Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)HATAY'DA PKK'LI TERÖRİSTLER POLİS NOKTASINA SALDIRDI: 2 ŞEHİT, 1 YARALIHATAY'da kentin girişinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki kontrol noktasına bir otomobilden açılan ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

10.07.2017 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HATAY'DA PKK'LI TERÖRİSTLER POLİS NOKTASINA SALDIRDI: 2 ŞEHİT, 1 YARALI

HATAY'da kentin girişinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki kontrol noktasına bir otomobilden açılan ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.Olay, dün saat 22.00 sıralarında Derince mevkii Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Kampüsü yakınındaki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi. Bölge Trafik Müdürlüğü önünde kente giriş-yapan araçlar üzerinde kontrol yapan polislerin üzerine, bir otomobilden ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırganlar, olay yerinden kaçtı. Polislerin anonsu üzerine olay yerine ambulanslar ve destek ekip gönderildi. Ağır yaralanan polisler, ambulanslar ile MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çok kan kaybettiği belirtilen polislerden 2'si tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı diğer polisin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ BULUNDU

Olayın ardın bölgeyi ablukaya alan polis, kent genelinde operasyon başlattı. Yapılan çalışma sonucu saldırganların kullandığı otomobil, Alahan Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin olaya ilişkin soruşturması devam ediyor.

VATANDAŞLAR KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ

Yaralı polis memurunun ameliyata alındığı Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde kana ihtiyaç duyulduğu öğrenen vatandaşlar, hastaneye akın etti. Vatandaşlar, durumu ağır olan polis memuruna kan vermek için hastane önünde büyük bir kalabalık oluşturdu. Hastaneye gelen Hatay Valisi Erdal Ata ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ise yaralı polisin durumu hakkında bilgi aldı.

SALDIRGANLAR 3 KİŞİ

3 kişi oldukları belirlenen saldırganın yakalanması için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon sürüyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından yazılı açıklamada bulunan Hatay Valiliği, kaçan saldırganları yakalamak için bölgede operasyon başlatıldığını bildirdi. Valiliğin açıklaması şöyle: "09 Temmuz 2017 günü saat 21.55 sıralarında İlimiz Antakya ilçesi girişinde yer alan Bölge Trafik Denetleme Noktasının karşısında, eski İskenderun yolu üzerinde Anayazı Mahallesi mevkiinde uygulama yapmak için bulunan görevli polis ekibine ateş açılmıştır.  Açılan ateş sonucunda 2'si ağır olmak üzere 3 polis memuru yaralı olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 polis memuru kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diler, yaralı polislerimize acil şifalar temenni ederiz."

VALİ ATA: PKK SALDIRISI OLDUĞU KESİN

Hastanede yaralı polisin durumunu öğrendikten sonra açıklam yapan Vali Erdal Ata, saldırının PKK'lı teröristlerce gerçekleştirildiğinin kesin olduğunu söyledi. İlçe girişinde Bölge Trafik Amirliği'nin olduğu bölgede sabit kontrol noktasının bulunduğunu ve zaman zaman buradan kaçmak isteyen araçların yan taraftaki tali yolları kullandığını belirten Vali Ata, kaçışları önlemek için akşam saat 21.00- 22.00 sıralarında eski İskenderun Karayolu'nda ekiplerin görev yaptığını anlattı. Uygulamanın bittiği sırada ekiplerden birinin ayrıldığını, ikinci ekibin de ayrılmak üzere olduğu sırada hain saldırın gerçekleştiğini belirten Vali Ata, "İkinci ekibimiz de ayrılmak üzereyken o anda gelmekte olan içinde üç tane teröristin bulunduğu bir araçtan ateş ediliyor. Maalesef iki polisimizi kaybettik, şehit oldu. Bir polisimiz de hastanede tedavi oluyor. Olayın PKK tarafından yapıldığı kesin. Olayla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için de hem emniyetimiz hem de jandarma birliklerimiz arazide operasyon yapıyorlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin, ailelerinin başı sağ olsun, yaralımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Saldırıda şehit olan polislerin 42 yaşındaki Bayram Bozdoğan ile 44 yaşındaki Hayrettin Mennan olduğu öğrenildi. Ağır yaralı olan ve hayati tehlikesi bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 26 yaşındaki Samet Kılınçsarı'nın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor. Şehitler bugün düzenlenecek törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Hastanenin önündeki kan vermek isteyen vatandaşların oluşturduğu kuyruktan görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/ HATAY,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================

2)ŞEHİT İŞÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'de teröristler tarafından şehit edilen kepçe operatörü Halil İbişoğlu'nun cenazesi Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile karayoluyla memleketi Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Ömertepe Mahallesi'ne getirildi. Saat 18.30'da konvoy eşliğinde mahalleye giriş yapan şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu son kez evinin önüne götürüldü. Ambulanstan indirilen Halil İbişoğlu'nun tabutu açılarak yakınlarına şehidin yüzü gösterildi. Şehidin annesi Aysel, babası Mahmut, kardeşleri ile kızları 11 yaşındaki Kübra ile 7 yaşındaki Zeynep tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Fenalık geçiren şehidin yakınlarına ambulansta müdahale edildi. Ardından şehit İbişoğlu'nun tabutu omuzlarda taşınıp mahalle mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Vali Yardımcısı Hamza Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar,Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İl Jandarma Komutunı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan katıldı. Halil İbişoğlu'nun cenazesi kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

BAŞBAKAN BİNALI YILDIRIM ŞEHİT BABASINA TAZİYE VERDİ

Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı şehidin cenaze töreninden sonra taziye evinde cep telefonu ile Başbakan Binali Yıldırım'ı şehidin babası Mahmut İbişolu ile görüştürüldü. Başbakan Yıldırım, baba İbişoğluna, "Maymut bey başınız sağolsun. Harun kardeşimin mekanı cennet olsun. Allah sizlere hayırlı ömürler sabırlar versin, acılarını paşlaşıyoruz. Merak etmeyin bu alçaklar bunun hesabını verecek. Kırıkkaledeyim buradaki vatandaşlarımızın, milletvekilerimizin taziyeleri ver. Buradan bütün aile efradına yakınlarınıza taziyelerimizi iletirisiniz Allah sabır versin, mekanı cennet olsun" dedi. Baba Mahmut İbişoğlu'da Başbakan Binali Yıldırdım'a teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Şehidin evinin önünde toplanan kalabalık

-Cenaze aracını taşıyan ambulansın gelişi

-Şehidin yüzünü gören yakınlarının fenalık geçirmesi

-Şehidin yüzünü görmesi için iki kızının yukarı çıkarılması ve ağalamaları

-Şehidin cenaze töreni

-----------

-Milletvekili Mustafa Ilıcalı Başbakanla görüşüp telefonu şehit babasına vermesi

-Başbakanın şehit babası ile telefonla görümesi

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================

3)BAŞBAKAN YILDIRIM KIRIKKALE'DE DÜĞÜNE KATILDI

BAŞBAKAN Binali Yıldırım  partisinin Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir'in oğlu Şerafettin Demir'in düğün törenine katıldı. Yıldırım, evlilik cüzdanı verdiği genç çifte nasihatlarda da bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir'in oğlunun düğün törenine katılmak üzere kente geldi. Başbakan Yıldırım'ın Beyaz Saray düğün salonuna gelişi sırasında Özel Harekat polisleri, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. Basın mensuplarının alınmadığı Dr. Kübra Canaarslan ile Hakim Şerafettin Demir'in nikahının ardından çifte evlilik cüzdanını Başbakan Yıldırım verdi. Çifte mutluluklar dileyen Yıldırım, evlilik ile ilgili nasihatlarda da bulundu.Başbakan Yıldırım düğünün ardından Kızılırmak sahilinde bir süre oturduktan sonra Ankara'ya döndü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Başbakan'ın gelişinden görüntü

-Geniş güvenlik tedbirleri

-Başbakan çiftlere evlilik cüzdanlarını vermesi ve konuşması

-Geniş güvenlik tedbirleri altında Ankara'ya uğurlanması

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE,

========================================

4)HAFİF TİCARİ ARAÇ EMNİYET ŞERİDİNDE ÖĞRENCİLERİN ARASINA DALDI: 2 ÖLÜ, 16 YARALI

DİYANET İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan Bursa'da giderken zorunlu olarak emniyet şeridinde duran otobüsten inen öğrencilerin arasına hafif ticari araç daldı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 2 öğrenci öldü, 16 kişi de yaralandı. Kaza saat 00.30 sıralarında İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu Orhangazi-Karsak gişeleri yakınlarında meydana geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen 3 öğretmen ile 91 öğrenci, iki otobüsle Bursa'ya gitmek üzere yola çıktı. Bursa'ya gelirken yolda bazı öğrencilerin rahatsızlanması üzerine otobüsler İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu üzerinde emniyet şeridinde durdu. Öğrencilerin otobüsten indiği sırada Sedrettin Eroy yönetimindeki 16 JDL 86 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu emniyet şeridindeki öğrenci kafilesinin arasına daldı.

2 ÖĞRENCİ ÖLDÜ, 16 YARALI

Can pazarının yaşandığı kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre öğrencilerden 13 yaşındaki Edanur Yıldız ile aynı yaştaki Semanur Tekinhatun yaşamını yitirdi, aralarında kaza yapan hafif ticari araç sürücüsü Eroy ile birlikte 16 kişi yaralandı. Yaralılar Gemlik ve Orhangazi'deki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

OTOBÜS SÜRÜCÜLERİ GÖZALTINA ALINDI

Kaza sonrası çevre güvenliği alan polis ekipleri trafiği tek şeride düşürürken, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla otobüs sürücüleri Kaan S. ve Hakan T. gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kaza bölgesinden görüntüler

-Ambulanslardan görüntüler

-Sağlık görevlilerinin müdahaleleri

-Yerde yatan bir yaralıdan detay

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ ORHANGAZİ(Bursa),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===============================================

5)TARIM İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN MİNİBÜS TAKLA ATTI: 17 YARALI

KARAMAN'da  tarım işçilerini taşıyan minibüsün, virajı alamayıp takla atması sonucu 17 kişi yaralandı.  Kaza, dün saat 19.00 sıralarında Karaman- Silifke karayolunun 32'nci kilometresinde meydana geldi. Çimenkuyu Köyü yakınlarında nohut tarlasında çalışan işçileri Karaman kent merkezine taşıyan 49 yaşındaki Seyfetten Çalış yönetimindeki  42 RH 823 plakalı minibüs, iddiaya göre virajı alamayıp, kontrolden çıkıp, takla attı. Kazada sürücü Çalış ve 16 tarım işçisi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kaza yerinden detay

Minibüsten detay

Genel ve detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/ KARAMAN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================

6)OTOMOBİL AĞACA ÇARPTI: 7 YARALI

KAHRAMANMARAŞ'ta kontrolden çıkıp ağaca çarpan otomobildeki 7 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Yedikuyular mevkiinde meydana geldi. Necati Eliaçık yönetimindeki 46 DH 140 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak ağaca çarptı. Kazada sürücü Necati Eliaçık ile araçta bulunan 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan 7 kişi, sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla kentteki hastanelere götürülerek tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yapan otomobil

Kurtarma çalışmaları

Çevredeki yaralılar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

7)İZMİR BERGAMA DA  ORMAN YANGINI; 10 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı.

Dün saat 22.00 sıralarında İvrindi Karayolu üzerinde bulunan Madra Dağı'ndaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve orman ekibinin sevk edildiği bölgede yangına 20 arazöz ve 2 dozerle müdahale edilmeye başlandı. Ayrıca, söndürme çalışmaları için Manisa'nın Akhisar ilçesinden ve Balıkesir'den takviye ekip istendi.

BERGAMADAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Bergama İlçesi'nde çıkan yangında 10 hektar karaçam ve kızılçam ormanlık alan zarar gördü. Saat 22.00 sıralarında, İvrindi Karayolu üzerinde bulunan Madra Dağı'ndaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın bugün saat 02.00 sıralarında kontrol altına alındı. Alevlere 15 arazöz, 5 su tankeri, 2 dozer ile müdahale edilirken, yaklaşık 10 hektarlık karaçam ve kızılçam ormanlık alanı zarar gördü. Bergama Orman İşletme Müdürü Turan Çığnaklı söndürme çalışmalarını Madra Yangın Kulesi'nden takip ederek ekipleri yönlendirdi. Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Yanan ağaçlardan görüntü

----------

-Yangından görüntüler

-Vatandaşların yangını söndürme çabası

-Detaylar

Haber-Kamera: Cevdet ŞEN/ BERGAMA(İzmir),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================================

8)BOLU'DA ORMAN YANGINI

BOLU'da orman işçilerinin kesim yaptığı ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangınında, ilk belirlemelere göre 15 dönümlük alan kül oldu. Yangın, dün saat 16.15 sıralarında Kuzörendağlı Köyü mevkiinde meydana geldi. Orman işçilerinin kesim yaptığı alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kuru otların tutuşmasının ardından başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangını fark eden orman işçileri ve köylüler yangını söndürmek için seferber oldu. İşçiler alevlerin ormanın sık olduğu bölgeye sıçramaması için kesim motorlarıyla ağaçları kestiler. Bölgenin dik ve sarp olması arazözlerin de bölgeye ulaşmasını engelledi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Yangının olduğu tepelik bölgeye ulaşmak isteyen ekipler zor anlar yaşadı. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 15 dönümlük alan kül oldu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Alevlerden görüntü

-Yanan alanlardan görüntü

-Orman işçilerinin çalışması

-Yangın söndürme ekiplerinden görüntü

Haber-Kamera: Mutlu YUCA/ BOLU,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=================================

9)HENDEK'TE KAUÇUK FABRİKASI YANDI

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde bir kauçuk fabrikasında çıkan yangında gökyüzü dumandan siyaha bürünürken, alevler güçlükle kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen bir kişiye 112 Acil ekibi müdahalede bulundu.

Dün saat 20.00 sıralarında, Hendek Yeni Mahalle'de bulunan bir kauçuk fabrikasında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Gökyüzü simsiyah dumanla kaplanırken, yangına Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahalede bulundu. Söndürme çalışmalarına iş makineleri de katıldı. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu güçlükle kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen bir kişiye 112 Acil ekibi müdahalede bulundu. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Yanan fabrikadan görüntü

Söndürme çalıymalarından görüntü

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER-Ahmet ÇİLECİ/ HENDEK(Sakarya),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================

10)MOBİLYA ATÖLYESİ YANGINDA KÜLE DÖNDÜ

ADANA'da iki katlı mobilya atölyesi, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında küle döndü.

Yangın, gece saat 01.45 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Güzelevler Mahallesi 2043 Sokak'ta bulunan iki katlı mobilya atölyesinde meydana geldi. Atölyeden dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye erlerinin yangına müdahale ettiği sırada, çevredeki vatandaşların atölye bekçisinin içeride mahsur kalmış olabileceğini söyledi. Bunun üzerine alevlerin arasında atölyenin bekçisini arayan itfaiye erleri, içeride kimseyi bulamadı. Yaklaşık bir saatte söndürülen yangının, atölyede büyük çaplı maddi hasara yol açtığı belirtildi. İtfaiye erleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalara devam ederken, polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Atölyenin dış görüntüsü

Atölyeden yükselen dumanlar

İtfaiye erlerinin yangına müdahale etmesi

Atölyenin içindeki itfaiye erinden görüntü

Atölyenin önündeki itfaiye erlerinden görüntü

İtfaiye erlerinin tazyikli su sıkması

Atölyenin önündeki itfaiye araçları ve ambulanstan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================

11)HASTANEDE YANARAK ÖLDÜ

ADANA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde çıkan yangında 37 yaşındaki Kerim Kaya isimli hasta yanarak hayatını kaybetti. Yangın, dün saat 18.30 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahalesi'ndeki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin tek kişilik hasta odasında henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Odadan dumanların yükseldiğini fark eden hastane görevlileri, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine sevk edilen itfaiye erlerinin söndürdüğü yangında odada kalan Kerim Kaya isimli hastanın yanarak öldüğü belieirlendi. Kaya'nın cesedi, polis ekiplerinin incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Polis, olayla iligili soruşturmaya devam ediyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adana Valiliği, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bir hastanın ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat,  Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği'nce de idari soruşturmanın başlatıldığını bildirildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybeden Kerim Kaya'nın 7 Temmuz günü bipolar bozukluk (Tedavi edilmediği takdirde intihar yoluyla ölüme yol açabilen, ciddi bir psikiyatrik hastalık) nedeniyle hastaneye yatırıldığı belirtildi. Bu arada yangının çıktığı 6'ncı erkek servisinde yatmakta olan diğer 35 hastanın ise hiçbir zarar görmeden tahliye edildiği ve başka servislere yerleştirildiği ifade edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Hastaneden görüntüler

-Polis ekipleri

-İtfaiyeden görüntüler

-Cenaze nakil aracı

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================

12)GÖLETTE BOĞULDU

KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde iş makinelerinin çayın yakınındaki alanda kum alması sonucu oluşan gölete giren 18 yaşındaki Murat Erken boğularak hayatını kaybetti.

Olay, dün akşam saatlerinde Aksu Çayı'nda meydana geldi. Arkadaşıyla birlikte Aksu Çayı'na giden Murat Erken, kum ocaklarında çalışan iş makinelerinin aldığı kum sonrası oluşan gölete girdi. Bir süre sonra Erken çırpınmaya başlayıp ardından da gözden kayboldu. Arkadaşının ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiyeye bağlı dalgıçlar gencin cesedini buldu. Murat Erken'in cenazesi, otopsi için hastane morguna kaldırılırken yakınları sinir krizi geçirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Dalgıçların sudan çıkması

Sinir krizi geçirenler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KILIÇLI - KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===============================================

13)ÇORUM'DA TARTIŞTIĞI ARKADAŞINI KALBİNDEN BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜ

ÇORUM'da 27 yaşındaki Cengizhan Çakaröz, kavga ettiği arkadaşı tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Olay Çorum'un Bahabey Çamlığı'nda meydana geldi.İddiaya göre Hamit Bayraktar (50), Cengizhan Çakaröz ve Cengiz Salar (32), alkol almak üzere Bahabey Çamlığı mevkiine gitti. Bir süre içki içen üç arkadaştan Hamit Bayraktar ve Cengizhan Çakaröz arasında alacak verecek nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Hamit Bayraktar, arkadaşı Cengizhan Çakaröz'ü önce kalbinden sonra da karın bölgesinden bıçaklayıp kaçtı. Çakaröz, kaldırıldığı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan Cengiz Salar ile ilgili soruşturma sürüyor:

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Polisin cinayet sonrası Cengiz Salar'ı polis otosuna bindirmesi

-Olay yeri ekipleri yaptığı çalışma

-Hastane önü görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR - ÇORUM,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

====================================

14)KONGREDE OYLAR SAYILIRKEN SAHNE ÇÖKTÜ

KAHRAMANMARAŞ'ta yenilenen MHP İl Kongresi'nde adaylardan Ömer Özkan 2 oy farkla başkanlığı Süleyman Öner'den aldı. Kongrede oylar sayılırken asansörlü sahnenin çökmesi sonucu  masayla birlikte oy sandığı ve pusulalar çevreye dağıldı. 21 Mayıs'ta mevcut başkan Süleyman Öner'in 272 oy alarak kazandığı MHP Kahramanmaraş Olağan İl Kongresi, 263 oy alan Ömer Özkan'ın itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi ve kongre dün yinelendi. Süleyman Öner ile Ömer Özkan'ın adalığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede oylar kullanıldıktan sonra sayıma geçildi. Sayım yapıldığı sırada asansörlü sahne birden çöktü. Oy sandığı, oy pusulaları ve masa düşerken, polis de sahnede önlem alarak kimseyi yaklaştırmadı. Şans eseri yaralananın olmazken, yapılan incelemede sahnenin asansörlü olan bölümünün aşağıya doğru indiği belirlendi. Asansörün neden indiği belirlenmezken, oylar toplanıp yeniden sayıldı. 1 oyun eksik olduğunun ortaya çıkması üzerine sahne asansörü aşağıya indirildi. Yapılan kontrollerde kayıp oy sahnenin altında bulundu.

2 OY FARKLA BAŞKAN OLDU

Oyun bulunmasının ardından sayıma geçildi ve Ömer Özkan 226, Süleyman Öner 224 oy aldı. 2 oyla fark başkan olan Özkan'ı ilk tebrik eden Süleyman Öner oldu. Daha sonra kısa bir değerlendirme yapan Özkan, kongrede kaybedenin olmadığını belirterek, "Kazanan MHP'dir. Ben burada bütün oyları kendime almış kabul ediyorum. Kahramanmaraş'ta artık Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi'nden korksun. Milliyetçi Hareket Partisi artık sahada olacak, her yerde olacak, tüm belediyelere talip olacak" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Çöken sahne

Aşağıdaki oy pusulası ve sandık

Sahnenin yukarı çıkması

Sahne etrafında toplanan kalabalık

Oyların toplanması

Oyların sayılması

Ömer Özkan'ın salona gelmesi

Özkan ve Öner'in delegeleri selamlaması

Ömer Özkan'ın konuşması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

15)BACAKLARI KOPAN HAMİLE KEDİYE PROTEZ BACAK TAKILDI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde kaza sonucunda iki bacağı kopan hamile kedi, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde hem yeni protez bacaklarına kavuştu, hemde yavrusunu dünyaya getirdi. İnegöl'de plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu sokak kedisinin arka iki bacağı koptu. Hamile olan kediyi bu halde gören bir hayvansever yakında bulunan İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne götürdü. Burada ameliyata alınan kedi bir gün sonra yavrusunu dünyaya getirdi. Tedavi merkezinde kediye daha sonra protez bacaklar katıldı. Yeni bacaklarına kavuşan kedi, yürümeye başladı. Ameliyatı gerçekleştiren veteriner hekimler, kedinin önce kopan iki bacağına müdahale edildiğini, bir gün sonra da yavrularını doğurduğunu belirttiler. Protez takıldığını ve ve şu anda sorun yaşanmadığını belirten merkez görevlileri, kısa süre sonra da kauçuktan pati takılacağını söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kedinin yürüyüşü

-Kedi ile yavrusunun görüntüsü

-Veteriner röjportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement