Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

HABUR'DA IRAK ASKERLERİ İLE TATBİKAT DEVAM EDİYOR TATBİKATTA İLK KEZ GECE MANEVRA EĞİTİMİ YAPILDITürk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında bulanan bölgede 18 Eylül tarihinden beri sürdürdüğü ve son 2 gündür Irak askerinin de katıldığı askeri tatbikat...

28.09.2017 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABUR'DA IRAK ASKERLERİ İLE TATBİKAT DEVAM EDİYOR

TATBİKATTA İLK KEZ GECE MANEVRA EĞİTİMİ YAPILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında bulanan bölgede 18 Eylül tarihinden beri sürdürdüğü ve son 2 gündür Irak askerinin de katıldığı askeri tatbikat devam ediyor.Dün saat 20.30 sıralarında Silopi'den 2 minibüsle alana gelen Irak askerlerinin de katılımıyla tanklar ve zırhlı araçlar, ilk kez gece tatbikatı yaptı. 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla'nın sevk ve idaresinde, 28. Mekanizma Piyade Tugay Komutanı Ahmet Kurumahmut'un emir komutasında gerçekleştirilen tatbikatta, sahada konuşlu zırhlı araçlar far söndürerek gece görüşlü termal kameralar yardımı ile hareket etti. Yarım saatlik manevra eğitiminin ardından tanklar, konuşlu yerlerine geri döndü.

Görüntü Dökümü

---------------

-Gece yapılan tatbikattan görüntü

-Zırhlı araçların geçişi

-Tankların geçişi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN-Eser PAZARBAŞI/SİLOPİ(Şırnak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

2)DENİZ BAYKAL, KUZEY IRAK İÇİN DİYALOG ÖNERİSİNDE BULUNDU

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Kuzey Irak'taki referandum ile ilgili olarak, "Ne askeri yöntemle, asarız, keseriz çare olur, ne de sürece teslim olmak bana da bir şeyler düşer deyip beklenmelidir. Yapılması gereken bölgedeki yaşayan toplumların kendi aralarında ciddi bir diyalog ve anlayışı, birliğini geliştirmektir" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, nikah törenine katılmak üzere geldiği İzmir'de, Adnan Menderes Havalimanı'nda, partililer tarafından karşılandı. Burada gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Deniz Baykal, "Bu tür ziyaretlerle, İzmir'de atan nabzı yakalamaya çalışıyorum. Arkadaş, dost ziyaretlerinin ötesinde yararlı temaslara fırsat veriyor. İçinden geçmekte olduğumuz dönem zorlu. Türkiye'de, 100 yıllık anayasa anlayışını tam tersine çevirmek, üstelik bu da ülkenin yarısının 'hayır' dediği, yarısının 'evet' dediği seçimle yapılınca nihai sonuca ermiştir denemez. Çözülmedi bu iş" dedi.

'OLAYIN TEMİLİNİ BİLMEK LAZIM'

Kuzey Irak'taki referandum sürecine de değinen Deniz Baykal, "Olayın temelini bilmek lazım. Türkiye geçmişte çekiç güç olayıyla karşı karşıya kaldı. Ortadoğu'da siyasi parçalanmayı gerçekleştirmek için uluslararası güçler, Irak'ın merkezi güçlerinin 38'inci paralelin kuzeyine ulaşmasını engellediler. Irak parçalanmaya başladı, daha sonra 1 Mart tezkeresiyle yaşanan dönem var. Şimdi yeni bir aşamadayız. Bütün bunların hepsinin mantığı tektir. Sırada bölgenin dinamikleri, büyük güçlerin planları, hesapları doğrultusunda yeni siyasi şekillenmeye doğru taşınmak isteniyor. Her aşamada bunu gördük. Yaşanan olaylar da budur. Olayları değerlendirirken hiçbir şekilde hataya yer yoktur, olmamalıdır" dedi.

Bölgede yaşayan toplumların kendi özlemlerinin de olduğunu vurgulayan Baykal, "Dilekleri var. Yaşama geçirmek istiyorlar. Özlemlerin ötesinde arka plan var. Bunu anlamak lazım. Büyük başka plan var. O plana alet olmadan, bölgenin dengesini gözönünde bulundurarak bölge ülkeleriyle uyumlu ve işbirliği içinde yaklaşmaktan başka çare yoktur. Ne askeri yöntemle, asarız, keseriz çare olur, ne de sürece teslim olmak bana da bir şeyler düşer deyip beklenmelidir. Yapılması gereken bölgedeki yaşayan toplumların kendi aralarında ciddi bir diyalog ve anlayışı, birliğini geliştirmektir. Nüfus yapısını değiştirmekten vazgeçmektedir. İşbirliğinin temel şartı, bazı bölgelerdeki nüfusu oldu bittilerle büyük devletlerin desteklerinden güç alıp, etnik temizlemekten uzak durulması lazım. Bu konuda anlayış birliğine girdikten sonra herkesin özlemleri, istekleri, benzer talepleriyle uyum içinde bölgeyi sarsmadan çözüm bulunabilir" dedi.

Deniz Baykal TEOG'un kaldırılması konusunda ise eğitimde popülizme gerek olmadığını, çocuklara sınavın kaçılmaz olarak uygulanması gerektiğini de vurguladı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Deniz baykal'ın açıklamalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Taylan YILDIRIM - Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

3)İZMİT'TE BİLDİRİ DAĞITMAK İSTEYEN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ: 8 GÖZALTI

İZMİT'te, Halkevleri üyesi bir grup kent merkezinde eğitim sistemini eleştiren bildiri dağıtmak isteyince polis müdahalede bulunarak, 8 kişiyi gözaltına aldı.

İzmit'te Yürüyüş Yolu'nda toplanan Halkevleri üyeleri eğitim sistemini eleştiren bildiri dağıtmak amacıyla stant kurdu. Polis grubun izinsiz olduğu gerekçesiyle bildiri dağıtmasına izin vermeyerek, dağılmalarını istedi. Çıkan tartışmada polis ile Halkevleri üyeleri arasında arbede yaşandı. Halkevleri üyeleri Fethiye Caddesi'ne doğru kaçmaya başladı. Polis kaçmaya çalışanları yere yatırıp kelepçeleyerek 1'i kadın 8 kişiyi gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Polisin gruba müdahalesi

-Yere yatırdığı Halkevi üyelerini kelepçelemesi

-Gözaltına alması

HABER-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

==============================================

4)BANDIRMA'DA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bu akşam  başlayan yaklaşık bir saat süren yağmur nedeniyle sokaklar göle döndü. Bir çok işyerini su basarken rögar kapatları yerinden çıktı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadılar. Bandırma ilçesi'nde saat 21.30 sıralarında aniden başlayan yağmur zaman zaman şiddetini arttırdı. Aşırı yağan yağmur nedeniyle bir çok işlerini su basarken bazı caddeler trafiğe kapatıldı. Sokaklar göle dönerken rögar kapakları yerinden çıktı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken bazıları ise otobüs duraklarına sığındılar. Bir sokak köpeği  ise  sel suları nedeniyle uzun süre gidecek yer aradı. İtfaiye ekipleri yağan yağmur nedeniyle su basan ev ve işyerlerinde su tahliyesi çalışması yaptılar.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Durakta mahsur kalanlar

-Kaçışanlar

-Cadde sular altında ve patlayan rögarlardan taşan sular

-Su basan bir lokantada çalışmalar

-Su basan bir pastanede temizleme çalışmaları

-Pastane sahibi belediye nerde diyor

-Mahsur kalan bir köpek şaşkın bakışlarla gidecek yer arıyor

-Su basan caddede zorlukla ilerleyen araçlar

SÜRE: 3 dakika BOYUT: 201 MB

Haber: Erdem ÖZCAN/BANDIRMA(Balıkesir)

==========================================

5)SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLDEKİ PATLAMA KORKUTTU

ANTALYA'da, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde seyir halindeyken bir otomobilde meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangın paniğe neden oldu. Patlamanın otomobilin eskiyen benzin hortumundaki sızıntı nedeniyle meydana geldiği belirlendi.

Güllük Caddesi'nde Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki olay, saat 19.00'da meydana geldi. Baykan Çelik'in kullandığı 07 GLY 19 plakalı otomobil, seyir halindeyken motor bölümünden önce patlama sesi duyuldu ardından da yangın çıktı. Bir anda alevler içinde kalan otomobildeki sürücü Baykan Çelik, eşi Seval ve kızı 2 yaşındaki İlknur hemen aracı terk etti. Patlama sesi üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ekibi geldi. Ekipler, caddeyi trafiğe kapatarak itfaiyeden yardım istedi. Bu sırada araca yangın söndürme tüpleriyle müdahale eden polis, çevredeki vatandaşları sakinleştirdi. Kısa süreli paniğin ardından çevredekiler de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın itfaiye ekipleri gelinceye kadar söndürüldü. Soğutma çalışması yapan itfaiye ekipleri yaptıklarını incelemede, yangının  otomobilin eskiyen benzin hortumundaki sızıntı nedeniyle çıktığını tespit etti. Olaydan ailesiyle yara almadan kurtulan Baykan Çelik, "Kızımı hastaneden aldım eve gidiyorduk. Bir anda patlama oldu sonrada motor kısmında yangın çıktı. Ne olduğunu anlamadık. Kızım ve eşim biraz korktu ama çok şükür bir şey olmadı" dedi. Yangına müdahale eden vatandaşlardan Turgay Kökkaya ise "Evde oturuyordum bir anda patlama sesi duydum. Emniyet binası önünde olması akıllara kötü şeyler getirdi. Gelip müdahale ettik, söndürdük" dedi. İncelemelerin ardından otomobil çekici yardımıyla otoparka götürülürken, cadde yeniden trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Patlama olan aracın görüntüsü

-Araç sahibinin görüntüsü

-Polis ekibinin görüntüsü

-İtfaiye aracının gelmesi

-İtfaiye ekibinin aracı su ile soğutması

-RÖP 1: Baykan Çelik  ( Araç sürücüsü )

-RÖP 2: Turgay Kökkaya ( Vatandaş )

-Araç sürücüsünün ağlayan eşinden görüntü

-İlçe emniyet dış plan görüntü

-Detaylar

432 MB --03.52

Haber: Alparslan Çınar-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,( DHA )

=======================================

6)YANGINDA MAHSUR KALAN KÖPEKLERİ KOMŞULAR KURTARDI

ANTALYA'da, bir dairede çıkan yangında evde mahsur kalan 4 köpek ve 3 muhabbet kuşu, bina sakinleri tarafından dairenin kapısı kırılarak kurtarıldı.

Muratpaşa İlçesi Deniz Mahallesi 122 Sokak'ta 4 katlı Arslan Azı Apartmanı'nın 4'üncü katındaki dairede saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Evde kimsenin bulunmadığı sırada çıkan yangını fark edenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu sırada daireden gelen köpek seslerini duyan bina sakinleri, itfaiyenin gelmesini beklemeden kapıyı kırarak içeri girdi. Evdeki 4 köpek ve 3 muhabbet kuşu dışarı çıkarıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri mutfaktaki aspiratörden çıkan yangına müdahale ederek söndürdü. Köpekleri dışarı çıkaran bina sakinlerinden Fatma Ayrıcı, yangın sırasında kimsenin evde olmadığını, hayvanların korktuğunu söyledi. Köpeklere su vererek sakinleştirdiklerini aktaran Ayrıcı, "İtfaiye gelene kadar komşularımız kapıyı kırdı. Ben de hayvanları hemen dışarı çıkardım. İtfaiyenin gelmesini bekleseydik köpekler ölebilirdi" dedi. Yangın sonrası gelen ev sahibi kadın, köpek ve kuşlarını alarak duman tahliyesi yapıldıktan sonra eve götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Olay yerinden detay

Daireden görüntü

Kuşlardan görüntü

Köpeklerden görüntü

Röp: Fatma Ayrıcı

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==========================================

7)HABUR'A ALTERNATİF SINIR KAPISI OVAKÖY

IRAK'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu kararı alması üzerine Kuzey Irak yönetimine karşı Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması gündeme gelmesi üzerine Habur'a alterneatif olarak Şırnak'ın Silopi ilçesi Ovaköy Köyü'nde kapı açılması planlanıyor.  IKBY'nin bağımsızlık referandumu gerçekleştirmesinin ardından Türkiye'den çeşitli yaptırımlar alınmasıyla ilgili yapılan tartışmalarda, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bulunan ve Kuzey Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nın kapatılacağı tartışılırken,  gözler 2013 yılında dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın gündeme geterdiği Silopi Ovaköy ve Aktepe'de 2 yeni sınır kapısının açılmasına çevrildi. Geçen 4 yıl zarfında  gündeme gelen ve Türkiye-Irak- Suriye sınırlarının kesiştiği noktada olan Ovaköy'de her hangi bir ilerleme kaydedilmediği belirtildi. 5 haneli olan ve kimsenin yaşamadığı Ovaköy Köyde giriş çıkışlar askerler tarafından kontrol ediliyor. Habur Sınır Kapası'na 15 kilometre uzaklıkta bulanan Övaköy Köyü Kuzey Irak'taki Hayırsız Dağları'nın karşısında yer alıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Habur Sınır Kapısı'na alternatif kapı olarak Ovaköy köyünde kapı açılması yönünde açıklaması ile Ovaköy köyü tekrar gündeme gelmiş oldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Ovaköy köyü

-Hayırsız dağlar

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (ŞIRNAK),

=========================================

8)CENAZEDEN DÖNEN OTOBÜS KAMYONLA ÇARPIŞTI: 13 YARALI

ESKİŞEHİR'de daha önce merkeze bağlı köy olan Çavlum Mahallesi yakınlarında cenazeden dönenlerin içinde bulunduğu Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs,  kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Kazada 13 kişi yaralandı.Kaza akşam saatlerinde Eskişehir- Alpu karayolunun 15'inci kilometresinde Çavlum Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Alpu İlçesinden cenazeden dönenleri kent merkezine getirmekte olan Halil İleri yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait 26 EC 910 resmi plakalı otobüs, karşı yönden gelen ve tali yola girmek isteyen Talip İnan'ın kullandığı 26 VD 399 plakalı kamyonla kafa kafa çarpıştı. Kaza yapan araçlara da Anıl Ayas yönetimindeki 26 VS 074 plakalı hafif araç çarptı. Kazada araç sürücüleri ile otobüste bulunanlardan 10 kişi yaralandı. Toplam 13 yaralı kaza yerine gelen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Jandarma Komutanlığı yetkilileri yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğunu, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtirken kazaya karışan otobüsün daha önce Eskişehirspor Kulübü'nün kullandığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kaza yapan araçların,

-Vatandaşların görüntüsü,

-Jandarma ekiplerinin karayolunda araçların göçeşini sağlamaları,

-Kaza yapan araçların çekilen görüntüleri

Haber-Kamera: Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR,

========================================

9)OTOMOBİLİN ÇARPIP KAÇTIĞI GENÇ KIZ ÖLDÜ

ADANA'da kardeşi ile birlikte yolun karşısına geçmek isteyen 27 yaşındaki Fatma Durak, otomobilin çarpması sonucu öldü. Otomobil sürücüsü ise kazanın ardından kaçtı.

Kaza, bugün saat 02.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Dadaloğlu Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda meydana geldi. Gece erkek kardeşi ile yürüyüşe çıkan Fatma Durak'a yolun karşısına geçmek istediği sırada beyaz renkli plakası alınamayan bir otomobil çarptı. Genç kız, çarpmanın şiddetiyle karşı şeride savrulurken, otomobil refüjdeki uyarı levhasını devirip, yaklaşık 50 metre ileride durdu. İddiaya göre, duran otomobilin şoför koltuğunda oturan kadın sürücü ile yolcu konumundaki bir erkek yer değiştirdikten sonra Şehit Jandarma Er Gökhan Yılmaz Caddesi yönünde kaçtı. Ağır yaralanan Durak, kardeşinin ihbarı üzerine kaza yerine sevk edilen ambulans ile yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Çok kaybettiği belirtilen genç kız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kaza ardından kaçan otomobil ve içindekileri tespit etmek için çalışma başlatan polis, soruşturmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Kaza yerinden görüntü

Kaza yerindeki vatandaşlardan görüntü

Polisin elinde otomobil parçalarından görüntü

Otomobilin devirdiği uyarı levhasından görüntü

Kaza yerindeki polislerden görüntü

Adli Tıp Kurumu'nun dış görüntü

Cenazenin Adli Tıp'ın morguna taşınması

Sağlık fotoğrafları

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

10)KAZADA, ARAÇTA SIKIŞANLARA ÇEVREDEKİLER MÜDAHALE ETTİ

ERZİNCAN'da kontrolden çıkıp bariyerlere çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı. Araçta sıkışan yaralılara ilk müdahaleyi yoldan geçenler yaptı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Erzincan- Erzurum karayolunun Üzümlü ilçesi yakınlarında meydana geldi. Vehbi Bakkal yönetimindeki 24 AS 880 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Kazada, hurdaya dönen otomibilin sürücüsü Vehbi Bakkal ile yanındaki Emine ve Meryem Bakkal yaralandı. Araçta sıkışan Vehbi ve Emine Bakkal, çevredekiler tarafından çıkartıldı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulansla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yerinden genel detay görüntü

-Yerdeki yaralının görüntüsü

-Araç içerisinde sıkışan sürücüye vatandaşların müdahalesi

-Ambulansın gelişi

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

11)SANTRAL GÖREVLİSİ KADININ ŞİDDET İDDİASI

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü'nde çalışan santral görevlisi 32 yaşındaki Nehir Göklü, amirinin saldırısına uğradığı iddiasıyla 4 günlük iş göremez raporu alıp, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.Olay, merkez Akdeniz İlçesi'nde bulunan Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü'nde meydana geldi. Sabah saatlerinde işe giden Nehir Göklü'nün bulunduğu santral odasına gelen amiri M.B., diğer çalışanları dışarıya çıkarttı. Genç kadın, kimsenin olmadığı sırada M.B.'nin küfür edip, telefon ahizesi ile başına vurduğunu ileri sürdü. Bu nedenle fenalaşan Göklü, ambulans çağırarak Toros Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Güler, daha sonra aldığı 4 günlük iş göremez raporu ile Siteler Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen polis, M.B.'nin ifadesine başvurdu. M.B. ifadesinde, Göklü'nün 2015 yılında işe başladığını, zaman zaman işe gelmemesi nedeniyle çıkartıldığını ancak mahkeme kararıyla 3 ay önce işe döndüğünü söyledi. Bugün de iş konusunda Göklü ile tartıştığını ancak saldırmadığını ve küfür etmediğini savunan M.B., kendisinin de şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi. Polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

BELEDİYE: SALDIRI YOK

Bu arada Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Nehir Göklü'ye saldırının söz konusu olmadığı iddia edildi. Yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Nehir Göklü adlı personel hakkında kurumumuzda huzuru ve çalışma düzenini bozduğu gerekçesiyle çeşitli nedenlerden dolayı idaremiz tarafından birçok kez tutanak tutulmuştur. Ayrıca Nehir Göklü adlı personelin saldırıya uğradığı iddiası ise gerçeği yansıtmamakta, iftira niteliği taşımaktadır. Söz konusu kişi kurumumuzu yıpratarak çeşitli spekülasyonlara yol açmak için böyle bir iddia ortaya atmıştır. Kamuoyunu yanıltarak kurumumuz itibarını zedelemeye çalışan ilgili şahıs hakkında gerekli idari ve hukuki tüm işlemlerin başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Olayın yaşandığı yerin giriş görüntüsü

Büyükşehir Belediyesi'nin bina görüntüsü

Binanın girişi

Binanın tabelası

Nehir Göklü'nün şikayet ve darp raporunun görüntüsü

Nehir Göklü ile röp

Avukat Şerife Arıcı Yıldız ile röp

(BOYUT: 426,65 MB) (SÜRE: 08,33 DK)

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

=================================================

12)KARACABEY'DEKİ BALIK ÖLÜMLERİ TEHLİKELİ BOYUTTA

BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde son dönemde yaşanan balık ölümleri tehlikeli boyuta ulaştı. Fabrikaların zehirli atıklarının neden olduğu öne sürülen balık ölümleriyle ilgili Bursa DOĞADER'in çektiği fotoğraflar ve görüntüler köyülleri ve balıkçıları endişeye sürükledi.

Karacabey İlçesi'nde fabrika atıkları nedeniyle meydana geldiği iddia edilen toplu balık ölümleri tepkilere neden oluyor. Karacabey'de bu yıl içinde üçüncü kez tekrarlanan toplu balık ölümlerini protesto eden Bursa DOĞADER, geçen hafta sonu ölümlerin yaşandığı öne sürülen Canbalı Deresi'nde basın açıklaması yaptı. Burada konuşan DOĞADER Mustafakemalpaşa Temsilcisi Seyit Ali Geçici, Karacabey'de hiç bitmeyen doğa katliamı yaşandığını belirtip, "Bizim her yıl tanık olduğumuz doğa katliamları bu kez sınırları aştı. Fabrika atıklarıyla zehir karışan derelerimiz bu yıl içinde 3 kez toplu balık ölümlerine sahne oldu. Çok üzüldük. Türkiye, Karacabey'deki balık ölümlerini konuşuyor. Biz bugün burada derelerimizde yaşanan katliamlara 'dur' demek için toplandık" dedi.

Seyit Ali Geçici, basın açıklamasından sonra Canbalı Deres'nin Marmara Denizi'ne döküldüğü Kocaçay'da toplanan telef olan balıkların toplu görüntüsü çevrecilerin tepkisine neden oldu. Bu fotoğrafları DOĞADER'in safyasında paylaşan Seyit Ali Geçici, "Ben, balık ölümlerinin nereden kaynaklandığını kendi imkanlarımla aratşıtrdım: Son olarak Susurluk'ta hizmete giren Şeker Fabrikası'nın olduğu bölgeye kadar gittim. Bundan sonra balık ölümü yok. Vatandaşlar, yıllar sonra açılan fabrikadaki temizlik sırasında kimyasal maddelerin dereye bırakıldığını söylüyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bunun araştırılması, balık ölümlerine son verimesi gerekiyor" diye konuştu.

Seyit Ali Geçici dün ise "Canbalı Deresi Deresi'nde 60-70 kilo ağırlığındaki dev balıklarında telef oludğu haberini aldık. Canımız yandı" diye konuştu.

Balık ölümleriyle ilgili olarak Karacabey İlçe Tarım Müdürlüğü'nün başlattığı araştırma ve soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

-Kıyıya vuran balıklardan görüntüler

-Balıkçıların tepki vermesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

13)ÇALIŞTIĞI FIRINDA ASANSÖR İLE DUVAR ARASINDA SIKIŞIP, ÖLDÜ

İZMİT'te, 19 yaşındaki Ali Doğan Akdeniz, çalıştığı ekmek fırınında asansör ile duvar arasında sıkışarak yaşamını yitirdi.

Olay, Mehmet Ali Paşa Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi'nde meydana geldi. Ali Doğan Akdeniz, çalıştığı fırında, ekmek yapımında kullanılan malzemeleri asansöre yüklemeye başladı. Bu sırada asansörün halatı boşaldı. Kabinden çıkmak için hamle yapan Akdeniz, ancak kabin ile duvar arasında sıkıştı.

Fırın çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan Akdeniz'i hayata döndürmek için sağlık ekipleri, yoğun çaba harcadı. Bu sırada aynı fırında çalışan Akdeniz'in babası Sadık Akdeniz'i, diğer çalışanlar teselli etmeye çalıştı.

Ali Doğan Akdeniz yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi. Sadık Akdeniz, "Ali'm gitti, Ali'm gitti" diye feryat ederek ağladı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ali Doğan Akdeniz'in cenazesi morga kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------

Olay yerinden görüntüler

Gencin babasından görüntü

Gencin fotoğrafından görüntü

Haber-Kamera: Faruk KIYAK-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

14)FERİBOTTAN DENİZE ATLADI

ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde kimliği belirsiz bir erkek, feribottan denize atladı. Sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı aramalara rağmen denize atlayan kişi bulunamadı.

Olay, dün saat 15.15 sıralarında, Lapseki- Gelibolu arasında sefer yapan 'Ayvacık' isimli feribotta meydana geldi. Lapseki'den Gelibolu'ya doğru yola çıkan feribotun, iskeleden 200 metre açılmasının ardından, kimliği belirsiz bir erkek denize atladı. Bir süre sonra ise gözden kayboldu. Yolcuların uyarması üzerine gemi personeli de Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber verdi. Sahil güvenlik ekipleri botla, denize atlayan kişiyi bulmak için bölgede arama çalışması başlattı. Denizdeki arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş'ye ait dalgıçlar da destek veriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Lapseki'deki aramalardan görüntüler

Haber-Kamera: Orhan AKTUĞ/ LAPSEKİ(Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement