Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-1

Dha Yurt Bülteni-1

1)ŞIRNAK'TA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ: 13 ŞEHİT ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Şenoba İlçesi'ndeki askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan Cougar tipi helikopter, kent merkezine dönüştü kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düştü.

01.06.2017 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞIRNAK'TA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ: 13 ŞEHİT

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Şenoba İlçesi'ndeki askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan Cougar tipi helikopter, kent merkezine dönüştü kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düştü. Kazada, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da aralarında bulunduğu, 2'si pilot, biri teknisyen, 13 asker şehit oldu.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile beraberindeki askeri heyet, Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'ndeki üs bölgelerini denetledi. Tümgeneral Aydın komutasındaki askeri heyet denetlemenin ardından Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na dönmek için saat 20.50 sıralarında AS 532 Cougar tipi askeri helikopterle hareket etti. Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan havalanan helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazanın ardından olay yerine güvenlik güçleri eşliğinde UMKE, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dağlık alanda helikopterin enkazına ulaşan ekipler, 2'si pilot, biri teknisyen, Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte 13 askerin şehit olduğunu belirledi.

TSK AÇIKLADI: 13 ŞEHİT

Türk Silahlı Kuvvetleri, helikopter kazasında 13 askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİTLERDEN BİRİ TÜMGENERAL, 2'Sİ ALBAY

Helikopterin enkazından çıkarılan şehit askerlerin cenazeleri, ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kaza kırım ekibinin olay yerindeki çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi. Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yanı sıra şehitler arasında 2 Albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş olduğu bildirildi.

BAKANLAR VE GENELKURMAY BAŞKANI ŞIRNAK'TA

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile beraberindeki kuvvet komutanları dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a geldi.

Genelkurmay Başkanı Akar, Şırnak'taki temaslarında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet  Özhaseki ile de bir araya geldi. Genelkurmay Başkanı Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte gece saatlerinde Şırnak'a geldi. Orgeneral Akar ve yanındaki heyet Şırnak Devlet Hastanesi'ne giderek yetkililerden kazayla ilgili bilgi aldı.

Genelkurmay Başkanı Akar ve yanındaki kuvvet komutanları  şehitler için 23.  Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen  törene katılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe'de MGK Toplantısının ardından MGK üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı. Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit askerlere Allah'tan rahmet temennisi eşliğinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a başsağlığı dileklerini de ilettiği kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HELİKOPTER ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu 13 askerin şehit olmasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

"Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkan bir helikopterin kaza sebebiyle düşmesi neticesinde 13 askerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendim.

Bölgedeki operasyonları yöneten bir Tümgeneralimiz ile çeşitli rütbelerden subaylarımızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarımızın acısını, milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz.

Terörle mücadelede son aylarda çok büyük başarılar elde etmemizi sağlayan bu askerlerimizin kahramanlıklarını, ülke ve millet olarak asla unutmayacağız.

Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."

TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN'DAN HELİKOPTER ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında 13 askerin şehit olmasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Kahraman, mesajında "Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak gayesiyle bölücü terör örgütü mensuplarına karşı, kararlı ve etkili bir mücadele yürüten silahlı kuvvetlerimiz mensubu 13 askerimizin, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde geçirdikleri elim bir kaza neticesinde şehit olmalarından büyük üzüntü duydum" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın mesajı şöyle: "Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak gayesiyle bölücü terör örgütü mensuplarına karşı, kararlı ve etkili bir mücadele yürüten silahlı kuvvetlerimiz mensubu 13 askerimizin, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde geçirdikleri elim bir kaza neticesinde şehit olmalarından büyük üzüntü duydum. Milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek, devletimizin bağımsızlığını korumak gayesiyle bölücü ihanet şebekesine karşı yurt içinde ve yurtdışında gece-gündüz demeden yürüttükleri operasyon sırasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabr-ı cemil ve başsağlığı diliyorum."

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ŞIRNAK'TA ŞEHİT OLAN 13 ASKER İÇİN TAZİYE

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum"  dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askere ilişkin taziye mesajı yayınladı. Başbakan Yıldırım'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bugün akşam saatlerinde, Şırnak Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin kederli aileleri ve yakınları başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum."

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN, ŞEHİT TÜMGENERAL AYDIN'IN AİLESİNE TAZİYE

BAŞBAKAN Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulunduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: ŞIRNAK'TA ŞEHİT OLAN 13 ASKERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından, Şırnak'ta 13 askeri personeli taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

---------- KUTU 1 ----------

ŞEHİT GENERALİ MAHKEME SERBEST BIRAKMIŞTI

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın 2016 yılına kadar sancağında iki altın madalya bulunan Kayseri'de 1. Komando Tugayı'nda 4 yıl görev yaptı. Askeri çok sevdiği, onlarla birlikte oturup yemek yediği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iç hizmet harekatlarında askerle birlikte cephede savaştığı için 'Asker Aydoğan" lakabıyla anılan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsü sırasında güneydoğuda teröristlerle mücadele eden birliğinin başındayken, isminin sehven darbecilerin hazırladığı listede yer alması nedeniyle görevden alınmış, bir süre gözaltında kalmış, yapılan soruşturmanın ardından suçsuz olduğu belirlenerek, mahkemece serbest bırakılmış, bir üst rütbeye tümgeneralliğe terfi ederek 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'na atanmıştı. Aydoğan Aydın, 1 yıldan beri yeni görev yerinde teröristlere göz açtırmıyordu.

Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın görev yaptığı birlikler şöyle:

1987 Kara Harp Okulundan mezun oldu.

1988-1992 İstanbul 6'ıncı Piyade Tugay Takım Komutanlığı

1992-1998 Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tim Komutanlığı,

1998-2000 Kara Harp Akademisi Öğrenim

2000-2001 Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığında Harekat Ş.Md.lüğü

2001-2008 Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Tabur Komutanlığı ve Kurmay Başkanlığı

2008-2010 Almanya'da NATO Daimi Görev

2010-2012 Gökçeada'da Komando Alay Komutanlığı,

2012-2016 Kayseri Komando Tugay Komutanlığı,

2016-.. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tüm.K.lığı

İKİYAKALAR VE KATO'DA DESTAN YAZDI

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydın, son dönemde Şırnak'taki Kato Dağı bölgesi ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki İkiyakalar bölgesinde gerçekleştirilen PKK'ya büyük darbe vurulmasında büyük rol oynadı.

'HANKE'YE AĞIT' İSİMLİ ŞİİRİ

Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın  1992 yılında Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri ise şöyle: "Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası'nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla".

ŞEHİT TÜMGENERALİN ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'ndeki helikopter kazasında şehit olan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın Sakarya'da yaşayan annesi Hamide Çoban, oğlunun şehit haberini alınca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nin Yazlık Mahallesi'nde yaşayan Hamide Çoban, Şırnak'taki helikopter kazasında oğlu Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın şehit düştüğünü öğrenince fenalaştı. Yakınlarının çağırdığı ambulansla Hamide Çoban, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çoban, tansiyon düşmesi ve kalp rahatsızlığı teşhisi ile müşahade altına alındı.

---------------- KUTU 2 ---------------

COUGAR KAZALARINDA 28 ASKER ŞEHİT OLDU

Kara Kuvvetleri'nde 1996'dan bu görev yapan Fransız-Alman ortak tasarımı AS532 Cougar helikopterlerinin ülkemizde karıştığı 3 kazada 28 asker şehit oldu.

Toplam 21 tam teçhizatlı asker taşıyabilen helikopterlerin ilk kazası 4 Haziran 1997 tarihinde meydana geldi. Kuzey Irak'taki operasyona katılan askerleri taşıyan helikopter, Zap Bölgesi'nde bölücü terör örgütü tarafından atılan füze ile vuruldu. 11 asker şehit oldu. Envantere yeni giren helikopterlerin füze koruma sistemi olmadığından tüm Cougar tipi bu helikopterler batıdaki birliklere verildi. Füze koruma sistemlerinin takılmasının ardından Cougar'lar tekrar Güneydoğu'ya döndü.

İkinci kaza, Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde 29 Nisan 2003'te oldu. Eğitim uçuşundaki AS532 Cougar helikopteri yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Kazada 4 asker şehit oldu. Bir asker de ağır yaralandı. Üçüncü kaza ise Şırnak'ta meydana geldi. 13 asker şehit oldu.

21 ASKER TAŞIYABİLİYOR

Alımına 1993'te karar verilen AS532'lerden ilk aşamada 20 adet satın alındı. Fransa'da imal edilen helikopterler Kara Kuvvetleri'ne 1996'dan itibaren teslim edilmeye başlandı. Bunu 1995'teki ikinci alım anlaşması izledi. Ankara'da TAI tesislerinde üretilen 30 adet AS532'nin 20'si Hava Kuvvetleri'ne arama kurtarma, kalanlar ise Kara Kuvvetleri'ne verildi.

Toplam 21 tam teçhizatlı asker taşıyabilen AS532 Cougar'lar, 842 kilometre menzilli. Saatte 278 kilometre hıza çıkabiliyor. Çift motorlu helikopterin uçuş ekibi iki pilot ve bir teknisyenden oluşuyor.

---------------- KUTU 3 ---------------

SİKORSKY S-70 TEPİ HELİKOPTER, 2012 YILINDA GÜNEYDOĞU'DA TELE TAKILARAK DÜŞMÜŞTÜ

Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Sikorsky S-70 tepi helikopter, 2012 yılında Güneydoğu'da tele takılarak düşmüştü. Olay anı amatör bir kamera tarafından böyle görüntülenmişti. Kuyruktaki rotoru tele vuran helikopter dönerek düşmüş, kazada bir uzman çavuş hayatını kaybetmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

ŞIRNAK

devlet hastanesinden görüntü

ambulansların hastaneye gelişi

hastane önündeki kalabalıktan görüntü

detaylar

ANKARA

Başbakan Yıldırım ve eşinin Tümgeneral Aydın'ın ailesine yaptığı taziye ziyareti

detaylar

/////////////

ARŞİV

-AS532 Cougar tiqi helikopterin görüntüleri

//////////////

ARŞİV

-Şırnak'ta operasyona giden helikopterlerin görüntüsü

/////////

ARŞİV

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 28 Mayıs'ta Kato dağında çekilen fotoğrafları

//////////

ARŞİV

Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın Başbakan Yıldırım'ı Şırnak ziyareti sırasında karşılaması

//////////

ARŞİV

-Tümgeneral Aydoğan Aydın Kayseri'de görev yaptığı sırada çekilen görüntüleri

/////////////

ARŞİV

2012 yılında  Sikorsky S-70 tepi helikopterin kaza anında çekilen görüntüleri

Haber: Felat BOZASLAN-Ahmet ÜN-Sekvan KÜDEN/ ŞIRNAK,

=====================================================

2)DÜŞEN HELİKOPTERLE İLGİLİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

300 METRE YÜKSEKLİKTEN ÇAKILDI

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalandıktan kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen ve 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte 13 askerin şehit olmasına yolaçan helikopter ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Tümgeneral Aydın ve beraberindekilerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri akşam Şenoba'da iftar açtıktan sonra birliğe dönüşe geçtikleri sırada kazanın meydana geldiği öğrenildi. 300 metre yükseklikten çakılan helikopterde çıkan yangın sonucu, helikopter içerisinde bulunan mühimmatın da patladığı öğrenildi. Kuzey Irak sınır bölgesine yakın olan Şenoba Beldesi'ndeki üs bölgelerini denetlemek üzere sabah saatlerinde Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan ayrılan Tümen Komutanı ve Kato Dağı operasyonunu yöneten Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte 13 askeri personeli taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Gün boyunca askeri üs bölgelerini denetleyen Tümgeneral Aydın ve beraberindeki askeri heyet, akşam saatlerinde Şenoba Beldesi'nde iftar açtıktan sonra tümene dönmek üzere havalandığı ve saat 19.40 sıralarında yüksek gerilim hatına çarptıktan sonra yaklaşık 300 metre yükseklikten yere çakıldığı öğrenildi.

300 METREDEN YERE ÇAKILDI

Vadiden geçtiği sırada vadinin her iki yamacında bulunan yüksek gerilim direklerine bağlı tellere takılan Couger tipi helikopterin, kendi ekseni etrafından döndükten sonra yaklaşık 300 metre yukarıdan aşağıya çakıldığı, düştükten sonra da helikopterde yangın çıktığı belirtildi. Yangınla birlikte helikopterde bulunan mühimmatın da patlaması sonucu helikopterin parçalandığı kaydedildi.

VADİDEN GEÇEN NEHRİN DİĞER KIYISINA DÜŞTÜ

Düşen helikopter, anayoldan yaklaşık 3 kilometre vadi içerisine düştüğünü belirten yetkililer, helikopterin Şenoba Beldesi'nin içinden geçen nehrin diğer kıyısına düştüğünü, gece şartlarında bu yüzden enkaza geç ulaştığını söyledi.

GÜVENLİK KORUCULARI VE KÖYLÜLER YARDIMA KOŞTU

Helikopterin düşmesiyle birlikte çevre köylerde bulunan güvenlik korucuları ve çok sayıda köylü, enkaza ulaşmak için arama kurtarma birliklerine yardımcı olmak için olay bölgesine geldiği öğrenildi. Helikopterin düştüğü yerde güçleri muhtemel bir saldırıya karşı olağanüstü önlem aldığı kaydedildi.

OLAY YERİ İNCELEME EKİBİ ÇALIMALARINA DEVAM EDİYOR

Olay yeri inceleme ekipleri dün cenazelerin hastanelere taşınmasının ardından başladığı çalışmalarına  halen devam ediyor.  AFAD ve 112 ekipleri halen bölgede bekletilirken silahlı askerler, helikopterin düştüğü bölgede aldığı sıkı güvenlik önlemi de sürüyor.

GENEL KURMAY BAŞKANI ÖZEL VE BAKANLAR ŞIRNAK'TA

Gece özel uçakla Şırnak'a gelen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, geceyi Şırnak'ta geçirdi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Helikopter enkazı

-Alınan güvenlik önlemleri

-Çevredeki yüksek gerilim hattı

-Kopan yüksek gerilim hatına ait tel

-Olay yeri inceleme ekibinin çalıması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Felat BOZARSLAN-Ahmet ÜN-Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

=======================================================

3)ACILI ANNE KIZI YARBAY SONGÜL' ÜN  ŞEHADETİNE İNANAMADI

ŞIRNAK'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma'nın ilk kadın komutanı olan 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut'un şehadet haberi, Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde oturan anne Sebahat Yakut'a, gece yarısından sonra iletildi. Balyoz davasında görevden uzaklaştırılan ve başlattığı hukuk mücadelesiyle suçsuz olduğu kanıtlanınca tekrar görevine dönen Yarbay Yakut'un acılı annesi, kızının şehit olduğunu uzun süre inanamadı.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesi'nden havalandıktan bir süre sonra düşen Cougar tipi askeri helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan Jandarmanın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut'un, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde oturan ana ocağına ateş düştü. Küçük yaşta babası ölen şehit Yarbay Yakut'un Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde yalnız yaşayan annesi Sebahat Yakut'a acı haber, gece yarısından sonra İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan tarafından iletildi. Kızının şehit haberini öğrenen Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu uzun süre kabullenemedi.

Anne Sebahat Yakut güçlükle sakinleştirilirken jandarma tarafında da eve Türk Bayrağı asıldı. Şehit haberinin ardından mahalle sakinleri de Yakut'un evine akın etti.

5 kardeşten en küçüğü ve bekar olduğu öğrenilen şehit Yarbay Songül Yakut'un geçen yıl annesine Ören Mahallesinde ev aldığı ve bugün de telefonla görüştüğü öğrenildi. Bahçe işleri ile uğraşmayı seven şehit Yarbay Yakut'un, izinlerinde Ören'e geldiği ve kayısı bahçesinde zaman geçirdiği belirtildi.

BALYOZ DAVASINDA KUMPAS KURULMUŞ

Bu arada şehit Yarbay Songül Yakut'un, geçtiğimiz yıllarda binbaşı rütbesindeyken Balyoz Davası sürecinde görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Akrabalarından edinilen bilgiye göre o dönem FETÖ'nün kumpası ile ordudan uzaklaştırılan Yakut'un hukuk mücadelesi başlattığı ve suçsuz olduğu kanıtlanınca yeniden göreve döndüğü belirtildi.

Şehit Yarbay Yakut'un cenazesinin Şırnak'ta yapılacak törenin ardından memleketi Malatya'da toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Şehit evinden görüntü

-Şehit evine bayrak asılması

-Ambulans ve Jandarma aracından görüntü

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mikail PELİT/ MALATYA,

=====================================

4)ŞEHİT ATEŞİ ÇANAKKALE'YE DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi askeri üs bölgelerini denetleyen askeri heyeti taşıyan Cougar tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 üst rütbeli askerden biri olan 38 yaşındaki Binbaşı Koray Onay'ın acı haberi, memleketi Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'nde düşen helikopterde bulunan Binbaşı Koray Onay'ın şehit olduğu haberi, Yazıcızade Mahallesi Seher Sitesinde oturan Nahide-Süleyman Sinan Onay çiftine, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, Gelibolu Kaymakam Vekili Bülent Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar'dan oluşan heyet tarafından verildi.

