Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

1)KILIÇDAROĞLU: BİZİ SUÇLAMASINLAR, DİNLESİNLERCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaletli bir yönetim istediklerini belirterek, "Adaletli bir devlet istiyoruz, adaletli bir toplum istiyoruz.

02.07.2017 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KILIÇDAROĞLU: BİZİ SUÇLAMASINLAR, DİNLESİNLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaletli bir yönetim istediklerini belirterek, "Adaletli bir devlet istiyoruz, adaletli bir toplum istiyoruz. Adaletin egemen olduğu hepimizin rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Bu açıdan umuyorum bizim Adalet Yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saat 07.00'de Sakarya'nın Erenler İlçesi Dörtyol mevkiindeki mola yerinde açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, Sivas katliamında ölenleri anarak, "Adalet Yürüyüşümüzün 18'inci günündeyiz. Bugünümüzde hayırlı olur inşallah. Son derece kararlı, azimli, bilinçli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşümüze destek veren vatandaşlar da bizim arzu ettiğimiz gibi her türlü provokasyona karşı duyarlılıklarını koruyorlar. O nedenle o yurttaşlarıma da içten teşekkürlerimi gönderiyorum. Bugün 2 Temmuz Sivas katliamında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Adalet arayışları hala devam ediyor. Bizim bu Adalet Yürüyüşü'nün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden birisidir. Bu bağlamda hiç kimsenin inancından, kimliğinden, siyasi görüşünden ötürü suçlanmaması krimalize edilmemesi bizim en büyük arzumuzdur. İnsanı düşünceleri ile kabul edip, fikirleriyle kabul edip, baş tacı etmeliyiz. Onlar ne zaman düşüncelerini açıklarlarsa bu düşüncelere hepimiz ortaklaşa saygı göstermeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ama birlikte yaşama irademizi birlikte ortaya koymak zorundayız" dedi.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN ADALET

1 milyon taşeron işçisinin kadrolu çalışmak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Dün taşeron işçileri aramızdaydı. Onlar da adalet istiyorlar. Onlar diyor ki bize söz verildi, bize kadro verilecekti, ne olursunuz bunu bir kez daha dile getirin Adalet Yürüyüşü'nde. 1 milyonu aşkın taşeron işçisinin adalet talebini yine bu sabah saat 07.00'de hepinizin huzurunda dile getiriyorum. Onlar için de adalet istiyorum. Onlar da çalışıyor, üretiyor ve alın teri döküyorlar. Onlar da kadrolu çalışmak isterler ve iş güvenceleri olmasını isterler. Dolayısıyla adalet isterler ve adaleti sağlamak zorundayız" diye konuştu.

BİZİ SUÇLAMASINLAR BİZİ DİNLESİNLER

Kendilerinin suçlanmamasını, dinlenilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sevgili peygamberimizin şöyle bir hadisi şerifi var; 1 gün adaletli davranmak 60 yıllık ibadetten üstündür. Sadece 1 gün. Biz bir gün değil, hepimiz adaletli davranalım diye yürüyoruz. 1 gün bile değil. Hepimiz bize destek veren tüm yurttaşlarımız adaletli bir yönetim istiyoruz. Adaletli bir devlet istiyoruz, adaletli bir toplum istiyoruz. Adaletin egemen olduğu hepimizin rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Bu açıdan umuyorum bizim Adalet Yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Suçlamak yerine dinlemek bir yöneticinin temel görevidir. Niçin biz yürüyoruz? Hangi gerekçeyle yürüyoruz? Bize yapılan tüm hakaretlere rağmen neden sessiz kalıyoruz? Neden inançla ve kararla adalet adalet adalet diyoruz. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız"

Kılıçdaroğlu bölücü terör örgütü tarafından öldürülen Ak Partili yöneticiler için başsağılığı dileğinde bulunarak, "Biz teröre karşıyız. İki Adalet ve Kalkınma Partili yönetici doğuda terör örgütü tarafından katledildi. İki yöneticinin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Siyasal partinin Adalet ve Kalkınma Parti'nin yöneticilerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah'tan rahmet dileklerimizi iletiyoruz. Yine diyoruz ki terör kimden nereden ve nasıl gelirse gelsin hep birlikte onurlu bir şekilde teröre karşı durmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Tıpkı adaleti savunduğumuz gibi" dedi.

Sivas Divriği'nden gelen kadınlar Kemal Kılıçdaroğlu'na açıklamasının ardından çiçek vererek, yürüyüşe katıldı. Hava sıcaklığı nedeniyle bugün yürüyüş 1 saat erkene alınırken, bugün 7.3 kilometre, 6.5 kilometre ve 3.7 kilometre olmak üzere 17.5 kilometre yürünerek Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne ulaşılacak.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kılıçdaroğlu nun açıklamaları

Ergün AYAZ-Aziz GÜVENER-Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), -

=========================================================

2) PKK'LI TERÖRİSTLER, AK PARTİ ÖZALP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISINI ÖLDÜRDÜ

VAN'ın Özalp İlçesi'nde PKK'lı teröristler, evini basıp silah zoruyla kaçırdıkları AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'yi başka bir mahalleye götürerek vurdu. Ağır yaralanan Ahi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay, dün saat 22.30 sıralarında ilçeye bağlı Boğazkesen Mahallesi'nde meydana geldi. PKK'lı teröristler, aynı zamanda eski mahalle muhtarı olan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin evine geldi. Silah zoruyla içeri giren teröristler, Ahi'yi dışarı çıkarıp araca bindirerek Şemsettin Mahallesi'ne götürdü. Teröristler burada, Ahi'yi indirip uzun namlulu silahla birkaç el ateş ederek vurdu.PKK'lılar kaçarken, silah sesleri üzerine olay yerine giden mahalle sakinleri, Aydın Ahi'yi kanlar içerisinde buldu. Ağır yaralı olarak özel araçla Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.Olayın ardından bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

AK PARTİ LİCE İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

PKK'lı teröristler, önceki gece de Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde evininin önünde pusu kurdukları Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan'a saldırı düzenlemişti. Saldırıda Mercan yaşamını yitirirken, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Aydın Ahi nin fotıları

HABER: Orhan AŞAN/ VAN,

==============================

3)ULUDERE'DE ÇATIŞMA: 1 KORUCU ŞEHİT, 3 KORUCU YARALI

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 korucu şehit oldu, 3 korucu da yaralandı.Uludere İlçesi Hilal Beldesi kırsalında bugün saat 01.00 sıralarında güvenlik güçleriyle bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte, güvenlik korucusu Serhat Benek şehit oldu, korucular Sait ve Hüseyin Babat ile Ferit Kara yaralandı. Yaralı korucular, olay yerine sevk edilen helikopterle bölgeden alınarak Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Olayın ardından bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

HABER: ŞIRNAK,

===============================================================

4)GELİN VE DAMATLA BİRLİKTE 143 KİŞİ, DÜĞÜN YEMEĞİNDEN ZEHİRLENDİ

ARDAHAN'da bir kır düğününde ikram edilen yemekten yiyen, gelin ve damadın da aralarında bulunduğu 143 kişi zehirlendi. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki, 65 hane ve 170 nüfuslu Değirmenli Köyü'nde Mustafa Ünal ve Gelin Nurcan Ünal, yapılan kır düğünüyle hayatlarını birleştirdi. Düğünde davetlilere tavuk eti, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Ancak bir süre sonra gelin ve damat ile davetlilerde ateş, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri görülmeye başlandı. Damat Mustafa Ünal ve gelin Nurcan Ünal ile birlikte 143 kişi, özel araçlar ve ambulanslarla Ardahan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, serum tedavisi uygulandı. Zehirlenenlerin hayati tehlikesinin olmadığı, ancak kontrol altında tutulacağı belirtildi.

Gelin Nurcan Ünal, "Yediğimiz yemekten zehirlendik. En mutlu günümüz bize zehir olduö diye sitem etti.

Uzman Doktor Mehmet Çalar Özgür, besin rahatsızlananlara besin zehirlenmesi teşhisi konuduğunu söyledi.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise, "Akşam saatlerinde yaşanan zehirlenme vakası nedeniyle gerekli soruşturma başlatıldı. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre hayati tehlikesi olan yok. Düğün yemeğinden olduğu tahmin ediliyor. Bütün yemek ve içecek çeşitlerinden numuneler alınarak Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Zehirlenmeye neden olan yiyecek ve içeceklerin nereden temin edildiği araştırılıyorö denildi.

Öte yandan Vali Mehmet Emin Bilmez de hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Hastanede tedavi gören hastalardan görüntü

-Gelin Nurcan Ünal ile röp.

-Gelin ve damat'dan görüntü

-Hastaneden genel görüntü

Haber-Kamera: Deniz BAŞLI/ ARDAHAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

5)EDİRNE'DE 14 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

EDİRNE'deki 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası'nda görevli 14 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerin besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması nedeniyle rahatsızlanmış olabileceği belirtildi. Karaağaç Mahallesi'nde bulunan 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası'nde görevli 14 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle görülen askerlerden 8'i Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'ne, 6'sı ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan askerlere serum tedavisi uygulandı. Müşahade altında tutulan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, askerlerin besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması nedeniyle rahatsızlanmış olabileceğini ifade ederek, yapılacak tahlillerin ardından durumun netleşeceğini söyledi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ise askerlerde baş ağrısı, ishal ve karın ağrısı şikayetleri görüldüğünü belirterek, "Askerlerimizin hayati telikesi yok. Gerekli tedavileri uygulandı. Taburcu etmeye hazırlanıyorum. Şu anda besin zehirlenmesi veya güneş çarpması diye tam olarak bir şey söyleyemiyoruz. Gerekli incelemeden sonra netlik kazanacak" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Acil servis ve ambulans

-Rahatsızlanan askerler

-Askerlerle röp.

-Yatan askerler

-Hastane genel görüntüsü

-Başhekim açıklaması

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/ EDİRNE

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

İzmir'de orman yangını

KENTİN AKCİĞERLERİ YOK OLDU

6)YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

İzmir'in Menderes İlçesi'nde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. İzmir'deki Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ilk müdahaleden sonra yetersiz kalması üzerine, Manisa, Balıkesir, Aydın, Muğla bölgelerinden de takviye ekipler yangın bölgesine kaydırıldı. Yangını söndürmek için 6 helikopter, 4 amfibi uçak, 100'e yakın arazöz ve yüzlerce orman işçisi müdahale sürüyor. Ayrıca İzmir itfaiyesi de çalışmalara destek verdi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının yaklaşık 60 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirtti. Söndürme çalışmalarına katılan ekipler, sarp kayalıklardaki ormanlık alana müdahale yerine, genişlemesini önlemek için belli noktalarda önlemlerini arttırdı. Bu arada Menderes- Gümüldür karayolundaki trafik akışına da izin verilmedi.

MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalınca, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla illerinden de takviye ekipler bölgeye sevk edildi. Şimdiye kadar yaklaşık 200 hektarlık alan alevlerden zarar görürken, 500 hektarlık bir alanın da dumanlardan etkilendiği belirtildi. Yangına 6 helikopter, 4 amfibi uçak, 100'e yakın arazöz ve yüzlerce orman işçisiyle yapılan müdahale sürüyor.

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında Tahtalı Barajı'ndan su alan yangın söndürme helikopteri düştü. Yetkililerden alınan bilgiye göre 4 personel kurtarıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Söndürme çalışmalarından görüntü.

Ekiplerin çalışmalarından görüntü.

-Helikpterin bölgeye su atmasından görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

7)BODRUM ÇÖPLÜĞÜNDE BAŞLAYAN YANGIN ORMANA SIÇRADI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, katı atık depolama alanında çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Alevlerin tehdit ettiği evlerde yaşayanlar tahliye edilirken, bölgedeki hayvanlarını kurtarmak isteyen bir çiftçi de yaralandı.

Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık depolama alanında dün  saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Metan gazının sıkışması sonucu çıktığı sanılan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, Pedasa Dağı'ndaki çam ağaçlarının bulunduğu alana sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgede, yangının tehdit ettiği 12 müstakil ev boşaltıldı. Çiftçilik yapan bir kişi ise hayvanlarını kurtarmak isterken yaralandı. AKUT ekipleri de başta tahliye çalışmaları olmak üzere bölgede yürütülen faaliyetlere destek verdi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde katı atık depolama alanında başlayıp, ormanlık alana sıçrayan yangına 8 itfaiye aracı, 8 arazöz ve 40 orman işçisi ile vatandaşlar karadan, 3 söndürme helikpoteri de havadan müdahale etti. Müdahale sırasında 3 işçi yaralandı, biri genç kız, 3 vatandaş ise dumandan etkilenerek baygınlık geçirdi.

Ormanlık alandaki yangın, saat 20.50 sıralarında kontrol altına alındı. Depolama alanında devam eden yangına ise ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Yangın bölgesinden görüntü

Kurtarma ve söndürme ekiplerinin çalışması

Yaralanan kişiye mudahale, hayvanlarının kurtarılması

Vatandaşlar röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER, Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

8)ADANA'DA, İZOLASYON DEPOSUNDA YANGIN

ADANA'da izolasyon malzemesi üreten bir fabrikanın deposunda çıkan yangın, çevredeki işyerlerine sıçramadan söndürüldü.

Merkez Sarıçam İlçesi Cihadiye Mahallesi'nde bulunan izolasyon malzemesi üreten bir fabrikanın deposunda, dün saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. Kimyasal ve yanıcı maddeler bulunan depo, kısa sürede alevler içerisinde kaldı. İhbar üzerine, olay yerine Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden ekipler, yangını dyandaki işyerlerine sıçramadan söndürdü.

Depoda maddi zarara neden olan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Depodan çıkan alevler

İtfaiye aracının gelişi

Ekiplerin müdahale etmesi

Alevlerin çevresindeki ekipler

Haber - Kamera: Ahmet ÖZMEN/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

ANNE İLE BEBEĞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN KAMYON ŞOFÖRÜ: FARK ETMEDİM (ek)

9)ANNE İLE BEBEĞİ AYNI TABUTTA

İzmit'te kamyonun altında kalarak yaşamlarını kaybeden 34 yaşındaki Pınar Azaklı ile 8 aylık bebeğinin cenazeleri aynı tabutta yer aldı. Pınar Azaklı ile 8 aylık bebeği Ravza Miray Azaklı'nın cenazeleri Körfez Hacı Muharrem Camii'nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Körfez Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eşi ve kızının ölümünün acısını yaşayan Murat Azaklı güçlükle ayakta dururken, taziyeleri kabul etti. Talat Bilici kızı ve torununun ölümünün acısıyla cenaze namazında rahatsızlanınca sağlık ekiplerince ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Anne ve bebeğin ölümüne neden olan kamyon sürücüsü Yavuz Eren Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Cenaze namazından görüntüler

-Babadan görüntü

-Dedenin rahatsızlanması

HABER: Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN/ KOCAELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

Zonguldak'ta maden ocağında gaz zehirlenmesi: 2 ölü (ek)

10)GAZ ZEHİRLENMESİNDEN ÖLEN MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ

Zonguldak'ta özel maden şirketine ait kömür ocağında gaz zehirlenmesi sonucu ölen işçilerden Kenan Kulakçı'nın cenazesi yapılan otopsının ardından ailesine teslim edildi. Kulakçı'nın cenazesi merkez ilçeye bağlı Kumtarla Köyü'ndeki evine getirildi. Cenazede, madencinin felçli babası ayakta durmakta zorlandı. Oğlunun arkasından "Oğlum, hasta babanı bırakıp nereye gidiyorsun, ben şimdi ne yaparım?" diye feryat eden acılı babayı köylüler sakinleştirmeye çalıştı. Kenan Kulakçı'nın namazını ise, imam olan kuzeni Volkan Kulakçı kıldırdı. Kenan Kulakçı'nın dertleşmek için sık sık imam kuzeninin yanına gittiği öğrenildi. İmam Kulakçı, kuzeninin cenaze namazını zorlukla kıldırdı, gözyaşlarına hakim olamadı. Kulakçı'nın cenazesi, ikindi namazına müyeakip kılınan cenaze namazının ardından Kumtarla Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Cenaze namazı

-İmam kuzeninin konuşması

-Cenazenin göyürülmesi

-Babasının ağlaması

-Toprağa verilmesi

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

11)KAYIP MADENCİNİN CESEDİ LİMANDA BULUNDU

ZONGULDAK'ta 16 Nisan'da yapılan referandumda oy kullandıktan sonra özel bir madende çalıştığı Manisa'nın Soma İlçesi'ne gitmek için evden çıkan ve bir daha da kendisinden haber alınamayan İlhan Çelik'in denizde cesedi bulundu.

Kilimli İlçesi'nde, tekneyle denize açılan balıkçılar, açıkta bir cesetle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, yarı çıplak haldeki cesedi kıyıya çıkardı. Cesedin üzerinde yapılan aramada İlhan Çelik'e ait bir kimlik, kredi kartları ve fotoğraflar çıktı. Araştırmada, İlhan Çelik'in yaklaşık 3.5 ay önce ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunduğu maden işçisi olduğu tespit edildi.

Çelik'in geçen 16 Nisan'da yapılan referandumda oy kullanmak için Zonguldak'a geldiği, daha sonra ise ailesine, Manisa'nın Soma İlçesi'ne döneceğini belirterek evden ayrıldığı belirtildi.

İlhan Çelik'in cenazesi, olay yerine yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Cesedin çıkarılması

-Cesette inceleme yapılması

-Cesedin ambulansa koulması

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

12)ÇOCUKLARINI TOKATLAYAN KOMŞUSUNU BACAĞINDAN VURDU

KONYA'da Rahim Demirtaş, işyerinin camına top attığı için çocuklarını döven Hüseyin Altunbaş'ı tabancayla vurdu. Altunbaş da, Demirtaş'ı, bıçakla yaraladı.

Olay, dün saat 15.50 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Nişantaşı Mahallesi Tamer Sokak'ta meydana geldi. Rahim Demirtaş'ın 2 oğlu, iddiaya göre evlerinin önünde oynarken, attıkları top Hüseyin Altunbaş'ın depo olarak kullandığı işyerinin camına çarptı. Altuntaş da iddiaya göre çocukları tokatladı. Çocuklar, ağlayarak emlakçılık yapan babaları Rahim Demirtaş'ın yanına gitti, durumu anlattı.

Bunun üzerine Rahim Demirtaş, komşusu Altuntaş'ın işyerine gidip tepki gösterince tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Demirtaş, yanındaki tabancayla Altuntaş'a ateş etti. Sİlahtan çıkan merminin sağ bacağına isabet ettiği Altuntaş da Demirtaş'ı sağ bacağından bıçakla yaraladı.

Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Hüseyin Altunbaş, ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Rahim Demirtaş da otomobiliyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne gitti.

Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Olay yerinden detaylar

-Çocukların oynadığı topun görüntüsü

-Boş kovanın görüntüsü

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

13)YAYLADA KAYBOLAN 2 ÇOCUK ARANIYOR

OSMANİYE'de akşam saatlerinde oyun oynamak için evlerinden çıkan, bir daha da haber alınamayan 11 yaşındaki Yusuf Nergiz ve 8 yaşındaki Kadir Koca'nın bulunması için çalışma başlatıldı.

Amanos Dağları'ndaki Zorkun Yaylası Büyük Küreci Mahallesi'nde oturan Yusuf Nergiz ve Kadir Koca isimli iki arkadaş, oyun oynamak için evlerinden çıktı. Çocuklar, ilerleyen saatlerde eve dönmeyince aileleri jandarmaya haber verdi. Yayladaki camilerden kayıp çocuklar için anonslar yapılırken, jandarma ve AFAD ekipleri de arama çalışması başlattı. Aramalar, Dervişpınarı, Mitisin ve Tuzdaşı mevkilerinde yoğunlaştırıldı.

Mahallelinin de katıldığı çalışmalardan, şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zorkun yaylası tabelası

Zorkun yaylası çarşı içerisindeki kalabalık vatandaş gurubu beklerken

Çocukların aileleri ile röportaj

Afad aracı (fotoğraf)

Kadir Koca fotoğrafı

Yusuf Nergiz fotoğrafı

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/ OSMANİYE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

14)KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARINDA ARBEDE YAŞANDI

SAMSUN'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yüzme ve ördek yakalama yarışlarında katılımcılar ile Liman Başkanlığı görevlileri arasında arbede yaşandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Samsun'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Batı Park sahilindeki etkinliklere Vali Vekili Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Ardından yüzme yarışları düzenlendi. Yüzme yarışları sonrasında dereceye giren vatandaşlarla giremeyenler ve Liman Başkanlığı görevlileri arasında 'profesyonel sporcu katılımı' iddiasıyla arbede çıktı. Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, araya girerek tarafları yatışıtırdı.

Ardından denizde ördek yakalama yarışması düzenlendi. Bu kez de ördek yakalamaya çalışan yarışmacılar arasında kavga çıktı. Kavga katılımcıların karaya çıkması ve polisin araya girmesiyle son bulurken, yağlı direk yarışması ise ilginç görüntülere sahne oldu. Yağlı direğin ucunda bulunan bayrağı alabilmek için yarışmacılar, kıyasıya mücadele etti. Yarışı Gökhan Yıldırım kazandı.

Yarışmayı kazananlara çeyrek altın ve madalyaları Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk tarafından verildi. Etkinlik denizcilik sektöründe çalışan Tuncer Üçüncüoğlu'nun açtığı serginin gezilmesiyle son buldu.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Yaşanan arbede

-Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal'ın araya girmesi

-Yarışmalardan detaylar

Haber: Hakan AKGÜN/SAMSUN, -

==================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement