMAZINI KÖYDE KILDI(EK)1) BASIN AÇIKLAMASI YAPTICHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 11'nci günü bayram sabahında açıklama yaparak, "Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek götüreceğim. Arabaya binmek yok.

25.06.2017 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, BAYRAM NAMAZINI KÖYDE KILDI(EK)

1) BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 11'nci günü bayram sabahında açıklama yaparak, "Ankara- İstanbul yolunun her santimini yürüyerek götüreceğim. Arabaya binmek yok. Çünkü her santimini yürüdüğünüz zaman aslında hedeflediğiniz ya da düşündüğünüz adaletin gerçekleşebileceğine inanıyorsunuz" dedi. Karacaağaç Köyü mevkisindeki kamp alanında basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, "Umarım huzur içinde bir bayram geçirirler. Terörün olmadığı, gerginliğin olmadığı, kutuplaşmanın olmadığı, sevginin, saygının egemen olduğu bir bayram geçiririz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlık geçirdiğini öğrendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sabah öğrendim, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sayın genel başkanı bir rahatsızlık geçirmiş. Bu vesileyle kendisine geçmiş olsun dileklerimi de iletmek isetrim" diye konuştu.

'YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ HOŞGÖRÜYLE SÜRDÜRECEĞİZ'

'Adalet Yürüyüşü'nü bayram süresince sürdüreceklerine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Adaletin ne kadar önemli olduğunu aslında bayramlar da gösteriyor. Çünkü adaletin özünde birlikte yaşama var. Sevgi var, saygı var, hoşgörü var, adaletli davranma var. Aile içinde de adaletli davranırız, çocuklarımıza karşı da adaletli davranırız, topluma karşı da adaletli davranmak zorundayız. Bu bayram umarım adaletin de Türkiye'de egemen olduğu bir süreci başlatmış olur. Çok sayıda mağdur insanımız var. Haksız yere hapishanede kalan pek çok kişi var, insan var. Bunlar da bayramlarını hapishanelerde geçiriyorlar. Yaşanan atmosfer nedeniyle düşüncesini açıklayamayan belki binlerce kişi var. Bunlar da düşüncelerini açıklayamıyorlar. Dolayısıyla onların da adalete ihtiyacı var. Biz yürüyüşümüzü kararlılıkla, sevgiyle, hoşgörüyle bayramın da amacına uygun olarak sürdüreceğiz. Adaletin ne kadar önemli olduğunu sizler de biliyorzsunuz. Toplumun her kesimi biliyor. İranlı bir düşünür Saadi, 'Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez.' diyor. Gerçekten de öyledir. Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susamışlığını gidermeye yetmez. Madem bu kadar önemli bir kavram üzerinde biz yola çıktık. Umuyorum devleti yönetenler adalet karşısında en azından Saadi'nin sözlerini duymuş oluyorlar, öğrenmiş olurlar, bilmiş olurlar. Bu bizim en büyük arzumuz."

GEREDE'DE 5 SAAT BEKLEYEN KADIN DUYGULANDIRDI

Kılıçdaroğlu, Gerede çıkışında kendisini 5 saattir beklediğini söyleyen kadından çok etkilendiğini söyleyerek, "Kadın yanıma gelmek istiyor, korumalar engel oldular. Ben hemen 'gelsin' dedim. 'Ben 5 saattir onu bekliyorum, onu gözlerinden öpeceğim.' dedi. Ona gerçekten duygulandım. Yaşlı bir kadının adalet yürüyen bir genel başkanı 5 saat beklemesi ve kucaklaması benim için çok önemliydi. Duygulanmamak elde değil. Çocuklar var. Çocuklarla zaman zaman birlikte yürüyoruz. Gençlerle zaman zaman birlikte yürüyoruz. Toplumun değişik kesimleri var" dedi.

'İNSANLAR ADALETLE YARGILANSIN'

İnsanların farklı düşüncelere, farkıl siyasi görüşlere, farkli kimliklere, inançlara sahip olabildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama sonuçta bizim bu ülkede huzura ihtiyacımız. Terör olmasın diyoruz. Hepimiz olmasın diyoruz. Şimdi pek çok şey ortaya koydular. 'Şunu yapcağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız', biz de her seferinde destek verdik. Ama devam ediyor. O zaman sorgulamamız lazım. Nerede bir eksiklik var? Sorgulamamız lazım, düşünmemiz lazım. İnsanlar adaleti arıyorlar. Adalet kadar güzel bir şey yok. Devletin bir organıyla muhatap olan kişi sonuçta haksızlığa uğradığını düşünüyorsa yargıya başvurup adalet ister. Dolayısıyla siz bunun önüne setler koyarsanız, yargının objektif olarak, hukukun üstünlüğüne, hakimin kendi vicdanına göre karar vermesini engellersiniz o zaman ortaya farklı bir tablo çıkıyor. Bu da pek çok çevrede rahatsızlık yaratıyor. Bu yürüyüşümüzün temel amacı bir haksızlık olmasın, yargılanacaksa insanlar adaletle yargılansın." dedi.

'ANKARA-İSTANBUL YOLUNUN HER SANTİMİNİ YÜRÜYECEĞİM'

Kılıçdaroğlu, soru üzerine şu ana kada kaç adım attığını bilmediğini söyleyerek, "Üçte birini geldik. Üçte ikisi duruyor. Yolumuza devam edeceğiz. Şöyle bir düşünce var; Gerçekten Kılıçdaroğlu yürüyor mu, yoksa arada bir otobüse binip yola devam edip sonra tekrar mı yürüyor? Her santimini Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek götüreceğim. Arabaya binmek yok. Çünkü her santimini yürüdüğünüz zaman aslında hedeflediğiniz ya da düşündüğünüz adaletin gerçekleşebileceğine inanıyorsunuz. Çünkü siz gösteriş için bunu yapmıyorsunuz. Bireysel çıkarınız için de bunu yapmıyorsunuz. Bu bir partinin de meselesi değil. Ama ülkenin buna ihtiyacı var. İster sağcı olsun, ister solcu olsun, ister ortacı olsun kim olursa olsun. Ülkenin buna ihtiyacı var. Biz bu ihtiyacı dile getiriyoruz. Aslında gönül isterdi ki farklı partilerden, hatta iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsinler. Onların içinden de mağdur olanlar var. Onların içinden de haksızlığa uğradığını düşünenler var. Belki cesaret edemiyorlar, belki daha farklı pozisyonlar var. Ama ortada bir gerçek var. Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bitireceğim."

'KİLO VERMİŞİMDİR'

"Kilo kaybettiniz mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yanımda terazi olmadığı için kilo aldım mı kilo kaybettim mi onu bilmiyorum. Ama büyük bir ihtimalle kilo vermişimdir. Ama öyle çok bariz bir kilo değil. Onu hissetmiyorum. Belki vücut biraz toparlandı. Yürüyüş güzel bir şey. Zaman zaman kaslarda hafif aksamalar oluyor. Sağolsun hocalarımız ona müdahale ediyorlar gereğini yapıyorlar. Beslenme konusunda da hekim arkadaşlarımızın önerilerini dikkate alıyorum. Şimdilik ve bundan sonra da herhangi bir sorun çıkmaz ve bundan sonra Ankara-İstanbul yolunu sorunsuz bitirmiş oluruz."

BOZKURT İŞARETİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bozkurt işareti yapmasıyla ilgili, "Samimiyse başımın üstünde yeri var. Yok ülkücü camiayı kandırdığını sanıyorsa kendi kanıyor farkında değil." açıklaması hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir adam değilim. ve hayatım boyunca da olmadım. Neye inanıyorsam, ne düşündüysem onu yapmaya çalıştım. Belki tam yapamıyorum. Eksiğim olabilir, yanlışım da olabilir. Ben bayram sabahı böyle ikircikli yapmacıklı bir tavır içine girmek istemem. Eğer bir bozkurt işareti yapan birisi bana destek veriyorsa, beni alkışlıyorsa benim de ona destek vermem lazım, onu alkışlamam lazım. Ben de adalet istiyorum, o da adalet istiyor. Sonuçta farklı partilerden olabiliriz ama samimi olarak bu ülkeye adaletin gelmesini istiyoruz. Siyasette insanlar eleştirebilirler, beni de eleştirebilirler. Ben de yeri geldiği zaman onları eleştirebilirim.  Eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım. Bir ahlaki zemininin olması lazım. Hele bayram ahlakın ne kadar önemli olduğunu hepimiz en azından kendi inanç dünyamızda da yetişme kültürümüzde de bunu biliyoruz. Her söylediğim sözün samimi olduğunu herkesin inanmasını isterim" dedi.

'DEMEK Kİ İZLİYORLAR PENSİLVANYA'YI'

Başbakan Binali Yıldırım'ın, 'Adalet Yürüyüşü'nü FETÖ'nün ayakta alkışladığı eleştirisi hatırlatılarak, "Böyle bir bağdaştırmayı nasıl değerlendirirsiniz?" diye sorulan Kılıçdaroğlu, "Vallahi bilmiyorum. Demekki izliyorlar Pensilvanya'yı. Yani kalkıp ayakta alkışladığını banta almışlardır herhalde. Almışlarsa bizde görelim bakalım niye ayakta alkışlıyor" dedi.

Hayır bloğunda yer alan partilerden yürüyüşe katım olup olmayacağı sorulan Kılıçdaroğlu, "O konuları takip etme zamanım pek yok. Arkadaşlarla arada bir konuşuyoruz. Katılmak isteyenler var. Onlar da belli bir zaman dilimi içinde katılabililer" dedi.

AÇLIK GREVİNİ BIRAKIN ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu, cezaevinde bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya açlık grevine son vermeleri çağrısı yaparak, "Buradan o iki değerli arkadaşa seslenmek isterim. Lütfen açlık grevini bırakın. toplumun büyük bir kısmı aslında sizi destekliyor. Siz sadece ve sadece uğradığnıız haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Görevinize dönmek istiyorsunuz. Biz de destekliyoruz. Sorgusuz sualsiz görevine son verilen yüz bini aşkın kişi var. Belki bazı işlemler doğru, bazı işlemler yanlış olabilir. Söyleniyor ya 'At izi it izine karşıtı.' Demek ki yapılan bir takım işlemlerde haksızlık olduğunu onlar da biliyorlar. Umuyorum kısa süre içinde sizin haksızlığınız giderilmiş olur. Bu iki arkadaşın açlık grevini sonlandırmasını talep ederim, arzu edeim, istirham ediyorum, rica ediyorum. Hayatınızı karartmayın. Çok ağır bir yük üstlendiniz. Çok ağır bir görev üstlendiniz, artık bunu sonlandırın hayatınıza kıymayın" dedi.

HAPİSTEKİ GAZETECİLER

Hapisteki gazetecilere de değinen Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "Hapiste yatan pek çok gazeteci arkadaşımız haksız yere tutulduklarını biliyorlar. Onların yüksek morala sahip olmalarının temel nedeni de haklı olduklarına inanmalarıdır. Haksız yere suçlandılar. Ama sizler basın mensubuzunuz, sizler kamu görevi yapıyorsunuz, halkı bilgilendiriyorsunuz. Hapiste yatan bütün gazeteci arkadaşlarımın da bayramını kutluyorum. Öğrenciler var, haksız yere yatanlar var, kader mahkumu dediklerimiz var onların da bayramını kutluyorum. Hatta haklı yere hapiste yatan vatandaşlar varsa onların da bayramını kutluyorum. Sonuçta hepimiz bu güzel ülkede yaşıyoruz. Bu güzel ülkeyi cennete döndürmek hepimizin ortak görevi. Ama maalesef zaman zaman cehenneme döndürüyoruz bu güzel ülkeyi. Bizler kentlerde yaşayan insanlar olarak çok mutlu değiliz. Sebebi de siyaset aslında. Siyaseti biraz insani değerler üzeride kurmak, hırslardan, öç duygularından, kin duygularından biraz arındırmak gerekiyor. Umarım bu adalet yürüyüşü amacına ulaşır, daha sağlıklı daha sağduyulu eleştiriler yaparız birbirimize karşı."Kılıçdaroğlu, açıklaması ardından basın mensupları, yürüyüşe katılan partililer ve vatandaşlara karanfilin yanında şeker ikram ederek bayramlarını kutladı ve beyaz güvercin uçurdu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kılıçdaroğlu nun açıklamasından detay

-Gazetecilerin sorularını cevaplaması

-Karanfil dağıtması

-Detaylar

(Haber-Kamera: Mutlu YUCA-BOLU/DHA

======================================================

2)ASKERİ ARAÇ GEÇTİKTEN SONRA EYP İNFİLAK ETTİRİLDİ.

ERZİNCAN'ın Yaylabaşı beldesinde asrkeri araç geçtikten sonra el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.Olayda can ve mal kaybı olmadı.Olay bugün Erzincan'a 17 kilometre uzaklıktaki Yaylabaşı beldesinde meydana geldi. Askeri aracın geçtiği sırada el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda  ile infilak ettirildi. Konvoy geçtikten sonra gerçekleştirilen patlama, can ve mal kaybına yol açmadı. Belde, güvenlik kuvvetleri tarafından sarıldı, teröristler aranıyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Coşkun MENEK/ ERZINCAN, -

======================================================

3)VAN'DA EYLEM HAZIRLIĞINDA OLAN 2 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

VAN'da polis tarafından bir eve yapılan operasyonda eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirildi. Alınan bir ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Özel Harekat ekipleri İpekyolu İlçesi Selimbey Mahallesi'nde bir eve sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Evin etrafını saran polisler, içerdeki PKK'lı teröristlere "teslim ol" çağrısı yaptı. Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı tetörist ölü olarak ele geçirildi. Örgüt mensuplarıyla birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

VAN/DHA

================================================

4)AYBÜKE ÖĞRETMEN VE 2 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRILARA 9 TUTUKLAMA

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde geçen 9 Haziran'da, ilçe merkezinde müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, sonrasında Bekirhan Beldesi'ndeki karakola gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında iki uzman çavuşun şehit edilmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 36 şüpheliden 9'u çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.Kozluk İlçesi'nde Şenay Aybüke Yalçın öğretmen ile sonrasında, karakola düzenlenen saldırıda 2 askerin şehit edildiği olayla ilgili Batman Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "Batman İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi maksadıyla, bölge halkımızın da desteğiyle bölücü terör örgütü  ile mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir. 09 Haziran 2017 Cuma günü İlimiz Kozluk İlçe merkezindeki silahlı saldırı sonucu bir öğretmenimiz şehit olmuş ve bir öğretmenimiz hafif yaralanmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları tarafından aynı gün Kozluk-Bekirhan Jandarma Karakolu önünde yol kontrol- arama noktasına düzenlenen bombalı araç saldırısı sonucu iki uzman çavuşumuz şehit olmuş ve bir vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Gerçekleşen saldırının hemen ardından, İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından koordineli bir şekilde başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan toplam 36 şüpheliden 9 şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. Şüphelilerden 3 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, diğer 24 şahıs adli makamlarca alınan ifadelerine müteakip serbest bırakılmıştır. İlimizde öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi maksadıyla; bölge halkımızın da desteğiyle bölücü terör örgütü ile mücadeleye aralıksız olarak devam edilecektir" denildi.

DHA-Genel - Türkiye-Batman - BATMAN, -

==================================================

5)FİRARİ EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN YÜKLEDİĞİ  BYLOCK'TAN YASAK AŞK İTİRAFI ÇIKTI

ORDU Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ) soruşturması kapsamında, İzmir'de yaşayan psikolog 29 yaşındaki Pınar Y.'nin telefonunda, örgütün gizlilik içerisinde haberleşmesini sağladığı ByLock çıktı. İfadesi alınarak mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalan Pınar Y. telefonuna ByLock'u, halen firarda olan Ordu eski İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı'nın mesajlaşmak için yüklediğini, örgütle hiçbir bağının olmadığını savunarak, evli olan Kırmacı ile aşk yaşadıklarını itiraf etti.

İzmir'de yaşayan devlet memuru, bekar olan psikolog Pınar Y.'nin telefonunda FETÖ örgütünün kripto haberleşme programı ByLock tespit edildi. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, emniyet tarafından İzmir'de yakalanarak Ordu'ya getirilen Pınar Y.'nin Savcılık tarafından ifadesi alındı. FETÖ örgütüyle hiçbir bağlantısı olmadığını savunan Pınar Y., telefonuna ByLock'u halen FETÖ'den aranan ve firarda olan, Yunanistan'a kaçtığı belirlenen Ordu eski İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı'nın yüklediğini, kendisiyle yasak aşk yaşadıklarını itiraf ederek herşeyi tek tek anlattı.

BİRLİKTE VİYANA'YA GİTTİLER

Pınar Y. savcılık ifadesinde, 2011'de üniversiteyi bitirdikten sonra Ordu'ya geldiği,  bir kamu kurumunda Ordu'da çalıştığı, yakın kız arkadaşlarının dönemin Ordu İl Emniyet Müdürü olan Hakan Kırmacı ile kendisini bir barda tanıştırdığını, daha sonra barda buluşmaya devam ettiklerini söyledi. Pınar Y. Mart 2014'te de akıllı cep telefonu aldığını belirterek, "Benim FETÖ ile alakam yok. Ben memur olarak Ordu'da çalışıyordum. İlk defa akıllı telefonum oldu, onunda kurulumunu Hakan yaptı. O zaman kendisi mesajlaşmak için ByLock yüklemiş. Oradan yazışalım diyordu. İlk mesajında bana iltifat, taciz mesajları gönderiyordu. Sonra arkadaş olduk, evime gidip geliyordu. İlişkimiz böylece sürdü. Ben makamına gidiyordum. Bara gidiyorduk ama Hakan alkol almıyordu. Viyana'ya gittik orada 9 gün kaldık. Beraber olduk, ilişkimizde oldu, masrafları Hakan karşıladı. Namaz kıldığını ilk Viyana'da gördüm, sokakta seccade serip namaz kıldı. Dini duygularının açıktan görünmesini istemiyor, sosyalist görünüyordu. Camiye neden gitmediğini sorduğumda, gösteriş olur diye gitmediğini söylüyordu" dedi.

BYLOCK'TAN 55 KEZ MESAJLAŞTI

Pınar Y., Nisan 2014'te Ordu'dan İzmir'e dönerek memleketine yerleştiğini, Hakan Kırmacı ile görüşmeyi İzmir'de de sürdürdüğünü, 9 ay görüşüp birlikteliği olduğunu, daha sonradan da ayrıldıklarını belirterek FETÖ ile bağlantısı olmadığını savundu.  ByLock'tan 55 kez mesajlaştığı belirlenen Pınar Y., mesajları Hakan Kırmacı'ya yazdığını da kaydetti.

FETÖ BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

İfadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Pınar Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Pınar Y.'nin FETÖ üyesi olup olmadığı ve örgütle bağlantısının bulunup bulunmadığı ile ilgili soruşturma da halen sürüyor.  Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze alındıktan sonra emekliliğe ayrılan Hakan Kırmacı hakkında FETÖ operasyonları kapsamında 26 Temmuz 2016'da yakalama kararı çıkarılmıştı. Halen firarda olan Hakan Kırmacı'nın Yunanistan'a kaçtığı tespit edildi.

HAKAN KIRMACI KİMDİR?

1964 İzmir Karşıyaka doğumlu. 1983 yılında Polis Koleji'nden, 1987'de Polis Akademisi'nden mezun oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü, Elazığ, Ankara, Hakkarı İl Emniyet Müdürlüklerinde, Polis Akademisi'nde, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda farklı rütbe ve pozisyonlarda görev yaptı. Terörle mücadele ve kaçakçılık suçlarıyla ilgili AR-GE'de 8 yıl yöneticilik yaptı. 2010 yılı Temmuz ayında 1'inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü görevine terfi etti, Polis Başmüfettişi olarak görev aldı. 18 Mayıs 2011 tarihinde Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. 13 Şubat 2014 tarihinde Ordu Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze alındı. 8 Ağustos 2014'te emekliliğe ayrılarak memleketi İzmir'e geri döndü. Evli ve 2 çocuk babası.

Görüntü DÖkükü

-------------------

-Emniyet Müdürü Kırmacı nın ARŞİV görüntüsü

Nedim KOVAN/ORDU,

=======================================================

6)GÖNÜLLERİN AHBABI OLDULAR

ÜNLÜ sanatçı Haluk Levent'in öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen Van Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (Ahbap) üyeleri, Ramazan ayı boyunca her gün yoksul ailelerle iftar açtı. Evlerine gittikleri ailelerin sorunlarını dinleyip yetkililere ulaştırmaya çalışan platform üyelerinden öğretmen Yılmaz Samioğlu amaçlarının yoksulluğa dikkat çekmek olduğunu söyledi. Samioğlu, "Öncelikle yoksul aileleri belirleyip ardından da iftarlıklar içinde esnaftan destek istedik. Güzel niyetlerle çıktığımız bu yolda esnafta bizi yalnız bırakmadı" dedi.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve öncülüğünü Sanatçı Haluk Leven'in yaptığı Ahbap'ın Van'daki üyeleri, Ramazan ayı boyunca her gün toplanıp şehrin belli bölgelerindeki yoksul aileleri tespit etti. Bu ailelerin iftarlıklarının karşılanması içinde çalışma başlatan Van Ahbap üyeleri, kentteki esnafı dolaşıp önce kendilerini tanıtıp daha sonra yoksul ailelerin iftarını açmaları için destek istedi. Uğradıkları yerlerden eli boş dönmeyen platform üyeleri, daha sonra belirledikleri ailelere gidip onlarla birlikte iftar açtı.

AHBABIN SAYISI ARTIYOR

Ramazan ayı boyunca maddi durumu kötü olan ailelerin evlerine giden platform üyeleri, sadece bu ailelerle birlikte iftar açmıyor birde sorunları tespit edip gerekli yerlere bildiriyor. Platform üyeleri tespit ettikleri birçok sorunun da çözüme kavuştuğunu söyledi. Gittikleri yerlerden fotoğrafları da sosyal medya üzerinden paylaşan Ahbap üyelerinin sayısı da her geçen gün artıyor.

YOKSULLUĞA DİKKAT ÇEKTİLER

Van Ahbap üyeleri son olarak Suriyeli ailelerin yaşadığı bölgeye gitti. Boş bir arazide derme çatma yapılan çadırlarda yaşam mücadelesi veren yaklaşık 50 Suriyeli'yi ziyaret eden platform üyeleri, burada dışarda kurdukları iftar sofrasında getirdikleri yemekleri servis etti. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu ailelerin sıkıntılarını dinleyen üyeler, notlarını alıp yetkililere bildirekceklerini söyledi. Amaçlarının yoksulluğa dikkat çekmek olduğunu anlatan platform üyesi Öğretmen Yılmaz Samioğlu Ramazan sonrasıda çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

GÜZEL NİYETLERLE YOLA ÇIKTIK

Ramazan ayı boyunca evlerinde iftar açmadıklarını belirten Samioğlu,"Sosyal medyadan örgütlendiğimiz çoğunluğu öğretmenlerden oluşan platform üyeleriyle birlikte her gün ne yapabiliriz diye kafa yorduk. Öncelikle yoksul aileleri belirleyip ardından da iftarlıklar içinde esnaftan destek istedik. Güzel niyetlerle çıktığımız bu yolda esnafta bizi yalnız bırakmadı. Kendimizi ve yaptığımız çalışmaları anlatınca onlarda bize katkı sundu. Aldığımız yemekler, erzak kolileri ve çocuklar için giyim malzemeleriyle birlikte belirlediğimiz evlere gittik, onlarla aynı sofrayı paylaştık. Zaman zamanda ailelerin sorunlarını tespit edip çözüm bulunması içinde yetkililerle görüştük. Amacımız yüzlerin gülmesi, toplumun yoksullara ve yoksulluğa karşı daha bilinçli, daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. Biz bu Ramazan ayını çok güzel geçirdik. Herkes birlik ve dayanışma içinde olursa hayat daha yaşanabilir bir hale gelir"dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Gülay KUYUCU- Orhan AŞAN/ VAN,-

=====================================================

7)TERİM, AİLESİYLE BODRUM'DA

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim ve ailesi, Ramazan Bayramı tatilini Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki villasında geçiriyor.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, tatilini Göltürkbükü Mahallesi'ndeki villasında, ailesi ve yakınlarıyla birlikte geçirmeye başladı. Eşi Fulya, kızları Merve Terim ve Buse Terim Bahçekapılı ile torunu Nil Bahçekapılı ile birlikte villasının iskelesinde sohbet edip güneşlenen Fatih Terim, sık sık denize girdi. Fatih Terim'in neşeli olduğu görüldü. Terim'i görmek isteyen hayranları ise zodiak bot ile iskelenin yanına kadar gidip el sallayarak bayramlaştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Fatih terim iskelede güneşlenirken yakınları ile sohbet ederken

Genel detay görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=====================================================

8)KOVBOY KASABASI'NDA VAHŞİ BATI TATİLİ

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde kurulan kovboy kasabası temalı tesis, yerli ve yabancı turistler için ilginç bir deneyim oluşturuyor. Tesise giriş sırasında kimi tatilciye Kızılderili, kimisine ise kovboy kostümü veriliyor. İsteyenler tatil boyunca bu kostümlerle gezebiliyor.Antalyalı Mustafa Deniz'in, Manavgat'ın kırsal bölgesi Aksaz Mahallesi'nde kurduğu 'West Virginia City' adlı kovboy kasabasında turistler için banka soygunu gibi çeşitli animasyon gösterileri tatilcileri bekliyor. 'Türkiye'de bir kovboy kasabası' sloganıyla 10 yıl önce açılan tesis, vahşi batının gizemli kasabalarını andırıyor. Tesise gelenler vahşi batıdan örneklerle karşılaşıyor. Ziyaretçiler kovboy filmlerinde gördükleri şerifin ofisi ve bankayı ziyaret ediyor. Ziyaretçiler kovboy temalı salonda dinlenip içeceklerini içiyor.

Üzerinde 'Banka', 'Sheriff' ve 'Nezaret' yazılı ahşap yapılar yine tatilciler için düzenlenen animasyon şovlara sahne oluyor. Bu yapılar aynı zamanda konaklamak isteyenler için de oda olarak tahsis ediliyor. Tesisteki salonda ise sandalyelerin üzerinde at eğeri bulunuyor. İçeceklerini yudumlamak isteyenler eğerlerin üzerine oturuyor. Kızılderililerin kullandığı ok ve yayın yanı sıra kovboy tüfeği ile hatıra fotoğrafı da çektirmek mümkün.

Kasabadaki atlar ise meraklılarını bekliyor. İsteyen ata binerak bu keyfi yaşayabiliyor. İdam sehpası ve su kuyusunun da bulunduğu tesise gelenler, ayrıca Yörük hayatını da tanıma şansı buluyor. Tesiste, banka soygunu, hazine arama, suçluları cezalandırma gibi çeşitli animasyon gösterileri ve canlandırmalar yapılıyor.

Tesisi 10 yıl önce kurduğunu, Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinden daimi müşterileri olduğunu belirten işletmeci Mustafa Deniz, "Müşterilerimizin de içinde yer aldığı farklı animasyonlar hazırlıyoruz. Kimi zaman barbekü başında yemek yiyoruz, kimi zaman banka soygunu oyunu oynuyoruz. Burada herşey vahşi batı konseptinde" dedi.

Kovboy kasabasını arkadaşlarının önerisiyle keşfettiğini söyleyen Olya Jumagylyjova ise "Kız arkadaşımla hafta sonu tatili için buraya geldik. Gelir gelmez birimize kovboy kostümü birimize de kızılderili kostümü verdiler. Ata bindik, çok eğlendik" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

İbrahim LALELİ- Mithat ABAKAN/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement