Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Bayram tatilinin 2 gün bilançosu: 56 kaza, 42 ölü, 251 yaralıRamazan Bayramı tatilinin ilk iki gününde yurt genelinde meydana gelen kazaların sayısı 56'ya çıkarken, ölü sayısı 42'ye, yaralı sayısı da 251'e yükseldi.

26.06.2017 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram tatilinin 2 gün bilançosu: 56 kaza, 42 ölü, 251 yaralı

Ramazan Bayramı tatilinin ilk iki gününde yurt genelinde meydana gelen kazaların sayısı 56'ya çıkarken, ölü sayısı 42'ye, yaralı sayısı da 251'e yükseldi.

Dünün saat 18.00'den sonra, gün içerisinde Gaziantep'te meydana gelen kazada yaralanan bir kişi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirirken, Hatay'da meydana gelen kazada 4 kişi öldü, Adıyaman'daki kazada ise 3 kişi yaralandı.

Böylece, bayramın ilk günü meydana gelen 20 kazada, ölü sayısı 15, yaralı sayısı ise 103 oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(HATAY)

------------------------

Ambulansın gidişi

Olay yerinde bekleyen polis araçları

Bekleyen ambulans

Haber-Kamera :

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Diyarbakır'da 6 yaşındaki kız çocuğunu taciz iddiası, halkı sokağa döktü

Polis, kalabalığa müdahale etti

DİYARBAKIR'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 6 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiası, halkı sokağa döktü. Yüzlerce kişi, caddeyi trafiğe kapatırken polis, kalabalığı sakinleştirmeye çalışıyor.

Merkez Bağlar İlçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan Kazım Karabekir Ortaokulu'nun bahçesinde oynayan 6 yaşındaki bir kız çocuğuna, dün akşam saatlerinde bir kişinin tacizde bulunduğu iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olayı haber alan kız çocuğunun yakınları ve mahalle halkı da okulun çevresinde toplandı. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar, tacizcinin içeride olduğunu öne sürüp, okula girmek istedi. Vatandaşların içeri girmesine izin vermeyen polise destek için, takviye ekipler gönderildi. Polis ekipleri, kalabalığı tacizcinin okulda olmadığını belirterek, sakinleştirmeye çalıştı.

Öfkeli vatandaşlar, Nükhet Coşkun Caddesi'ni trafiğe kapatarak tepki gösterdi. 'İdam isteriz' sloganları atan kalabalığın okul çevresinde bekleyişi devam ediyor.

POLİS, KALABALIĞA MÜDAHALE ETTİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 6 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiası üzerine toplanan kalabalık, kendilerine dağılmaları konusunda uyarıda bulunan polise taş ve maytaplı saldırdı. Bunun üzerine polis, biber gazlı müdahalede bulundu. Polisin gazlı müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçan öfkeli kalabalık, bir süre sonra taziz olayının gerçekleştiği iddia edilen okulun kapısı önünde yeniden toplandı.

Bir grup kadın ise Nükhet Coşkun Caddesi'nde oturarak, yolu araç trafiğine kapattı. Polisin konuştuğu kadınlar, eyleme son verince yol yeniden ulaşıma açıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, kalabalığın bekleyişi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Okulun giriş

-Okulun kapısı

-Güvenlik önlemi alan polis

-Zırhlı araçlar

-Öfkeli vatandaşların polisle tartışması

-Yolun trafiğe kapatılması

-Genel ve detay görüntüler

----------

Kadınların yolda oturması

Kalabalığın polise taşlı maytaplı saldırısı

Atılan bir maytabın patlama anı

Polisin gazlı müdahalesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================

Adana'da foseptik faciası: 4 ölü

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde evin bahçesinde, oturduğu foseptik çukurunun üstüne kapatılan tahtanın kırılması sonucu çukura düşen kadın ile, onu kurtarmaya çalışan 3 kişi, yaşamını yitirdi. Ölen 4 kişinin metan gazından zehirlendikleri şüphesi üzerinde duruluyor.

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Aladağ İlçesi Meydan Yaylası Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde meydana geldi. 40 yaşlarındaki Serpil Kurt, kiracı olarak oturduğu evin bahçesinde, foseptik çukurunun üzerine kapatılan tahtanın üzerine oturup komşularıyla sohbet etmeye başladı. Ancak bu sırada tahta kırıldı, Serpil Kurt çukura düştü. Diğer kadınlar, panik içerisinde çığlıklar atınca, evsahibi 54 yaşındaki Erol Köse, yardıma koştu. Önce Köse, ardından da yaylacılar 37 yaşındaki Harun Cihan ile kardeşi 33 yaşındaki Cihat Cihan, foseptik çukuruna indi. Ancak Serpil Kurt ile yardımına koşan 3 kişi, bir daha yukarı çıkamadı.

Bunun üzerine köylüler, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine, jandarma, sağlık ve Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi.

CESETLERİNİ İTFAİYE ÇIKARDI

Çukura inen itfaiye ekipleri, Serpil Kurt, Erol Köse ve Cihat ve Harun Cihan kardeşleri yukarı çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, 4 kişinin de yaşamını yitirdiği belirlendi.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesetler, İl Jandarma Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterle yayladan alınarak, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Olayı haber alıp Adli Tıp Kurumu'na gelen ölenlerin yakınları, gözyaşı döküp sinir krizleri geçirdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da Meydan Yaylası'na giderek, olayla ilgili bilgi aldı.

METAN GAZI ZEHİRLENMESİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Serpil Kurt ile kendisini kurtarma yalışan 3 kişinin metan gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiği üzerinde durulurken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Çevrede bekleyen polisler

Ambulansların gelişi

Cenazelerin indirilmesi

Ölenin yakını bir kadın morğa bakarken

Yakınlarının ağlaması

Haber-Kamera: Ahmet ÖZMEN/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Denizli'de orman yangını

DENİZLİ'nin Güney İlçesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahale ediyor.

Dün saat 14.30 sıralarında, Denizli'nin Güney İlçesi'ndeki Cindere Barajı yakınlarında bulunan ormanlık alandan, henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükseldi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına, Orman Bölge ve itfaiye ekipleri karadan müdahale etti. Ekiplerin ulaşamadığı dağlık alana yayıyan alevlere ise yangın söndürme uçaklarıyla müdahale edilmeye başlandı. Ekiplerin, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Denilzi'nin Güney İlçesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangına, bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle Fethiye ve Marmaris'ten gelen 2 yangın söndürme uçağı ve Muğla ile İzmir'den gelen 4 yangın söndürme helikopteriye müdahale edildi. Uçaklar ve helikopterler Cindere Barajı'ndan aldıkları suyu yangın bölgesine boşalttı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu alevler, saat 21.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

AYDIN'DA 50 DÖNÜMLÜK ZEYTİNLİK ALAN YANDI

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde, atılan sigara izmaritinden 50 dönümlük zeytinlik alan yandı.

Yangın, Atça ile Kılavuz Mahallesi arasında bulunan Ballık Mevkii yakınlarında dün saat 13.30 sıralarında çıktı. Sigara izmaritinin neden olduğu belirtilen yangın, rüzgarında etkisiyle çevreye yayıldı. Bölgeden dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirildi.

Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve Aydın Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler, arazi şartları nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandı. Kuyucak Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen yangın söndürme helikopteri alevlere havadan müdahale etti. Yangın yoğun çabaların ardından kontrol altına alınırken, 50 dönüm zeytinlikte asırlık ağaçlar da kül oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

DENİZLİ

Yangın bölgesindeki dumandan görüntü

Helikopterlerden görüntü

Helikopterlerin su boşaltmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN-Burhan CEYHAN/ DENİZLİ - SULTANHİSAR(Aydın),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Suriyeli 25 kişinin kaldığı evdeki yangında can pazarı

ADIYAMAN'da, Suriyelilerin konakladığı 2 katlı binanın üst katında çıkan yangında mahsur kalan 24 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangında balkondan atlayıp yaralanan 1 kişi ile dumandan etkilenen 5 kişi hastanede tedaviye alındı.

Yangın, gece saatlerinde Turgut Reis Mahallesi'nde çıktı. Suriyeli 25 kişinin kaldığı, 2 katlı binanın üst katında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın sırasında paniğe kapılıp balkondan atlayan Haşim Hinduavi yaralandı. Mahsur kalan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 24 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yangında dumandan etkilenen Sabiha Ahmet, Maha Hamedi, Emmun Hinduavi, Halid Husno ve Fattum Muhammed ile balkondan atlayıp yaralanan Haşim Hinduavi, ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Haşim Hinduavi'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yeri

Polisin önlem alması

İtfaiye erlerinin müdahale etmesi

Balkondan atlayan Suriyeli ambulansa alınması

Yangından etkilenenler

Çevre binalardan seyredenler

Suriyeli çocuğun olayı anlatması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Çukurca'da PKK'dan taciz ateşi: 1 asker şehit

Çukurca şehidine hazin tören

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde bayram günü PKK'lı teröristlerin açtığı taciz ateşinde 1 asker şehit oldu. Teröristlerin saldırısının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, teröristlerin açtığı ateşle yaralanıp hastaneye kaldırılan askerin doktorların tüm çabasına karşın şehit olduğu belirtildi. Açıklama şöyle: "25.06.2017 günü İlimiz Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesinde bulunan görevlilerimize yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz ateşi sonucu 1 askeri personel yaralanmış, sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

ÇUKURCA ŞEHİDİNE HAZİN TÖREN

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin taciz ateşinde şehit olan piyade uzman çavuş 28 yaşındaki Mete Yahşi için, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, şehidin eşi Yasemin ile 3 yaşındaki kızı Miray katıldı.

Törende şehit uzman çavuş Mete Yahşi'nin özgeçmişi ve ardından dua okundu. Daha sonra şehit Yahşi'nin cenazesi, bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak tekbirler eşliğinde helikoptere bırakıldı. Tören boyunca gözyaşı döken Yasemin Yahşi, kızı Miray ile birlikte şehit eşi Mete Yakşi'nin cenazesiyle birlikte, helikopterle Van'a gitti.

Şehit uzman çavuş Mete Yakşi'nin cenazesinin, buradan da askeri uçakla memleketi Samsun'a gönderileceği belirtildi.

MİRAY BEBEK YÜREKLERİ DAĞLADI

Törende ilk olarak şehidin öz geçmişi ve ardından dua okundu. Daha sonra Şehit Uzman Çavuş Yahşi bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak memleketi Samsun'a gönderilmek üzere tekbirler eşliğinde helikoptere bırakıldı. Şehidin eşi Yasemin ve 3 yaşındaki kızı Miray'ın törende gözyaşı dökmesi ardından da şehidin helikopterdeki tabutunun başında oturmaları yürekleri dağladı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: HAKKARİ,

===========================

Samsun'a bayram günü şehit ateşi düştü

HAKKARİ'de PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin acı haberi Samsun'daki baba evine ateş düşürdü. Ramazan Bayramı nedeniyle Ladik İlçesi'ndeki köylerine giden baba Orhan ve Anne Nazmiye Yahşi acı haberi alınca yıkıldı.

Hakkari'de PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerce çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin memleketi Samsun'daki baba evine ateş düşürdü. Şehidin İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki baba evine acı haberi ulaştı. Şehidin dedesine Uzeyir Yahşi'ye görevliler tarafından şehit haberi verildi. Baba Orhan ve Anne Nazmiye Yahşi'nin ise Ramazan Bayramı nedeniyle Ladik İlçesi'ndeki Karaptal Köyü'ne gittiği acı haberi de burada öğrendikleri belirtildi. Evlatlarının şehadet haberini alan anne ve baba yıkıldı. Kent merkezindeki evlerine gelmek üzere yola çıktı. Şehidin eşi Yesemin Yahşi'nin ise kızı 3 yaşındaki Miray Yahşi ile birlikte Hakkari'de olduğu eşinin acı haberini de burada aldığı belirtildi. 2014 yılında göreve başlayan Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin en son 1 ay önce baba evine izne geldiği belirtildi. Acı haberi alan yakınları ise şehidin baba evine koştu. Şehidin bir kardeşinin olduğu belirtildi.

VALİLİK: TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMAYARAK ŞEHİT OLMUŞTUR

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, teröristlerin açtığı ateşle yaralanıp hastaneye kaldırılan askerin doktorların tüm çabasına karşın şehit olduğu belirtildi.Valilikten yapılan  açıklama şöyle: "25.06.2017 günü İlimiz Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesinde bulunan görevlilerimize yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz ateşi sonucu 1 askeri personel yaralanmış, sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." Şehit asker için akşam saatlerinde tören yapılacağı belirtilirken, bölgedeki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Şehiden baba evinden detay

-Şehnidin yakınlarından detay

-Askerleri görevlilerin şehit haberini vermeye gelmesi

-Askeri görevlinin şehidin kardeşine Ethem Yahşi'ye sarılması

-Şehidin eşi ve kızının fotoğrafları

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Maçka'da PKK'dan bombalı saldırı: 2 asker hafif yaralı

TRABZON'un Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler, önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, devriye görevi yürüten askerlerin geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 2 asker hafif yaralandı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında, Samandıra Yaylası'nda meydana geldi. Bölgede devriye gezen jandarma ekibinin geçişi sırasında, PKK'lı teröristler, pet şişe içerisine yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, şarapnel parçalarının ayaklarına isabet ettiği jandarma erler Halit Öztürk ile Ümit Fidan yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye jandarma özel harekat timleri ile ambulanslar sevk edildi.

Yaralı askerler, ambulanslarla Maçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalelerinin ardından da Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bombalı saldırı sonrası yaralı askerlerin yardımına koşan ilçe sakinlerinden Nizam Tüfekçi, "Patlayıcı pet şişenin içerisindeymiş, patlamayla birlikte şarapnel parçaları dağılmış. İki asker de ayağından yaralandı. Patlamayı duyunca oraya gittik, çok şükür askerlerin durumları iyi" dedi.

Altındere Vadisi'nden, Samandıra Yaylası'na giden yol zırhlı araçlarla ulaşıma kapatılırken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Hastane önünden görüntüler

-Nizam Tüfekçi konuşma

-Detaylar

Haber-Kamera: FATİH TURAN/ TRABOZON,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Mayınlı arazi yakınındaki yangın korkuttu

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriye sınırı yakınındaki arazide, çocukların patlattığı maytaptan çıkan kıvılcımla  yangın çıktı. Mayınlı araziye yakın bölgedeti otulukta çıkan yangın, İtfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

İddiaya göre, Hürriyet Mahallesi'nde çocukların dün akşam saatlerinde patlattığı maytaptan çıkan kıvılcım, sınır hattındaki mayınlı arazi yakınlarında bulunan otları tutuşturdu. Bölgedeki mayınlar nedeniyle paniğe yol açan ot yangınına, ihbarla gelen itfaiye ekibi müdahale etti. Ekiplerin müdühalesiyle söndürülen yangın nedeniyle gökyüzünü duman kapladı. Güvenlik güçleri de olay yerinde incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mayın tarlasında çıkan yangın

İtfaiyenin müdahalesi

Genel görüntü ve detaylar

Haber-Kamera: Hadi KURT/ ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

TIR, saman ve benzinle kundaklandı

ADANA'da park halindeki bir TIR, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saman ve benzinle yakılarak kundaklandı.

Olay, saat 04.00 sıralarında meydana geldi.İddiaya göre,merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde sokak üzerinde park halinde bulunan 01 BB 210 plakalı TIR'ın motor kısmına saman konularak yakıldı. Çevredekilerin duman çıktığını fark etmesi üzerine,hemen İtfaiye ve polis ekiplerine haber verildi. Sesk edilen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürdü.TIR'ın motor kısmında hasar meydana gelirken,sürücü İbrahim Doğan "Motor kısmına saman ve benzin dökerek yakmışlar" diyerek,polislerin çalışmasını izledi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yakılmak istenen tır

Motor kısmındaki saman

İnceleme yapan polisler

Araç sürücüsünün konuşması

Sokak içerisindeki polis aracı

Haber-Kamera: Ahmet ÖZMEN/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Tartıştığı 2 kişiyi tabancayla vurarak öldürdü

ÇORUM'un Alaca İlçesi'nde bayramlaşmak üzere bir araya gelip, otomobilde sohbet eden İsmet Yıldız ile Salih Çetinkaya, tartıştıkları Kahraman Koca tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Olay, dün akşam saatlerinde Alaca İlçesi Denizhan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde meydana geldi. 61 yaşındaki İsmet Yıldız ile 60 yaşındaki Salih Çetinkaya, bayramlaşmak üzere buluşup, park halindeki otomobilde sohbet etmeye başladı. Bu sırada ikilinin husumetli olduğu 70 yaşındaki Kahraman Koca yanlarına geldi. Burada Yıldız ve Çetinkaya ile Koca arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kahraman Koca, yanındaki tabancasını çekip, Yıldız ve Çetinkaya'ya ateş etti. Salih Çetinkaya araç içerisinde, İsmet Yıldız da kaçmaya çalışırken kaldırım üzerinde vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti.

Yıldız ve Çetinkaya'nin cesetleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Polis, daha önce silahla adam yaralama suçundan sabıkalı olan Kahraman Koca'yı yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Olay yeri cesetler

-Jandarma polis görüntü

-İtfaiye ekiplerinin  kanları yıkaması

-Kalabalıktan görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

2 kuzen, kapanan mermer ocağında oluşan gölette boğuldu

KONYA'nın Bozkır İlçesi'nde evlerinin 500 metre ilerisindeki, kapanan mermer ocağına ait çukurda oluşan gölete serinlemek için giren 13 yaşındaki Berna Zeybek ile aynı yaştaki kuzeni Ahmet Demir, boğularak can verdi.

Olay, dün saat 12.00 sıralarında Bozkır İlçesi'nin eskiden belde statüsünde olan Sorkun Mahallesi'ndeki Heseli Yaylası'nda meydana geldi. Konya'da oturan Ahmet Demir, ağabeyi 15 yaşındaki Mehmet Demir, anne ve babasıyla birlikte bayram tatili için Heseli Yaylası'na gitti. Dün aileleriyle ve akrabalarıyla bayramlaşan Ahmet Demir, ağabeyi Mehmet Demir ve kuzeni Berna Zeybek evlerinin yaklaşık 500 metre ilerisindeki yaklaşık 3 yıl önce kapatılan mermer ocağının bulunduğu alana gitti. Ahmet Demir ve Berna Zeybek, hiçbir güvenlik önlemi alınmayan mermer ocağına ait yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurda su birikintisiyle oluşan gölete girdi. Ahmet Demir ve Berna Zeybek, suda batmaya başladı. Durumu fark eden Mehmet Demir, suya atlayıp kardeşi ve kuzenini kurtarmaya çalıştı. Başarılı olamayınca eve koşarak babası Memiş Demir ile Berna Zeybek'in babası Osman Zeybek'e haber verdi. Ailede çocuklarını kurtarmak için koşarak kapanan mermer ocağı alanına gitti. Osman Zeybek, suya atlayıp iki çocuğu da kurtarmak istedi ancak o da başarılı olamadı. Uzun uğraşlar sonucu Berna Zeybek'in cansız bedeni sudan çıkartıldı. Ardından jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı dalgıçların yaptığı arama-kurtarma çalışma sonucu Ahmet Demir'in de cansız bedeni sudan çıkartıldı.

Aileler, kurtarma çalışmaları sırasında sinir krizi geçirdi. Göletin kenarında iki çocuğa ait kıyafetler dikkat çekti. İki kuzenin cesedi otopsi için Bozkır Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Göletten detay

Ekiplerin arama kurtarma çalışması

Ahmet Demir'in cesedinin çıkartılması

Ailelerden detay

Genel ve detay

Haber-Kamera: Tolga YANIK-Hüseyin DUMRU/ KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Elazığ'da arının soktuğu kadın yaşamını yitirdi

ELAZIĞ'da arefe günü yakınlarının kabir ziyaretine gittiği mezarlıkta arı sokan 43 yaşındaki Ayten Küçükarslan, hayatını kaybetti.

Asri Mezarlığı'ndaki yakınlarının kabir ziyaretine giden 2 çocuk annesi Ayten Küçükarslan'ı, kolundan arı soktu. Fenalaşan Küçükarslan, yanındaki eşinin çağırdığı ambulansla Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Ayten Küçükarslan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Yakınları tarafından alınan Ayten Küçükarslan'ın cenazesi, dün Hacı Remzi Cami'inde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Cenazenin camiye getirilişi

-Cenaze namazının kılınışı

-Yapılan dualar

-Cenazenin camiden götürülüşü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

4'üncü katta mahsur kalan kadını itfaiye kurtardı

ANTALYA'da 5 katlı apartmanın 4'üncü katında mahsur kalan Rus uyruklu Natalia Y.'yi itfaiye kurtardı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 659 Sokak üzerindeki Hacı Osman Tez Yörük Osman Apartmanı'nda meydana geldi. Rus uyruklu Natalia Y., kaldığı dairenin balkonuna çıkarak, yoldan geçenlere içeride mahsur kaldığını söyledi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Natalia Y., birlikte kaldığı adamın uyuduktan sonra kapıyı kilitleyerek evden ayrıldığını söyledi. Çilingir bulamayan polis, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan yardım istedi.

Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri yangın merdiveni ile mahsur kalan kadını kurtardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Apartmanın dış plan görüntüsü

İtfaiye aracının gelişi

Polis aracının görüntüsü

Kadının çalışmaları izlerken görüntüsü

Polislerin görüntüsü

İtfaiye ekibinin kadını sepetle aşağıya indirmesi

Kadının basın mensuplarının sorularını cevaplamaması

Polis kadından bilgi alırken görüntüsü

Detaylar

Haber-Kamera: Süleyman EKİN-Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Babası, Ceylin'in mezarını ziyaret etti

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun evinde cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in babası 36 yaşındaki Murat Atik, bayramın ilk günü kızının mezarını ziyaret etti.

Ödemiş'te evlerinin önündeki parkta oyun oynarken kaybolan ve 3 gün sonra komşusunun evinde cesedi bulunan Ceylin Atik'in babası Murat Atik, Bayramın ilk günü kızının mezarını ziyaret etti. Ceylin'in mezarı başında dua eden baba Murat Atik, "Ceylin kızımız sadece bizim değil, Ödemiş'in kızı, İzmir'in kızı, Türkiye'nin kızı oldu. Yani burada yatan sadece benim kızım değil, Türkiye'nin kızı. Sözün bittiği yer, kelimenin bittiği yer. Diyecek sözüm yok. 10 Haziran'dan beri hayatımız allak bullak oldu" dedi.

Kızının cennete gittiğini söyleyen Murat Atik, "Allah bunları yapanlara gün ışığı dahi göstermesin, bunu yapanlar hemen ölmesinler. Böyle bir acının tarifi yok, zaten mümkün değil" diye konuştu.

'MEZARLARININ AÇILMASINI İSTİYORUM'

Cinayet zanlısı Şükriye Türkmen'in daha önce ölen çocuklarının mezarlarının açılmasıyla ilgili olarak da konuşan Murat Atik, "Biz avukatla konuştuk. Bu mertebedeki otopsi raporlarının zaman alacağını söyledi. İki tane çocuğu 5 yaşında olan kanepeden düşmüş ölmüş, 13 aylık çocuk da ciğerine reçel parçası yapışık kalmış. Otopsi raporunda bu geçmiş. Ne kadar araştırıldı? Mezarlarının açılmasını istiyorum. Bu çocuklarınki de candı, bunlar da çocuktu. Onların da yaşamaya hakkı vardı. Belki o çocuklar yaşasaydı benim çocuğum bugün burada yatmayacaktı. Bu işin arkası araştırılsın" dedi.

'AĞABEYİNİN DÜĞÜNÜNDE GELİNLİK İSTEMİŞTİ'

Kızımın mezarını her gün ziyaret ettiğini belirten Atik, "Her gün geliyorum, kızımın başında ağlıyorum. Bilerek buraya oturuyorum. Kızımın başı burada, beni buradan görür diye. Ne yapsan da geri gelmez. Bütün adli işlemlerin; mezar açılacaksa mezar, hepsinin yapılmasını istiyoruz. Gereken neyse devletimiz ilgilensin. Böyle hastalar varsa ilgilenilsin. Bunu yapan insan olamaz. Hayvana zaten yakıştıramıyorum. Kızım ağabeyinin düğününde gelinlik istemişti. Gelinliğini tabutun üstüne koymak zorundaydık. Biz düğünümüzü nasıl yapalım, şenliğimizi nasıl yapalım. Bayramımızı nasıl yaşayalım. Ben daha babamın evine gidemedim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Baba Murat Atik ile röportaj

Ceylin'in mezarından görüntü

Ceylin'in mezarına ziyaret edenlerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ(İzmir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Kapıkule'de 20 kilometre TIR kuyruğu

EDİRNE'de Avrupa ülkelerine gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar 3 günde 20 kilometre kuyruk oluşturdu. Ramazan Bayramı'nı kuyrukta karşılayan TIR sürücüleri birbirleriyle bayramlaştıktan sonra 35 dereceyi bulan sıcak havada sıkıntılarına dikkat çekmek için asfalta yumurta kırıp pişirdi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden aldıkları ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'ların 3 gündür bekleyişi devam ediyor. Ramazan Bayramı'nı kuyrukta bekleyerek karşılayan TIR sürücüleri ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerin bayramda kapalı olmasından dolayı zor günler geçirdiklerini söyledi. Ramazan Bayramı buruk yaşayan sürücüler, sırada bekleyen diğer sürücülerle bayramlaşıp, aileleriyle de telefonda bayramlaştı.

Almanya'ya gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda bekleyen TIR sürücü Murat Tunç, 2 gündür sırada beklediğini ifade ederek, "Bayramı ailemizden uzak sınırda kuyrukta giriyoruz. İki gündür burada bekliyoruz ama hala sıra gelmedi. Burada bizim gümrükte sorun oluyor kapı çok yavaş çalışıyor. Burada perişan halde bekliyoruz. Bize kimse bir şey söylemiyor. Sınırda araçlarımıza mülteci binmesin diye uyamıyoruz. Yetkililerden sorunlarımıza çare bulmasını istiyoruz" dedi. Diğer TIR sürücüsü Gökhan Metin, ise Ramazan Bayramı'nı kuyrukta karşıladığı için üzgün olduğunu belirterek, "Bayrama kuyrukta girdik. Hava çok sıcak ekmek ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız tesisler alışveriş yerleri kapalı. Tuvalet yok burada sıralarda bitmiyor en azından tenekenin içinde yaşam mücadelesi veren bize, yetkililer çare bulsun" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan aldığı mobilya yükünü Belçika'ya götürmek için yola çıkan Bilal Çayır, da sırada bekleyen sürücüler için seyyar tuvaletler kurulması gerektiğini söyledi. Çayır, "Yetkililerden seyyar barakalar kurulup tuvalet banyo gibi temel ihtiyaçlarını insan gibi giderebilecekleri imkanların sunulmasını istiyoruz. Sorunumuz büyük hepimizin derdi aynı. Bize Türk yetkililer sahip çıkmıyor. İki taraf bir birlerini suçluyor ama olan bize oluyor. Bayramda burada aç susuz bekliyoruz. Biz normalde sınır geçmemiz gerekiyordu, öyle hesaplıyorduk. Tuvalet yok, banyo yok, ekmek AŞ yok. Açlıktan öleceğiz neredeyse. Burada kimse bize sahip çıkmıyor. Kimse ne olduğundan bize söylemiyor, burada bekliyoruz. Burada yetkililerden çok şey istemiyoruz, insan gibi tuvalet ve genel ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz şeyler istiyoruz" dedi.

SICAK ASFALTTA YUMURTA PİŞİRDİLER

Üç gündür kuyrukta bekleyen sürücüleri, 35 dereceyi bulan sıcak havada olumsuz etkiledi. Sıcak havada perişan olduklarını anlatan sürücüler, sıkıntılarına dikkat çekmek için asfaltta yumurta pişirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kapıkule Sınır Kapısı yetkilileri kuyruğun, Bulgaristan tarafının yavaş işlem yapmasından kaynaklandığını ifade ederken, Kapıkule'nin yanı sıra Bulgaristan'a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli de TIR kuyruğu 10 kilometreyi geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Araç içinden TIR kuyruğu

-TIR'lardan genel detay

-TIR Sürücüleri ile röp

-Sürücülerin asfalta yumurta kırmaları

-Muhabir Ali Can ZERAY, anonsu

-Kapıkule tabelası

-Türkiye tabelası

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/ EDİRNE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement