Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

1)TIRMANIRKEN DÜŞÜP İPTE ASILI KALAN YARALI DAĞCI İÇİN KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDINİĞDE'de Demirkazık Dağı'na tırmanış sırasında yaklaşık 70 metre kayalıklara çarparak düşüp, ipte asılı kalan Ebubekir Yaşar, yaralandı.

04.06.2017 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TIRMANIRKEN DÜŞÜP İPTE ASILI KALAN YARALI DAĞCI İÇİN KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

NİĞDE'de Demirkazık Dağı'na tırmanış sırasında yaklaşık 70 metre kayalıklara çarparak düşüp, ipte asılı kalan Ebubekir Yaşar, yaralandı. Mahsur kalan dağcıyı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Demirkazık Dağı Güzeller mevkiinde Ebubekir Yaşar ile arkadaşı Cemalettin Barlas, bugün 500 metrelik duvar tırmanışına başladı. Tırmanışın bitimine 50 metre kala, Ebubekir Yaşar, hızla aşağı düşmeye başladı. Kayalara çarparak yaklaşık 70 metre düşen Yaşar, burada ipte asılı kaldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Ebubekir Yaşar'ın arkadaşı Cemalettin Barlas, telefonla jandarmayı arayarak yardım istedi. Bunun üzerine helikopterle olay yerine Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yaralı dağcıyı kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Havadaki helikopter

Bekleyen ekipler

Haber - Kamera: Ali KADI-Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604006

=======================================================

2)ERKEK ARKADAŞI TARAFINDAN DÖVÜLEN KADIN YOL ORTASINDA BAYGIN BULUNDU

KONYA'da ismini vermek istemediği erkek arkadaşı tarafından dövülen 36 yaşındaki Funda B., yol ortasında baygın halde bulundu. Olay, saat 04.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Mevlana Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, otomobil ile gezerken imsini vermek istemediği erkek arkadaşı tarafından henüz bilinmeyen nedenle dövülen Funda B., cadde üzerinde otomobilden indirildi. Bir süre yürüyen Funda B., başına aldığı darbeler nedeniyle yol artasında baygınlık geçirdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin sana ne oldu? sorusuna, 'Dayak yedim' diyerek cevaplayan Funda B. ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldrılarak tedavi altına alındı. Funda B.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 9 aylık bir çocuğu olduğu öğrenilen Funda B.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, kendisini döven kişinin ismini vermek istemediğini ve kimseden şikayetçi olmayacağını söylediği öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

----------------------------------

Funda B.'nin yolda baygın halde yatması

Funda B.'ye sağlık ekiplerinin müdahale etmesi

Funda B.'nin ambulansa alınması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

=====================================================

KAYIP HATİCE'Yİ ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLEN KİŞİ DENİZLİ'DE YAKALANDI

3)ANNESİYLE İLİŞKİSİNİ ÖĞRENDİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Denizli'den Afyonkarahisar'a getirilen Soner Aktaş, gece adliyeye sevk edildi. Soner Aktaş savcılıktaki ifadesinde, Fadime Taşkın ile ilişkisi olduğunu, kızı Hatice'yi de bu ilişkiyi öğrendiği için öldürdüğünü öne sürdü. Aktaş, Fadime Taşkın'ın da buna rıza gösterdiğini ileri sürdü.

BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ

Olay günü Hatice Taşkın'ı köydeki evine çağırdığını kaydeden Soner Aktaş, kiraladığı araç ile kendisini gezdirme bahanesiyle götürüp, Senirkent bölgesinde dağlık bir alanda boğarak öldürdüğünü anlattı.

MALLARI SATMIŞ

Cinayeti işlemesinin ardından Soner Aktaş'ın Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'ne bağlı Oynağanlı Köyü'ndeki tüm mal varlığını sattığı ortaya çıktı. Soner Aktaş'ın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına çıkmaya çalıştığı belirlendi.

ARAÇ GPRS'İ ELE VERDİ

Afyonkarahisar Şuhut Cumhuriyet Başsavcılığı ile Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı titiz araştırma sonucu, Hatice Taşkın'ın cesedinin bulunduğu yer, Soner Aktaş'ın kiraladığı aracın GPRS kayıtlarından bulundu. Isparta Senirkent sınırları içerisindeki dağlık bölgede aracın bir süre park halinde bulunduğu kayıtlara ulaşan Şuhut jandarma ekiplerinin, sorguda GPRS kayıtlarını sordukları, Soner Aktaş'ın suçunu itiraf ederek, cesedin bulunduğu bölgeyi göstermek zorunda kaldığı kaydedildi.

TUTUKLANDI

Soner Aktaş işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'çocuğun kasten ve tasarlayarak öldürülmesi' suçundan tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Jandarma aracının adliyeye gelmesi

Parkta beklemesi

- Sanığın adliyeye götürülmesi

Bina dış görüntü

HABER- KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604007

=======================================================

4)EDİRNE, SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM OLDU

EDİRNE'yi akşam saatlerinde etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde göle dönen cadde ve sokaklarda araçlar mahsur kaldı, ev ve işyerlerini sular bastı. Şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar evlerine çekilirken, sürücüler sularla kaplı caddelerde zor anlar yaşadı. Edirne Valililiği'nin bugün kentte kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek, su baskını, sel, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanacak risklere karşı vatandaşları uyardı. Uyarının ardından saat 17.00'den itibaren kent gök gürültülü ve sağanak  yağışın etkisi altına girdi. Şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar evlerine çekilirken, dışarıda kalanlar zor anlar yaşadı. Kent merkez ile özellikle Şükrüpaşa, Fatih, Kocasinan, 1'inci Murat mahallelerindeki göle dönen cadde ve sokaklarda araçlar mahsur kaldı. Sürücüler zor anlar yaşarken, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, su basan cadde ve sokaklarda önlem alarak, araçları geri çevirip, sık sık uyarı anonslarında bulundu.

Kentin bir çok yerinde ev ve işyerlerini sular bastı. Belediye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine, vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalışırken, tepkilerini de dile getirdi. Bazı esnafları ise işyerlerini su basmasını engellemek için büyük çaba harcadı. Her yağmurda su baskınına uğradıklarını dile getiren vatandaşlar, "Artık önlem alınsın" dedi. Kent merkezinde yeni hizmete sokulan bir AVM'nin kapalı otoparkın asma çatısı bir aracın üzerine düşerken, maddi hasara neden oldu.

Belediye ekipleri de bu baskınına uğrayan bölgelerde tahliye çalışmalarında bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Şiddetli yağmur yağışı

- Göle dönen cadde ve sokaklar

-Su içinde mahsur kalan araçlar

-Araçlarda mahsur kalanlarla röp.

-Yağmur ve su basan bölgeler

-AVM'Nnin otoparkında hasar gören araç

-Temizlik çalışması yapan vatandaşlar

-Vatandaşlarla röp.

-Su taşan cadde

-DHA muhabiri Ali Can Zeray anons.

-Su içinde yürüyen vatandaşlar

-Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

03.06.2017 - Haber Kodu : 170603174

================================================

5)BURSA'DA KÖTÜ HAVA YAŞAMI ETKİLEDİ

BURSA'da bu akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış ve fırtına yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Bir çok yerde televizyon yayınları kesilirken bazı semtlerde elektrikler kısa süreli kesildi. Bursa'da saat 19.00 da  gök gürütlüsü ile başlayan sağanak yağış ve dolu hayatı etkiledi. Havanın bir anda kararması nedeniyle fırtınaya hazırlıksız yakalanan Bursalılar çevredeki işyerlerine sığınıp yağmur ve dolunun geçmesini beklerken bazı semtlerde bazı semtlerde elektrikler kısa süreli kesilirken televizyon yayınlarıda izlenemedi. Sağanak yağış ve saatteki hızı 50 kilometreye kadar çıkan fırtınanın gece boyunca devam edeceğini açıkladı.

Bu arada yağan dolunun ekili arazilere zarar vermesinden endişe ediliyor

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Fırtınadan göründü.

-Doludan görüntü

-Detaylar

Haber: Fuat KARS/ BURSA -

03.06.2017 - Haber Kodu : 170603150

==================================================

6)BURSA'DA KAHVEHANELERE KUMAR BASKINI

BURSA'da polis, kumar oynatıldığı iddia edilen kahvehanelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aranan 6 kişi gözaltına alındı, kumar oynatılan mekanlara cezai işlem uygulandı. Bursa İl Emniyet  Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro amirliği ekipleri, Ramazan ayında artış gösteren kumar oyunlarına yönelik merkez Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde toplam 25 kahvehaneye eş zamanlı operasyon düzenledi. 15 ekip ve 75 personelle yapılan operasyonda, hakkında arama kararı bulunan 6 kişi gözaltına alındı, kimliksiz 10 kişi hakkında da işlem yapıldı.

Mekanlarda yapılan aramalarda, 2 tombala makinesi ve çok sayıda pul, tombala kartları, çarkıfelek olarak tabir edilen kumar makinası,1 lira ile çalışan sigaramatik, bine yakın değişik markalarda sigara, yaklaşık 5 bin liraya yakın bozuk para ele geçiridi. Kumar oynatıldığı belirlenen kahvehanelere cezai işlem yapıldı.

Emniyet yetkilileri, Ramazan boyunca denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kahvehanelere baskın

-Polis ekiplerinin kimlik sorgulaması

-Yakalanarak emniyete getirilen makinaların görüntüleri

-Detaylar

Süre: 3 dakika 2 saniye Boyut: 273 MB

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604012_

=====================================================

7)SEYİR HALİNDEYKEN ALEV ALAN KAMYON YANDI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki, seyir halindeyken alev alan kamyon, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı konutunda çalıştırılan Taner Deveci yönetimindeki 48 M 7948 plakalı kamyon, bugün saat 22.30 sıralarında Karacasöğüt Mahallesi Bayır Sokak'ta seyir halindeyken alev aldı. Elektrik aksamındaki arıza nedeniyle çıkan yangında, aracı durduran Deveci, yangın söndürme tüpüyle alevlere ilk müdahaleyi yaptı.İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Yangında kamyon kullanılmaz hale geldi. Ormanlık alanın yakınlarında çıkan yangın nedeniyle, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait iki arazöz de alevlerin ormana sıçraması ihtimali üzerine hazır bekletildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yangına müdahale eden  itfaiye ekiplerinden görüntü

Kamyon şoförü Taner Deveci ile röportaj

Yanan kamyondan görüntü

Genel ve detay görüntü

( Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604009

=================================================

8)KİLİS'TE OTOMOBİLLER ÇARPIŞTI: 7 YARALI

KİLİS'te, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Şeyh Mansur kavşağında meydana geldi. Sinan Öztürk yönetimindeki 58 NZ 565  plakalı otomobil ile Sevgi Kılcı yönetimindeki 79 DV 188 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler ile birlikte araçlarda bulunan Özge Can Çabuk, İhsan Kılcı, Meltem Kılcı, Zeynep Kılcı ve Kifayet Kılcı yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Olay yeri

Kazaya karışan araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 146 MB

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604005_

=================================================

9)MOTOSİKLET DEMİR BARİYERLERE ÇARPTI: 1 ÖLÜ

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, arkadaşlarıyla motosiklet yarışı yaptığı iddia edilen 17 yaşındaki Veysel Pınar, motosikletinin hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarparak hayatını kaybetti.  Kaza, dün (Cumartesi) saat 22.00 sıralarında Ankara- İzmir Karayolu Yeni Garaj Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İzmir yönüne giden Veysel Pınar idaresindeki plakasız motosiklet, iddiaya göre arkadaşlarıyla yarış yaptığı sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki demir bariyerlere çarptı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Pınar'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada Veysel Pınar'ın kullandığı motosiklet olay yerinde bulunamadı. Polis, kazaya karışan motosikletin, diğer motosiklet sürücüleri tarafından olay yerinden kaldırıldığı ihtimali üzerinde dururken, çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Talihsiz gencin cesedi savcının incelemesinin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Olay yerinden görüntü

Ekiplerden görüntü

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604010

====================================================

10)ANTALYA MAĞAZADA BAŞLAYAN YANGIN BİNAYI SARDI

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde otel ekipmanları satışının yapıldığı mağazada çıkan yangın altında bulunduğu 5 katlı binayı sardı. 10 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın 1 saatte söndürülürken, mağaza ve binada maddi hasar oluştu.

Küçükhasbahçe Mahallesi çevre yolu üzerindeki 5 katlı Şerfiler Apartmanı'nın giriş katındaki otel ekipmanları satan mağazada saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede tüm mağazayı sararak binaya da sıçradı.

Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi'ne ait 10 itfaiye aracı alevlere müdahale etti. Ekipler bina sakinlerini yangından etkilenmemesi için tahliye ederken, polis de yolda güvenlik önlemi aldı.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı. Yangın nedeniyle binada ve işyerinde maddi hasar meydana gelirken herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Yangından genel ve detay görüntüler

Söndürme çalışmalarından görüntü

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

03.06.2017 - Haber Kodu : 170603155_

================================================

11)EYLEME KATILAN MEMURA VERİLEN CEZAYA TEPKİ

KOCAELİ Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptıkları eylemde gözaltına alınan 39 kadın arasında bulunan bir kadın memura kurumu tarafından kademe ilerleme cezası verilmesini protesto etti.

Kocaeli Kadın Platformu bugün İzmit Yürüyüş Yolu'nda eylemde bulunarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde aynı yerde yaptıkları eylemde gözaltına alınan 39 kadın arasında bulunan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde memur olarak görev yapan N.T'ye kademe ilerleme cezası verilmesini protesto etti. Platform üyeleri, herhangi bir disiplin suçu olmayan N.T. hakkında kurumu tarafından idari soruşturma açıldığını, kademe ilerleme cezası verildiğini belirtti. Kadınlar, '8 Mart meşrudur soruşturmalar geri çekilsin' yazılı pankart açarak sloganlar attı.

Kocaeli Kadın Platformu adına konuşan Sibel Yılmaz, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü için alanlara çıkan tüm kadınlar gibi biz de platform olarak tek adamın bize dayatmaya çalıştığı faşizme rağmen sokaklardaydık. Kocaeli Emniyeti'nin OHAL durumunu kentimizde sıkıyönetim uygulamalarıyla hayata geçirmeye çalışması nedeniyle basın açıklamamızın okunmasına bile izin verilmeden darp edilip gözaltına alındık. Gözaltına alınan arkadaşımıza kurumu tarafından idari soruşturma açıldı. Arkadaşımıza önce kamu görevinden çıkarılma cezası verildi. Ardından bu ceza kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına çevrildi. Tüm dünyada kitlesel şekilde kutlanan 8 Mart eylemi, bilimin ve bilimsel araştırmanın merkezi olması gereken bir üniversite hastanesinin yönetimi tarafından terör eylemi olarak ilan edildi. Bu nedenle kamu emekçisi kadın arkadaşımıza verilen bu cezayı kabul etmiyoruz. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, kadın arkadaşımızı yalnız bırakmayacağımızı buradan duyuruyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kadınların eyleminden görüntü

-Basın açıklaması

Haber: Selda Hatun TAN- Alişan KOYUNCU/ İZMİT(Kocaeli), -

03.06.2017 - Haber Kodu : 170603147_

=======================================================

12)DİGOR'UN ŞAMPİYON GAMZE'Sİ

KARS'ın Diğor ilçesindeki Türk Telekom YBO öğrencisi Gamze Budak, 2'nci dönem TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. Digor'da ilk defa TEOG birincisi çıkması, kaymakamlık, belediye, milli eğitim camiasını ve ilçe halkını sevince boğdu. Türkiye- Ermenistan sınırı yakınlarındaki Digor'un belediyesinde çalışan Yakup Budak'ın 7 çocuğundan biri olan Gamze Budak, "Planlı ve düzenli çalışmayla birlikte kendime olan inancımla birinci oldum. En büyük ödül babam çalıştığı için bana fazla vakit ayıramıyordu. Birinciliğim sayesinde babamla bir gün doyasıya el ele tuşarak gezeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Budak ailesi ve evin önü

-Gamze Budak ile röp.

-Babası Yakup Budak ile röp.

-Gamze'nin evde ders çalışması, kitaplar ve temizlik çalışmalarından genel ve detaylar

-Digor ilçesinden genel ve detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

=======================================

13)KÖPEKLERE ÖZEL PANSİYON

İstanbul'dan sonra Antalya'da hizmete açılan Pet Pansiyon, kente tatile gelenlerin köpeklerini barındırıyor. Aksu İlçesi'nde 200 metrekare alan üzerine kurulu 3 katlı binada kafessiz ev konseptinde hizmet veriliyor. Pitbull, Dogo Argantine, Mastiff cinsi gibi köpeklerin alınmadığı pansiyona, aşı programı bitmemiş köpekler de kabul edilmiyor. Metin Özgür Doğan ile eşi Latife Bilge Doğan'ın sahibi olduğu pansiyon 17 köpek kapasiteli. Köpek için günlük 40 lira pansiyon ücreti alınıyor. İstanbul'dan sonra Türkiye'de kafessiz ev ortamında hizmet veren tek köpek pansiyonu olduklarını belirten Metin Özgür Doğan, "Tatil veya başka bir amaçla evinden dışarıya çıkan ve köpeklerini bırakacak yer bulamayan hayvan sahiplerine hizmet ediyoruz. Bayramlarda ve yaz aylarında çok fazla talep oluyor. Antalya içinden günübirlik bırakanlar da oluyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Köpeklere mama hazırlanması

Köpeklerin mamayı yemeleri

Çiftin köpeklerle oyun oynamaları

Köpekleri severlerken görüntü

RÖP 1: Metin Özgür

RÖP 2: Latife Bilge Doğan

Detaylar

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=======================================

14)HURDA ARACI ÇALIŞAN ÇEVRE DOSTUNA DÖNÜŞTÜRDÜ

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Rende ve öğrencileri, Antalya'da otomobil mezarlığı olarak bilinen hurda araçların satıldığı pazardan 3 bin liraya çürümeye yüz tutmuş ticari araç satın aldı. Aracın şanzıman, motor ve egzoz kısmını atan ve yerine elektrikli motor yerleştiren Prof. Dr. Rende ile öğrencileri, elektrik sistemiyle çalışan çevre dostu bir araç yaptı. 4 akü ile çalışan araç ortalama 2,5 saat gidebiliyor. Aküleri önce şebeke elektriğinden şarj eden Prof. Dr. Rende, aracın yüzde 100 çevre dostu olması için üniversitede kullanılmayan eski 3 güneş panelini, aracın üstüne öğrencileriyle monte etti. Prof. Dr. Hikmet Rende, "İçten yanmalı motorla çalışan aracı elektrikliye dönüştürünce, emisyon yok. Motorun sesiz olmasından dolayı gürültü açısından da kirlilik oluşturmuyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Hocadan detay görüntüler

Araçtan detay görüntüler

Aracın nasıl çalıştığını hocanın anlatması

RÖP: Hikmet Rende

Aracın üzerindeki panellerden görüntü

Öğrencilerden görüntü

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

======================================================

15)BAHAR BALININ KİLOSU 50 LİRA

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde arıcıların bahar bakımını yaptığı kovanlarda, arılar bin bir türlü çiçekten topladığı polenlerle bal yaptı. Bu yıl arıcılar iki kez kovanlardan bahar balı sağımı yaptı. Kilosu 50 liradan alıcı bulan bahar balını alan arıcılar, kovanlarını 1600 rakımdaki yaylalara taşımaya hazırlanıyor. Bölgede 44 işletmede 3 bin 948 adet kovan bulunuyor ve yılda 59 bin ton rekolte elde ediliyor. İlçede arıcılıkla uğraşan işletmeler ise bu yıl toplamda 39 bin 480 lira destekleme aldı. Hobi olarak 20 kovanla arıcılık yapan öğretmen Mustafa Gazioğlu, mevsimin iyi geçmesi ve çiçeklerin çok iyi olmasıyla bahar balının ikinci sağımını gerçekleştirdikleri söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Kovanlıktan genel görüntü

Kovanın açılıp içinden ballı peteğin alınışı

Kovanların açılması esnasında arıcının anlatımı

Alınan peteklerin saklama kabına konulup bal sağımı için kovanlıktan götürülüşü

Bal sağım yerinde makinede bal sağımı

Genel görüntü ve detaylar

RÖP 1: Hilal Gazioğlu

RÖP 2: Mustafa Gazioğlu

HABER-KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

================================

16)ENERJİSİ GÜNEŞTEN, SUYU KUYUDAN, FİDANI DEVLETTEN SIFIR MALİYETLİ MEYVE BAHÇELERİ

TARIM Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının hazırladığı proje ile yıllardır yetişmez denilen Güneydoğu'da, enerjisi güneşten, suyu kuyudan, fidanı devletten olan ve üreticinin sadece bakımını yapıp ürünü topladığı örnek meyve bahçeleri kuruldu. Proje ile bölgede kaysı, vişne, nar, erik, badem ve ceviz üretimi yapılmaya bsaşlanırken, geçmişte bu arazilerine ektikleri buğday ve apralar ile karın tokluğunu çalışan çiftiçelerin yüzü gülüyor. Kırsal Kalkanma Projesi kapsamında devletin verdiği yüzde yüz hibe ile 9 dönümlük alana kaysı bahçeki kuran Ergani'li çiftçi Nihat Önal, geçmişte bağduy ekerek kazandığından daha fazla bir kazanç sağladığını belirtirek, "Bende yıllarca burada kaysı gibi meyvelerin yetişmeyeceğini biliyordum. Ama bugün kendim kaysı yetiştiriyorum"dedi. Diyarbakır Gıda, Tarım hayvancılık il müdürü Mustafa Ertan Atalar ise, meyveciliğin tarla ziraatına göre 8 ila 10 kat daha fazla getirisi olan bir alan olduğunu belirterek, "Bu nedenle özellikle Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde tarım alanlarının biraz daha kısıtlı olduğu biraz daha yüksek bölgelerde parçalı arazilerin çok olduğu kısımları meyve bahçeleri ile donatmak suretiyle oradaki çiftcimizin daha yüksek gelir elde etmesi amaçladık. ve bunda da başarılı olduk" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kayısı bahçesinden görüntü

-Bahçe sahibi çift Önal'ın bahçeyi gezmesi

-Kayısıları inceleyen bahçe sahibi

-Güneş enerjisinden görüntü

-Çiftçi Önal'ın konuşması

-Muhabir anons

-Tarım hayvancılık il müdürü Atalar'ın konuşması

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Ferit ASLAN- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.


Advertisement