Mehmetçik, Raco'nun Tepesine Bayrağı Dikti - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik, Raco'nun Tepesine Bayrağı Dikti

Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerden temizlenen stratejik öneme sahip Raco beldesine, Türk bayrağı dikildi. Mehmetçik'in bayrağı dalgalandırdığı anlar sosyal medyada günün konusu oldu.

05.03.2018 08:04  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında önceki gün özgürleştirilen Afrin'in Raco beldesine Türk bayrağı dikildi. TSK mensubu bir asker açıklamasında, TSK ve ÖSO tarafından Raco kent merkezinde tamamen kontrol sağladıklarını söyledi.

''ŞANLI AL BAYRAĞIMIZI AFRİN'DE DE GÖKLERE DİKECEĞİZ''

Özgür Suriye Ordusu güçleri ile birlikte beldeyi terör unsurlarından temizleyen TSK mensubu bir grup asker, yüksek bir binanın çatısına çıktı. Bir grup askerin olası saldırılara karşı eli tetikte etrafı gözetlediği çatıda kameralara konuşan asker, ''Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO personeli tarafından Raco kent merkezinde tamamen kontrol sağlamış bulunmaktayız. Mübarek ecdad kanının renginde kumaşı şehit teni olan parıltısı ile zaferlerin ışığını ay yıldızı ile hürriyet ve istiklali müjdeleyen şanlı al bayrağımızı Raco'da olduğu gibi Afrin'de de göndere çekeceğiz. Şuna emin olun ki; TSK milletinden aldığı güçle görevine başarıyla devam etmektedir.'' dedi.

BAYRAĞIN DİKİLDİĞİ SAHNE BİNLERCE BEĞENİ ALDI

Zaman zaman patlama sesleri duyulurken konuşmasını tamamlayan askerin bayrağı öpmesinin ardından bir başka asker yine 3 kez öperek başına koyduğu bayrağı, binanın ucuna dikti. Askerler tarafından çekilen bayrak dikimine ilişkin görüntüler, sosyal paylaşım sitelerinde binlerce beğeni aldı.

2 BİN 777 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgilendirme yaptı. TSK'nın bilgilendirmesinde, gün içinde harekat için önem taşıyan Şeyd Hadid beldesi başta olmak üzere 7 noktada kontrolün sağlandığı, Racu ve Cinderes beldelerinden Afrin'e ulaşan kara yollarının da kontrol altına alındığı kaydedildi. TSK dün yapılan operasyonlarda, 56 teröristin daha etkisiz hale getirilerek, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 777'ye yükseldiği belirtti.

FIRTINA OBÜSLERİ İLE TERÖRİSTLERİN KAÇIŞ YOLLARI VURULDU

'Zeytin Dalı Harekatı'nın 44'üncü gününde, Kilis sınırında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri Fırtına obüsleri ile Afrin kırsalındaki terör hedeflerini ateş altına aldı. Birbiri ardına ateşlenen obüs topları ile Raco bölgesi çevresindeki teröristlere ait mevziler ve kaçış yolları vuruldu. Bu arada Kilis sınırındaki askeri birliklerinde takviye zırhlı iş makineleri getirildi.

ŞEHİT VERDİKLERİ ARKADAŞLARI İÇİN SAYGI ATIŞI YAPTILAR

'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında önceki gün teröristlerden arındırılan Afrin'e bağlı Raco beldesinde Türk askerleri tarafından şehitler için saygı atışı yapıldı. Teröristlerden temizlenen Raco'ya Türk Bayrağı diken bir grup asker, harekatta şehit verdikleri arkadaşları Piyade Uzman Çavuş Şükrü Ünlü başta olmak üzere tüm şehitler için yan yana dizildi. Askerler, tim komutanın "Raco kenti harekatta şehit verdiğimiz kardeşimiz Piyade Uzman Çavuş Şükrü Ünlü olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı atışı icra ediyoruz. Hazır, ateş serbest" komutunun ardından silahlarını peş peşe ateşleyip şehitleri andı.

Mehmetçik, Raco\'nun Tepesine Bayrağı Dikti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik, Raco'nun Tepesine Bayrağı Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement