Dha Yurt Bülteni 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 1

Dha Yurt Bülteni 1

1)BİNGÖL'DE ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT BİNGÖL'ün genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

12.06.2017 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BİNGÖL'DE ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT

BİNGÖL'ün genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

Genç İlçesi Yeniyazı bölgesinde dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK terör örgütü mensupları arasında sıcak tmas sağlandı. Çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Şehit uzman çavuşun cenazesi Bingöl Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olmasıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden açıklama yapıldı. TSK açıklamasında, "11 Haziran 2017 tarihinde saat 19.30 sularında Bingöl ili Genç ilçesi Sağlık Mahallesi bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri yer aldı.

ŞEHİT ATEŞİ AYDIN'A DÜŞTÜ

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Aydınlı Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran'ın baba ocağına ateş düştü. Şehidin Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi'nde yaşayan ailesi, evlatlarının şehit düştüğünü televizyondan öğrenince gözyaşlarına boğuldu.

Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı Mahallesi kırsalında operasyon icra eden güvenlik güçleriyle terör örgütü üyeleri arasında çatışma çıktı. Teröristler tarafından açılan ateşte 24 yaşındaki Aydınlı Uzman Çavuş Ufuk Demirkan vurularak şehit oldu. Şehit asker, helikopterle Bingöl'e getirilerek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

4 AYLIK UZMANDI

Şehit olan Uzman Onbaşı Demirkıran'ın Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu televizyondan öğrenen anne Belkıs ve baba İhsan Demirkan gözyaşlarına boğuldu. Kısa bir süre önce de nişanlandığı öğrenilen şehidin askerliğini yaptıktan kısa bir süre sonra sınavlara girerek 4 ay önce Uzman Onbaşı olarak Bingöl'de göreve başladığı belirlendi.

Şehit Uzman Onbaşı Demirkıran'ın cenazesinin bugün memleketi Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------BİNGÖL

-Bingöl Devlet Hastanesi'nden görüntüler

Haber: BİNGÖL,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611156

Görüntü Dökümü

-------------------------------AYDIN

Şehidin evinden görüntü

Taziyeye gelenlerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ SULTANİSAR(Aydın),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611167

==========================================================

2)ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA: 1 KORUCU ŞEHİT, 1 ASKER VE 1 KORUCU YARALI

ŞIRNAK'ın Cudi Dağı Kemerli Köyü mevkisinde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonda PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 asker ile 2 güvenlik korucusu yaralandı. Şırnak'ın Cudi Dağı Kemerli Köyü mevkisinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik görevlilerine, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker ile 2 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralılar, Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Çatışmanın ardından çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiği bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

TEDAVİ ALTINDAKİ KORUCU ŞEHİT OLDU

Cudi Dağı Kemerli Köyü bölgesinde yürütülen terör operasyonu sırasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker ile 2 güvenlik korucusu yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar burada tedavi altına alındı. Güvenlik korucularından 40 yaşındaki Abdurrahman Avcı, burada tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Avcı'nın daha önce 1995 yılında Gabar Dağı'nda ve 2016 yılında Şırnak merkezde sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda yaralandığı belirtildi. Avcı, iyileştikten sonra görevine geri döndü.

Öte yandan, Avcı'nın 25 Şubat 2014 tarihinde sosyal medyadaki bir paylaşımı ise dikkat çekti. Avcı'nın Facebook'taki sosyal medya hesabından "Ben bu cennet vatanım için ölmeyi göze aldım, sizler yaşamayı göze alıyor musunuz?" diye yazdığı ve paylaştığı görülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şehit Abdurrahman Avcı'nın fotoğrafları

Haber: ŞIRNAK,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611117

==============================================================

3)BEYPAZARI, AYNI KÖYDEN 2 GÜNDE İKİNCİ ŞEHİDİNİ TOPRAĞA VERDİ

DİYARBAKIR 7'nci Kolordu Karagah Destek Grup Karagah Bölük Komutanlığı 2 nolu kulede, önceki gün saat 20.40'da aynı kulubede nöbet tutan bir askerin elinde bulunan G-3 piyade tüfeğiyle 'doldur boşalt' yaptığı sırada silahın ateş alması sonucu başından vurularak şehit olan ulaştırma er 27 yaşındaki Onur Yaman için Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi General Galip Deniz Kışlası'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit er Yaman'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Memleketi Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ne gönderildi. Şehit ulaştırma er Onur Yaman'ın şehadet haberi, Beypazarı'nın Ayvaşık Mahallesi'nde  oturan ailesine saat 02.00 sıralarında verildi. Acı haberi alan baba Muhammet Yaman ve ailesi gözyaşı döktü.

Şehit er Yaman için memleketi Beypazarı'ndaki Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehit babası Muhammet Yaman, şehidin ablası Dilek Değer, ablasının eşi olan CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Muzaffer Değer, Ak Parti ve CHP milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca, Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Tuncay Kaplan, ailesi, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

İKİ ŞEHİT BABASI YANYANA SAF TUTTU

Evin tek oğlu olan şehit er Onur Yaman'ın bekar olduğu, sivil hayatta muhasebe bürosunda çalıştığı, terhisine 6 ay kaldığı öğrenildi. Dudaş Köyü nüfusuna kayıtlı şehit ulaştırma er Onur Yaman'ın Fatih Camisi'ndeki cenaze namazında, Beypazarı'nda önceki gün toprağa verilen şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik'in babası Alaattin Tiftik ile dün toprağa verilen şehit Onur Yaman'ın babası Muhammet Yaman yan yana saf tuttu. Şehit er Onur Yaman'ın cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Beypazarı Şehitliği'nde toprağa verildi. Beypazarı, bir gün arayla ikinci şehidini toprağa vermiş oldu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Şehidin fotoğrafı

-Şehidin naaşının görüntüsü

Milletvekillerinin görüntüsü

Şehidin oturan annesi, babası ve kız kardeşinin yan yana görüntüsü

Cenaze namazının kılınması

-Beypazarı'nda önceki gün toprağa verilen şehit Sefa Tiftik'in babası Alaattin Tiftik ile dün toprağa verilen şehit Onur Yaman'ın babası

-Muhammet Yaman'ın fotoğrafı

-Detay

Haber-Kamera: Kemal ÇELEN/ BEYPAZARI(Ankara),

===============================================

4)DİYARBAKIR'DA 25 ASKER ZEHİRLENME ŞÜPHESİ İLE HASTANELERE KALDIRILDI

DİYARBAKIR'da, 7'inci Kolordu Komutanlığı'na bağlı Bakım Merkez Komutanlığı'nda akşam yemeği yedikten sonra zehirlenme belirtileri gösteren 25 asker ambulanslara Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı. Şanlıurfa karayolunda bulunan ve 7'inci Kolordu Komutanlığı'na bağlı olan Pirinçlik 52'inci Bakım Merkez Komutanlığı'nda görevli 25 asker dün akşam iftar yemeğinden sonra rahatsızlanınca ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı. Gıda zehirlenme şüphesi bulunan askerlere serum tedavisi uygulanırken, yemeklerden incelenmek ürere numune alındı. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

Haber: DİYARBAKIR,

=================================================

5)SAMSUN'DA MİDİBÜS İLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 5 ÖLÜ, 3 YARALI

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde midibüs ile kamyonetin çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Kaza gece saatlerinde Samsun'un Çarşamba İlçesi Irmaksırtı Mevkii'nde meydana geldi. Seyit Albayrak'ın yönetimindeki 16 APZ 27 plakalı kamyonet, Samsun- Ordu karayolunun Çarşamba İlçesi Irmaksırtı Mevkii'nde, aynı yönde giden Hüseyin Gündoğdu yönetimindeki 55 GU 722 plakalı midibüs ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet, refüje savruldu. Kazada kamyonet sürücüsü Albayrak ile beraberindeki Döndü Albayrak, Serpil Albayrak, Şaban Albayrak ve Kamile Albayrak  öldü. Midibüs şoförü Hüseyin Gündoğdu ile kamyonetteki Zümrüt ve Yiğit Albayrak yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Çarşamba Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kaza yerinden detay

Cenazelerden detay

Jandarmadan detay

Haber-Kamera: Nevzat AKKAYA/ ÇARŞAMBA(Samsun),

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612010

======================================================

6)ELAZIĞ'DA KAZA: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

ELAZIĞ'da kaldırımda yürürken kontrolden çıkan otomobilin çarptığı 59 yaşındaki Arife Yılmaz yaşamını yitirdi. Ağaca çarparak durabilen otomobildeki 4 kişi ise yaralandı.

Bingöl'den Elazığ yönüne giden Cuma Bayram yönetimindeki 23 BE 226 plakalı otomobil, Elazığ'a bağlı Yazıkonak Beldesi girişinde kontrolden çıkarak, yol kenarında yürüyen Arife Yılmaz'a çarptı. Otomobil, daha sonra sonra bir ağaca çarparak durabildi. Kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi, Arife Yılmaz'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Otomobil içerisinde bulunan, aralarında araç sürücüsünün de bulunduğu 4 kişi, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden çıkarılarak, ambulanslarla Elazığ'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kazaya karışan araçtan görüntü

-Ambulanslardan görüntü

-Olay yerinde toplanan kalabalık

-Ölen kadının cesedi

-Jandarmanın olay yeri şeridi çekilmesi

-Görgü tanığının konuşması

-Ambulansların gidişi

-Cesedin kaldırılması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611143

=======================================

7)KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL, NÖBETÇİ ECNAZEYE GİRDİ: 2 YARALI

MERSİN 'in Erdemli İlçesi'nde, kontrolden çıkan otomobil nöbetçi eczaneye girdi. Kazada, eczaneye ilaç almaya gelen 2 kişi yaralandı. Kaza saat 16.30 sıralarında Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan nöbetçi eczanede meydana geldi.  Sürücü Faruk Kılıç yönetimindeki 33 VJV 33 plakalı otomobilde, fren yerine gaza basınca içinde müşteriler olan nöbetçi eczaneye girdi. İş yerinin içine kadar giren otomobil, ilaç almak için gelen 2 kişiye çarptı. Hafif yaralanan 2 kişi, ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Eczane sahibi 38 yaşındaki Emrah Keskin, bir anda otomobilin eczanenin içine girdiğini söyledi. Keskin, "Biz içerde hastalara ilaç verirken birden büyük bir gürültü meydana geldi. Bir de baktık ki eczanenin içine otomobil girmiş. Şans eseri ölen olmadı. 2 tane müşterimiz hafif olarak yaralandı. Eczanede tereklerimiz,ilaçlarımız ve bilgisayarlarımız büyük zarar gördü" dedi. Kaza esnasında yaralanan Rasim Çiftçi ise "Çocuğuma ilaç almaya gelmiştim. Birden deprem oldu zannettim. Arkama baktığımda ise arabayı gördüm ucuz kurtulduk" dedi. Yaralılar hastanede ayakta tedavisin ardından taburcu edilirken, otomobil sürücüsü Faruk Kılıç ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Eczaneye giren otomobilin görüntüsü

Eczanenin görüntüsü

Eczanenin tereklerinin görüntüsü

Kırık cam parçalarının görüntüsü

Eczane sahibi Emrah Keskin ile röportaj

Kazada yaralanan Rasim Çiftçi ile röportaj

Ambulans görüntüsü

Hastane acil girişi tabela görüntüsü

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611139

================================================

8)LPG YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ, 1 YARALI

BURSA'nın İznik ilçesinde sürücüsünün dikkatsizliği sonucu LPG yüklü TIR devrildi. Karayolunda endişe yaratan ve TIR şoförünün yaralandığı kaza nedeniyle İznik- Adapazarı Karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı.  Kaza, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Mahir A.'nın (45) kullandığı LPG yüklü 31 AJ 554 plakalı TIR'ın, İznik-Adapazarı Karayolu'nun 22. kilometresinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu devrildi. Diğer sürücülerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Yaralı olan sürücü Mahir A. İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken TIR'da bulunan LPG, haber verilmesi sonucu firma tarafından getirilen bir başka tankere nakledildi. Jandarmanın çevrede önlem aldığı kaza nedeniyle karayolu yaklaşık 4 saat trafiğe kapandı. Kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kaza yerinden görüntü

Haber: Mehmet BULDU/ İZNİK(Bursa),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611164

===================================

9)AYRI YAŞADIĞI EŞİYLE İLİŞKİSİ OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜĞÜ ADAMI ÖLDÜRDÜ

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'nde 48 yaşındaki Mehmet Ali T,. ayrı yaşadığı eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü 45 yaşındaki Mehmet Teke'yi bıçaklayarak öldürdü.

Olay, önceki gece Cumhuriyet Meydanı'nda meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Ali T., ayrı yaşadığı eşi 45 yaşındaki Kadriye T. ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Mehmet Teke ile tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda Mehmet Ali T., Mehmet Teke'yi bıçakla çeşitli yerlerinden yaralayıp kaçtı. Ağır yaralanan Mehmet Teke ambulansla Tavşanlı Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evli olduğu ve semt pazarlarında takı ile süs eşyaları sattığı belirtilen Mehmet Teke, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri, olay yerinden kaçan Mehmet Ali T.'yi kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan Mehmet Ali T.'nin sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.

TUTUKLANDI

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Mehmet Teke'yi bıçaklayarak öldüren Mehmet Ali T. yapılan sorgulamasanının ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet Ali T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Mehmet Ali T. adliye binasından çıkarken,

-ölenin sağlık fotoğrafı ile olay yerindeki kan izlerinin çekilmiş fotoğraflı görüntüye eklendi

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN/ TAVŞANLI(Kütahya),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611152

==============================================

10)ULUDAĞ'DA ORMANLIK ALANDA KAYBOLDU, ÜŞÜYÜNCE YAKTIĞI ATEŞTEN YERİ TESPİT EDİLDİ

BURSA'da ayrıldığı eşiyle tartıştıktan sonra yakınlarına, "Artık yaşamak istemiyorumö diyerek kendisinin kullandığı aracıyla Uludağ'a çıkan 45 yaşındaki Hatun Ü. ormanlık alanda kayboldu. AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin 8 saat ormanlık alanda aradığı Hatun Ü. üşüyünce yaktığı ateşi gören ekipler tarafından yeri tespit edilerek bulundu.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde oturan 45 yaşındaki iki çocuk annesi Hatun Ü. İddiaya göre ayrıldığı eşiyle tartıştıktan sonra kendisinin kullandığı otomobili alarak dün saat 15.00 sıralarında evden ayrıldı. Mobese sisteminden yapılan incelemede aracın Uludağ yönüne gittiği belirlendi. Akşam saatlerinde çocuklarıyla telefon ile görüşen Hatun Ü.'yü bulabilmek için Jandarma araştırma başlattı. Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri Uludağ'da ormanlık alanda saatlerce süren arama yaptı. Jandarma ekiplerinin "Konum belirleme sisteminden Hatun Ü.'nün Maden mevkiinde olduğunun belirlenmesi üzerine bu yöne giden ekipler aracı terk edilmiş olarak buldular. Geniş bir alanda başlatılan aramalar sonucunda üşüyünce ateş yakarak ısınmak isteyen Hatun Ü., saat 23.00 sıralarında yoldan iki kilometre içeride ormanlık alanda bulundu. Ekipler tarafından bulunduğu yerden alınan ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan muayenesi sonucu Hatun Ü. çocuklarına teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Hatun Ü.'nün ekipler tarafından bulunması

-Ekipler tarafından ormandan getirilmesi

-JAK ve AFAD ekiplerinin görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612015

=======================================

11)İNTİHAR İÇİN ÜST GEÇİDE ÇIKAN KİŞİ, POLİSİN İKNASIYLA İNDİRİLDİ

ADANA'da intihar etmek için üst geçide çıkıp korkuluklardan aşağı sarkan kişi, polisin ikna etmesi sonucu indirildi.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi İstiklal Mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki üst geçitte meydana geldi. Üst geçittin korkuluklarından aşağı sarkan bir kişi gören vadandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen polisler, caddenin kent merkezine giden yönünü trafiğe kapatıp, kendini aşağı atacağını söyleyen vatandaşı ikna etmek için bir süre dil döktü. Polislerin çabası sonucu ikna olan vatandaş, polis eşliğinde üst geçitten indi. İsmi ve neden intihar teşebbüsünde bulunduğu açıklanmayan kişi, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

(CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ)

Üst geçitten aşağı sarkan vatandaş

Polislerin intihar girişimde bulunan kişiyle konuşması

Vatandaşın, polisin çabası sonucu korkuluklardan inmesi

Haber-Kamera: ADANA,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611158

=================================

12)FACEBOOK ARKADAŞININ, 'OTOMOBİLİNE BOMBA KOYDUK' MESAJI İLE PANİĞE KAPILDI

KONYA'da Facebook'ta tanıştığı ve kadın olarak bildiği kişinin verdiği adrese buluşmaya giden Bilal Serin, otomobilinden inerek mahallede adresi aramaya başladı. Bu sırada Serin'in yazıştığı kişi, "Otomobiline binme bomba koyduk. Kapıyı açarsan patlarsın" mesajı yazması üzerine polise haber verdi. Çevre güvenliği alan ve sokağı boşaltan polis otomobili kontrollü olarak patlattı. Otomobilde bombaya rastlanmadı.

Olay, saat 23.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Telafer Mahallesinde meydana geldi. Facebook'ta kadın sandığı takma adı Eymen olan bir kişiyle tanışıp yazışmaya başlayan Bilal Serin, buluşmak için konuştuğu kişinin verdiği adrese arkadaşından emanet aldığı 42 J 7913 plakalı otomobille gitti. Yazıştığı kişinin otomobilden inmesini söylemesi üzerine, Bilal Serin araçtan inip uzaklaştı. Bu sırada "Otomobiline binme bomba koyduk. Kapıyı açarsan patlarsın" kendisine gelen mesaj üzerine paniğe kapılan Serin, durumu polise bildirdi.

İhbarı alan polis mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Otomobilin yanında bulunan evdekiler tahliye edildi, itfaiye ve 112 Acil Sağlık görevlileri çağırıldı. Polis  çevre güvenliği alarak otomobilin bulunduğu bölgeye kimseyi yaklaştırmadı. Bomba imha uzmanı otomobilin bagaj bölümüne yerleştirdiği fünyeyi patlattı. Patlatmanın ardından otomobilde yapılan incelemede bomba ya da herhangi bir düzeneğe rastlanmadı. İtfaiye ekipleri de LPG'li olan otomobilin yakıt tankının bağlantılarını kapattı. Bilal Serin ifadesi alınmak üzeri polis merkezine götürülürken, polis Serin'in yazıştığı kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Bilal Serin'in görüntüleri

-Bilal Serin'in polise olayı anlatması

-Olay yerin bomba imha uzmanının gelmesi

-Çevre güvenliği alınması

-Olay yerine ambulans ve itfaiyenin gelmesi

-Otomobili patlatılması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/ KONYA,

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612014

=====================================

13)BATMAN'DA 'TERÖRE KARŞI ORTAK VİCDAN VE KATAR'I SAHİPLENME' EYLEMİ

BATMAN'da bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 'Teröre karşı ortak vicdan ve Katar'ı sahiplenme' eylemi düzenledi.

Önceki gün Kozluk İlçes'nde meydana gelen saldırılarda şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın ve Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği eylemle anıldı. 'Teröre karşı ortak vicdan ve Katar'ı sahiplenme' adı altında düzenlenen eylemde, sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak açıklamayı Batman AK Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar okudu. Hiçbir etnik kökeni ayırt etmeden, teröre maruz kalmış herkesi rahmetle andıklarını belirten Uçar, "Bu saldırılar sadece iki gencimize değil, huzurumuza, dayanışmamıza, kardeşlik hukukumuza ve çocuklarımızın geleceğine yönelik olarak planlanmış çirkin ve kalleş bir saldırı olarak hafızalarda yer edinecektir. Kırmızı fularlı bir terörist olmadığı için içimizdeki bir takım hainlerin görmezden geldiği bu kahpe saldırıyı ve al bayrağımızı dalgalandırmak için gece gündüz demeden koşan uzman çavuşumuzun hatırasını gelecek nesillere aktarmak ve hatırlatmak, bu ülkeyi seven bizlerin ortak sorumluluğu ve görevidir. Katil örgütlerin ve işbirlikçilerin aramızdan aldığı Aybüke Yalçın ve Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu kardeşimize kıyanlar bilsin ki, siz sadece çocuklarımızın geleceğini aydınlatan genç bir fidanı ve ülkemizin geleceğini koruyan bir Mehmetçiği değil, çocuklarımızın geleceğini de katlettiniz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Açıklamanın yapıldığı yer

-Açıklamaya katılanlar

-Uçar'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/ BATMAN,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611148

========================================

14)FOÇA YERYÜZÜ PAZARI'NDA 'ZEYTİNİME DOKUNMA' EYLEMİ

İZMİR'in Foça İlçesi'ndeki, Uluslararası Slow Food Hareketince tescilli Yeryüzü Pazarı'nda, 7'nci kez TBMM gündemine getirilen ve gelen tepkiler üzerine komisyona geri çekilen 'Zeytincilik Yasa Tasarısı' protesto edildi. Her biri aynı zamanda zeytin üreticisi de olan Yeryüzü Pazarı'nda tezgah açan pazarcılar, döviz ve sloganlarıyla 'Zeytinime dokunma' dedi.

Foça Zeytindalı Grubu tarafından pazar günleri Yeni Park Alanı'nda kurulan Yerel Pazar, bu hafta tezgahlarını Zeytincilik Tasarısı karşıtı sloganlar içeren dövizlerle açtı. Lider Gül Girişmen ve arkadaşları saat tam 12.00'de tezgahları terkederek eylem yaptı. Zeytin'in ve zeytinyağının yörenin en önemli ürünlerinden olduğu, yöresel yemek ve salatalarla Nuh'un Ambarı (Ark of Taste) listesinde yer alan kaybolmaya yüz tutmuş yiyeceklerin hemen tamamında ana öğe olarak zeytin ve yağının kullanıldığını, hem bir yaşam biçiminin hem binlerce yılda edinilmiş bir kültürün unsurları olduklarına dikkat çeken Foça Zeytindalı Grubu üyeleri, zeytin alanlarına hiçbir şekilde dokunulmamasını istedi. Eyleme katılanlar, zeytin ağacının budanmış dal ve yaşlı bölümlerinden ürettikleri tabaklar, kaşıklar ve hediyelikleri de gösterdi.

'Zeytinime dokunma', 'Kahvaltıda santral yer miyiz?', 'Zeytinlikler yok olmasın', 'Bize bir zeytin ağacı yeter, betona yer yok', 'Zeytin?' yazılı dövizlerler taşınan eyleme, yazar Sevhan Beğendi de bir konuşma yaparak destek verdi. Beğendi, 'Alilerle Eleniler' adlı kitabımda Ali ile Eleni'nin çok uzun yıllar sonra zeytin ağacı sayesinde tekrar buluştuklarını, kavuştuklarını anlatıyorum. Zeytin ağacı bin yılların şahididir. Acıların, mutlulukların tanığıdır. Gelecek nesillere bırakılan en bereketli mirastır" dedi. Beğendi, zeytin ağacının bugünkü Atina'ya adının verilmesine ilişkin mitolojik öyküyü de katılımcılarla paylaştı.

Foça Yeryüzü Pazarı üretici üyeleri eylemin ardından düzenleme karşıtı sloganlarını yer aldığı dövizleri tezgahlarına tekrar iliştirerek satışa devam etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Eylemden görüntü

-Taşınan dövizlerden görüntü

-Yeryüzü Pazarı'nın görüntüsü

-Yazar Sevhan Beğendi'nin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA(İzmir),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611151

=====================================

15)ZEYTİNCİLİK YASASI İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI YAPTILAR

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, CHP Edremit İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda "Zeytinlik Yasa Tasarısı konuşuldu.

Toplantıda, CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, milletvekillerine çağrıda bulunup, "Zeytinin ne olduğunu, sadece tabakta kahvaltı mezesi veya bardakta yağ olmadığını, zeytinin bir kültür olduğunu burada bizimle beraber yaşarken göreceklerdir. Ben onlardan bunu görmeden, burada birlikte beraberce yaşamadan, bu kararı vermemelerini rica ediyorum" dedi. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da zeytincilik yasa tasarısının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda görüşülmesine tepki gösterdi.

CHP Edremit İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıda "Zeytincilik Yasa Tasarı" konuşuldu. Toplantıya CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Namık Havutça ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 'Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ikinci maddesinin tekrar görüşülmek üzere komisyona gönderilmesinin ardından, milletvekillerinin karar vermeden önce bölgede misafir olmalarını istedi. Zeytinin, insanlarla beraber yaşayabilen ender ağaçlardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Saka, "Çoğu ağaç arasında insan yaşamaya başladığında yok olur gider. Ama zeytin ağacına insan eli değdikçe, o zeytin ağacı daha güzelleşir, daha gürleşir ve daha bol verim vermeye başar. Onun için zeytinle insanı sanayi için birbirinden ayırmaya gerek yoktur" dedi.

"ZEYTİNLE İNSANI BERABER YAŞATALIM"

Başkan Saka, şöyle devam etti:

"Zeytinlikler arasına küçücük butik oteller yapılabilir. Zeytinle beraber insanı yaşatalım. Ama zeytinlikler arasına sanayi tesislerini, enerji tesislerini kesinlikle oluşturmayalım. Onun için bu yasayı teklif eden arkadaşlarımız gelsinler, milletvekillerimiz gelsin burada birkaç gün bizimle beraber yaşasınlar. Zeytinin ne olduğunu, sadece tabakta kahvaltı mezesi veya bardakta yağ olmadığını, zeytinin bir kültür olduğunu burada bizimle beraber yaşarken göreceklerdir. Onun için ben onlardan denemeden burada birlikte beraberce yaşamadan bu kararı vermemelerini rica ediyorum. 'Zeytinimizi lütfen özgür bırakın' diyorum. Biz, birlikte, beraberce mutluyuz. Birlikte yaşayarak daha çok uzun yıllar geçirmeye niyetliyiz ve zeytin ağaçlarımızı nasıl dedelerimizden aldıysak, geleceğe, torunlarımıza da bırakmak niyetindeyiz. Onun için bu işte hiç birbirimizi yormayalım."

"MADEN LOBİSİNİN BASKISI VAR"

CHP Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Namık Havutça ise zeytincilik yasa tasarısının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda görüşülmesine tepki gösterdi. "Halka rağmen, millete rağmen yasaları bu topluma dayatamazsınız" diyen Milletvekili Havutça, zeytin kanunun 6 defa değiştirilmeye çalışılıp, ret edildiğini söyledi. Havutça, "Ya siz Türk Milleti'nin bu halkın zekasıyla alay mı ediyorsunuz? 6 defa ret edilen aynı şekilde gelmiş. Bu düzenlemeler daha önce geldi. Biz bunu yaptığımız takdirde Türkiye'de zeytinciliğin ve zeytinin ölüm fermanı olacak. Sizin aklınıza sanayinin gelişmesi denince zeytinlik alanlar mı geliyor? Zeytinin olmadığı birçok yer de alternatif sanayi bölgeleri yapın. Ama sizin gözünüz İsviçre Alpleri'nden sonraki en zengin oksijen depolarına sahip olan ve insan sağlığının en güzel yaşatılabileceği, dünyanın ez lezzetli zeytinyağının üretildiği Kazdağları'ndaki ve Körfez'deki zeytinlik alanlarda. Çünkü üzerinizde maden lobilerinin baskısı var. Zeytin Yasası, denen bu ucubeyi, bölge halkımız zeytin üreticimiz istemiyor. Bunu isteyenler maden lobileri. Bir rant anlayışıyla karşı karşıyayız" dedi.

"ORTAK AKILDA ORTAK KARAR VERİLMELİ"

Milletvekili Havutça, "Türkiye'de sanayinin gelişmesiyle ilgili 98 maddelik yasa tasarısının içerisine 3 madde getirildi, üstelik Sanayi Komisyonu'nda. Daha sonra, bizlere ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek için bazı maddeleri çıkardılar. Zeytinlik alanları çoğalması için Bakanlık yetkilileri derhal bölgemizin en büyük üreticisi olan TARİŞ, Marmara Birlik, Ziraat Odaları, bölgede zeytin üretim alanlarında görevli belediye başkanlarıyla, akademik çevreler ile oturarak zeytinin ve zeytinciliği nasıl gelişebileceği noktasında ortak akılda ortak karar vermeliler. Tüm tohumlar, yabancı şirketleri tekeline geçmiştir. Genetiği tek teslim alınamayan binlerce yıldır bu topraklarda üretimine devam edilen zeytinlik alanlardır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Toplantıdan görüntü

-CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın konuşması

-CHP Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Namık Havutça'nın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT(Balıkesir),

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612003

=====================================

16)BAKAN ÖZLÜ'DEN ZEYTİN AĞAÇLARI ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti döneminde 72 milyon zeytin ağacı dikildiğini belirterek, "Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadroyuz. Teşekkür edilmesi gereken siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil" dedi.

Bakan Faruk Özlü, Düzce'nin Gümüşova ilçesi'nde belediye tarafından kapalı pazar yerinde düzenlenen iftar programına katıldı. Programa Bakan Özlü'nün yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, partililer ile vatandaşlar katıldı. Zeytin ağaçlarına karşı bir kanun çıkarılacağı yönünde hava oluştuğunu vurgulayan Bakan Özlü, "Referandum sonrasında büyük emeklerle hazırladığımız ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren üretim reform paketini meclis komisyonlarına sunup geçmesini sağladık. Son olarak Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeye başladık. Ancak muhalefet partilerinin bazı milletvekilleri ve maniple ettikleri çeşitli medya organları tasarıyı öylesine sabote ettiler ki, sanki bizler zeytinlik karşıtı bir kanun çıkaracakmışız gibi bir hava oluştu. Bizim dönemimizde tam 72 milyon zeytin ağacı dikilmiştir. Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadroyuz. Teşekkür edilmesi gereken siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil. Gerçekten enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Bugüne kadar Türkiye'deki zeytinlik sahalarının verimliliklerinin arttırılması, sahalarının geliştirilmesi yönünde bu çevrelerden bana öneri gelmedi. Bunlar Türkiye'yi tutmak isteyen, bunlar Türkiye'nin hamle yapmasını istemeyen çevreler. Maalesef insanların temiz duygularını kullanmak için gayret sarf ediyorlar. Hiç biri iyi niyetli değil" diye konuştu.

'KATAR BİZİM İÇİN HERHANGİ BİR ÜLKE DEĞİLDİR'

Bakan Özlü, Katar'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan söz konusu merkezler, 2013 Gezi olayları ile birlikte başlayan AK Parti hükümetini yıkma çabalarına açıktan destek verdikleri gibi 17-25 Aralık sürecine ve bir çok insanımızın şahadetine mal olan 15 Temmuz kalkışmasına tüm demokratik değerleri ayaklar altına almak pahasına en ufak bir ses çıkarmamışlardır. Biliyorsunuz Katar'da bir takım gelişmeler oluyor. Katar bizim için herhangi bir devlet değildir. Ülkemizin ve milletimizin haklı davalarında her zaman yanımızda olmuş, Arap körfezi ülkeleri arasında bağlarımızın en güçlü olduğu ülkedir. Rusya ile uçak krizi yaşadığımızda 'Size en ucuz doğalgazı biz göndeririz' diyen, 15 Temmuz gecesi hükümetimize ilk desteği veren bir ülkedir Katar. Bundan 15 gün önce Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı körfez ülkeleri inanılmaz bir şekilde tıpkı Amerika'nın elleri ile Katar'ı teröre destek veren ülke şeklinde tanımlayarak yaptırım kararı aldılar. Mübarek Ramazan ayında hangi müslüman ülke ambargolardan müslüman halkın etkileneceğini bile bile böyle bir yönteme başvurabilir. Aramızdaki kadim kardeşlik ilişkilerinden rahatsız olan kişiler, dindaş Suudi ve diğer ülkelerin damarlarına basarak Müslüman ülkeleri sınamak istemektedirler."Bakan Özlü, Gümüşova'da kıldığı teravih namazının ardından Düzce'den ayrılarak, Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-İftar programından detay görüntüler

-Bakan Özlü'nün açıklamaları

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE,

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612006

======================================

17)DİLENCİNİN ÜZERİNDEN 30 BİN TL, BANKA HESAPLARINDA İSE 450 BİN TL OLDUĞU BELİRLENDİ

BURSA'da bir caminin önünde dilenirken polisin şüphelenerek üzerini aradığı 56 yaşındaki Mehmet Cahit Özlatın'dan 30 bin lira nakit para çıktı. Öztalın'ın kontrol edilen banka hesaplarında ise 450 bin lira olduğu belirlendi. Zabıta ekiplerine teslim edilen Mehmet Cahit Öztalın'ın paralarına el konulurken Kabahatler Kanununa göre dilencilik yapmak suçundan 109 lira para cezası yazılarak serbest bırakıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan İl Müftülüğü'nün karşısındaki Şehreküstü Camii önünde dilencilik yapan bir kişiden şüphelenenler polis ve zabıta ekiplerini aradı. Bölgeye giden polis, dilenen 56 yaşındaki Mehmet Cahit Öztalın'ı Şehreküstü Zabıta Noktası'na götürdü. Burada yapılan üst aramasında Öztalın'dan altı ayrı poşet içinde bozuk paralar çıktı. Ceketinin ve pantolonunun iç bölümlerine özel cepler diktiren Mehmet Cahit Öztalın'ın üzerinde yapılan detaylı aramada 30 bin lira nakit para ile bir bankaya ayrı beş ayrı hesap cüzdanı çıktı. İncelemede banka hesaplarında toplam 450 bin Tl. olduğu belirlendi.

"HIRSIZLAR PARAMI ÇALAR DİYE KORKTUM"

Dilencilik yapmadığını ve banka hesabındaki paraların ise emekli maaşından kalan paralardan toplandığını öne süren Mehmet Cahit Öztalın'ın, "Üzerimdeki paraları ise evde hırsızlar çalar diye bırakmıyor üzerimde taşıyorum. Ben dilencilik yapmıyorum camiye dua etmek için geliyorum" dediği öğrenildi. Üzerindeki paralara Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla el konulan Mehmet Cahit Öztalın'a Kabahatler Kanunu'na göre "dilencilik yapmakö suçundan 109 lira para cezası uygulanarak serbest bırakıldı.

Öztalın'ın el konulan paraların kendisine verilmesi için hukuki mücadele başlatacağıın söylediği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Dilencinin yakalanması

-Üzerinden çıkan paraların sayılması

- Banka hesap cüzdanları

-Dilencinin zabıta ve polislerle konuşmas

-Dilenciye ceza yazılması

-Zabıta noktasından ayrılması

-Caminin görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

06.2017 - Haber Kodu : 170612007

=======================================================

18)EMİN ÇAPA: YENİ ÇAĞI KAÇIRANLAR YERYÜZÜNDEN SİLİNECEK

KANAL D'nin sabah haberlerini sunan Emin Çapa, Adana'daki söyleşide yaptığı konuşmada, "İmparatorluğumuz sanayi devrimini yakalayamadığı için yıkıldı. Daha sonra bu çağın özelliklerini alabildik. Ancak bu yeni bilimsel çağı kaçıranların böyle bir şansı olmayacak. Yeryüzünden silinecekler" dedi. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Çocuk ve Gençlik Korosu'nun kapanış konseri öncesi sahneye gelen Emin Çapa, bir söyleşi yaptı. Sanayi devriminin yakalayamadığı için Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkıldığını anlatan Çapa, "Girmiş olduğumuz yeni çağda artık bilgi aritmetik olarak değil geometrik olarak artıyor. Sanayi devrimini kaçırmış olsak da daha sonra bunun nimetlerinden yararlanabildik. Ancak bu yeni çağda böyle bir şans olmayacak. Bu çağa ayak uyduramayan, ülkeler ve insanlar tarih sahnesinden silinecek. Eğer çocuklarımızı geleceğin ihtiyaçlarına göre yetiştiremezsek, biz, çocuklarımız, ülkemiz ve insanlık kaybedecek" diye konuştu.

Dünyada yaşanan çeşitli bilimsel gelişmelerden örnekler veren Çapa, 3 boyutlu yazıcılarda insan organların bile basılacağını belirterek şunları söyledi: "Artık 3 boyutlu yazıcılar sayesinde her ev bir fabrikaya dönüşecek. Bu yazıcılarla yapılan yapay organla bir fare tam 3 ay yaşatıldı. 10 yıl önce evrenin haritasını yüzde 50 doğrulukla yapıyorduk. New Mexico'da kurulan bir teleskopla doğruluk payı artık yüzde 90'a çıktı. Bu teleskop faaliyete geçtikten tam bir ay sonra insanlığı ürettiği tüm astronomik bilgiden fazla bilgi üretti. Atacama Çölü'ne kurulan teleskoplar da her 5 günde insanlık tarihinin topladığı veriden fazla bilgi topluyor. OECD ülkeleri arasında PİSA testi yapılıyor. Bu test her ülkenin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bu testteki durumumuz çok kötü. Kendi dilinde okuduğunu anlamada 72 ülkeden 50'inci olan bir çocuk, bizi dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi arasına sokabilir mi? Bizim çocuklarımız salak değil. Sistem çocukları aptala dönüştürüyor. Bizim neslimiz aptal değil ama bir şey var. 'PİSA testleri bizi rezil ediyor. Artık girmeyelim' diye konuşuluyor Ankara'da. Bir sorun var ortada. Bu sorunu çözelim niçin testten çıkalım. Türkiye'de eğitim sorunu var. Bırakalım boş şeyleri geleceği inşa etmek, eğitimle ilgili bir şey." Söyleşinin ardından ÇDSO Çocuk ve Gençlik Korusu sezon kapanış konseri verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Emin capa'nın sunumu

Çocukların koro halinde şarkı söylemesi

Salondaki velilerin alkışlaması

Genel görüntü ve detay

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE-Eser PAZARBAŞI/ ADANA,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611159

=========================================================

19)VAN'DA 13 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU

VAN'ın İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından kentin en işlek caddesinde 13 bin kişiye iftar yemeği verildi.

İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediyesi, trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde 'Kardeşlik Sofrası' adı altında iftar yemeği veridi. Caddenin  2 kilometrelik bölümüne masa sandalye kurulurken iftara Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu ve 13 bin  kişi katıldı. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, iftar sofralarının Türkiye'ye bolluk ve bereket getireceğini belirterek, "İpekyolu'nda Ramazan atmosferini yaşıyoruz. Kardeşlik sofrasında bir araya geldik. İpekyolu Belediyesi olarak Ramazan etkinliklerimiz devam ediyor. Bugün de kardeşlik sofrasında 10 binden fazla insanımızı bir araya getirdik. 'Ramazan paylaşınca güzel' anlayışıyla Ramazan etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bu etkinliklerimizde bize destek olan Valimiz İbrahim Taşyapan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Ezanın okunmasıyla binlerce kişi aynı anda iftar açarak, okunan duaya 'amin' dediler. İftar açamayanların lokantalara yönlendirildiği program, daha sonra Nazilli Belediyesi Mehter Takımının sahne almasıyla devam etti. Mehter takımının ardından Vanlı sanatçı Ünal Zorer bir konser verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-İftar'dan görüntüler

-Röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat ÇAĞLAR/ VAN,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611157

========================================================

20)JANDARMANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE MOTOSİKLETLİ KUTLAMA

ANTALYA'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünde yaklaşık 250 motosikletlinin katılımıyla kortej düzenlendi. Kemer- Antalya arasındaki yaklaşık 50 kilometrelik korteje motorize jandarma timleri de eşlik etti.

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'inci yılı dolayısıyla Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından motosiklet korteji düzenlendi. Kortejde; Antalya İl Jandarma Komutanlığı Motosikletli Jandarma Asayiş Tim Komutanlıkları, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü, Akdeniz Motor Grubu, Honda PCX Grubu, Zalımlar Grubu, Antalya Kadın Motorcular Grubu, Atlılar Grubu, Pusatlar Grubu, Free Riders, Gold Wings Riders, Scoond, Türk Chopper Motor Kulübü, AKMOK, Pars ve Anica grupları yer aldı. Kemer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin de ailesiyle birlikte etkinliğe katıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda toplanan motosikletliler fotoğraf çektirirken, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diye haykırdı. Katılımcılara önünde Türk bayrağı, arkasında ise 'Antalya Jandarma' yazılı tişörtler dağıtıldı. Motorize jandarma timleriyle yaklaşık 250 motosikletlinin yer aldığı kortej Antalya'ya hareket etti. Farklı noktalarda bekleyen jandarma timleri de kortej geçişi sırasında güvenlik sağladı.

ANTALYA'DA ALKIŞLARLA KARŞILAMA

Motosikletlilerin korteji Antalya İl Jandarma Komutanlığı önünde son buldu. Motosikletli grubu, jandarma girişinde subay ve astsubaylar alkışlarla karşıladı. Burada toplu fotoğraf çekiminin ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, motosiklet kulüplerinin böyle bir etkinlik düzenlemesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'inci yıldönümünde yapılan korteje katılarak jandarmaya destek verdiklerini söyledi. Aynı kulüp sporcularından, Türkiye enduro motosiklet şampiyonu ve Avrupa üçüncüsü Burak Özdemir ise motosiklet sporcuları olarak Türkiye'de güvenliği sağlayan jandarmanın her zaman yanında olduklarını belirtti.

Motosikletli gruplar için verilen kokteylin ardından etkinlik sona erdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Kutlamalardan görüntüler

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN- Süleyman EKİN/ ANTALYA,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611136

===============================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor
    11:11 Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor

    İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenleyeceği Büyük Savunma Yürüyüşü'ne katılmak için 27 Nisan'da Ankara'ya gidecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların sorunlarını dile getirmek ve meslek onurunu savunmak amacıyla yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.

  • Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı
    11:10 Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı

    Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmada, yapay zeka modelleri ve doktorlar arasında oftalmoloji sınavı düzenlendi. GPT-4, 87 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Ancak, araştırmacılar yapay zekanın hala tam olarak yeterli olmadığını belirtti.

  • Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti
    11:09 Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti

    Yünsa, Türkiye Muhasebe Standardı 29 (TMS 29) dahil geçen yıl 544,2 milyon TL net kar elde etti. Şirket, 2023 yılında kuvvetli satış kanalı portföyü, etkin fiyatlama politikaları ve yüksek marka bilinilirliği ile güçlü bir performans sergiledi. Yünsa'nın 2023 yılı brüt karı, TMS 29 uygulanmış sonuçlara göre 635,8 milyon TL'ye ulaşırken, brüt kar marjı ise bir önceki döneme göre 1 puan artışla yüzde 29 oldu. Şirketin 2023 yılında yarattığı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) enflasyon muhasebesi standartları uygulandıktan sonra, 522,1 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise 2022 yılına göre 2 puan artarak yüzde 24'e geldi. Yünsa'nın sürdürülebilirlik anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar da dikkat çekti. Şirket, atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel elyaf karışımlı kumaş kullanım oranını artırdı ve 10 milyondan fazla pet şişenin kumaşa dönüştürülmesini sağladı.

  • Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu
    11:09 Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu

    Meta, yapay zeka asistanı Meta AI için Llama 3 tabanlı bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile Meta AI, daha fazla ülkede kullanılabilecek ve Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarına adapte olabilecek. Ayrıca Llama 3 güncellemesiyle birlikte Meta AI, Google ve Bing destekli arama sonuçları gösterebilecek, görüntü oluşturma süresi kısaldı ve görüntüleri gerçek zamanlı olarak GIF'e dönüştürebiliyor. Şirket ayrıca Meta AI'ı platformlarına entegre etmeyi ve Meta Quest VR gözlüklerinde kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

  • Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı
    11:08 Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı

    Hatay'ın Kumlu-Kırıkhan istikametinde bulunan Kazkeli mevkiinde, traktörün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek sulama kanalına devrildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü güvenli bir şekilde kurtardı. Yaralı, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor
    11:08 Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, daha önce meydana gelen çığ nedeniyle kapanan Bostancı köyü yolunu açmak için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yolda zorlu şartlarda ilerleyen ekipler, kepçenin yetersiz kaldığı noktalarda ekskavatör kullanıyor. Görevliler, kısa sürede yolu açmayı hedefliyor.

  • Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi
    11:07 Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Sosyal ve Toplumsal Faaliyet Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi.

  • İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi
    11:06 İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

    İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.


Advertisement