KAZA ÖNCESİ KONUŞTUĞU BABASINDAN HELALLİK ALDI

Baba Süleyman Sinan Onay ile konuşan 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, "En son oğlunuzla ne zaman konuştunuz ?" diye sordu. Acılı baba ise son olarak dün akşam telefonda konuştuklarını söyledi. Telefonda birbirlerinden helallik aldıklarını belirten baba Onay, oğlunun tehlikeli bölgede görev yaptıklarını ve her gece geç saatlere kadar çalıştıklarını kendisine anlattığını belirtti.

"ALLAH'IN TAKDİRİ BU KADARMIŞ"

Baba Onay, oğlu ile aralarında geçen son diyaloğu şu sözlerle anlattı:

"İşimiz çok dedi. Hatta vazifeden dolayı orucunu 1-1,5 saat sonra açmış. Gece 11'lere kadar çalışıyoruz, çok işimiz var dedi ve ondan sonra bir irtibat kesildi. Televizyon ve internetten görüp bana haber verdiler. Allah'ın takdiri bu kadarmış."

Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler tarafından şehidin baba ocağında Kuran-ı Kerim okundu. Ailenin yaşadığı apartmana ise dev Türk Bayrağı asıldı. Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı da apartmanın önüne taziye çadırı kurdu. Çadırın yanında şehit ailesine başsağlığı için gelen konuklara sahur yemeği ikramı yapıldı. Çadırı kurmakla görevli 2'nci Kolordu Komutanlığı askerleri de şehit Binbaşı Onay için kurulan taziye çadırından yemeklerini alarak sahur yaptı.

BABA ONAY HASTANEYE KALDIRILDI

Oğlunun acı haberine daha fazla dayanamayan baba Onay fenalaşınca sağlık ekiplerin tarafından ambulansla Gelibolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada şehidin öğretmen eşi Pınar Onay'ın 6 yaşındaki oğlu Kuzey ve 1 yaşındaki kızı Ece ile birlikte Ankara'da yaşadıkları öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şehidin baba ocağından görüntü

Asılı Türk Bayrağından görüntü

Evin önündeki taziye çadırından görüntü

Babanın ambulansa konuşundan görüntü

Şehidin baba ocağında protokol ziyareti ve yaşanan diyaloglar

Sahur yemeği alan askerlerden görüntü

Genle ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ-Doğan ZELOVA/ ÇANAKKALE,

====================================================

5)ADANA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde düşen helikopterde şehit olan 32 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın Adana'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehidin merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri heyet, acı haberi baba emekli hava astsubay Hayati Sığınak ile anne Semiha Sığınak'a verdi. Oğullarının şahadet haberiyle yıkılan acılı Sığınak çiftine heyetle birlikte gelen sağlık ekipleri müdahale etti.

HAYALİ PİLOT OLMAKTI

Şehit Serhat Sığınak'ın okul hayatında çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten yakınları, tıp fakültesini kazanacak puanı varken kendisinin hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçtiğini ifade ettiler. İki kardeşten küçüğü ve bekar olduğu öğrenilen şehit Serhat Sığınak'ın cenazesinin ne zaman ve nereye defnedileceğinin ise henüz kesinlik kazanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Şehidin baba evinin önündeki ambulanstan görüntü

Şehidin baba evinin bulunduğu apartmanın dış görüntüsü

Şehit haberini vermek için eve gelen askeri heyetten görüntü

Askeri heyetin asansöre binmesi

Binadan yükselen feryatlar

Anne Semiha Sığınak'ın evden yükselen "Hayır" ve "Serhat'ım" diye feryatları

Genel ve detay görüntüler

Süre: 3'14" Boyut: 197 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA

===================================

6)ŞEHİT ATEŞİ MERSİN'E DÜŞTÜ

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Mustafa Sarı'nın Mersin'deki baba evine ateş düştü.

Uzman Çavuş Mustafa Sarı'nı şehit olduğu haberi, merkez Toroslar İlçesi Güneykent Mahallesi, 94038 Sokak Gülüm Apartmanı'nda oturan ailesine ulaştı. Acı haberi şehidin ailesine Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Til ve askeri yetkililer verdi. Gözyaşlarına boğulan baba Yahya Sarı ve anne Beyhan Sarı'yı protokol üyeleri ile yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit evinin bulunduğu apartman ve bahçesine Türk bayrakları asıldı. Güçlükle konuşan şehit babası Yahya Sarı, "Bu ateşi düşürenlerin hepsini Allah'a havale ediyorum. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun" dedi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı'nın 3 kız ve 1 erkek kardeşi olduğu, erkek kardeşinin İstanbul'da vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehitin evinden detaylar

-Şehitin acı haberi alan yakınlarından detay

-Şehitin oturduğu sokağa asılan Türk bayrağından detay

-Şehit'in fotoğrafı

Haber: İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN/MERSİN,

=========================================

7)OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde düşen helikopterde şehit olan 42 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç'un memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki baba evine acı haber ulaştı.

Askeri hayet ile şehidin Bostanlar köyündeki baba evine gelen Kaymakam Mustafa Koç, acı haberi baba Ali Koç ve anne Zeynep Koç'a verdi. Oğullarının şahadet haberini aldıktan sonra üzüntüden fenalık geçiren Ali-Zeynep Koç çiftine heyetle birlikte gelen sağlık görevlilileri olay yerinde müdahale etti. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa Türk Bayrağı asılırken, yakınları da taziye için eve akın etti. 18 yıldır görev yapan şehit Koç'un evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Eşi Fatma Koç ve çocuklarının Kayseri'de olduğunu belirten şehidin yakınları, kendsinin de Kayseri'de görevli olduğunu ancak bir süre önce geçici görevle Şırnak'a gittiğini bildirdi. 7 kardeşi olan şehidin cenazesinin ne zaman ve nereye defnedileceği ise henüz kesinlik kazanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şehidin baba evinin bulunduğu sokaktan görüntü

Baba evinin sokağına asılan Türk bayrağından görüntü

Şehidin babasından Ali Koç'tan görüntü

Şehidin baba evinin dış görüntüsü

Şehidin baba evi önünde bekleyen ambulans

Şehdin annesi Zeynep Koç'un ambulanstan inmesi

Bir şehit yakınının ağlayarak eve gelmesi

Şehidin annesi, yakınlarının kollarında eve girerken

Şehidin annesi, askerlerle konuşurken

SÜRE: 01.19' -  BOYUT: 42.4 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ(Osmaniye),

=====================================

8)AKHİSAR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ŞIRNAK da bugün akşam saatlerinde düşen helikopterde bulunan Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Askeri üs bölgelerini denetledikten sonra birliğe dönerken kalkıştan hemen sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düşen helikopterde şehit olan askerlerden 35 yaşındaki Akhisarlı Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın, Beyoba Mahallesi 137 sokaktaki baba ocağına şahadet haberini, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Haberi alan şehidin annesi Nurdan Kral ve babası Sabri Kıral gözyaşlarına boğuldu.

Evli ve 2 çocuk babası şehidin İzmir'de yaşayan eşi Nilgün Kıral'ın da haberi alır almaz Akhisar'a hareket ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Şehit Fevzi Kıral'ın ağabeyi de Yüzbaşı Hürşehir Kıral'ın Edirne İpsala'da görev yaptığı bildirildi.

Şehit Fevzi Kıral'ın yakınları haberi alır almaz şehidin baba evine gelerek aileyi yalnız bırakmadı. Şehit evinin girişine Türk Bayrağı asıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şehit evinden görüntü

Yakınlarından görüntü

Genel ve detay görüntü

----------

-Şehidin İzmir'deki kendi evinden ek görüntü

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR(Manisa),

===================================

9)MERZİFON 2 ŞEHİT HABERİYLE YIKILDI

ŞIRNAK'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden 29 yaşındaki Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki ailelerine acı haber verildi.

Şırnak Şenoba'da helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden ikisinin acısı Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne düştü. Şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın Bahçelievler Mahallesi'nde oturan annesi Halime Kesikbaş'a ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın Tekke Mahallesi'nde oturan babası İsmail ile annesi Nurdane İncekar'ya acı haber İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Müftüsü Mustafa Altun ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Ergül verdi. Evli olan şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın eşinin 8 aylık hamile olduğu, babasının ise bir süre önce vefat ettiği belirtildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın babasının evine acı haberi veren Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, öBugün sadece iki acı haber değil, ayrı illerde 13 ayrı şehidimiz var. Bu acının tarifi yok. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Mütevazı insanlar pırıl pırıl evlatlarını kaybediyor. Türk milletimizin ve hepimizin başı sağolsunö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Şehit Pilot Üsteğmen'in Merzifon'daki baba ocağından detay

-Şehit uzman çavuş Hakan İncekar'ın Merzifon'daki baba ocağı detay

-Merzifon İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı'nın konuşması detay

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/ AMASYA,

=====================================================

10)ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN'A DÜŞTÜ

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonalarda çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Gökhan Bayram'ın acı haberi memleketi Samsun'da ki evine ulaştı.

Diyarbakır'ın Lice İlçe kırsalında yürütülen operasyonlarda bugün çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın acı haberi memleketi Samsun'da ki evine ulaştı. Şehitin acı haberi Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından anne Selma Hanım'a verildi. İlkadım İlçesi'nde ki şehidin oturduğu binaya ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Bekar ve bir erkek kardeşi olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın 5 yıldır görev yaptığı, babası Hakan Bayram'ın işinden dolayı Trabzon'da olduğu öğrenildi. Anne ve babası ayrı olan şehit Uzman Çavuş Bayram'ın cenazesinin bu akşam Samsun'a geleceği, yarın ise ikindi namazı sonrasında düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

-Şehit'in fotoğrafları

-Şehitin evinden detaylar

-şehitin oturduğu sokakdan detay

-Şehitin acı haberi alan yakınlarından detay

-Şehitin oturduğu sokağa asılan Türk bayrağından detay

(Süre: 02.38 Dk) - (Boyut: 84.24 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

=======================================

11)MADEN OCAĞINDAKİ GÖÇÜKTE MAHSUR KALAN İKİ İŞÇİNİN CENAZESİNE ULAŞILDI

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde özel maden şirketine ait kömür ocağında önceki gün saat 20.30 sıralarında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 maden işçisinden Volkan Köroğlu'nun cansız bedenine 31 saat sonra ulaşıldı. Köroğlu'nun cesedi ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer işçi Tayfun Keskin için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İKİNCİ İŞÇİNİN CENAZESİNE DE ULAŞILDI

Maden ocağındaki göçükte mahsur kalan ikinci işçinin cenazesine de sabah saatlerinde ulaşıldığı bildirildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastaneden görüntü

-Ambulansın gelişi ve cesedin morga götürülmesi

-Hastane önündeki kalabalık

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK,

==============================================

12)DİYARBAKIR'DA PATLAMA, KORKU VE PANİĞE YOLAÇTI

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Mevlana Halit Mahallesi'ndeki bir sokağa atılan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlama, korku ve paniğe yolaçtı.

Merkez Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi 382'inci Sokak içerisine henüz kimliği belirlenemeyen kişi yada kişilerin attığı el yapımı patlayıcı, kısa süre sonra büyük bir gürültü ile patladı. Saat 21.10 sıralarında meydana gelen patlama, can kaybına yolaçmazken, çevrede korku ve paniğe yolaçtı. Patlamanın şiddetiyle birlikte çevredeki bazı ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis sekvedildi. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın yaşandığı sokakta çalışma inceleme yapılırken, kaçan kimliği belirsiz kişilerin yakalanması amacıyla çevrede uygulama başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Patlamanın meydana geldiği sokak

Polis olay yeri inceleme ekibinin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

==========================================

13)SAHUR VAKTİNDE MOTOSİKLETİN ÇALINMASI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde sahur vaktinde park halindeki motosikletin çalınması güvenlik kamerasına yansıdı.

Bağlık Mahallesi Erdemir Caddesi'nde önceki gün meydana gelen olayda Dilek Çetin, 67 NU 342 plakalı motosikletini sabah kalktığında evinin önünde bulamadı. Apartmanın güvenlik kameralarını inceleyen Çetin, sahur vaktinde bir kişinin motosikletini götürdüğünü gördükten sonra polise haber verdi. Kamera görüntülerinden hırsızın kimliğini tespit etmeye çalışan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Hırsızlık anı

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ EREĞLİ(Zonguldak),

==========================================

14)KIZININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ TELEVİZYONDA İTİRAF EDİNCE GÖZALTINA ALINDI (2)

TUTUKLANDI

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde geçen yıl ekim ayında kaybolan 16 yaşındaki Hatice Taşkın'ı aynı köyde oturan bir kişinin kaçırıp öldürdüğünü itiraf edince savcılık talimatıyla gözaltına alınan anne Fadime Taşkın, adliyede yaklaşık 5 saat süren işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'planlayarak adam öldürmeye azmettirme' suçundan tutuklandı.

Taşkın adliyeden sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken gazetecilerin "Neden yaptınız bunu, nereye gömdünüz kızı?" sorusuna "Benim çocuğum yaşıyor, gömmedim, benim kızım yaşıyor" yanıtını verdi. Anne Taşkın, Şuhut Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından jandarma tarafından Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Avukatı Selattin Büyükkalaycı, Fadime Taşkın'ın 'suça yardım ve yataklıktan' tutuklandığını savunurken, "Soruşturması devam ediyor. Daha fazla bilgi vermemiz doğru olmaz. Mahkemede, programdaki beyanlarını aynen tekrar etmiştir. Suça yardım ve yataklıktan tutuklandı" dedi. Hatice Taşkın'ı öldürdüğü iddia edilen S.A.'nın ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yurt dışına kaçmaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Avukat Selattin Büyükkalaycı'nın açıklamaları

Fadime Taşkın'ın adliye çıkışı

Jandarma arabasına bindirilmesi

Şuhut Devlet Hastanesi genel görüntü

Sağlık kontrolü sonrası hastane çıkışı ve jandarma arabasına bindirilmesi

Fadime Taşkın'ın 'benim kızım yazıyor' sözleri

Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi'ne getirilişi

Cezaevi levhası

Haber-Kamera: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

============================================

CAM İŞÇİLERİNDEN GREVİN YASAKLANMASINA TEPKİ

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde Şişecam işçileri Bakanlar Kurulu kararıyla grev kararının yasaklanmasına tepki gösterdi. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu grev kararının yasaklanmasına tepki göstererek, " Hükümet, anayasanın reddetmesine rağmen grevimizi yasaklıyor. Böyle demokratik bir ülke olabilir mi? Bu ülkede işçileri baskı altına alan bir yönetim bu ülkeye layık değildir" dedi.

Gebze'de bulunan Şişecam'a bağlı Çayırova Cam Fabrikası'nda işçiler fabrika bahçesinde toplanarak Bakanlar Kurulu kararıyla grev kararının yasaklanmasına tepki gösterdi. Mesainin sona ermesinin ardından sloganlar atarak fabrikadan çıkan işçileri dışarıda bekleyen sendika üyeleri alkışlarla karşıladı. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada hükümete tepki göstererek, "İşçilerden korkuyorlar, korktukça sallanıyorlar, sallandıkça da korkuyorlar. Artık bu kısırdöngü oldu. Çünkü işçiler emekçiler, örgütlü kesimlerdir. Emeğin gücüyle ortaya çıkacak bir engellik her zaman sermayeyi ve iktidarı rahatsız eder, bugünkü rahatsızlıkları da onun içindir. Bugünkü hükümet ve işbirlikçisi sermaye grupları, 'Biz Türkiye'de grev yaptırmayacağız, anayasaya rağmen yaptırmayacağız, işçilerin taleplerine rağmen yaptırmayacağız' diyor. Biz de diyoruz ki, siz ne yaparsanız yapın biz bu ülkede anayasal hakkımızı mutlaka kullanacağız. Bugün hükümet, anayasanın redetmesine rağmen grevimizi yasaklıyor. Biz de diyoruz ki size uzatacak boynumuz yoktur, çekseniz dahi bu boyun önünüzde eğilmeyecektir" dedi. Adnan Serdaroğlu 50 metrelik yolda yürümek için dahi kendilerine izin verilmediğini belirterek, "Böyle bir demokratik ülke olabilir mi? Böyle bir yönetim bu ülkeye layık değil. Bu ülkede işçileri baskı altına alan bir yönetim bu ülkeye layık değildir. Elbette gün gelecek bunların hesabı sorulacaktır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-İşçilerin fabrikadan çıkışı,

-slogan atmaları

-Serdaroğlu'nun konuşması

Haber: Erol POLAT/GEBZE(Kocaeli),

=====================================

İNTİHAR ETMEK İSTEYEN KADININ BEBEĞİ, SEZARYENLE ALINDI (2)

3'ÜNCÜ KATTAN ATLAYAN HAMİLE KADIN ÖLDÜ

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, 3'üncü kattaki evlerinin penceresinden atlayan 8.5 aylık hamile U.Ş.E. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 35 yaşındaki U.Ş.E.'in karnındaki kız bebeği ise sezaryenle alındı. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen bebeğin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Olay yerinden görüntü

Sağlık ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Habera-Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE(Aydın),

===========================================

OTOMOBİL KIRMIZI IŞIKTA BEKLEYEN TIR'A ARKADAN ÇARPTI: 2 ÖLÜ 2 YARALI

YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen TIR'a arkadan çarptı. Kazada, otomobilde bulunan anne olay yerinde, 3 yaşındaki çocuğu ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybedderken  2 kişi de yaralandı.

Kaza, Sorgun Karakaya kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere Yozgat istikametinden Sivas istikametine gitmekte olan 26 yaşındaki Tolga Zenger yönetimindeki 71 EU 514 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kırmızı ışıkta bekleyen Tır'a arkadan çarptı. Kazada sürücü Tolga Zenger(26) ve Çilem Zenger (4) yaralanırken, Ceylan Zenger (21) olay yerinde, Deniz Zenger(3) ise kaldırıldığı Bozok Araştırma Hastanesine hayatını kaybetti.

Savaş alanına dönen yolda tedbir alan polisler, yolu tek şeride verdi. Otomobil içerisine sıkışan cesetler Sorgun İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonrasında sıkıştıkları yerden çıkartılarak Sorgun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sıra kazayı duyan yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Tır'a arkadan çarpan otomobilden görüntü

-Otomobilden görüntü

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Kazazedelerin yakınlarının sinir krizi geçirmesi

-Detay

Haber: Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat),

====================================

KUYUMCU, 70 YAŞINDAKİ KADINI DOLANDIRILMAKTAN KURTARDI

KÜTAHYA'da 70 yaşındaki Mahire Tugay, telefonla kendisini arayıp polis olduklarını ve FETÖ/PDY soruşturmasını yürüttüklerini söyleyenlere inanıp, 10 bin lira parasını dolandırıcıların hesabına yatırdı. Tugay daha sonra evdeki 30 bin lira değerindeki altınlarını bozdurmak için kuyumcuya gitti. Kuyumcunun durumun fark etmesi üzerine Tugay, altınlarını dolandırıcılara kaptırmadı.

Mahire Tugay'ı telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler, FETÖ/PDY soruşturmasını yürüttüklerini söyledi. Mahire Tugay, dolandırıcıların isteği üzerine 10 bin lira parasını PTT şubesi aracılığıyla belirtilen hesaba yatırdı. Şüpheliler daha sonra Mahire Tugay'dan evdeki yaklaşık 30 bin liralık altınları kuyumcuya gidip bozdurmasını ve parayı da aynı hesabı yatırmasını istedi. Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir kuyumcuya giden Mahire Tugay'ın sürekli telefonla konuşmasında şüphelenen kuyumcu, altınları bozmadan önce polisi aradı. Gelen sivil polisler, Mahire Tugay'a dolandırılmak üzere olduğunu söyledi. Mahire Tugay da telefonla konuştuğu kişilere "yanıma sivil polisler geldi. Sizin dolandırıcı olduğunuzu söylüyorlar" dedi. Bunun üzerine karşı taraftaki telefonu kapattı. Mahire Tugay, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis, Mahire Tugay'ın 10 bin lirasını dolandıran şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

------------------------------

-Kuyumcu dükkanının dışından,

-Kuyumcu dükkanı içerisinde yaşlı kadının ve sivil polisin dolandırıcı ile telefon görüşmesi yapması,

-Kadının nasıl dolandırıldığını anlatması,

-Sivil polis ve yaşlı kadının kuyumcu dükkanından çıkarken çekilen görüntüleri bulunuyor

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

======================================

SURİYE'YE 40 BİN TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Kenan Kınık, iç savaşın başlamasının ardından Suriye'ye Türk Kızılayı olarak 40 bin TIR insani yardım gönderdiklerini söyledi. Kınık, çatışmasızlık dönemi ile İdlib sınırının güvenli hale gelmesinin ardından Suriyeliler için bin kalıcı konut yapımına başladıklarını kaydetti.

Türk Kızılayı tarafından Suriye'nin Suriye'nin İdlib kentinde kurulan Halep Düzce Şevkat Çadır Kentinde Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın katılımıyla iftar düzenlendi. İftar öncesi ziyaret ettiği çadırlara iftarlık dağıtan Kınık ve Kızılay görevlileri, kampta kalan Suriyeliler ile sohbet etti.

Suriyelilerin damak tadına uygun hazırlanan iftariyelikleri alan Suriyeliler çadırlarında, Kerem Kınık da ezanın okunmasının ardından kamp alanındaki koordinasyon çadırında Kızılay görevlileri ve sığınmacılar ile birlikte iftar açtı. Suriyeliler, Ramazan ayında kendilerini unutmayarak her iftar ve sahurda yemek ulaştıran Kızılay ve her türlü yardımı sağlayan Türkiye'ye teşekkür etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, İdlib kırsalında 4 kamp kurduklarını söyledi. 1600'ü iftar açtıkları Düzce Halep kampı olmak üzere 4 kampta 12 bini aşkın insanın yaşadığını ifade eden Kınık, "Biz kamplarımızda kalan tüm insanlarımıza koruma sağlıyoruz ve yaşam standartlarını iyileştirmenin çabasını veriyoruz" dedi.

Suriye savaşının yedinci yılına girildiğini ve 11 milyonu aşkın insanın evini terk etmek zorunda kaldığını ve Türk Kızılayı'nın ihtiyaç sahiplerine her zaman destek verdiğini dile getiren Kerem Kınık şöyle dedi:

"Savaşın yedinci yılındayız ve 11 milyonu aşkın insan evini barkını terk etti. 3 milyonu Türkiye'de olmak üzere 5 milyon insan ülkesini terk etti. 7 milyon kadar insan ise Suriye içerisinde evlerini terk etti. Sadece 4 milyon insan Azez ve İdlib bölgesinde Türkiye sınırına yakın noktada barınıyor. İdlib bölgesinde bulunan 400 civarındaki kampta 700 bin insan yaşıyor ve bunlar yardıma muhtaçlar. Kızılay olarak biz bu insanları hayata tutundurmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar insani yardım anlamında Suriye'ye 40 bin TIR insani yardım gönderdik. Yine bu süreçte 250 bin ton un AFAD ve Toprak Mahsulleri Ofisi iş birliğiyle buraya ulaştırıldı. Ancak 4,5 milyona yakın insanın her gün bu yardımlara ihtiyacı var."

BİN KONUT YAPILIYOR

Kamplarda yaşayan insanlara 3 öğün gıda desteği verildiğini Ramazan nedeniyle de iftar ve sahurda yemek dağıtıldığını anlatan Kınık, "Bu insanlara Ramazan'da yemeklerini de damak tatlarına uygun olarak seçiyoruz" dedi.

Kınık, Astana ve ateşkes dönemiyle birlikte İdlib bölgesinin çatışmasızlık alanı ilan edildiğini hatırlatan Kınık, bu durumun Suriyeliler üzerinde normalleşme belirtileri gösterdiğini ifade etti. Çatışmasızlık ile birlikte hayatın normalleşmeye doğru ilerlediği İdlib bölgesinde ölüm korkusunun sona erdiğini vurgulayan Kınık, "Son bir aydır çatışmasızlığın başlamasıyla olumlu gelişmeler yaşanıyor ve insanlar ölüm korkusunu üzerinden atıyor. Biz burada hayatın daha da normalleşmesi için çabalıyoruz. Bu amaçla kalıcı konut inşasına başladık. Şu anda İdlib bölgesinde bin konutun inşasına başlandı. Burada hayatın normalleşmesiyle insanları evlerine, belki Türkiye'dekilerin de ülkelerine dönmelerine yardımcı olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

İdlib çadı kenti

Çadır kentteki Suriyeliler

Kızılay görevlilerinin yardım dağıtması

Kızılay Başkanının yemek dağıtması

Kızılay Başkanı Kınık'ın konuşması

Görevlilerin çadırlara yemek bırakması

Hasan Kırmızıtaş anons

Ezan okunması ve iftar açılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ -Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-DHA

========================================

İŞİTME ENGELLİ MİLLİ SPORCU HAKEM DÜDÜĞÜNÜ ARTIK DUYACAK

ŞANLIURFA'da bir firma, yüzde 50 işitme engelli ve yürüyüş sporunda 4 kez Türkiye rekoru kırıp Milli Takıma seçilen 17 yaşındaki Azat Ertaş'a işitme cihazı hediye etti. Oldukça duygulanan Ertaş, kimseden destek almadan hakemin çaldığı başlangıç düdüğünün sesini duyacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, 2 yıl önce beden eğitimi öğretmeni ve Milli Takım Antrenörü Halil İbrahim Erkan aracılığıyla yürüyüş sporuna başlayan Azat Ertaş, ilk kez katıldığı Türkiye 16 yaş altı yürüyüş yarışmasında 3'üncü oldu. Dikkatleri üzerinde toplayan Ertaş, Ocak ayında düzenlenen Türkiye Salon Yürüyüş Şampiyonası'nda 3 bin ve 5 bin metrelerde rekor kırarak Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Mardinli 4 çocuklu Ertaş Ailesi'nin ikinci çocukları olan Azat, maddi imkansızlıklar nedeniyle 5 kilometre uzaklıktaki antrenman sahasına yürüyerek gidiyor. Hocası Halil İbrahim Erkan'la birlikte Dünya şampiyonasına hazırlanan Azat Ertaş, maddi imkansızlık yüzünden alamadığı işitme cihazını Şanlıurfa'da bulunan bir firma talip oldu. Bugün yakınlarıyla birlikte Şanlıurfa'ya gelen Ertaş, kendisine hediye edilen işitme cihazını taktı. Sesleri duyduğu için oldukça mutlu olan Ertaş, Perşembe günü Samsun'da düzenlenecek olan yarışmada ilk kez kimsenin desteğini almadan hakemin başlangıç için çalacağı düdüğü duyacağı için şimdiden sabırsızlandığını söyledi. Firma yetkililerine teşekkür eden Azat Ertaş, "Yürüyüş sporunu yaptığım sırada hakemin başlangıç düdüğünü çaldığını duymuyordum. Benim yanımda hareket edenler olduğu zaman ben de koşuya başlıyordum. Dış sesi duymamak gerçekten çok zor oluyor. Hocalarımın ve arkadaşlarımın destekleriyle antrenmanlarımı sürdürüyorum. Hakem düdüğü çalıyor ama ben duymuyorum. Gerçekten çok zor bir durum ve bu gün itibariyle her şeyi duyup işitiyorum. Çevre sesi, kuş sesini rahatlıkla işitmeye başladım. Perşembe günü Samsun'da bölge müsabakalarımız var ve ben ilk kez orada hakemin çalacağı düdüğü duyacağım için mutlu olacağım ve başarımı daha da yukarıya taşıyacağımö diye konuştu. Milli sporcunun yüzünü güldüren Siser İşitme Cihazları Bölge Müdürü Mustafa Albayrak ise spor ve sporculara firma olarak her zaman önem ve destek verdiklerini ifade etti. Yüzde 50 oranında işitme kaybı olan Azat Ertaş'a Siser firması tarafından 2 kulağına son model işitme cihazı test edilerek uzman kontrolünde katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Milli Sporcu Azat Ertaş,

Sporcuya işitme cihazı takılması

İşitme cihazının test edilmesi

Azat Ertaş ile röportaj

Firmanın Bölge Müdürü Mustafa Albayrak'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA,

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement